Odgovor na drugo pitanje- ide mu loše otpušta 10% zaposelnih, a niko ne želi monopol niti ga ima na vidiku. A i ko je bolji to možeš viditi na testovima, pa uzmeš onu kartu koja je bolja u igrama koje igraš ili bi volio igrati...
Ati ili Nvidia
- poruka: 149
- |
- čitano: 28.955
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Tema je pogođena vidim s obzirom na broj poruka. Radeonka 3870x2 stoji kao najbrža na tržištu, ali driveri ne podržavaju crossfire, dok GF8800 Ultra može se spojit u SLI, tada se tu nema više kaj raspravljat. Naravno,problem je cijena, ali kad govorimo već o extremnim komponentama tada...
Tema je pogođena vidim s obzirom na broj poruka. Radeonka 3870x2 stoji kao najbrža na tržištu, ali driveri ne podržavaju crossfire, dok GF8800 Ultra može se spojit u SLI, tada se tu nema više kaj raspravljat. Naravno,problem je cijena, ali kad govorimo već o extremnim komponentama tada...
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Odgovor na drugo pitanje- ide mu loše otpušta 10% zaposelnih, a niko ne želi monopol niti ga ima na vidiku. A i ko je bolji to možeš
viditi na testovima, pa uzmeš onu kartu koja je bolja u igrama koje igraš ili bi volio igrati...
Mene kao krajnjeg korisnika ne zanima ko ima bolju arhitekturu, to što intel spaja dva dvojezgrena proceora a AMD ima pravi četverojezgreni procesor, to nije važno ako je intel brži ( u zadnjem ili prezadnjem BUG-u najslabiji 4jezgreni intel 6600 je brži od najbržeg AMD 9850 B.E. sa istravljenim bug-om). Uz to se intel puno bolje kloka, a AMD su jako loši, jedina prednost je cijena kod AMD koji su jeftiniji, a sve ostalo je na strani intela.
Imaš li negdje online test gdje je Q6600 tako puno brži od Phenoma?
Nemoj mi davati linkove na Anandtech jer znamo tko plaća Anandu.
Evo ti jedan dobar test i to slabije verzije Phenoma: više manje su isti kao intel u mnogim testovima (mrvicu sporije) dok koštaju manje: link
Sporiji jest, ali ne tako strašno koliko se želi prikazati u "nekim" testovima. Sasvim solidan procesor i u svom cjenovnom rangu jako zanimljiv.
Clock izostavimo jer clockanje ovisi o puno toga i ne želi ga svatko raditi.
Ja bi ti preporučio 9600 GT extreme (pogledaj je na http://hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=400&podgrupa=10(otvori stranicu i nađi je među karticama))
Nemoj mi davati linkove na Anandtech jer znamo tko plaća Anandu.
Ja sam čitao u BUG-u, ne znam ko je u kakvim odnosima i sl., ali nisu ga popljuvali, sam q6600 je već dugo na tržistu a ovi tek dolaze (s ispravljenim bug-om), pa sam mislio još kada su testirali najjači amd namjenjen valjda clokanju (ima i otključan množitelj), a tamo samo bolji u kodiranju dvix, a i nije neki potencijal za OC. Ima manju preporučenu cijenu koja je niza od njjeftinijeg intela, ali kada dođe na tržište valjda će i ovi sniziti, pa mu ni to neće ići u prilog, ali to je dobro za nas krajnje korisnike, bar se ja ne vežem za nekog proizvođača već gledam ko je bolji.
Ali ovde je tema ati ili nvidia, ne intel ili amd...
Za driver za 3870x2 (kaj se tiče Crosffire-a) nisam znao,ali hvala na informaciji
Matematika je jednostavna, koliko novaca toliko muzike...

Anand je plaćen od intela, da.
Ma Phenomi su jeftiniji, a otprilike kao i q6600 što dođe na isto. Bug u Phenomima je beznačajan, tj. teško je osjetiti ga, ali propaganda je učinila svoje.
Cijene idu dolje i to je super. :)
ovo je vječno pitanje isto kao Intel - AMD
dobra stvar je što postoje ljudi koji vole i jedno i drugo jer kad ne bi tako bilo, onda bi situacija bila kao kod Micro$ofta.. bila bi važna samo lova a nikako kvalitet.. i koštale bi grafičke 2 puta više i bile bugovite.. Micro$oft samo želi lovu i Windowse koji bi trebali koštati 20-ak dolara prodaje po 150...
grafičke.. ati je bio bolji pa je Nvidia bila bolja, pa opet Ati pa opet Nvidia i sada po MOJEM mišljenju ATI..
ja isto tako mislim da se ne isplati imati 10% brži komp. (AMD) koji se ruši iz neobjašnjivih razloga (brige me za Nvidia chipset ili štojaznam što je krivo) nego sam radije uzeo Intel procesor koji ide na ploču koja nema problema s kompatibilnošću i to je to..
dakle, pobjednika nema i neće ga ni biti.. i NE SMIJE GA BITI. Ljudi, ne mijenjajte mišljenje.. pola za Ati pola za Nvidiu.. zbog svih nas..
eto toliko
vi ste malo zabrijali
covjek s pocetka teme hoce grafulju od 1500 DO 2000 kn a ne ultru koja kosta abnormalno
po meni ona je vise za rad u autocad i takvim programima a ne za igrice
Zecovi spavaju
vi ste malo zabrijali
covjek s pocetka teme hoce grafulju od 1500 DO 2000 kn a ne ultru koja kosta abnormalno
po meni ona je vise za rad u autocad i takvim programima a ne za igrice
HD3850 512 Mb OC
Mislim da su ATI-eve grafičke više za dugotrajnost, jako dobar omjer uloženog i dobivenog ili za OC. A nVidia je kralj performansi. Ja preferiram nVidiu pa bi čovjeku reko da kupi nVidiu. Ali na njemu je, jer fkt nitko sad nemrem reč kaj da kupi....
8800 GT(najbolje EVGA supercloacked) ili 3870.
A 3870 X2 sam vidio za 2500 pa malo još štedi...
I napajanje ti je jako važno pa i na to misli.
Ako se samo mislim igrati na računalu, da li mi je bolji izbor nVidia ili ATi?
HD3850 512 Mb OC
Isto je. Pitanje je samo cijene i performansi koje želiš. Ako želiš najbrže onda ti cijena nije bitna pa ćeš kupiti 3 9800GX2, ako ti je cijena bitna kupit ćeš jednu 3870X2 koja košta 2500kn, a jako je brza kartica i slijedeća najbrža iza 9800GX2.
sve je to relativo
negdje je bolji ati a u drugom nvidida
nemoze se nac idealan omjer procesora,ram....................
to je sve tak
pare.....pare su bitne
Zecovi spavaju
Isto je. Pitanje je samo cijene i performansi koje želiš. Ako želiš najbrže onda ti cijena nije bitna pa ćeš kupiti 3 9800GX2, ako ti je cijena bitna kupit ćeš jednu 3870X2 koja košta 2500kn, a jako je brza kartica i slijedeća najbrža iza 9800GX2.
Ja sebi uzeo 3870 Ultimate, iako sam jednom davno rekao "Nikad više Sapphire"
// evo pročitao sam sve 4 stranice ove teme, i nitko nije spomenuo jednu po meni jako važnu stvar, a to su proizvođači kartica. Naime, kao primjer: PCI-E CLUB 3D ATI Radeon X1950 Pro, 512 MB, tv-out, Dual DVI je puno lošija nego npr. PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon X1950 Pro FR, 512 MB, VIVO, Dual DVI, znači općenito su grafičke kartice od SAPPHIRE bolje nego ove od CLUB 3D. Memorije su kvalitetnije i brže, u pakiranju se dobije više dodatne opreme, čak i pokoja orginal igrica itd.
A sada da se još vratim na temu da nebih dobio žuti, dakle, ja sam za ATI jer mi nekako izgleda omjer uloženo-dobiveno puno bolji nego što je to slučaj s nVIDIA karticama. Dakako, treba uvijek obratiti pozornost na krajnjeg proizvođača kartica.
Treba gledati koja je konkretno kartica bolja, ne koji je proizvđač, koja je jeftinija i sl. Uspoređuješ proizvod sa proizvodom, samo prvi put čujem izraz krajnji proizvođač-ne razumijem kakav je krajnji, valjda ako je gotov proizvod nema više proizvođača, vjerovatno si mislio samo na proizvođača, izraz krajnji je višak.
Još jedan mali detalj.ukoliko planiraš uzet grafu od Nvidije sa HDMI-jem onda moraš imat na umu da one nemaju integriran
audio propusnik i da ako spojiš na LCD ili plazmu tu karticu, nećeš imati zvuk.
Za razliku od njih Radeonke imaju to riješeno i ne rade te dodatne komplikacije.
Iskreno ja bi preporučio ATI, ali svatko ima svoje mišljenje,...
tak da autor teme nikad neće dobiti 10 istih odgovora ili slično.
e evo kako ja mislim da sada stoje stvari velikih kompanija na trzistu.
1.Svi hvale Atievu hd4xxx seriju i pljuju nvidiu, medjutim netko je bacio sumnju da je ati napravio OC na toj seriji i zbog toga da atijeve kartice imaju vece performanse i vecu temparaturu. tog nekog svi su popljuvali tvrdeci da nema pojma ni o cemu i da je zgrizeni nvidias. Moje misljenje je da koliko god to zvucalo nevjerovatno to je ipak moguce,jer je ati odnosno amd u velikim problemima bio prije izlaska hd3xxx i hd4xxx serije bio u velikim problemima,nvidiaina 8xxx serija je razvaljivala hd2xxx seriju,a intel je bio nedodirljiv svojim procesorima i time je amd odnosno ati bio stjeran u kut i mozda je bas ovaj "tvornicki" OC bio potez ocajnika.
2.Ako se pokaze tocnim ovo u vezi atievih novih serija,ati ce izgubit jaako puno svojih "pristasa" jer malo tko ce htjeti "kupovati macka u vreci",neznajuci koliko ce se kartica OC u tvornici. Ako bude tako onda ce najvise opet profitirat nvidia jer ce dobivat sve vise poklonik.
3.nvidia je opet u velikim minusima tako ako se ova nagadjanja pogode mislim da bi se nvidia izdignula iznad ati(amd)a i da se ati nebi vise nikad oporavio, a ako padne ati(grafike) ubrzo bi te stvari iskoristio intel te zadao konacan udarac ovoj korporaciji.
4.Medjutim dali nvidia moze tako dugo prodavat ovake proizvode i toliko ici i minus dok ati ne prizna(ako je to istina) da je vrsio OC, ili ce i oni pokleknuti te pocet raditi jeftinije (OC) graficke kartice te time propustiti priliku da zavlada "grafickim" trzistem.
5.A sta ako ova nagadjanja za OC uistinu nisu tocna onda je ati zadao jak udarac nvidiai i pitanje je koliko ce nvidia moci jos dugo parirati ati, a time ce rasti gospodarska vrijednost ati(amd)a sto bi moglo rezultirat time da amd konacno malo pocne parirat SVEMOGUCEM INTELU.
kakve sam ja sad bajke ispricao ali ovo je sve moguce da se dogodi u skoroj buducnosti
ps. nemojte mi ispravljat pravopisne greske jer sam tek promjeno tipkovnicu pa e malo mucim.
e evo kako ja mislim da sada stoje stvari velikih kompanija na trzistu.
1.Svi hvale Atievu hd4xxx seriju i pljuju nvidiu, medjutim netko je bacio sumnju da je ati napravio OC na toj seriji i zbog toga da atijeve kartice imaju vece performanse i vecu temparaturu. tog nekog svi su popljuvali tvrdeci da nema pojma ni o cemu i da je zgrizeni nvidias. Moje misljenje je da koliko god to zvucalo nevjerovatno to je ipak moguce,jer je ati odnosno amd u velikim problemima bio prije izlaska hd3xxx i hd4xxx serije bio u velikim problemima,nvidiaina 8xxx serija je razvaljivala hd2xxx seriju,a intel je bio nedodirljiv svojim procesorima i time je amd odnosno ati bio stjeran u kut i mozda je bas ovaj "tvornicki" OC bio potez ocajnika.
2.Ako se pokaze tocnim ovo u vezi atievih novih serija,ati ce izgubit jaako puno svojih "pristasa" jer malo tko ce htjeti "kupovati macka u vreci",neznajuci koliko ce se kartica OC u tvornici. Ako bude tako onda ce najvise opet profitirat nvidia jer ce dobivat sve vise poklonik.
3.nvidia je opet u velikim minusima tako ako se ova nagadjanja pogode mislim da bi se nvidia izdignula iznad ati(amd)a i da se ati nebi vise nikad oporavio, a ako padne ati(grafike) ubrzo bi te stvari iskoristio intel te zadao konacan udarac ovoj korporaciji.
4.Medjutim dali nvidia moze tako dugo prodavat ovake proizvode i toliko ici i minus dok ati ne prizna(ako je to istina) da je vrsio OC, ili ce i oni pokleknuti te pocet raditi jeftinije (OC) graficke kartice te time propustiti priliku da zavlada "grafickim" trzistem.
5.A sta ako ova nagadjanja za OC uistinu nisu tocna onda je ati zadao jak udarac nvidiai i pitanje je koliko ce nvidia moci jos dugo parirati ati, a time ce rasti gospodarska vrijednost ati(amd)a sto bi moglo rezultirat time da amd konacno malo pocne parirat SVEMOGUCEM INTELU.
kakve sam ja sad bajke ispricao ali ovo je sve moguce da se dogodi u skoroj buducnosti
ps. nemojte mi ispravljat pravopisne greske jer sam tek promjeno tipkovnicu pa e malo mucim.
Moram se slozit s tvojim pricama jer moze biti da tu ima puno istine sad ko ce to znat.mi mozemo samo nagađat,moguce da su OC-ali ocajnicki ah sta je tu je stanje kakvo je takvo je....mogu biti samo tracevi,lazi ili cak ima tu i istine ali jedno je sigruno sumnja je tu.
Moram se slozit s tvojim pricama jer moze biti da tu ima puno istine sad ko ce to znat.mi mozemo samo nagađat,moguce da su OC-ali ocajnicki ah sta je tu je stanje kakvo je takvo je....mogu biti samo tracevi,lazi ili cak ima tu i istine ali jedno je sigruno sumnja je tu.