ja sam isto to napravio i instalirao 10.10 koje trenuto imam i opet ista stvar......sutra planiram stavim, tj reinstalirat windows 7 i stavit starije ATI drivere pa cu vidit sta ce bit
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.916.795
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koja glupost..ne radi mi opet ono smanjivanje frekvencije memorije..u idle, 400/1200, a kad gledam video na youtube, 400/900 lol..i jos ne mogu memoriju ispod 1200, vracam 10.10..
koja glupost..ne radi mi opet ono smanjivanje frekvencije memorije..u idle, 400/1200, a kad gledam video na youtube, 400/900 lol..i jos ne mogu memoriju ispod 1200, vracam 10.10..
Meni u Splayeru su taktovi na 400/900 (vjerovatno onda i na youtube-u), inace su u idle-u 157/300
radi tvog proslog komentara sam ih i nabacio, da vidim jel radi..al eto ne radi
nista, cekam 10.12 haha..
Da, skocio sam pred rudo malo, instalirao i pogledao taktove dok sam bio u idle-u =/
Nebih ni primjetio to da nisi rekao :D
Na youtube ako želiš da ti taktovi budu na 157/300 desni klik na video na youtubeu / settings / skini kvačicu na enable hardware acceleration i refresh i voila :)
može netko pojasnit za ati 5770 stanje u ati overdrive. kakva je slika kod Vas kad kartica nije pod poopterećenjem, a kako je kad jest.ovako je u mene situacija kad nije pod opterećenjem, driveri 10.9 , temperatura 36 stupnjeva, fan speed 32 posto,high performance GPU clock settings 850 MHz, high performance memory clock settings 1200Mhz. sada stoji current values 157 MHZ gpu clock, a mamory clock 300MHz
može netko pojasnit za ati 5770 stanje u ati overdrive. kakva je slika kod Vas kad kartica nije pod poopterećenjem, a kako je kad jest.ovako je u mene situacija kad nije pod opterećenjem, driveri 10.9 , temperatura 36 stupnjeva, fan speed 32 posto,high performance GPU clock settings 850 MHz, high performance memory clock settings 1200Mhz. sada stoji current values 157 MHZ gpu clock, a mamory clock 300MHz
ne znam što ti je nejasno, sve ti je ok
Nakon instalacije windowsa 7...jeli moguće kako izbjeći onaj automatski update za grafičku? meni je to nekako sumnjivo što se tiće onog mojeg problema "The display driver has stopped working and has recovered"..........ja bi samo da stavim Catalyst 10.10/11 bez tog update-a
Iskopcaj ethernet kabel iz racunala ili nemoj radit postavke mreze pri instalaciji.
Ima ko ideju kako kontrolirat fan speed na HD4850, jer mi vjerojatno radi na 100%, makar ccc pokazuje 40% i čuje se ko da mi je usisavač u sobi. U CCC-u kad namjestim recimo na 40% ne reagira, nist se ne događa on i dalje vrti po svom. Neznam inače instalirana je zadnja verzija ccc-a i drivera
Imam malo čudno pitanje...
Jesu kome pale temperature instalacijom novih drivera (10.11) ?
Meni su u prosjeku 3-4*C niže, a ne znam zašto ni kako.
Sve je na default, nisam mijenjao frekvencije grafe, kako je postavljeno u CCC-u, tako i je.
Imam malo čudno pitanje...
Jesu kome pale temperature instalacijom novih drivera (10.11) ?
Meni su u prosjeku 3-4*C niže, a ne znam zašto ni kako.
Sve je na default, nisam mijenjao frekvencije grafe, kako je postavljeno u CCC-u, tako i je.
Pali su ti taktovi u idle-u na 157/300MHz, a dosada su ti bili na 400/****MHz za idle zbog propusta u CCC-u.
**** = takt memorije koji je postavljen, kod mene recimo 1000Mhz
Pali su ti taktovi u idle-u na 157/300MHz, a dosada su ti bili na 400/****MHz za idle zbog propusta u CCC-u.
**** = takt memorije koji je postavljen, kod mene recimo 1000Mhz
Hvala.
A zake onda u CCC-u i dalje piše da su 400/1200 ?
Hvala.
A zake onda u CCC-u i dalje piše da su 400/1200 ?
Hahah stvarno neznam, možda laže?
evo ja kupio sada ati saphire 5570 512mb gddr5
i ajmo rec da je ovo prva atijeva grafa u mom kompu inace imam nvidu i lakse mi je s driverima..
sada otiso sam an stranicu od amd idem skidat drivere. kada tamo imam hrpu toga i sta sada da skinem
ja sam skinuo 10.10 AMD Catalyst™ Accelerated Parallel Processing (APP) Technology Edition te sam skinuo
imaju 64mb i sada dali iam neki noviji driveri i dali sam ja dobro skinuo xD. jer dole imam neke hotfixe pa nezz dali su ti hotfixi uracunati u te oje sam skinuo ili moram posebno skinuti
i da sa cod6 na multiplayeru kada stavim sve na extra high dode na ocitavanje mape dode do ploa i izbaci error:
create 2dtexture failed 800700e = ran out of memory
naso an netu da je to zato sta mi grafa nema dovoljno memorije da ucita sve ali zasto onda cod7 koji je vise zahtjevniji ne izbaci taj error
hvala na pomoci
aha hvala. e sada da samo instaliram ove ili moram brisat stare drivere xD
i zasto ne ove ako ovi dole su isti i nude smao jos i open cl
Ne, ma možeš sad ove ove ostavit, ali za ubuduće skidaj samo Catalyst Suite.
Kada budeš nove stavljao, najbolje je izbrisati stare preko add or remove programs te
po mogućnosti s driver sweeperom no nije obavezno
aha ok. ma sada ce da stavim te 10.11 :D je u njima ukljucen onaj MLAA
Kažu kolege da nema MLAA za 5xxx seriju ni u 10.11
Osobno ne znam jer sam još na 10.10c preko kojega možeš instalirati MLAA na 5xxx uz modifikacije fajlova unutar Catalyst foldera.

pa po brojkama nebi smjeli biti ma sada imam 10.11 pa ce da vidimo razliku ako ce biti nekakve :D
taktovi u idlu su mi i dalje 157 / 300 kao i an 10.10
10.10e jesu nešto noviji, tačna verzija D3D i OpenGL drivera bi trebalo da se vidi u CCC-u u Information Centeru.
Pre nego što izda "zvaničnu" verziju drivera kao što je 10.11, ATI ih predaje MS-u da prođu proces WHQL sertifikacije, što traje, tako da je ATI u međuvremenu, od trenutka predaje 10.11 na sertifikaciju do momenta kada su konačno mogli da ih objave, izbacio nekoliko (nesertificiranih) hotfixeva za 10.10 od kojih je poslednji imao i par mogućnosti koje prethodno nisu stigli da ugrade u 10.11.
u kratko preporučuje se skinut 10.10e ver dok neizađe 10.12 :)
Volim mjenjat drivere, ali ovih 6-7 što su pustili u opticaj u zadnjih mjesec dana je previše.
Stvarno bi trebali napraviti neki self updater, a ne ovak da moram sam instaliravat što i nije mala stvar kada moram stalno brisat ostatke drivera sa driver sweeperom i restartat 2 puta.
Updater za beta drajvere, mora da se šališ...

Znači Beta driveri nude neku opciju/ispravak bug-a koji meni koristi i sada da ja čekam službene drivere 1 cijeli mjesec kako da ne.
Volim mjenjat drivere, ali ovih 6-7 što su pustili u opticaj u zadnjih mjesec dana je previše.
Stvarno bi trebali napraviti neki self updater, a ne ovak da moram sam instaliravat što i nije mala stvar kada moram stalno brisat ostatke drivera sa driver sweeperom i restartat 2 puta.
Ovo boldano ne radiš zato što moraš nego zato što voliš. Ne trebaju ti nikakvi registry cleaneri, čak ni uninstall stare verzije pre pokretanja instalacije nove, a kad tako radiš nije potreban ni jedan restart, a kamo li dva.
Znači Beta driveri nude neku opciju/ispravak bug-a koji meni koristi i sada da ja čekam službene drivere 1 cijeli mjesec kako da ne.
Ako te smeta konstantna izmjena onda da, ne vidim u čemu je problem, to su beta drajveri, donosili ili ne donosili ispravku, mogu biti štancani svaki dan novi... Nerealno je zahtijevati/očekivati bilo kakvu podršku po pitanju updejta beta drajvera sa strane AMD-a.