- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo bi trebao pokušati da predjem.
e da je tebi delbojeva 290x...
Da je delboyu voda hladi tu 290X gdje bi mu bio kraj. na 80FPS
Otkad je cpu bitan za heaven

Da je delboyu voda hladi tu 290X gdje bi mu bio kraj. na 80FPS
Pa na kraju testa je bila max temp. 60c............. ali na 100% fan urlanje .
Pa vjerujem da utjece na score i cpu, nije da ga mjeri posebno kao firestrike ali vjerujem da utjece na brzinu, baš nek neko proba stock i clock
taj test je u opticaju valjda 5+g i cpu neutjece ni 1%..
Jel vidite o cemu sam ja pricao prije par dana.
sve r9 290 kartice od r9 390 nema niti traga..
nema ih na bench listi uopce to nejde nikam.
mozda se nade 1 koja ide blizu 3 tisuce sve ostalo daleko ispod
Evo jedan za oboriti stjepanja ne znam jel pukla i 780
1290 na core !? omg, mocno.
Ma iso bi 390 preko 3k da ga se bencha na ovaj nacin kao mi, no vecina ljudi bencha na stabilnim clockovima...
Evo jedan za oboriti stjepanja ne znam jel pukla i 780
1290 na core !? omg, mocno.
Ma iso bi 390 preko 3k da ga se bencha na ovaj nacin kao mi, no vecina ljudi bencha na stabilnim clockovima...
ja sam benchao i r9 390x i r9 390 obicnu na ove nacine. ne brini znam o cemu pricam
pogledaj po netu malo r9 290 su mocnije kartice a onih 8gb je samo teret nikakva prednost.
Evo jedan za oboriti stjepanja ne znam jel pukla i gtx780
aj cestitam napokon, no 780-tku ces vec malo teze
! jbga ja na zraku protiv vode nemrem dalje!
kako prije nisi mogao?!lp
Drugi bios od nedavno a nisam ni benchao Valey i Heaven nego samo 3Dmarkove a najvise ovim sam se bavio http://www.overclock.net/t/1519033/5-ghz-24-7-oc-club
A ovdje ljudi modaju bios za Hawaii pa isprobavas jedan po jedan pa koji da najvisi score u Firestrike stavljas evo pun folder modanih biosa
jel ovo tvoj najjaci 780 skor http://www.bug.hr/forum/post/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40--bughr/4734813.aspx ako je evo odgovora
mislim da necu imati problema to skinuti s max oc 970!
koje valey ili heaven ili obadva
koje valey ili heaven ili obadva
valey nebum, ono mi je maximala, heaven sam sad vidio da mogu bez problema! no i sutra je dan za
lp
Jel vidite o cemu sam ja pricao prije par dana.
sve r9 290 kartice od r9 390 nema niti traga..
nema ih na bench listi uopce to nejde nikam.
mozda se nade 1 koja ide blizu 3 tisuce sve ostalo daleko ispod
Pa da o tome ja i pričam,znači starija kartica 290(x) je u sintetičkim testovima berža od 390(x),gledam po OCN ekipa radi čuda s njima!!
#Stijepan#
kao što sam već rekao prva je šteta ne stavit tu 970ku pod vodu i roknut joj 1.3v s modanim BIOSom
btw,baš je gušt bio čita zadnjih par stranica,živnuo forum malo,podsječa me malo na stare dane!!
Opet idiotske priče da je 290 brza od 390
Na istom clocku te kartice imaju identične performanse.
Samo što mi ne pricamo o istim taktovima i tu je prevaga r9 290 kartica htio ti to priznati ili ne i to razni testovi dokazuju.
Dakle radi se o OC varijanti jedne i druge
Samo što mi ne pricamo o istim taktovima i tu je prevaga r9 290 kartica htio ti to priznati ili ne i to razni testovi dokazuju.
Dakle radi se o OC varijanti jedne i druge
Huh?
Stavite jednu i drugu na recimo 1ghz i odvrtite par testova pa da vidimo

Stavite jednu i drugu na recimo 1ghz i odvrtite par testova pa da vidimo
sve 5 to su iste kartice,
Govorim o ovome što se vidi a to je da se ocit r9 290 kartica lakse ocaju i postizu bolje rezultate u sintetickim testovima.
Pa eto ljudi smo, pogledajte samo ovaj forum ne morate tražiti dalje.
Ne govorim ja da je r9 290 jaca od r9 390 na istim taktovima. nego da r9 290 ide više, zašto ne znam, ali je tako
Trebali bi koliko nas ima odvrtiti na istim mhz isti bench pa vidit . Ja imam MSI R9 390 8gb i mogu odvrtiti bench kad god zelite , dali heven ili fire ... Ajmo, bas je tema zazivjela :D
Ne bih se slozio tu ako pogledamo ovu Tabelu
MSI R9 290X Lightning 1210/1700 @14.795 firestrike
MSI R9 390X Gaming 1200/1700 @14.841 firestrike
Eto samo mi je taj prvi pao u oci
Ja o jednom ti o drugom. Fakat je naprono pokusati nesto objasniti ili pokazati sto bi i djetetu u vrticu bilo jasno.
Usporedujes prakticki iste takove.
Dakle pricamo o max mogucem ocu i rezultatu toga.
Gledaj smao ovu temu zadnjih par stranica pa i ja osobno sam imao r9 390 i r9 390x i nisam mogao prici niti blizu 3 tisuce u valleyu.
Kolega s r9 390 je navodno uspio ali je imao reset kompa i nije uspio to popratiti dokazima.
s druge strane r9 290 idu preko 3100 :/
Dakle r9 290 se da u prosjeku više ocati i samim time daje bolji rezultat, mogu li ti još kako pojasniti ?
Eto hrpa Vas tu ima r9 390 i odvrtite Valley i dostignite famozne r9 290, možete pokušati skinuti Delboyevu jer je njegova na zraku.
R290 ima odlican OC potencijala i ima prevagu u benchmarcima i to je cinjenica!
Ne kuzim sto tu nije jasno!!

Sapphire r9 290 tri x OC stock voltage 1.18
Sapphire r9 390 nitro OC stock voltage 1.08
Po nekoj logici 390 se clockaju bolje, jer im je kvalitetnija memorija i materijali izrade a oc zavisi i od asic, sve je to lutrija :D
P.S.jbg malo smo se pogubili, gledaosam taj test i ta 390X je visoko iznad ostalih ali eto, nema ih puno koliko 290/X

Sapphire r9 290 tri x OC stock voltage 1.18
Sapphire r9 390 nitro OC stock voltage 1.08
Po nekoj logici 390 se clockaju bolje, jer im je kvalitetnija memorija i materijali izrade a oc zavisi i od asic, sve je to lutrija :D
P.S.jbg malo smo se pogubili, gledaosam taj test i ta 390X je visoko iznad ostalih ali eto, nema ih puno koliko 290/X
baci sliku da se igramo
dakle daj mi r9 390x koja ide iznad 3100 u valleyu do tada pa pa
3133 u suicide runu sa 390tkom na 1245/1750. Bacim sliku poslije jer nisam doma.

Vam treba nešto s običnom 290 odvrtiti?