AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.749.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima

Je odličan je, jer frjem gen ugrađen u igre ne radi na mojoj grafi dobro u svakoj igri...zadnji God of war frjem gen je odličan ali u Avataru je frjem gen loš. zato upalim AFMF 2 u Avataru i radi odlično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dal zna iko kako enejblat hyper rx na seriji rx6xxx jer ta serija ima hyper rx-eco, a na rx7xxx ima običan hyper rx, kolko sam shvatio hyper rx je odlična stvar sve samo odma podesi na najbolje postavke u drajveru, a ja moram podešavat, evo screenshot mojih postavki dal je to ok ili ima ko kakav prijedlog, s obzirom da sam nov amd grafama dobro dođe svaki prijedlog.
e da evo i model monitora koji imam asus vg278 ima adaptive sync tak da fakat nemam nikakvog štucanja, to 1080p monitor

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2024 21:50 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Momak na videu ispod redovito izrađuje video recenzije adrenalin drajvera pa čak i beta verzija, ovaj put za novoizašli adrenalin 24.9.1 u stabilnoj verziji, ima podosta noviteta, release notes...

Moj PC  
4 0 hvala 1
3 godine

Novi driveri nova poruka i novi video, ovog puta Adrenalin 24.10.1, release notes

Moj PC  
3 0 hvala 2
3 godine

Novi Adrenalin 24.12.1, release notes s linkovima za download.

Edit: i po običaju portugalac s komentarima o novom driveru...

+ bonus nenormalno dugi video s objašnjenjima i preporukama o apsolutno svakom namještanju u adrenalin drajverima...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 0:53 (notloB).
Moj PC  
4 0 hvala 2
8 godina

Molim pomoć znalaca, nabavio sam novi kompjuter prema preporukama kolege s foruma, instalirao windowse i nakon restarta kompjutera (nakon windows updatea) mi se svaki put javlja poruka nakon boota:

"Your hardware settings have changed. Please reboot your computer for these changes to take effect."

Prvo sam mislio da treba instalirati najnovije drivere pa sam skinuo AMD Software: Adrenalin Edition i preko njega instalirao drivere, to nije pomoglo. Zatim sam počeo tražiti po internetu, roll-backao sam drivere na drivere prije updatea i tamo grešku ne javlja ali naravno zaključa monitor na 800x600 rezolociju itd. Ponovno sam instalirao AMD drivere s njihove stranice i greška se ponovno javlja.

Jedino trajno rješenje na internetu je u services.msc staviti AMD External Events Utility na Disabled. To efektivno gasi AMD Freesync.

E sad moje pitanje je postoji li rješenje da imam najnovije drivere i AMD Freesync uključen s ovom konfiguracijom? Ako ne, da li bi vi vratili komponente i zamjenili za neku drugu AMD konfiguraciju, možda prešli na Intel zbog ovoga ili se pomirili sa situacijom i zaboravili da Freesync postoji?

edit: Zaboravio sam napomenuti da nije problem samo poruka koja iskače nego ekran se tokom rada ugasi na nekoliko sekundi (crn ekran) i kad se ponovno upali kompjuter ne reagira jos nekih 10-15 sekundi i onda se ponovno sve pokrene.

AMD Ryzen 5 7600 Box AM5

Asrock AMD AM5 B650M PRO RS
XFX AMD RX-7800XT QICK319 CORE 16GB GDDR6 256bit, 2430 MHz / 19.5 Gbps, 3x DP, 1x HDMI, 3 fan, 2.5 slot

AMD Software: Adrenalin Edition Version 24.12.1

edit: Windows 10 Pro 22H2 

Linkovi na internetu s istim problemom:

https://www.reddit.com/r/Malwarebytes/comments/kxuydd/your_hardware_settings_have_changed_please_reboot/?rdt=35352
https://appuals.com/fix-your-hardware-settings-have-changed-on-windows-10/#:~:text=Here%E2%80%99s%20how%20to%20do%20it%3A%201%20Go%20to,Installation%20Settings%205%20Click%20%E2%80%98%20Save%20Changes%20%E2%80%99.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 9:07 (Darkoooo).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Drive

Probaj sa DDU maknit skroz drivere. Ocito se nesto zblesilo.

Onda skini zadnje koji su 24.12.1. Probaj prvo sa minimal install drivera (bez Adrenaline).

Takodjer prokopaj malo kako maknut da Windows override-a drivere jer oni isto nekad znaju instalirat neku glupu stariju verziju.

To sa black screen svako malo je ocito da driver time-outa. Mozes eventualno pogledat u Event Viewer koji errori se javljaju za GPU, ali vjerojatno je driver timeout.

15 godina

Kao sto kolega gore navodi probaj najprije sa DDU skroz maknuti drivere u safe modu. Imas u DDU isto opciju da disableas windows update da skida drivere, pa to ukljuci.

Odi tu i skini driver downloader https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html cisto da ti povuce i najnovije chipset driever za svaki slucaj.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina

Hvala obojici na pomoći, to je riješilo problem!

0 0 hvala 0
11 godina

najbolje je isključit windozama automatsko instaliranje bilo kakvih drajvera za hardver, s tim samo problemi prije ili kasnije

10 godina
Molim te reci gdje je opcija.
Hvala.
11 godina
To sam namjestio još dok sam bio na sedmici, pa se prenijelo kao sačuvana postavka kroz upgrejd na desetku i još je uvijek isključeno, već godinama tako.
Guglaj, jbga, prije je bilo u postavkama, kasnije se mijenjalo jer je majkosoft počeo skrivat naprednije postavke
3 godine
Spacecraft kaže...
Molim te reci gdje je opcija.
Hvala.

Win11... Settings - system - about - advanced system settings, pogledaj sliku...

Save changes - restart

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 9:33 (notloB).
11 godina
notloB kaže...

Win11... Settings - system - about - advanced system settings, pogledaj sliku..

i dalje se može kroz settings... 

nije li to neko vrijeme bilo skriveno, pa se moglo samo kroz registry editor, znam da sam tako namještao kolegi prije par godina

3 godine

Advanced system settings prozor s tabovima je dostupan cijelo vrijeme i može se do njega doći i upisom "view advanced system settings" u search, više nije direktno i lako dostupan iz control panela nego moraš ovako iz novog settingsa ali da, tu je cijelo vrijeme a može uvijek i preko cmd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 14:12 (notloB).
16 godina

Poluofftopic komentar, ali glupo mi je što ako to izaberem ne mogu ni ručno u Device Manageru za konkretan komad hardwarea reći "ok, sad, ovog puta, za ovu karticu ili štagod, potraži driver online", nego je ili full autoupdate drivera, ili uopšte nema opcije da se driveri potraže online. 

Ili ja nisam ukapirao kako?!

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Možda ovako;

In the System Properties window, select the Hardware tab. Click on the “Device Installation Settings” button. In the new window that appears, select the "No (your device might not work as expected)" option.

合氣道

0 0 hvala 0
3 godine
Ivan(4) kaže...

Poluofftopic komentar, ali glupo mi je što ako to izaberem ne mogu ni ručno u Device Manageru za konkretan komad hardwarea reći "ok, sad, ovog puta, za ovu karticu ili štagod, potraži driver online", nego je ili full autoupdate drivera, ili uopšte nema opcije da se driveri potraže online. 

Ili ja nisam ukapirao kako?!

Koliko sam shvatio odnosno tamo gdje bih ja to upotrijebio i gdje je bilo problema u prošlosti je da kada deinstaliraš driver, napraviš restart, winsi prije nego kreneš instalirati novi počinju s instalacijom wu drivera, ono iznad u screenshotu koristiš kao privremeno rješenje dok ne instaliraš driver s proizvođačevih stranica, kako se ta opcija ponaša dugoročno stvarno ne znam, trebalo bi probati, radi li on demand a opcija isključi samo automatiku kako i piše nisam siguran ali mislim da je upravo tako... Problem vidim ukoliko ti uopće ne ponudi download u prozoru wu ili pod naprednim opcijama wua u winsima, posebno bezvezno bi to bilo za jeftinije laptope gdje očekuješ da ti wu povuče što je moguće više drajvera ali vjerojatno treba razlikovati pnp prepoznavanje drajvera, download i instal drajvera, treba probati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 15:09 (notloB).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice