Kupio sam novu grafičku karticu, kako naslov i kaže ASUS AH 3450 hdmi AGP 8x 512MB, te ju instalirao sa pripadajućim software-om. Na VGA izlaz je spojen monitor, a na HDMI je spojena plazma.
Međutim OS mi je bio WIN XP koji se katastrofalno usporio kada je stavljena nova grafa. Ponovno sam vratio staru, i komp se normalizirao. Nakon toga sam izbrisao kompletne stare drivere, te reinstalirao za novu grafičku, ali opet ista stvar sa usporavanjem sistema.
Pod pretpostavkom da se nešto sukobilo u sistemu, izbrisao sam XP i stavio WIN7 (s kojim sam, usput rečeno, prezadovoljan) i brzina kompa je postala nevjerovatna, ali na origigi instalacijskom cd-u od ASUS-a nema drivera za WIN7 već samo za XP i Vistu.
Skinuo sam sa stranice drivere (neka verzija 8.65), ali nema pune mogućnosti s tim driverima.
Na XP-u, iako usporen do bola, sam imao mogućnost odabira za svaki od ekrana (monitor i plazma) posebno podešavanje rezolucije i ostalih display opcija, ali sada više toga nemam i dešava mi se da se slika na plazmi izgubi nakon što komp ode na screen saver i pojavi se samo na monitoru. Iz tog razloga sam spojio sada plazmu na DVI izlaz i paralelno imam sliku i na monitoru i na plazmi, ali bih naravno htio imati opet za svaki od monitora posebno podešavanje jer kartica nudi i podržava tu mogućnost. Također ne pronalazim nigdje adekvatne i funkcionalne drivere za audio putem hdmi-a.
Ako netko ima volje i zna kako da riješim problematiku, molim pomoć.