ASUS AH3450 driveri problem

poruka: 9
|
čitano: 6.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kupio sam novu grafičku karticu, kako naslov i kaže ASUS AH 3450 hdmi AGP 8x 512MB, te ju instalirao sa pripadajućim software-om. Na VGA izlaz je spojen monitor, a na HDMI je spojena plazma.

Međutim OS mi je bio WIN XP koji se katastrofalno usporio kada je stavljena nova grafa. Ponovno sam vratio staru, i komp se normalizirao. Nakon toga sam izbrisao kompletne stare drivere, te reinstalirao za novu grafičku, ali opet ista stvar sa usporavanjem sistema.

Pod pretpostavkom da se nešto sukobilo u sistemu, izbrisao sam XP i stavio WIN7 (s kojim sam, usput rečeno, prezadovoljan) i brzina kompa je postala nevjerovatna, ali na origigi instalacijskom cd-u od ASUS-a nema drivera za WIN7 već samo za XP i Vistu.

Skinuo sam sa stranice drivere (neka verzija 8.65), ali nema pune mogućnosti s tim driverima.

Na XP-u, iako usporen do bola, sam imao mogućnost odabira za svaki od ekrana (monitor i plazma) posebno podešavanje rezolucije i ostalih display opcija, ali sada više toga nemam i dešava mi se da se slika na plazmi izgubi nakon što komp ode na screen saver i pojavi se samo na monitoru.  Iz tog razloga sam spojio sada plazmu na DVI izlaz i paralelno imam sliku i na monitoru i na plazmi, ali bih naravno htio imati opet za svaki od monitora posebno podešavanje jer kartica nudi i podržava tu mogućnost. Također ne pronalazim nigdje adekvatne i funkcionalne drivere za audio putem hdmi-a.

Ako netko ima volje i zna kako da riješim problematiku, molim pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dali si formatirao hdd prije instalacije novog OS-a?

najbolje je skinuti official amd drivere i gotovo

evo izvoli

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

naravno, formatirao sam hdd, preparticionirao, dao više prostora za disanje 7-ici, sad ću probati sa ovim driverima kaj si mi dao link, pa javim rezultate.

btw, da li postoji neki program, ako da koji, s kojim se može jednostavnije upravljati slikom na pojedinim ekranima?

p.s. @moderatori- ispričavam se kaj sam temu postavio pod hardware, tek sam kasnije skužio da je trebalo  pod software, pa molim da prebacite, hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nisam siguran,al mislim da ces kad skines bas ove drivere imat sve pod kontrolom :) http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

driveri su gore i video opcije su sve u funkciji :)

ali i dalje nema zvuka putem hdmi-a...kaj dalje da probam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za početak, imaš li pod Control Panel\Sounds\Playback AMD HDMI Output i kakav mu je status? Takođe, u Device Manageru, pod Sound, video and game controllers bi trebalo da ti stoji AMD High Definition Audio Device.

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovako, pod sound/playback imam 2 stavke:

SPEAKERS Realtek AC97 Audio- označeni kvačicom kao default device, 

REALTEK DIGITAL OUTPUT Realtek AC97 Audio- ready

U device manageru mi je označen HIGH DEFINITION AUDIO CONTROLER s onim žutim trokutom s uskličnikom da kao ne radi dobro, kliknem na update driver, ali mi kaže da već imam najbolje postojeće drivere za hdmi audio, ali nema zvuka putem hdmi-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 18:46 (tinekk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
apg

jeli itko zna gdje mogu kupit apg8x 512 mb

nek mi odgovori

hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: apg