imam novu gigabite 6870 i temp u idle mi je oko 55 do 60 stupnjeva...da li je to u redu??
molim da mi netko odg. tko ima takvu karticu,ako je moguće...
imam novu gigabite 6870 i temp u idle mi je oko 55 do 60 stupnjeva...da li je to u redu??
Baš i nije
Upali Furmark i prati u Afterburneru/GPU-Z/HW monitor koliko ti je load. Ako prijeđe 90c ugasi Furmark jer ti nešto ne štima kako treba.
s tim da ju držim clockuntu na 1000/1200mhz i sve je stabilno...
i moram napomenuti da u biti i nema veze temperatura u idleu ako je grafa na stock ili clockana ,svejedno je oko 55-60...
probao furmark i ide do 86,ali s tim da mi je u sobi jedno 24-25 stupnjeva...
To je prevelka temperatura u idle-u. Kod mene na sobnoj temp od 20-25 °C moja hd5870 ne prelazi 38°C
Onda je u redu, 86c s klokanom grafom je OK
probao furmark i ide do 86,ali s tim da mi je u sobi jedno 24-25 stupnjeva...
86 i nije toliko visoko s obzitom da si ju dosta OC-al
imao sam i ja 5870 i u idleu je bila isto tako kao kod tebe...ali u loadu je 5870 išla do 80 stupnjeva,a i 6870 ide do 80....
Vjerojatno ti ne radi ti AMD-ov Powerplay kako spada ili ti je ukljucen nekakav filmic, youtube itd.
Provjeri radi li ti Powerplay u idle
EDIT: Preteko me Crap
Imao sam 6870 i temperatura u idle-u mi nije prelazila 58C, sada imam 6950, takodjer u idle-u ne prelazi 58C.
znači onda je i moja temp. u redu?
s obzirom na tvoje...
da temp su ti u redu, na 6870 u loadu ti se moze dizati do 82, a 6950 mi ne prelazi 81C, tako da ti je to sasvim OK
moja Sapphire-ova HD 6870 u idle sa default taktovima je 40-46 stupnjeva.
Pa u redu ti temp., samo nemoj u idleu držat sa povišenim clockovima. Nema smisla jer tu nema utjecaja a temp. ti je samo bezveze veća.
Profil sa višim taktovima upali kad si u nekoj igri.
ali fan ti je na automatsko nastelani? ili ga imas na manual...
pitanje za puls3...
automatski
da da i meni je sad u idleu 40 stupnjeva... gpu i mem su na 100mhz i na 300mhz...sad je ok...
ma mosh mislit sta je OK :)
ma mosh mislit sta je OK :)
ne kužim šta misliš....
Ma grafa ostaje "stucked" na krivim frekvama. Stara priča.
Temperature u idlu nisu normalne, a u loadu jesu sasvim normalne jer si je OC-o. A zanima i mene zasto se taktovi memorije i GPU-a nekad ne spustaju i to se moze rijesiti sa Bios Editorom http://www.techpowerup.com/rbe/ jel` tako?
Evo meni je hd 6870 u idleu 27-28 stupnjeva
Kuciste je CM Storm Sniper
full size http://img842.imageshack.us/img842/8403/51919098.jpg
I meni je tolika kad upalim comp, a kasnije kad surfam mi skoci malo
Na mojoj vtx3d 6870 temperatura u mirovanju 40 celzijevaca spojen 1 fullhd momitora kad mi je spojen i fullhd tv onda su temperature 55-60 stupnjeva.
jel to ona gigabyte 6870 s 3 venta? kod mene je ta, u idleu 300/300 mhz temp oko 35-36 full load oko 65, mislim da je veca od normalne,a zavisi i od kucista.frend ima istu kartu i tt armor a90 kod njega u idleu skoro 60 tako da nije sve ni do kartice,nezz kakvo je tvoje kuciste,mozda je tu kvaka.pozz
imam xfx radeon hd 6870...kod surfanja temeratura je oko 40C,a kod igara bude 70-75c,fanspeed je na 40%. stranicu kućišta držim otvorenu,imam jedan vent.pozadi za ispuh zraka(http://www.protis.hr/products/details/kuciste-thermaltake-v4-black-edition/35398). Da ostavim ovako ili da kupim još ventilatora,odnosno bili s ventilatorima bili temperatura ista,veća,manja?
vjerovatno bi,ja imam 120-ku naprijed i nazad i sa strane veliki od 230 mm i stvarno rade posao a pogotovo ovaj bocni pa pokusaj s jos nekim ventilatorima.
XFX Dual Fan edition, oc-ana na 970/1150, idle 35c i surfanje, load u igrama tipa Fifa 2012 i Deus EX : HR, te Dirt-u 2 i 3, 60c, +/- 3c.
Jedan Scythe iza 120mm, na 800rpm, kućište ovaj Chieftec.
Po mnogim testovima najtiša i najhladnija 6870tka.