AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
toxic kaže...

Da su meni bile takve temperature bio bih sretan.

Nema tu puno price.

Napravi mi samo gpu usage prilikom igranja.

Ja gledam tu msi r9 390 i sve recenzije govore da ide na 76 i više.

Koristiš li vsync?

vjerujem mi ne cujem gtxice, vec sam ja bio u puno manjem nzxt kucistu probao gtx 970 sli i to je bilo super iako sam ih imao samo 2 sata tako da gtxice ce biti super.

GPU usage je uvjek na 100 posto, igram bez Vsynca uostalom sta mi znaci na toj rezi, ali mogu ti potvrditi dok sam igrao na 1080p na TV-u da ukljucivanjem Vsynca temperature znaju biti i po 6-7 stupnjeva manje nego kad je ugasen.

Ako vec ides na dvije grafe, nebitno bio CFX ili SLI, onda ne gledas NZXT kucista zato jer su to uglavnom kucista za silent frikove i po tom principu su rađena, ako si power user onda gledas druge marke. Isto tako velicina kucista ti nuzno ne znaci nista, ako imas velko kuciste onda moras stavit i jake ventove da taj zrak kolko tolko prolazi kroz kuciste, a ako uzmes neko srednje kuciste uz dobre ventove mozes imat bolji airflow nego u velkom kucistu, zato jer ce zrak brze filtrirat kroz kuciste.

17 godina

našao sam u nzxt idealno riješenje kao što sam ti naveo na njemu sam napravio potrebne preinake tako da imam više nego dobar airflow. ove guste rešetke sam maknuo gore i dolje, neke rupe zacepio i tak to..

ja izgasim skoro sve ventove a upaljen mi jedino za ispuh i to na svega 500 rpma i meni gtxica 970 ne ide iznad 71 stupanj mislim da to dovoljno govori o kakvim karticama se radi a igram isto tako na 2k.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 14:02 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

A gle, u principu je razlika u tim grafama oko cca 10 stupnjeva, e sad tu mogu na smanjene te razlike utjecati i bolji case, vise/bolji ventovi, temperatura u sobi itd...

Uglavnom ici ce tebi na 80 stupnjeva ona prva gtx 970, a druga koji stupanj nize, to ti nebude tiho sigurno em su dvije njih. Ja bi na tvom mjestu probao ako mozes nagurat 3 AKASE APACHE 140mm naprijed za dobar kick svjezeg zraka, nisu ni nesto glasni ventovi al zato kidaju, imaju brutalan pritisak i bacaju masu zraka http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-FN062

Evo ti test od 120mm verzije 

ovi od 140mm su jos poprilicno jaci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovo je tolko intense rasprava da mi se neda ugasit forum...  /shitpost

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

našao sam u nzxt idealno riješenje kao što sam ti naveo na njemu sam napravio potrebne preinake tako da imam više nego dobar airflow. ove guste rešetke sam maknuo gore i dolje, neke rupe zacepio i tak to..

ja izgasim skoro sve ventove a upaljen mi jedino za ispuh i to na svega 500 rpma i meni gtxica 970 ne ide iznad 71 stupanj mislim da to dovoljno govori o kakvim karticama se radi a igram isto tako na 2k.

lol, pa kod frenda sam testirao giginu 970 g1, kućište je neki prastari antec s jednim ventom odozada i ništa drugo

grafa ne prelazi 65 stupnjeva niti nakon više sati torture, a doslovce se ne čuje ni mišji prdac iz kućišta

baš sam gledao testove 290 s istim takvim wf3 hladnjakom - grafa u gejminu ide na 78 stupnjeva, u furmarku na skoro 85 

a ventovi se oćeju odvojit i nastaviti život samostalno  

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 14:28 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

Ja sam se nadao rezultatima iz Valleya kad ono nitko, samo ventovi... Dajte da vidimo baš me zanima koliki su scoreovi na 390/X, 970 sa novijim driverima

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ja sam se nadao rezultatima iz Valleya kad ono nitko, samo ventovi... Dajte da vidimo baš me zanima koliki su scoreovi na 390/X, 970 sa novijim driverima

Nije ono kaj trebas, al taman sam odradio Firestrike. Stock mi je 9344, sad sam na 1170/1700 dobio 10233. Max. temp 71°C, 38% venta tj. 1700 RPM... Probao sam sa 1200/1750 al je crashao bench pred kraj. Budem probal malo tweakati postavke pa mozda prodem 10500.

EDIT: Graphics score u prvom 12058, drugi 13732.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 14:44 (GamerX9).
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

evo pa gledaj;

rijetki predi granicu od 3000 s 970!

gtx 970@1600mhz

da vidimo te radeone?

edit.

@toxic zar je uopce bitno kad sam radio. ovo je cisti gpu test

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 15:30 (Stjepanj).
17 godina
Stjepanj kaže...
D3lBoy kaže...

evo pa gledaj;

gtx 970@1600mhz

da vidimo te radeone?

kad si to radio?

vidim da je gore i5 na testu a imaš sada i7

12 godina
neaktivan

imam jedan cudan problem sa svojom grafom (msi 380 4gb verzija), naime kad igram zahtjevnije igre na najvecim mogucim postavkama zna se desiti da mi u jednom trenutku monitor zgasi (no signal). nekad je to nakon 2 min, a nekad nakon 2h.

povecao sam voltazu (+100) i power limit (+20), no medjutim dogadjalo se opet no ne tako cesto... nakon toga sam digao core i memory clock i isti problem, jos uvijek se desava.

igre u kojima sam to primjetio su fallot 4 i the division, obe igrane na ultra postavkama; max temp cpu 62 a gpu 73 tako da nije do pregrijavanja..

dok stavim manje postavke, npr high sve radi bez ikakvog problema..

da li je iko dozivio sto slicno?

uplay: LeftY_CRO | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
....

baš sam gledao testove 290 s istim takvim wf3 hladnjakom - grafa u gejminu ide na 78 stupnjeva, u furmarku na skoro 85 

uspoređuješ temperature dva razlićita ćipa i tdpa.970-290 ?! i to bez izmjerenog šuma - u decibelima, kod mene i svih ostalih "ventovi se oćeju odvojit" nije realna mjera.  a tih 85 stupnjeva u furmarku uopće nije puno za havaje , ima i gorih.

12 godina
dabar_solta kaže...
picajzla0707 kaže...
....

uspoređuješ temperature dva razlićita ćipa i tdpa.970-290 ?! i to bez izmjerenog šuma - u decibelima, kod mene i svih ostalih "ventovi se oćeju odvojit" nije realna mjera.  a tih 85 stupnjeva u furmarku uopće nije puno za havaje , ima i gorih.

eto meni je to baš dobra i konkretna mjera, čak vrlo realna jer tako je zvučao i moj vent na staroj grafi

jedva sam ga sirotog nagovorio da ostane 

11 godina
protjeran
ima sam prilike ćut amd 290 na 100 posto ventilator i stvarno je nepodnošljivo glasan. ali mišljenja sam ko je iša uštedit 100kn i ne uzet giginu stock pcb + tiši hladnjak nego je uzea ovu sam je kriv jer svi znamo kako turbine zvuće. iako moram priznat jako ljepo se na stock hladi i vrm i ljepo izbacuje topli zrak van kućišta a ne ko ovi polu proizvodi šta traže 17 dodatnih ventilatora za napravit isto. sve ima svoje di se može koristit a ove turbine definitivno nisu za kućno korištenje. ma cila 200 serija je bila ko hardver beta test za ovu 300.
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
D3lBoy kaže...

evo pa gledaj;

gtx 970@1600mhz

da vidimo te radeone?

edit.

@toxic zar je uopce bitno kad sam radio. ovo je cisti gpu test

Smjesan si 

Evo ti kad ti se gledaju Radeoni, da vidis kako to rade veliki decki 

http://i.imgur.com/BuyfHKi.jpg

mogao bi jos naloziti svoju zvjercicu, al i ovako sam miljama od svake gtx 970 

17 godina

a ja kad mu nes odvrtim onda se ide zeni plakat

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina

imam lagani osjećaj da bi ovdje moglo biti spaljenih kartica .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Checola kaže...

Teško. Prije 15 godina da, sad više ne. Sve kartice se ugase prije nego dođe do opasnosti. :)

14 godina
Tonči kaže...
Checola kaže...

Teško. Prije 15 godina da, sad više ne. Sve kartice se ugase prije nego dođe do opasnosti. :)

ma znam, al bar neki zbrickani bios bi mogao pasti 

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Smjesan si 

Evo ti kad ti se gledaju Radeoni, da vidis kako to rade veliki decki 

http://i.imgur.com/BuyfHKi.jpg

mogao bi jos naloziti svoju zvjercicu, al i ovako sam miljama od svake gtx 970 

gdje ti tu vidis milje?

evo jos 10 bodova cisto da te stignem prestignem

a pogle staru gtx780(kepler) kaj radi s vise cuda jezgri

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 16:54 (Stjepanj).
9 godina
protjeran

Ocigledno je da ak gtx 780 ima tolko da nes ne stima sa testom, nego aj ti meni ovako kao ja tebi zaljepi rezultat da se vidi cijeli screen sa monitoringom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ocigledno je da ak gtx 780 ima tolko da nes ne stima sa testom, nego aj ti meni ovako kao ja tebi zaljepi rezultat da se vidi cijeli screen sa monitoringom.

valey je hw zahtjevniji, gtx780 je radila na 1300mhz( 400mhz vise od stocka:)! na skor pogotovo utjece brzina memorije i sirova hw snaga, a kepler i radeon su po tom pitanju jaci od maxwella! iako eto masno klokana 970 se dobro drzi!

za ostale informacije imas sve u benchmark temama!

kaj odustajes nakon prevage 970 vs 390? a vidim rulja se bas nalozila na rat!ajde iscjedi jos koji mhz!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 17:18 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Bome si joj onda dušu iskloko vidio sam da jayztwocents dobije jedva 2500 sa 970... Moram sad prec 3k stabilno

13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Bome si joj onda dušu iskloko vidio sam da jayztwocents dobije jedva 2500 sa 970... Moram sad prec 3k stabilno

nije puno cca 1620mhz;)...to sam uspio s min pocetnih 28°c(max 55°c na kraju testa@100%rpm) inace nebi, najvjerojatnije bi se srusila u predzadnjem ili zadnjem testu(da je bila na recimo 29°c:)! memorija na +700mhz

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:03 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Ma treba zanemarit njegove rezultate jer ima možda najbolji primjerak na ovim krajevima, ostale su ono što se realno može očekivati kada kupiš grafičku, besmisleno je uspoređivati gold sample sa nekom prosječnom jer nisu svi te sreće...

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Ma treba zanemarit njegove rezultate jer ima možda najbolji primjerak na ovim krajevima, ostale su ono što se realno može očekivati kada kupiš grafičku, besmisleno je uspoređivati gold sample sa nekom prosječnom jer nisu svi te sreće...

pa nije ni njegovih 1260mhz malo za r9 390...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:05 (Stjepanj).
14 godina
D3lBoy kaže...

džej2centa je njub, kad čepolkune (jelte ja) sa svojom throtlačom dobim 2700+, uz temp ispod 60, za vrm upit molim zaobiđite 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:18 (Checola).
17 godina

Eto moja na nekih 1500mhz

Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina

Stjepanje što nisam ja sa svojom starom g1 došao na 3k bodova? Brijem da jesam ali ne znam gdje mi je score. doduše ja sam tada bio stavio bios koji dere brege :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nemogu dobit 3k . Svaki driveri drugi score... Btw. za one koji kazu da oc memorije nema veze za gaming, u nekim igrama ima itekako, ovaj novi psycho horror The Town of Light sam probao spustiti sa 1500 na stock 1250mhz i izgubio 15ak fpsa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Nemogu dobit 3k . Svaki driveri drugi score... Btw. za one koji kazu da oc memorije nema veze za gaming, u nekim igrama ima itekako, ovaj novi psycho horror The Town of Light sam probao spustiti sa 1500 na stock 1250mhz i izgubio 15ak fpsa.

a da napokon spojis onaj treci naponski kabal...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice