AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.921.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

To je bio slučaj dok su 10.1 driveri bili aktualni. Nema veze, imaš instalirane 11.1 drivere

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + XFX 9800GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Oly_E3 kaže...

To je bio slučaj dok su 10.1 driveri bili aktualni. Nema veze, imaš instalirane 11.1 drivere

Da, upravo to driveri jesu 11.1, a to možete provjeriti tako da odeete u catalyst centar i pogledate da li imate opciju za optimiziranje teselacije...{#}

★★★★★
17 godina

a gdi je to tocno? jer se jos bas ne snalazim na ovom novom ccc-u mada je slican starom

darkness is my friend
15 godina

Evo:

★★★★★
17 godina

hvala ali vidim da ja to nemam u opcijama.

darkness is my friend
15 godina
ljubo2mad kaže...

hvala ali vidim da ja to nemam u opcijama.

Onda probaj ove obrisati sa Driver Sweeperom pa ponovno ih instaliraj...{#}

★★★★★
17 godina

vec sam to 2 puta napravio i stvarno mi se neda vise,ipak hvala.

darkness is my friend
15 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

Preferences - advanced view

17 godina
odjavljen

skinuo sam 11.1 a u gpu-z najnoviji piše 10.11,također i u ccc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ATiGamer kaže...
ljubo2mad kaže...

Preferences - advanced view

da to je isto ukljuceno i nema.

darkness is my friend
15 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

Printskrinaj CCC pa nabaci SS

15 godina
neaktivan
i ja skinuo sluzbene 11.1 drivere takodjer ali nemam opciju za teselaciju kao ni hrpa ljudi koja je skinula te drivere jer vjerojatno to jos nije ubaceno u sluzbene drivere
ovo je vjerojatno screenshot od 11.1 hotfix drivera u kojem su to stavili tu teselaciju
i da kao sto sam prije rekao i meni prijavljuje 10.12 drivere umjesto da pise 11.1
Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!! [url=http://www.userbars.be][img]http://img64.imageshack.us/img64/6718/40997.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan

Ponavljam, nema nikakve veze sto pise 10.11/10.12, to je do INF filea...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ATiGamer kaže...
ljubo2mad kaže...

Printskrinaj CCC pa nabaci SS

evo pa vidi .

darkness is my friend
15 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

evo pa vidi .

Ocito AMDov propust... neznam

Osobno sam na 11.1a jer su noviji od WHQL drivera i daju nesto bolji framerate

15 godina

Ja sam isto na hot fix 11.1 a i pokazuje 10.12 kao i drugima, teselaciju imam za razliku od 11.1

Bolji mi je framerate sa 11.1 a sluzbenim, a najbolji mi je bio fps sa guru 11.1 a hotfix.

Kao da nisu isti hot fixevi, malo cudno hmmm

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kad sam imao instalirano 11.1a hotfix imao sam u ccc-u da namjestim tessellation.A sad kad sam instalirao ove drivere koje su izasli 26.1 tu opciju vise nemam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

11.1a hotfix je ustvari novijeg datuma

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da li bolje taj hotfix radi na 4xxx seriji, ako je netko isprobao, pa da mi kaze? (:

Music4ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

da li bolje taj hotfix radi na 4xxx seriji, ako je netko isprobao, pa da mi kaze? (:

Mislim da su se vise orijentirali na HD 68xx i 69xx serije.Jer sa ovim starijim radi sve kako treba.

Najbolje bi bilo kad bi pokrenuo neki bench pa isprobao.Nista te ne kosta a uvijek se mozes vratit na stare.

15 godina
neaktivan

ma da, u pravu si.  idem odma isprobati {#}

Music4ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

imam powercolor radeon hd 3870x2, a ostatak konfiguracije mozete viditi pod moj pc. molim vas da mi preporucite koju verziju catalysta da instaliram. sada imam 10.9, a nemogu instalirat 10.11 jer nesto ne stima. hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

instalirao sam nove drivere 11.1(prvo obrisao stare) i nemogu u igricama staviti vecu rezoluciju od 1280x1024.graficka je hd4870 i racunalo je spojeno na panasonicovu plasmu hdmi kablom.sa driverima iz 10 mjeseca je sve radilo normalno

zna netko uzrok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XFX HD-685X-ZNFC+Catalyst Ver 11.1=BLUESCREEN

Instalirao sam 11.1 drajver i nisam mogao više pokrenuti windowse normalno dok ga nisam deinstalirao.

Zanima me dali je još netko imao taj problem sa XFX HD-685X-ZNFC i tim drajverima ili je problem u tome

što nisam prije deistalirao stare.

Nakon "plavog ekrana"windowsi su se sami popravljali unedogled a u opisu problema pisalo je "bed driver".

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 11:18 (maxv88).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: XFX HD-685X-ZNFC+Catalyst Ver 11.1=BLUESCREEN

isti problem sam i ja imao sa svojom XFX 4830. i čak kod običnih radnji , kao surfanje  mi je štekao driver. pogotovo kod gledanja filmova preko VLC-a.

15 godina
neaktivan

Ej ljudi trebao bih pomoć. Znači mislim da trebam updejtati drivere za grafičku a neznam kako što i gdje. Mislim da je problem u driverima jer sam na ovoj istoj grafičkoj mogao normalno igrati gta 4 (nijedna komponenta kompjutera se nije mijenjala) na normal postavkama a sad ni na min postavkama ne mogu jer mi ekran tj. igrica počinje propadati neznam kako da to objasnim.

Evo stavio sam vam sliku sa ccc

Kake-Bake

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jesi te informacije izvuka iz PES-a ili ?
14 godina
neaktivan
RE: XFX HD-685X-ZNFC+Catalyst Ver 11.1=BLUESCREEN
jura1309 kaže...

isti problem sam i ja imao sa svojom XFX 4830. i čak kod običnih radnji , kao surfanje  mi je štekao driver. pogotovo kod gledanja filmova preko VLC-a.

Zanima me dali si prije instalacije 11.1 deinstalirao stari drajver.

17 godina

AMD je danas izdao nove drivere - Catalyst 11.2, koji donose poboljšanja performansi i nekoliko novosti, između ostalih mogućnost kontrole tesalizacije.

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

Novosti:

Catalyst AI Texture Filtering updates
- The Quality setting has now been improved to match the High Quality setting in all respects but one; it enables an optimization that limits tri-linear anisotropic filtering to areas surrounding texture mipmap level transitions, while doing bilinear anisotropic filtering elsewhere. This optimization offers a way to improve filtering performance without visibly affecting image quality
- The Performance setting has been updated to address the sharpness of the default Quality setting causing shimmering in certain cases. It now provides a smoother filtering option that eliminates most shimmering while preserving the improved detail provided by anisotropic filtering.

Tessellation Controls
- Supported on the ATI Radeon HD 5000 Series and the AMD Radeon HD 6000 Series
- New settings give users full control over the Tessellation levels used in applications (AMD Optimized, Use Application Settings and manual)
- Morphological Anti-Aliasing support for the ATI Radeon HD 5000 Series

Support Video Quality settings during Blu-ray 3D playback
- Supported on the AMD Radeon HD 6000 Series
- Requires Blu-ray 3D player software, 3D supported display and 3D Stereoscopic glasses
- Users can now enable the Video Quality settings within the Catalyst Control Center when playing Blu-ray 3D content

Poboljšanja performansi:

Call of Duty: Black Ops
- Performance increases up to 11% on ATI Radeon HD 5000 Series single card configurations with anisotropic filtering and anti-aliasing enabled
Batman Arkham Asylum 
- Performance increases up to 4% on ATI Radeon HD 5000 Series single configurations with anisotropic filtering and anti-aliasing disabled.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 20:25 (klimama).

8 0 hvala 11
17 godina

Evo i prvih mojih testova s 11.2 i 3DMark06:

http://zaslike.com/files/lcb5sr19mjbe77gxq.jpg - Catalyst 11.1 10330 3DMark06

http://zaslike.com/files/lui0ltvoi44a130lc5hf.jpg - Catalyst 11.2 10462 3DMark06

Vidi se blagi porast performansi na Radeonu HD 4x00 serije što se 3Dmark06 tiće.

Temperature grafičke u IDLE i pod Loadom s oba drivera podjednake.

Ispravili su bug s prikazom verzije drivera; sada u CCC piše 11.2.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice