AMD HD6790 trzanje videa u HD rez.

poruka: 43
|
čitano: 7.371
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dobar dan, molio bi pomoć oko postavki, drivera ili štogod već trebam da rade HD filmovi kako spada. Ovako imam konfiguraciju koja sadrži:

1 Matična Foxconn 9157AC-8EKRS, FSB 800, DUAL DDR 400/4/4G,  PCI-Ex
2 grafička PCI-E XFX AMD Radeon HD 6790 1 GB DDR5
3 HDD sa kojeg se gledaju filmovi WD 15 EARS 1.5 Tb  (nadam se da je ovo dovoljno, ako ne moram pročitati sa HDD-a)
4 drugi od tri je HDD WD 160 gb JS SATA II/7200 RPM 8 MB (na njemu je win xp)

6 treći je HDD Seagate Barr. 7200.7 80 Gb S-ATA 150/7200 rpm/8 Mb (na njemu je win 7)
5 CPU INTEL P. 4 530 3.0 GHZ 1 MB, S 775, 800 MHz, BOX 5505B750
7 RAM DDR PC 3200 2 GB

8 napajanje 650 W LC power LC6650GP3 V 2.3 140 mm vent

OS je win7 legalni i na njemu mi mkv film iritirajuće trza. Probao sam na xp i tamo radi rekao bi normalno, nisam primjetio trzanje jedino mi sad problem stvara što kad prevučem na plazmu kao "extendid monitor" nema više videa (to je prije radilo ali sam reinstalirao xp  i sad nikako da nađem razlog zašto na plazmi više nema videa). Na win7  sam skidao zadnje drivere za grafičku, pobrisao malwere, spywere... imam AVG av legalni i više nemam ideja kako da podesim tj koji driver/codec da koristim. Ima li netko rješenje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:33 (spacemanr).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pentium ultra fail

sry, morao sam

S obzirom da Win7 zahtjeva malo brži CPU, vjerojatno se to događa zbog CPU-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:37 (Kordy).

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AMD HD6790 trzanje videa u HD rez.

Hvala ti što si se tako brzo javio. To je bilo i moje razmišljenje no u razgovoru sa nekim poznavateljima uvjeravali su me da je to jako dobar proc i da ga ne treba mjenjati tj da radi bolje i od nekih dual core procesora. Volio bi naravno kad ga ne bi morao mjenjati jer mi to povlači za sobom i matičnu i koješta drugo a to mi se sad ne plaća. Ako je ikako moguće sa ovim što imam izvuće softverski nešto više bio bi vrlo zahvalan.

A jeste brzi :). znači hvala obojici :). Pitanje i dalje stoji za obojicu :).

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:38 (spacemanr).
14 godina

Sinko to sta si ti stavia na P4 nece niko.Fail zestoki.Minjaj cpu,ili skini program koji preko graficke prikazuje HD i FULL HD video.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:38 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
16 godina

kupi aftermarkert cooler za 100kn i OC-aj ga!

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina

bio je to dobar proc ima 7 god.....

Only real niggaz stay on top"
14 godina
neaktivan

Ako je tako, ima li tko best buy preporuku, s tim da mora i matična i proc?

0 0 hvala 0
17 godina
spacemanr kaže...

Dobar dan, molio bi pomoć oko postavki, drivera ili štogod već trebam da rade HD filmovi kako spada. Ovako imam konfiguraciju koja sadrži:

1 Matična Foxconn 9157AC-8EKRS, FSB 800, DUAL DDR 400/4/4G,  PCI-Ex
2 grafička PCI-E XFX AMD Radeon HD 6790 1 GB DDR5
3 HDD sa kojeg se gledaju filmovi WD 15 EARS 1.5 Tb  (nadam se da je ovo dovoljno, ako ne moram pročitati sa HDD-a)
4 drugi od tri je HDD WD 160 gb JS SATA II/7200 RPM 8 MB (na njemu je win xp)

6 treći je HDD Seagate Barr. 7200.7 80 Gb S-ATA 150/7200 rpm/8 Mb (na njemu je win 7)
5 CPU INTEL P. 4 530 3.0 GHZ 1 MB, S 775, 800 MHz, BOX 5505B750
7 RAM DDR PC 3200 2 GB

8 napajanje 650 W LC power LC6650GP3 V 2.3 140 mm vent

OS je win7 legalni i na njemu mi mkv film iritirajuće trza. Probao sam na xp i tamo radi rekao bi normalno, nisam primjetio trzanje jedino mi sad problem stvara što kad prevučem na plazmu kao "extendid monitor" nema više videa (to je prije radilo ali sam reinstalirao xp  i sad nikako da nađem razlog zašto na plazmi više nema videa). Na win7  sam skidao zadnje drivere za grafičku, pobrisao malwere, spywere... imam AVG av legalni i više nemam ideja kako da podesim tj koji driver/codec da koristim. Ima li netko rješenje?

Da procesor je pregazilo vrijeme no i dalje bi mogao vrtit DXVA HD filmove zbog grafičke koja podržava akceleraciju videa.

Procesor ti preporučujem da što prije zamjeniš.

Prvo koji player koristiš?

Moraš imat neki koji podržava video akceleraciju kao MPC-HC. Ako te i dalje zahebava to što nema slike kada odvučeš player na plazmu onda postavi plazmu kao main display i problem riješen.

Preporučujem da ovo pročitaš:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142972

EDIT: Tko ti je rekao da je P4 bolji od nekih dual core procesora nema pojma. Celeron dual core na 1.6GHz ga pregazi.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:44 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...

kupi aftermarkert cooler za 100kn i OC-aj ga!

Cooler već imam, nisam ga naveo zaboravio sam. Ne znam overlockati  :S

16 godina

nemoras kupovat novu maticnu..kupis si za 400 kn e8500 koji pase na tvoju maticnu dual core 3.0ghz odlican procesor u svoje vrijeme u toj klasi {#}

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koristim isključivo MPC HC player
14 godina
MilkMan kaže...

nemoras kupovat novu maticnu..kupis si za 400 kn e8500 koji pase na tvoju maticnu dual core 3.0ghz odlican procesor u svoje vrijeme u toj klasi {#}

350 kuna,ocne ga na 4ghz,iskoristi grafu koliko moze i miran je sa igrama i sa full hd videom.Ako ne onda kako sam vec navea,postoje programi za reproduciranje videa koji enkodiraju full hd i hd filmove preko graficke kartice.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...

Hm, si siguran? Ja sam se raspitivao kod proizvođača i kaže proizvođač matična ne podržava dualcore?

17 godina
MilkMan kaže...

Nije baš da se isplati, ljudi mu nabiju i dan danas do 500-600kn cijenu, a ne vrijedi ni upola toliko.

Za te pare kupi Athlona II x4 koji niti netreba grafičku akceleraciju da bi vrtio full HD filmove.

Podršku za procesore gledaš na proizvođačevoj stranici za svoj model matične.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:46 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
MilkMan kaže...

Nije baš da se isplati, ljudi mu nabiju i dan danas do 500-600kn cijenu, a ne vrijedi ni upola toliko.

Za te pare kupi Athlona II x4 koji niti netreba grafičku akceleraciju da bi vrtio full HD filmove.

Podršku za procesore gledaš na proizvođačevoj stranici za svoj model matične.

To i je probelm što mi matična po tome ne podržava dualcore :(. @milkman kaže da ipak da pa sad ne znam jel ima iskustva ili što?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:49 (spacemanr).
16 godina
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
ja sam imao p4 2.8 ghz i sad sam zamijenio sa d 930 3,0 ghz
Xc
14 godina
MrXleader kaže...

S magarca na magarca.

17 godina

Malo sutra?

http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000080

Piše samo Pentium 4 procesori, bios nemreš ni skinut kao ni drivere niti manual. Matična je totalno pregažena vremenom.

Uspio sam naći nešto pod support list no pisalo je nešto čudno valjda modeli pentiuma 5,6,7 serija u to se baš nekužim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 19:03 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

Na istoj matičnoj kao moja? Ne bi kupovao sad proc polovni za 500 Kn i onda se ipak uvjerio da to ne šljaka, malo je riskantno ne?

14 godina
neaktivan
kak to mislis?pa d 930 je dual core a i dobio sam ga badava
Xc
14 godina
neaktivan
Xc
14 godina
neaktivan
Xc
17 godina

Pentium D @ 2,8GHz ima moj stari na poslu. Užasno spor procesor ili je do nečeg drugoga?

Moj Athlon XP 2500+ je bio brži, miljama daleko su oni od najslabijih dualaca danas. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 19:08 (Hyperion).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
Hyperion kaže...

Pentium D @ 2,8GHz ima moj stari na poslu. Užasno spor procesor ili je do nečeg drugoga?
HT na tim pentium D stvarno ništa ne donosi.

Moj Athlon XP 2500+ je bio brži, miljama daleko su oni od najslabijih dualaca danas. 

Tocno,Pentium D je smece od dualca.Zato i kazem sa magarca na magarca.

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Malo sutra?

http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000080

Piše samo Pentium 4 procesori, bios nemreš ni skinut kao ni drivere niti manual. Matična je totalno pregažena vremenom.

Uspio sam naći nešto pod support list no pisalo je nešto čudno valjda modeli pentiuma 5,6,7 serija u to se baš nekužim.

Mah, kontaktirao sam ja njih i i baš mi je tamo neki ing. odgovorio iz razvoja da tu neide dualcore :(.

14 godina
neaktivan
ja sam ga stavio jer je ipak malo bolji a i trebao bi uskoro sve novo
Xc
16 godina
neaktivan

spacemanr probaj si MPC posloziti po ovim uputama, mozda pomogne =)

http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/

PS. ovaj coreavc codec si moras naknadno skinuti i instalirati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Renac_ck kaže...

spacemanr probaj si MPC posloziti po ovim uputama, mozda pomogne =)

http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/

PS. ovaj coreavc codec si moras naknadno skinuti i instalirati...

Core avc imam, platio ga još davno kad sam se time počeo igrati :).

14 godina
neaktivan
spacemanr kaže...
MrXleader kaže...

Na istoj matičnoj kao moja? Ne bi kupovao sad proc polovni za 500 Kn i onda se ipak uvjerio da to ne šljaka, malo je riskantno ne?

nije ista maticna neka intel dq kaj ti ja znam koja nema ni posteni BIOS ima samo RAM u biosu {#}

Xc
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice