Microman jel se to meni čini ili je na GTX 580 slika nešto oštrija.
Da ima malo oštriju sliku.
Vaš glas ide
64 | Microman |
---|---|
4 | Tom's Hardware |
I šta se na kraju više isplati kupovati ?
GTX 580 ili HD5970 ?
Po meni - nijedna ali kad bih birao uvijek bih dao prednost single GPU rješenju.
Micromane, zanima me možeš li molim te, na stocku pokrenuti Unigine Heaven na 1920x1200 4xAA i 16xAF?
Hvala.
Hvala ti puno! Nego, ima li GTX 580 ugrađenu audio karticu za HDMI izlaz? To mi je prilično bitno za HTPC upotrebu s obzirom da mi računalo služi kao centralni server i media hub. Također, konverter iz mini-HDMI-a u normalni HDMI također dobro dođe.
Hvala ti puno! Nego, ima li GTX 580 ugrađenu audio karticu za HDMI izlaz? To mi je prilično bitno za HTPC upotrebu s obzirom da mi računalo služi kao centralni server i media hub. Također, konverter iz mini-HDMI-a u normalni HDMI također dobro dođe.
Od GTX480 Nvidia također stavlja audio kartice u svoje grafičke kako nebi trebalo više petljati sa žicama i dodatno spajati na audio karticu od matične, tako da ti to nije problem.
Ja sam uz Asus dobio konverter iz mini HDMI-a u puni HDMI, al to ti ovisi o distributeru i koliko je voljan staviti dobar Bundle.
Od GTX480 Nvidia također stavlja audio kartice u svoje grafičke kako nebi trebalo više petljati sa žicama i dodatno spajati na audio karticu od matične, tako da ti to nije problem.
Ja sam uz Asus dobio konverter iz mini HDMI-a u puni HDMI, al to ti ovisi o distributeru i koliko je voljan staviti dobar Bundle.
Nadodao bih : cijela GTX4** serija ima zvučnu na sebi
Micromane, zanima me možeš li molim te, na stocku pokrenuti Unigine Heaven na 1920x1200 4xAA i 16xAF?
Hvala.
Malo kasnim, al evo Hawen 2.0 na 1920x1080 sa 4xAA i 16AF, High i Extreme teselacija
FPS: 39.2/ Min FPS: 21.0/ MaxFPS: 100.3
Što se ne zove Heaven 2.0?
Hvala.
Malo kasnim, al evo Hawen 2.0 na 1920x1080 sa 4xAA i 16AF, High i Extreme teselacija
FPS: 39.2/ Min FPS: 21.0/ MaxFPS: 100.3
Što se ne zove Heaven 2.0?
Microman i tocni izrazi se ne vole :)
Btw, microman, ovo je sala, bez uvrede molim :)
Nadodao bih : cijela GTX4** serija ima zvučnu na sebi
Pa to se podrazumijeva, al GTX480 je prva izašla :)))
Ima li razlike među proizvođačima grafičkih kartica 580GTX, htio sam Asus ali pošto ga nema nude mi Gigabyte.
Da li je to jedno te isto ili ima razlike u kvaliteti, ova Gigabyte je i jeftinija.

ako nekoga zanima, microman, Cele su zaposlenici različitih informatičkih firmi i dostupan im je skup hardver jer ga prodaju.
a kao takvi, lako dođu do "oštećene" robe pa si to mogu priuštiti.
Ne znam kakve to ima veze sa ovom temom ali ajde kad si to spomenuo ako nekoga zanima ja sam zaposlenik u državnoj agenciji kao system administrator a privatno se bavim prodajom hardwarea i održavanjem IT opreme po firmama, sve što imam normalno kupim s prednošću kupovine od uvoznika pa je nešto povoljnije ali ništa strašno, čak često i skuplje kod uvoznika nego kod naših ludih web shopova što dumpaju cijene a tek tu i tamo uleti dobra prilika kad se nađe roba sa oštećenom ambalažom, takve prilike ne propuštam jer kad prodam polovno dobijem više nego što platim novo... Uz to mi je AMD slao procesore samo za overclockanje koje bi nakon toga prodao, Gigabyte i Asus po jednu ploču ali od 1090T nisam ništa dobio za probat u zadnjih 6 mjeseci...
ako nekoga zanima, microman, Cele su zaposlenici različitih informatičkih firmi i dostupan im je skup hardver jer ga prodaju.
a kao takvi, lako dođu do "oštećene" robe pa si to mogu priuštiti.
microman nije zaposlenik informatičke tvrtke.
Nisam ni ja...
Eto kakav smo mi narod "jalni na sve što drugi ima i može si priuštiti a osobno si sam nemože" umjesto da budemo zadovoljni dobrom recenzijom hardwera i tako lakše naučimo nešto i kupimo tko što može olajavamo i vodimo tuđu brigu tko što i gdje radi i čime se bavi.
Jedini možebitni komentar na ovakvo ponašanje je "bljak i dno dna" koje smo dostigli.Katastrofa zašto su ljudi ginuli da bi imali ovakvu tvorevinu od države ufffffff kad ovako nešto pročitam odselio bi na mars.
Nažalost loš je dan i nisam mogao da nekomentiram.....
Odličan posao micro, čestitam. A grafa - pih,bebica.
Ma da ja sam sretan kad vidim slike i izvještaje od micromana, a na koji nacin on nabavlja i slicne stvari me ne zanimaju.
Drago mi je da mogu vidit takvu karticu i da je neko sa foruma ima, ko da je ja imam onda se osjecam.
Microman samo nam daj sta vise slika i novih stvari kad budes imao i ja sretan.
Pametnome dosta, a ovima drugima .................................................................
pozz
ma microman je car, i kladim se da će nabaviti i gtx570 i napraviti review
GTX 580 je pravi mali zvučnik u usporedbi s ATI 5850.
AMD HD5850 rulezxD
Pa ta kartica je barem po meni bila najtiša grafička kartica koju sam dosad koristio (X1950Pro, 8800GT, HD4870, HD5850, GTX460)
Iako reviewi kažu drukčije..
AMD HD5850 rulezxD
Pa ta kartica je barem po meni bila najtiša grafička kartica koju sam dosad koristio (X1950Pro, 8800GT, HD4870, HD5850, GTX460)
Ja tebe nekužim, zar nisi rekao da GTX460 rulz ili svako malo mijenjaš mišljenje?
HD5850 je tiha, ali ne kao kad je musashi na njoj.
Ma NHF Hyperion:o istina jako sam sada zadovoljan možda čak i više koliko sam ju platio (GTX460), a koliko daje za ono što mi treba
dok je HD5850 dala sve od sebe bila tiha ili brža od ove sada.
Inače nisam to očekivao od GTX460 pa kažem rulz dok je HD5850 došla 400 kuna više, a te performanse su kužiš
samo se pokazale u Crysisu i malo za ofkors benchmarksxD Drugdje je i ova dostatna ako nije i previše.
Vrtim BC2 na 45-50FPS maxed 1680.
Nema ti kod mene zime, AMD-nVidia sve to meni ne znači puno kad je dobra grafika u pitanju (kartica:P)
AMD HD5850 rulezxD
Ja tebe nekužim, zar nisi rekao da GTX460 rulz ili svako malo mijenjaš mišljenje?
HD5850 je tiha, ali ne kao kad je musashi na njoj.
nije on probao gtx460 cyclone, da "cuje" sta je tisina...
mene iskreno boli tuki da li graficka se cuje ko avion ili ak se uopce necuje, ako gledam performanse nije mi bitno aposlunto nista osim perfromansi
mene iskreno boli tuki da li graficka se cuje ko avion ili ak se uopce necuje, ako gledam performanse nije mi bitno aposlunto nista osim perfromansi
Baš to... kada igram neku igru pojačam zvuk da i susjed čuje kada ispalim metak ili špreham sa Shepardom.... (isto tako kada gledam film; moraju pucat zidovi). Tako da me zaboli za buku. A kada švrljam po netu, slušam muziku buke nema nikakve.
nije on probao gtx460 cyclone, da "cuje" sta je tisina...
Nije ni mene prije, no otkako sam dobio ADSL i kad je comp trebao radit 24/7 radi skidanja torrenta bome mi je postalo bitno + kad igram po noći.
HD5850 sa musašom i Mugen 2 su svoj posao odradili, veoma veoma tihi u loadu su bili, vibracija 1TB samsunga F3 je bila veća nego "buka" koju ventovi proizvode.
Da se bar mogu riješit nekak ova 2 diska i zamijenit ih sa 2x2TB WD green + ssd , ali to će ostat san još kojih par godina.
GTX 580 je pravi mali zvučnik u usporedbi s ATI 5850.
Dobro to je sad malo pretijerana usporedba.Buka GTX580 je na razini HD5870. Nemožete očekivati od jedne High End kartice da bude potpuno tiha.