osobno nemam nista protiv svih vas. ali mi svađe idu na zivce.

Evo ubacio sam rezultate sa 3d mark Vantage..
pa da postavim opet isto pitanje,
ajde da pitam zasto je ova tema
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/zotac-gtx-295-mojim-ocima/18206.aspx
lock a ova kao nesmije biti,
ah da g. luxx-u je ova tema zanimljiva pa ne smije biti lock-ana, nema veze sta se prica u off topic, vrijeda i sl, glavno da se moderator zabavlja...
Stvarno ludnica grafička i kućište. Čestitam!
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/zotac-gtx-295-mojim-ocima/18206.aspx
ah da g. luxx je ova tema zanimljiva pa nesmije biti, nema veze sta se praca u off topic, vrijeda i sl, glavno da se moderator zabavlja...
ah da g. luxx-u je ova tema zanimljiva pa ne smije biti lock-ana, nema veze sta se prica u off topic, vrijeda i sl, glavno da se moderator zabavlja...
Evo, da postavim pitanje. Buduci da mi nisi odgovorio na prethodno pitanje LUXX, smatracu da se slazes da nije OT.
Gledam onaj naxeemov prvi link, gdje su testirali lost planet, pa ga pokusavam cistom logikom analizirati (on tvrdi da smo nelogicni). Buduci da se dijelom slazem s njim, da se razlika ne vidi nakon odredjene frekvencije cpu-a (kad gpu postane usko grlo) i da svako daljnje povecavanje frekvencije nece rezultirati povecanjem slicica u sekundi, osim veceg rezultata na benchmarcima.
Dio u kojem se ne slazem s njim je taj da on tvrdi da je ta granica jako niska, ispod 2,5 GHz. Na linku se vidi da 3,16 GHz dosta zaostaje za ostalim procesorima, mada mislim da je glavni razlog sto je to dual a ne quad. Napominjem, igra je testirana na gtx280 pri 1920x1440 s aa 4x i af 16x.
Ono sto me tu interesuje je da li naxeem misli da stvarno nece biti razlike izmedju njegovog q6600 na 2,4 GHz i ovih na 3,2 GHz, ako se rezolucija spusti na 1680x1050 i ako se u obzir uzme jaca graficka, gtx295 (kombinacija koju ima toxic)?
Moram ti odgovoriti, a kao što je jasno, nije off-topic, jer se radi i o GTX295 i drugim karticama. S obzirom da mi je radna subota, nemam puno vremena za zidove od teksta, pa ću samo s činjenicama.
SLI traži veliki memory bandwidth.
i7 zbog kontrolera zaobilazi BUS i limit od 10Gb/s i omogućava jako veliki mb.
Overclockom ne povećavamo samo brzinu CPU-a nego i mb preko sabirnice.
Brzina DDR2 pokazala se nebitnom za performanse jer prebrzi DDR2 ionako je limitiran BUS-om. DDR je kod igara pokazao malu korist osim kod višestrukih SLI-a/CF-a.
Nisam nikada rekao da nema nikakve razlike između Q6600 2.4 i Q6600 na 3.825.
I dalje stojim kraj svoje izjave da nije nužno cjenovno uskladiti procesor i grafičku i da je za gamera najvažnija grafička kartica i da kod kupnje to treba kupiti najbrže, a sve ostalo je više manje nebitno.
Overclock daje opet minimalno ubrzanje u odnosu na skok u zagrijavanju, potrošnji itd.
Ukratko, ako kupuješ računalo sa srednjim bugetom, kupiš radije GTX295 ili bilo koju najjaču karticu, a za procesor i RAM što ti ostane jer su današnji quadovi i više nego dovoljni da pređu treshold koji kartice trebaju.
Da dodatno pojasnim: kupiti npr. GTX260 + i7 920 umjesto GTX295 + Q6600 je glupost od poteza.
Zašto je bitan Crysis na kojem je najviše izraženo da je razlika minimalna? - Zato što ta igra sama po sebi koristi karticu do maksimuma i njome je limitirana, a ne procesorom.
Nadam se da je jasnije. Ako stignem testirat ću opterećenje procesora dok vrtim bench.
Nisam nikada rekao da nema nikakve razlike između Q6600 2.4 i Q6600 na 3.825.
1. I dalje stojim kraj svoje izjave da nije nužno cjenovno uskladiti procesor i grafičku i da je za gamera najvažnija grafička kartica i da kod kupnje to treba kupiti najbrže, a sve ostalo je više manje nebitno.
2. Overclock daje opet minimalno ubrzanje u odnosu na skok u zagrijavanju, potrošnji itd.
3. Ukratko, ako kupuješ računalo sa srednjim bugetom, kupiš radije GTX295 ili bilo koju najjaču karticu, a za procesor i RAM što ti ostane jer su današnji quadovi i više nego dovoljni da pređu treshold koji kartice trebaju.
4. Da dodatno pojasnim: kupiti npr. GTX260 + i7 920 umjesto GTX295 + Q6600 je glupost od poteza.
Moja izjava gore se odnosi na na visoke rezolucije i maksimalne detalje (AA, AF itd.). Ja se igram u 2560 ili 1920 kako koja igra. Mene ne zanimaju niske rezolucije ili igranje bez AA/AF, a primijetio sam da mi je clockanje Q6600 sa 2.4 na 3.6 - što mogu bez problema - povećalo framerate za 5% a temperaturu i buku za 80% (nije buka velika, ali mi i najmanja smeta na računalu u sobi koje je stalno ON).
Pogledao sam testove ljudi koji imaju pristup hardveru veći nego ja i vidio da ni njima nema razlike, pa sam zaključio da sam u pravu bio u svom zaključku.
p.s. nadam se da niste kao i ja pa da svakih 6mj. mijenjate VGA kartice jer onda bacate puno novaca....jesam li napomenuo kako u kasno proljeće dolaze prve DX11 kartice koje će sa mainstreamom gazit sadašnje (jednojezgrene) High end modele
Ja se igram u 2560 ili 1920 kako koja igra. Mene ne zanimaju niske rezolucije ili igranje bez AA/AF,
pa sam zaključio da sam u pravu bio u svom zaključku.
Ne, ne... gdje mogu ide i 3840 :P (WoW), ali uglavnom max 2560xY ili 1920xY ovisno o tome što mogu. Kod manjih rezolucija ima smisla i više (kao što vidiš na onim testovima), ali već od 1600 je beznačajno.
Što niže rezolucije, to se više vidi razlika između brzine brocesora...
Moj stav je da q6600 ni na 3.5 ne može potpuno nahranit gtx295.
Ja se igram u 2560 ili 1920 kako koja igra. Mene ne zanimaju niske rezolucije ili igranje bez AA/AF,
pa sam zaključio da sam u pravu bio u svom zaključku.
Zar ovdje stvarno nitko nije svjestan da 3D Mark testira i CPU i da veći CPU score znači veći 3DMark score i da to nema nikakve veze s grafičkom karticom?
pa o cem pricam ja cijelo vrijeme
ma sta se obazirete na 3d mark scorove...za vas je vazno da imate sto vise FPS a ne da se hvalite kako imate 20 000 score u 3d čmarku
ma sta se obazirete na 3d mark scorove...za vas je vazno da imate sto vise FPS a ne da se hvalite kako imate 20 000 score u 3d čmarku
Sta se vise palite na taj 3Dmark,ko da mi je to neko merilo za test,pa ja u 3Dmarku06 imam pojena 14850,ali zato crysis na 1680 x 1050 very high mi prosek fps 27.53
A koliko vidim tebi crysis na toj gtx295 leti,iako u 3dmarku06 imas malen skor.