Pa da kao sto sam rekao VRM hladjenje i eventualno celzijus dva na sam GPU.
A kad bi spojio gpu i backplate samo bi dobio kontraefekat jer bi se GPU zagrijavao od temperature VRM-ova, jer je razlika osjetna tu
Nego ovo boldano sam testirao na staroj single fan 4890 kartici, VTX proizvodjac gdje sam prijatelju bukvalno stavio dva 120mm venta jedan do drugoga(sa zadnje strane), naravno nisam direktno naslonio na grafu vec sam koristio thermal pads (ne znam kako bi ih preveo) jastucici? nebitno temperatura se spustila dodatnih 3-5*C ali to vise nije bila graficka kartica vec frankenstajn od kartice, gdje sam i prednji kuler zamjenio sa ista dva venta jer mu je njegov vent otisao bogu na istinu.
ma ne vjerujem da bi se grijanje backplatea na vrm dijelu prebacilo na gpu, ali nema veze
test pokazuje da backplate itekako može imati drastične utjecaje na temperature, bilo kad služi kao hladnja ili kad blokira disipaciju topline
nego, kad vidim da se vrm-ovi sa zadnje strane nekih grafa griju preko 100 stupnjeva - kao npr na msi, a onda kad vidim da backplate s thermal padsima spusti temperaturu sa 113 na 105 stupnjeva, sve se mislim da bi bilo dobro uzeti ovakve male hladnjake i polijepit ih u pomoć thermal trake sa stražnje strane grafe (moraju biti niski da se ne dodiruju sa hladnjakom od cpu)
malo nakaradno, ali ako ih precizno složiš jedan do drugog i ne mora izgledati ružno