To je bio slučaj dok su 10.1 driveri bili aktualni. Nema veze, imaš instalirane 11.1 drivere
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je bio slučaj dok su 10.1 driveri bili aktualni. Nema veze, imaš instalirane 11.1 drivere
Da, upravo to driveri jesu 11.1, a to možete provjeriti tako da odeete u catalyst centar i pogledate da li imate opciju za optimiziranje teselacije...
a gdi je to tocno? jer se jos bas ne snalazim na ovom novom ccc-u mada je slican starom
hvala ali vidim da ja to nemam u opcijama.
hvala ali vidim da ja to nemam u opcijama.
Onda probaj ove obrisati sa Driver Sweeperom pa ponovno ih instaliraj...
vec sam to 2 puta napravio i stvarno mi se neda vise,ipak hvala.
Preferences - advanced view
skinuo sam 11.1 a u gpu-z najnoviji piše 10.11,također i u ccc
Preferences - advanced view
da to je isto ukljuceno i nema.
da to je isto ukljuceno i nema.
Printskrinaj CCC pa nabaci SS
ovo je vjerojatno screenshot od 11.1 hotfix drivera u kojem su to stavili tu teselaciju
i da kao sto sam prije rekao i meni prijavljuje 10.12 drivere umjesto da pise 11.1
Ponavljam, nema nikakve veze sto pise 10.11/10.12, to je do INF filea...
evo pa vidi .
Ocito AMDov propust... neznam
Osobno sam na 11.1a jer su noviji od WHQL drivera i daju nesto bolji framerate
Ja sam isto na hot fix 11.1 a i pokazuje 10.12 kao i drugima, teselaciju imam za razliku od 11.1
Bolji mi je framerate sa 11.1 a sluzbenim, a najbolji mi je bio fps sa guru 11.1 a hotfix.
Kao da nisu isti hot fixevi, malo cudno hmmm
Kad sam imao instalirano 11.1a hotfix imao sam u ccc-u da namjestim tessellation.A sad kad sam instalirao ove drivere koje su izasli 26.1 tu opciju vise nemam.
11.1a hotfix je ustvari novijeg datuma
da li bolje taj hotfix radi na 4xxx seriji, ako je netko isprobao, pa da mi kaze? (:
da li bolje taj hotfix radi na 4xxx seriji, ako je netko isprobao, pa da mi kaze? (:
Mislim da su se vise orijentirali na HD 68xx i 69xx serije.Jer sa ovim starijim radi sve kako treba.
Najbolje bi bilo kad bi pokrenuo neki bench pa isprobao.Nista te ne kosta a uvijek se mozes vratit na stare.
ma da, u pravu si. idem odma isprobati
imam powercolor radeon hd 3870x2, a ostatak konfiguracije mozete viditi pod moj pc. molim vas da mi preporucite koju verziju catalysta da instaliram. sada imam 10.9, a nemogu instalirat 10.11 jer nesto ne stima. hvala!
instalirao sam nove drivere 11.1(prvo obrisao stare) i nemogu u igricama staviti vecu rezoluciju od 1280x1024.graficka je hd4870 i racunalo je spojeno na panasonicovu plasmu hdmi kablom.sa driverima iz 10 mjeseca je sve radilo normalno
zna netko uzrok?
Instalirao sam 11.1 drajver i nisam mogao više pokrenuti windowse normalno dok ga nisam deinstalirao.
Zanima me dali je još netko imao taj problem sa XFX HD-685X-ZNFC i tim drajverima ili je problem u tome
što nisam prije deistalirao stare.
Nakon "plavog ekrana"windowsi su se sami popravljali unedogled a u opisu problema pisalo je "bed driver".
isti problem sam i ja imao sa svojom XFX 4830. i čak kod običnih radnji , kao surfanje mi je štekao driver. pogotovo kod gledanja filmova preko VLC-a.
Ej ljudi trebao bih pomoć. Znači mislim da trebam updejtati drivere za grafičku a neznam kako što i gdje. Mislim da je problem u driverima jer sam na ovoj istoj grafičkoj mogao normalno igrati gta 4 (nijedna komponenta kompjutera se nije mijenjala) na normal postavkama a sad ni na min postavkama ne mogu jer mi ekran tj. igrica počinje propadati neznam kako da to objasnim.
Evo stavio sam vam sliku sa ccc
Tu ti sve piše http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
isti problem sam i ja imao sa svojom XFX 4830. i čak kod običnih radnji , kao surfanje mi je štekao driver. pogotovo kod gledanja filmova preko VLC-a.
Zanima me dali si prije instalacije 11.1 deinstalirao stari drajver.
AMD je danas izdao nove drivere - Catalyst 11.2, koji donose poboljšanja performansi i nekoliko novosti, između ostalih mogućnost kontrole tesalizacije.
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx
Novosti:
Catalyst AI Texture Filtering updates
- The Quality setting has now been improved to match the High Quality setting in all respects but one; it enables an optimization that limits tri-linear anisotropic filtering to areas surrounding texture mipmap level transitions, while doing bilinear anisotropic filtering elsewhere. This optimization offers a way to improve filtering performance without visibly affecting image quality
- The Performance setting has been updated to address the sharpness of the default Quality setting causing shimmering in certain cases. It now provides a smoother filtering option that eliminates most shimmering while preserving the improved detail provided by anisotropic filtering.
Tessellation Controls
- Supported on the ATI Radeon HD 5000 Series and the AMD Radeon HD 6000 Series
- New settings give users full control over the Tessellation levels used in applications (AMD Optimized, Use Application Settings and manual)
- Morphological Anti-Aliasing support for the ATI Radeon HD 5000 Series
Support Video Quality settings during Blu-ray 3D playback
- Supported on the AMD Radeon HD 6000 Series
- Requires Blu-ray 3D player software, 3D supported display and 3D Stereoscopic glasses
- Users can now enable the Video Quality settings within the Catalyst Control Center when playing Blu-ray 3D content
Poboljšanja performansi:
Call of Duty: Black Ops
- Performance increases up to 11% on ATI Radeon HD 5000 Series single card configurations with anisotropic filtering and anti-aliasing enabled
Batman Arkham Asylum
- Performance increases up to 4% on ATI Radeon HD 5000 Series single configurations with anisotropic filtering and anti-aliasing disabled.
Evo i prvih mojih testova s 11.2 i 3DMark06:
http://zaslike.com/files/lcb5sr19mjbe77gxq.jpg - Catalyst 11.1 10330 3DMark06
http://zaslike.com/files/lui0ltvoi44a130lc5hf.jpg - Catalyst 11.2 10462 3DMark06
Vidi se blagi porast performansi na Radeonu HD 4x00 serije što se 3Dmark06 tiće.
Temperature grafičke u IDLE i pod Loadom s oba drivera podjednake.
Ispravili su bug s prikazom verzije drivera; sada u CCC piše 11.2.