Ati ili Nvidia

poruka: 149
|
čitano: 28.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

želim si uzeti novu grafulju....

prije nego što odaberem po vašem izboru, samo malkice objasnite razliku ova dva konkurenata na tržištu graf kartica....

koji je sad po vašem mišljenju bolji, mislim si puknut neku između 1600 i 2000kn...

sve si mislim da si prilčekam još koji mjesec da se cijene smanje, a kad pogledam pada će cijene, a dolazit će novi i novi proiz...

no nema veze...

mbo isto nova evo je dole

ASUS P5N32-SLI PREMIUM/WIFI-AP, nForce 590 SLI MCP, DDR2, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, FW, PCI-E, s. 775

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

moja preporuka:

VGA PCI-E ZOTAC, GeForce 8800 GT 660MHz, 512MB DDR3, 2xDVI-I, TV, HDTV, garancija 24 mjeseca, cijena 1723,50 kn u Linksu (www.links.hr)

Nvidia Geforce 8800GT at 660 MHz (referentni radi na 600 MHz) engine clock and 1600 MHz shader clock (referetni radi na 1500).

Core 2 Duo E6600, Intel DP965LT, 4 GB Kingmax 800 Mhz DDR2, ATI Radeon 2600xt, Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS, ASUS DRW-1814BLT, Thermaltake Swing, Fortron Bluestorm 500W, Samsung SyncMaster 930BF

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

Moja preporuka takoder

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

po mojem skromnom znanju, ako ti je do ubrzavanja operacija vezanih uz HD video ATI trenutno ima bolji videoprocesor, a čini mi se da mu je i svijetlija budućnost u tom segmentu (ATI se valjda od svojih početaka bavio prvenstveno hardverom vezanim uz obradu videa). za nVidiu, koliko se meni čini, plaćaš uvijek dodanu vrijednost na ime, ali izgleda da se prilično dobro nosi s igrama; naravno, jači i ujedno skuplji modeli. osobno, od nVidie sam odustao nakon fijaska sa 5xxx karticama, i neću joj se tako skoro vratit iako priznajem da su joj driver-i daleko bolje izrađeni nego kod ATI-ja. sve ti je stvar osobnog ukusa, iako Radeon HD 3xxx serija (skuplji modeli) se čine vrlo dobrim izborom po omjeru uloženo/dobiveno; izrađeni su i u naprednijem procesu, iako zbog matične možeš zaboravit na Crossfire opciju u budućnosti... performanse Radeona su čak i bolje na čipsetu od nVidie nego na ATI-jevom. kako imaš opciju SLI-ja na matičnoj, možda bi ti bio bolji izbor nastavit sa nVidiom, pa u dogledno vrijeme kupit još jednu istu karticu, te će ti ta kombinacija bit usporediva sa tadašnjim srednjim ili malo višim segmentom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ati vs Nvidia
TripperNX kaže...

ATI trenutno ima bolji videoprocesor,  za nVidiu, koliko se meni čini, plaćaš uvijek dodanu vrijednost na ime driver-i daleko bolje izrađeni nego kod ATI-ja. sve ti je stvar osobnog ukusa, iako Radeon HD 3xxx serija (skuplji modeli) se čine vrlo dobrim izborom po omjeru uloženo/dobiveno

istina što čovjek kaže. svi noviji ati modeli imaju dvi-hdmi adapter i bolje su od nvidia kartica za reprodukciju hd videa. samo si razmisli kad će hd uređaji i sadržaji postati široko rasprostranjenji kao što je sada dvd? ati 3850 trenutno ima najbolje omjer kn/fps ali njene performanse nisi niti će biti dovoljno dobre za trenutne i buduće naslove, pa stoga preporučujem nvidia 8800 gt (pogotovo ovaj malo ojačani model od zotaca) koji još ima koliko toliko prihvatljivu cijenu.

Core 2 Duo E6600, Intel DP965LT, 4 GB Kingmax 800 Mhz DDR2, ATI Radeon 2600xt, Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS, ASUS DRW-1814BLT, Thermaltake Swing, Fortron Bluestorm 500W, Samsung SyncMaster 930BF
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

Gledajuci testove na netu (prilicno cesto i na vise razlicitih stranica), ATI-jeve graficke u istom cjenovnom rangu daju dosta bolje performanse, al se pitam je'l to ima smisla kad sve nove, bolje i poznatije igre ''rade'' za nvidia-u ( mislim da smo svi vidli 1000 puta: nvidia it's meant to be played), e sad kolko to ima veze dal igra bolje radi na nvidiinoj ali atievoj ja nemam para za isprobavat, al kaj se tice samog fps-a, tu ati pali, pogotovo 3870 serija ( da ostanem u nekom razmunom cjenovnom rangu)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

Meni se čini da je ATi lagano u boljem položaju.Mada nisam ljubitelj ATI-ja.

Još nešto.

Mogao bi preuredit naslov na ATI ili Nvidija.

Ovo VS između dovodi konstantno do čudnog ponašanja forumaša Cool

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

Hmm ja bi razmislio o ATI 3870 pod uvjetom da zamjeniš stock koler sa Accelero S1. Jer buka koju proizvodi stock kuler je nepodnošljiva.

Razlike  izmedu  8800GT  i  3870  su  stvarno  misteriozne  tako  da  je  stvar  osobnog  izbora.  Uzmeš  neku  koja  vec  tvornicki  ima  povišene  taktove...

Zamjeniš  stock  kuler  sa  ovime    http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147 bilo ga je u Linksu za nabavit. Onda se još sam malo igraš i digneš taktove i dobiješ opaku karticu za manje novaca Namigiva

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moja preporuka:

Ako preferiraš AMD/ATI:

Powercolor Radeon HD3870 PCIE, PCS, 512MB, TVout, dual DVI -1.559,00 kn
--
Ako preferiraš Nvidiju:

Gigabyte GF 8800GT, 512MB DDR3, TV-out, Dual DVI-1.649,00 kn
--
Naravno da imaju podršku za : DX 10,aktivno hlađenje...
--
Iz Ve-mila
17 godina
neaktivan
TripperNX kaže...

osobno, od nVidie sam odustao nakon fijaska sa 5xxx karticama, i neću joj se tako skoro vratit iako priznajem da su joj driver-i daleko bolje izrađeni nego kod ATI-ja. sve ti je stvar osobnog ukusa

NHF ali živiš u prošlosti

To je kao da sad ja kažem kako nakon što sam bio oduševljen ATi-evim 9500 / X800 modelima nakon užasnih X1900XT/X2xxx modela više nikad neću uzet ATi
Nakon FX serije došao je niz kvalitetnih serija kako 7800/7900 te slabijih 7600 tako novih 8800

Na kraju sve ovisi kako si i rekao o vlastitom ukusu. Danas su uz nVidia 8800GT seriju definitivni best-buy 3850/3870 kartice koje su dovoljne velikoj većini korisnika a cojenom su relativno pristupačne

Problema sa driverima imaju obe strane pogotovo sa SLI/CF sistemima no to je već drugi par rukava.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
17 godina
neaktivan

a živim u prošlosti, kaj ćeš? trenutno imam Radeon x1950 pro, a moj komentar shvati samo da sam tada prešao na ATI kojeg sam do tada smatrao "prenestabilnim" kada su igre u pitanju (mislim da i danas muku muče sa artefaktima u nekim igrama) i preskupim... serije 6xxx i 7xxx su se pokazale kao prilično dobra isprika za fijasko sa 5xxx, al opet, bolji modeli su im postali preskupi; ATI je tada iskoristio priliku, dao dobre kartice za relativno male novce, a koliko primjećujem, to i nastavlja raditi

17 godina
neaktivan

ATi i nVidia imaju podjednako problema danas i jednako su kvalitetne. Ono što je mene okrenulo ATi-u je što sam dok mi je 8800GTX bila na servisu, kao zamjenu imao ATi x1550 i slika mi je (na LCD-u) bila vidljivo bolja. Tog trenutka sam prešao na čak i sporiju ATi karticu - sa 8800GTX na HD2900XT!

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
neaktivan

ja mislim da nivida daje kvalitetnije kartice zadnjih godina , i to puno kvalitetnije i brže , to mogu reći jer sam koristio i nvidiu i ati ...

17 godina
neaktivan

Matematika je jednostavna, koliko novaca toliko muzike...

Kada bismo za potpuno iste novce uzeli ati i za potpuno iste nvidiu onda bi se moglo donekle napraviti usporedbu...

No previše je modela i proizvođača da bi se "poštena" usporedba mogla napraviti. Tako da na kraju ostaje

korisniku da sam prosudi što mu je bolje (odnos uloženo/dobiveno, igre ili video, tisina ili buka itd)

Prema tome, okanite se corava posla, u ovom slucaju rasprave ati vs nvidia!

Jel bolji bmw ili audi? hehe... pa naravno da je Audi bolji.... ali to je samo

moje mišljenje...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 17:28 (Vicko).
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

U tom cjenovnom razredu gledaj HD3870 i 8800GT. Nemožeš falit koju god da uzmeš. Samo za GT traži one koje nemaju tvorničko hlađenje jer je očajno.

E6750@3.2GHz cooled by BigTyphoon // Gigabyte P35C-DS3R // 2 GB Kingmax 667@DC // Gigabyte 8800GTS 320MB // Seagate 7200.10 320 GB // Chieftec 550W // Chieftec BH-02B-B-B //

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wick kaže...

želim si uzeti novu grafulju....

prije nego što odaberem po vašem izboru, samo malkice objasnite razliku ova dva konkurenata na tržištu graf kartica....

koji je sad po vašem mišljenju bolji, mislim si puknut neku između 1600 i 2000kn...

sve si mislim da si prilčekam još koji mjesec da se cijene smanje, a kad pogledam pada će cijene, a dolazit će novi i novi proiz...

no nema veze...

mbo isto nova evo je dole

ASUS P5N32-SLI PREMIUM/WIFI-AP, nForce 590 SLI MCP, DDR2, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, FW, PCI-E, s. 775

Prosurfaj malo pogledaj testove nekih kartica nemoj citati samo njene karakteristike ! ps. ati vs nvidia --zaboravi taj fight jer svatko ce za svoju grafulju reci e taj ti je proizvodac je bolji...glupost! nekupujes dionice od nekog proizvodaca vec njegovu karticu! Moj savijet ti je da si u cijeni izaberes nekih 5-6-7 grafulja i redom trazi kako su prosle na testovima,ako citas bug cesto nece ti biti tesko,vrati se zadnjih 3 broja nazad i svaki malo prelistaj ;) pozzz!

[url=http://www.pbbans.com/siglink.php?accid=2686&cmd=all][img=http://www.pbbans.com/sigs/2686b.png][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 15:01 (InsanE).
17 godina
neaktivan
brka kaže...

ja mislim da nivida daje kvalitetnije kartice zadnjih godina , i to puno kvalitetnije i brže , to mogu reći jer sam koristio i nvidiu i ati ...

Pa i ne baš. Trenutno najbržu karticu ima ATi, a ljepši prikaz i dalje daje ATi. nVidia više nije toliko loša, ali ATi je i dalje ljepši.
Od kraja 2006. do početka 2008. dakle godinu dana je nVidia vodila na polju brzine, međutim mainstream tržište je ATi jednostavno držao bez problema.
Trenutna ATi-jeva perjanica, 3870X2 uvjerljivo je najbrža kartica na tržištu. Dodajmo tome i činjenicu da ATi-jev CFX radi na MSI-jevim pločama i da se tek čeka ploča posložena za quad CF dual slot kartice, a da nVidia ima problema i s implementacijom quad SLI-a.
nVidia planira izdati 9800GX2, dual PCB soluciju kao odgovor na ATi-jev 3870X2, međutim, dual PCB solucija se daleko više grije, troši više struje i cijena će biti paprena; vjerojatno oko 180% cijene jedne 3870X2, a tek 110-120% brža (pretpostavka bazirana na tome da je brža 30% od Ultre, a 3870X2 je od Ultre brži od 10-20%).

Za ultra-high-end predstoji nam čekati kraj ove i početak iduće godine kada su najavljeni novi čipovi obaju proizođača. Trenutno ATi nudi dosta više za novac i openito je najbrži (do dolaska 9800GX2 ako nVidia uspije).

17 godina
Previse spekulacija ovdje. Cekaj da dodje.

I da, tvrdnja da ATi ima _uvjerljivo_ najjaču/najbrzu karticu ne stoji.
17 godina
moderator
Ati vs Nvidia

Hmm, a koja je onda brža od Radeon 3870 X2?

0 0 hvala 0
17 godina
Pričam o 8800 Ultri, naravno.

Doduše, ovdje ne tvrdim da je dotična najjača, nego to da 3870 X2 nije jača od Ultre u svim segmentima.

A time želim reći da se nikako ne može reći da je X2 _uvjerljivo_ najjača.
17 godina
neaktivan

3870X2 je jača i to podosta od 8800Ultre.

U nekoliko situacija je 8800Ultra brža, ali samo zbog problema s driverima, ne sirove snage.

Da ne govorim da 3870X2 košta 25% manje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 15:51 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

Fan sam id Software naslova koji za vecinu igara koristi OpenGL, gdje se nVidia i ATI ne mogu usporedivati, nVidia je uvjerljivo bolja... A i nekako s vremenom sam zamrzio ATI drivere, ne znam kakava je situacija sada, ali prije dvije-tri godine, jako su me zivcirali...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

3870X2 je jača i to podosta od 8800Ultre.

U nekoliko situacija je 8800Ultra brža, ali samo zbog problema s driverima, ne sirove snage.

Da ne govorim da 3870X2 košta 25% manje.

Gle, hvataš se za slamke u ovoj glupoj raspravi. Koliko je G80 na tržištu? A ati jedino sa multy GPU može parirati...to je realna stvarnost, a zaboravio si spomenuti redovitu bugovitost ATI drivera.

Hocemo preći na 8800GT VS 3870 pa da bude i kartona? Vidim da ih neki imaju i već sada.

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
17 godina
neaktivan

Ovo je tema ATi vs nVidia. Ako ti se tema ne sviđa, slobodan si na temu ne dolaziti.

Dakle, kako sada stvari stoje, 3870X2 je najbrža single card solucija na tržištu i podosta jeftinija od najbrže nVidijine solucije 8800Ultra. Inače, ako nisi znao, 8800GT je sporija od 8800Ultra.

8800 GTX/Ultra odnosi pobjedu u naslovima rađenima s nVidijom koji imaju probleme s CF-om (World in Conflict npr.), ali u većini naslova 8800 je u prašini.

U OpenGL je tradicionalno brži na nVidia karticama.

To su činjenice.

Inače, za usporedbu:

http://www.hexus.net/content/item.php?item=11398&page=8

http://www.hexus.net/content/item.php?item=11398&page=11

http://www.presence-pc.com/tests/ATI-HD-3870-X2-22752/8/

http://www.presence-pc.com/tests/ATI-HD-3870-X2-22752/9/

http://www.presence-pc.com/tests/ATI-HD-3870-X2-22752/10/

http://www.presence-pc.com/tests/ATI-HD-3870-X2-22752/13/

i tako dalje...

ukratko: ATi nosi pobjedu u svakoj situaciji gdje proizvođač igre nije surađivao s nVidijom, pa čak i tamo gdje je suradnja vrlo uska: Crysis.

Dakle, evidentna pobjeda ATi-a na polju brzine, a višom cijenom za sporiju karticu, nVidia jednostavno ne može konkurirati.

9800GX2 ima šansu vratitit nVidiju na tržište kao lidera, ali ako ne pripaze na cijenu, jednostavno će biti neisplativi svima osim onima bez dna u novčaniku.

38870X2 ima nekih problema u World in Conflictu npr. ali usko vezanih uz drivere, a ne samu karticu.

17 godina

Nisam siguran da ne može nVidia konkurirati ATi-u, koliko ja znam AMD/ATi je u gubitku, a nVidia ostvaruje rekordne zarada, pa bar po proajnim rezultatima, koji su jedini objektivni, se vidi ko je bolji. Uzmeš GTS ne moraš Ultru , kojih ni nema kupiti u prodavaonicama, i imaš jako brzu karticu koja je jeftinija od 3870 x2...

17 godina
neaktivan
Tu si u pravu da, ali 8800GTS 512 nije jeftiniji puno od 3870X2 a sporiji je. Tu je štos. 3870X2 možeš kupiti za 3100-3500kn, 8800GTS 512 za 2200-3200.

8800GTS 512 je jako fina kartica doduše, ali jednostavno ATi daje više za manje love. Za dobit performanse 2870X2 trebaš više od GTX ili Ultre koje koštaju od 3800-5500kn.

Ako ćeš gledati 8800GTS512 da je jeftinija od 3870X2 isto tako je 3870 jeftiniji od nje. ATi cijenom gazi nVidiu.

AMD nije u gubitku, već samo nema zaliha novca, ali prilično dobro drži mainstream dio tržišta upravo zbog cijena. nVidia može konkurirati, naravno, ali ili će ići ispod cijene kao Sony s PS3 ili će biti jako skupi.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Tu si u pravu da, ali 8800GTS 512 nije jeftiniji puno od 3870X2 a sporiji je. Tu je štos. 3870X2 možeš kupiti za 3100-3500kn, 8800GTS 512 za 2200-3200.

8800GTS 512 je jako fina kartica doduše, ali jednostavno ATi daje više za manje love. Za dobit performanse 2870X2 trebaš više od GTX ili Ultre koje koštaju od 3800-5500kn.

Ako ćeš gledati 8800GTS512 da je jeftinija od 3870X2 isto tako je 3870 jeftiniji od nje. ATi cijenom gazi nVidiu.

AMD nije u gubitku, već samo nema zaliha novca, ali prilično dobro drži mainstream dio tržišta upravo zbog cijena. nVidia može konkurirati, naravno, ali ili će ići ispod cijene kao Sony s PS3 ili će biti jako skupi.

Gle, kao prvo, nije 2870x2.

Drugo, HD3870x2 se može naći od 25**kn na više.

Treće, AMD je u gubicima, i prodaju svoje proizvode ispod cijene. Nvidia neće ići ispod cijene, kao i do sada. HD3870x2 je trenutno najbrža, ali to neće dugo trajati. Općenito ATI može jedino biti bolji s "glupim" multi GPU riješenjima... Pogle kaj u Nvidia-i misle o tome - link

Ako smijem dodati pod cijenu kartona, ne sviđa mi se konkretno tvoj primjer spamanja ovdje, IMHO, ne vidim logiku u 50 postova po danu... misliš da ćeš dobiti posao u Bugu kada vide kako si izvanserijski kompetentanŠutim?

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

Znate kako bih ja usporedio ATI i nVidi-u.

Sa poznatom pričom:"Ahil i Kornjača"

Ahil i kornjača: „U utrci, najbrži trkač nikada ne može prestići najsporijeg, zato što gonitelj prvo mora doći do tačke odakle je gonjeni pošao, pa prema tome najsporiji uvijek ima prednost.“

A----------------------------K1----------------K2---K3

Znači zašto sam to stavio.ATI je sada na tržište izbacio grafu sa dvosturkom jezgrom.Ljudi su prije toga nakupovali nVidije tj. GTS,GT,GTX,Ultra...Trenutno ljudi nemaju novaca.Znači ATI je u gubitku.Za mjesec dva nVidija izbacuje grafu sa dvije jezgre no naravno jeftiniju nego ATI-jevu.Ljudi pošto su zadovoljni kupuju GTx2,GTSx2........

Znači koliko ATI bio dobar nVidija če kasniti mjesec/dva ali je uvijek u boljoj poziciji.Još otkada ju je kupio AMD nije baš najbolje stanje.

Moje mišljenje je da ću u budućnosti kupovati nVidiju.Jedino ako se situacija ne preokrene.Trenutno kupujem novi komp,naravno sa nVidijom.Nedolazi u obzir da uzmem ATI.

Zato pobjednik je:

NVIDIA!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati vs Nvidia

Ne mogu shvatit, jednostavno kako netko moze preporucit ATi u danasnje vrijeme.

ja osobno imam dvije ATi kartice, i par nVidijinih, i u svakom slucaju jedini proizvod koji ja preporucam je nVidia.

Bilo to 8800GT, Ultra, GTX  (GTS je vec malo zastario)

Ove nove X2 kartice od ATi-a ovise iskljucivo o driveru, s obzirom da su to u bit Crossfire rjesenja. Sto znaci da ako driver nije optimiziran za odredjenu igru, ili se igri (pogotovo novijim igrama koje ce tek izaci) ne svidja crossfire, performanse idu dolje i to jaaaako.

0 0 hvala 0
17 godina

Između 8800 GTS i GTX su male razlike u perfomansama, a značajne u cijeni, pa je prema tome ATi 3800 x2 brži pribižno isto koliko i od GTX.

A što se cijene GTX ili Ultre tiče one kad su izačle bile su hit jer su bile najjače na tržištu, a kad proizvođač ima hit proizvod dat če mu i hit cijenu, jer svako paduzeće se osniva radi profita, pa i AMD/ATi, i da su oni imali takav proizvod dali bi mu takvu cijenu. A ako oni mogu držati i dalje takvu cijenu to nije njihov problem, dok ih god mogu  prodavati oni je neće značajno sniziti. ATI je imao u to vrijeme 2900xt, koja je i sada brža od 3870, a i cijena im  je značajno veća, ako ih ima kupiti. Nemaju novca zato što njegovi proizvodi ne ostvaruju zaradu kojom bi ostvarili značajnije iznose novca, vjerojatno zbog visokih troškova kamata koje plaćaju na krediti koji su uzeli za kupovinu ATi-a ili visokih troškova proizvodnje, nevažno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice