AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 807.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
chaselol kaže...

Ja narucio i dobio mail

navedena grafička kartica je nedostupna što bi značilo da je nemamo na lageru a isto tako je nema niti naš dobavljač. Nemamo informaciju kada će ponovo doći u prodaju. Predlažem zamjenu:

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-470-true-oc-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800125

--

Robert Krajinović
LINKS d.o.o.
Bobovačka 2, 10000 Zagreb
Hrvatska (Croatia)
Tel: +385 1/3096-944
Tel: +385 1/3096-945
Fax: +385 1/3098-636

RIP

protis 

https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-strixrx4704ggaming/115905

10 godina
neaktivan
Ja sam naručio u linksu jučer u 15.30, još mi pod naruđbom stoji u obradi, nisam danas dobio nikakav mail
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne može se obrađivati 24h. Pitaj ih što je s narudžbom, ako imaš volje. Meni se ovo čini kao da su jedna ili dvije bile dostupne, a drugih nekoliko komada je vjerojatno kupilo osoblje.. Onda su ostavili zeleno dostupno da vide koliko će ih pokliktat. I sad kada znaju kolika je tražena su iskalkulirali cijenu za Protis, taman da se čovjek dvoumi ta ili XFX, Nitro. WP GG Links..

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 13:37 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Sinoc me hype uhvatio, o'ladio sam danas vec, cekam 1050ti da vidim sta ce biti tad 
Al' da cijena je mrak i dalje, bukvalno sad mogu lovu koju sam dobio za 380X da zamjenim za ovu asusicu

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
Evo zvao links
Kao " kontaktirali su dobavljača, čekaju odgovor" danas tokom dana ću dobit mail
Ni jednu riječ nije rekao da ništa od narudžbe
Aj da vidimo
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Poštovani/a,

Roba po dokumentu u prilogu je u fazi prikupljanja.
Kontaktirat ćemo Vas mailom čim roba bude spremna za isporuku.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte nas.

LINKS d.o.o.
OIB 32614011568
Bobovačka 2a, 10 000 Zagreb
Hrvatska (Croatia)
tel ++385- 01/3096-944
tel ++385- 01/3096-945
fax ++385- 01/3098-636

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTX 1050Ti Benchmark!!!

Bolja od RX470?

Ispravak netocnog navoda (navodno lik nije dobro uklonio stare AMD drivere)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 9:56 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Trolololo

Nešto je sjebo on gore u benchu po pitanju RX470...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 15:31 (doktor1).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako bude u cjenovnom rangu rx460 gtx1050ti ce biti odlicna kupovina jer je to maltene gtx960, nista vise. To je super ako ce biti jeftino, ocekujem cijenu 180eur kod nas.

10 godina
neaktivan
Zvao links po drugi put
Po broju narudžbe grafa je sutra na stanju za isporuku
Pitam da neće slučajno biti otkazano zbog puno narudžbi, neće, ide isporuka na adresu
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Danas sam bas isao testirati do kud mogu dogurati svoju rx 470 nitro 4 Gb (81.7 ASIC) sa power limitom do max 50%, ali da ne povisujem voltazu, isla je do 1390 core clock i 1890 memorija. Koristio sam custom fan curve, a ovako sve skupa izgleda na gpu-z kad sam vrtio 3d mark time spy i heaven (valey).

Za one koje drze racunalo na podu mislim da nece imati problema s bukom. Osobno meni dok je tisina pomalo smeta, ali cim se ukljuci zvuk (igra) "buka" postaje zanemariva i ne smeta niti kvari ono sto dopire iz zvucnika. Za one koji drze racunalo na stolu ne bih preporucio takav fan curve jer ce im sigurno smetati. Trenutno nemam neke prezahtjevne igre instalirane jer ih ne zelim igrati dok ne nabavim novi monitor, ali cim ga nabavim provjerit cu temperature u npr Witcher 3 gdje bi pretpostavljam trebale biti nize nego u benchmarku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 17:35 (war3_tft).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Slobodno mozes dati 10% vise na napon ali i bez toga to je odlican OC  tu si vec presisao stock 480

16 godina
war3_tft kaže...

Danas sam bas isao testirati do kud mogu dogurati svoju rx 470 nitro 4 Gb (81.7 ASIC) sa power limitom do max 50%, ali da ne povisujem voltazu, isla je do 1390 core clock i 1890 memorija. Koristio sam custom fan curve, a ovako sve skupa izgleda na gpu-z kad sam vrtio 3d mark time spy i heaven (valey).

Za one koje drze racunalo na podu mislim da nece imati problema s bukom. Osobno meni dok je tisina pomalo smeta, ali cim se ukljuci zvuk (igra) "buka" postaje zanemariva i ne smeta niti kvari ono sto dopire iz zvucnika. Za one koji drze racunalo na stolu ne bih preporucio takav fan curve jer ce im sigurno smetati. Trenutno nemam neke prezahtjevne igre instalirane jer ih ne zelim igrati dok ne nabavim novi monitor, ali cim ga nabavim provjerit cu temperature u npr Witcher 3 gdje bi pretpostavljam trebale biti nize nego u benchmarku.

ali na 40% fan speed je nećujna tek na 50% se čuje ,tako da ovdje tebi sa bukom nema problema 

kod mene ide isto tako bez dizanja napona

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 19:21 (dery).
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Slobodno mozes dati 10% vise na napon ali i bez toga to je odlican OC  tu si vec presisao stock 480

Probat cu za vikend dici napon cisto da vidim do kud ide, ukoliko temperature budu osjetno vece ostajem na ovim postavkama.

dery kaže...

ali na 40% fan speed je nećujna tek na 50% se čuje ,tako da ovdje tebi sa bukom nema problema 

kod mene ide isto tako bez dizanja napona

Pokusao sam biti objektivan koliko sam god mogao radi onih forumasa koji zele skroz tisinu, istina da na 40% to nije buka, ali se ipak cuje i pretpostavljam da bi nekome moglo smetati.

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

spavas?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

malo nisam pratio 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Deus EX Multi GPU support

Steta samo za AMD trenutno, ali ovo nije vidjeno jos od ashes of the singularity ako se ne varam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Deus EX Multi GPU support

Steta samo za AMD trenutno, ali ovo nije vidjeno jos od ashes of the singularity ako se ne varam?

Ne, Rise of the Tomb Rider ima podršku.

13 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Danas sam probao dici napon i vidjeti do kud ide. Max sto sam stavio bilo je +96 mv (preko nisam htio, a negdje sam procitao da tom chipu sve iznad +115mv ionako nista ne znaci) i nagurao do 1440 core clock i 1930 memorija, napon sam uspio spustiti do +84mv da ostane stabilno. Temp su isle do 72 stupnja, a RPM do 53%.

Rezultate sami procjenite, ali svakako mislim da je kartica ok za te novce.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moze netko objasnit sta je ASIC?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Predviđena učinkovitost/oc potencijal/ pojedinog čipa na stock voltaži/hlađenju...tvoj spada pod lijeve kolone u tablici.

HardcoreOrGohome!
13 godina
protjeran
djigibao kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gpu-z-asic-quality/178602.aspx

lp

13 godina
neaktivan
djigibao kaže...

U teoriji sve sto su gore iznad napisali u praksi nista ne mora da znaci.

Ali da to je odlican ASIC za rx 460, ne idu iznad 64% ili cak 63% koliko sam upoznat, za razliku od 470/480 cipova.

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

daj pricas gluposti covjece! praksa je na najjednostavniji moguci nacin pokazala da veci asic znaci veci oc!LP

Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne, veci asic znaci manji napon za overclock.

OC nije ogranicen asic-om, vec kolicinom toplote koju ces dobiti kad clockas slabiji asic.

14 godina

Pa baš i nije Stjepanje. Ovisi to o više faktora a ponajviše što bi se reklo lutriji silikona .

13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ne, veci asic znaci manji napon za overclock.

OC nije ogranicen asic-om, vec kolicinom toplote koju ces dobiti kad clockas slabiji asic.

napon na otkljucanoj kartici nikad nije problem jer ga uvjek imas previse! znaci NIKAD!

maximalni overklok JE ogranicen asicom, jer ce u pravilu UVJEK, ama bas uvjek kartica s vecim Asicom postici veci overklok bila ona pod vodom, zrakom ln-om!

"topline" se rijesis s kartice kao od šale zato i postoje modeli koji su namjenjeni iskljucivo tome, iako su za to danas prakticki sposobni svi hladnjaci s heat-pipovima i 2x hladnjakom! problem je ostalo...

itomic009

naravno da je lutrija(ali samo asic, sto pak ne vrijedi kod kingpinovih modela jer mozes birati)! postoje modeli za overklokanje koji imaju povecan tdp, napone, hladenje, i jos kad dobis visok asic...tako da neznam cemu jebeni td!

zapravo kaj se uopce ja raspravljam s vama oko toga, jel netko od vas išta testirao, probao, barem citao nesto o tome kaj drugi misle, njihova testiranja bilo sta?!

jel imate ikakve podatke!? internet je prepun informacija o tome tako da neznam cemu čudenje i zaostalost o tome sta znaci asic!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 0:50 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

ASIC se (po mojoj logici) racuna po VID tj. stock voltaži. Što je viša potrebna voltaža za stock clock to ce ASIC biti manji i obratno. Zato neke kartice iz kutije dolaze sa npr. 1.21V pod loadom, a neke sa višim ASIC-om ce doc sa nešto ispod 1.2V pod loadom. Tako da ako je voltaža niža (ASIC veci) ima više prostora za ekstra voltažu, tako i ekstra clock.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Što je veča kvaliteta ASIC-a tim GPU ima bolje performanse (ovo bi valjda bilo izvodljivo ispitati ako neko ima dvije iste karte sa drastično različitim ASIC-om), a što manji defoultni napon je potreban GPU će se bolje klokati.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice