neznam ni sam, dizao je rivatunerom ili catayalistom sve mi je istom uvjek mi ide do 870/ 1100/2200 efektivno) i onda mi pocnu artefakti, s tim frekvencijama mogu bez problema 6 sati igrat sta ocu nikad me nie izbacilo.
a hebo vas tu samo mogu vidjet neke ultra jake i nabrijane grafe....dok se neki can i srame rec kaku oni imaju
ja sam uzeo frendu sapphire verziju i skroz je zadovoljan nema nikakvih problema
tiha i hladna kartica
meni najbolja grafa ikad napravljna
hahahaha,da znam da je dobra ali nemojmo pretjerivat ahahhahaha.
Nije pretjerivanje, grafa za malo para vrti super sve igre, uz ove hladnjake su pretihe i hladne i šta ćeš bolje?
Ja imam Sapphirku al od 512Mb i za nju imam samo pohvale (ako se naviknete na probleme s driverima)
ja isto imam 512, i nemam problema s driverima, a s obzirom na cijenu stvarno je za pohvalit i jos te boli neka stvar kakvo ti je napajenje jer ne trosi vise od 70w hhaahhahaahah.
A evo ja naručio u Linksu SPPHIRE 4670 1Gb Gdd3 http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+SAPPHIRE+ATI+RADEON+HD+4670%2C+1GB+DDR3%2C+DVI%2C+D-SUB%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.432
Nadam se da ce biti okstvar jer to je to za 580 kuna ..
isti hladnjak ko na mojoj od asusa, zakon mi je kod ove kartice, kupis zalman fanmate i spustis vent na minimum, uopce se ne cuje a kartica opet ne prelazi 65 stupnjeva da ga jeb..
Za potpunu tišinu ima ova kartica:
http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=280
Šteta je jedino što ta grafička ima 512MB umjesto 1GB GDDR-a 3.
to pasivno hladene od shappirea je dobro rjesenje, ja sam sad svoju pokusao pasivno hladit, ako potpuno iskljucim vent, nekon sat vremena temperature 85 i bude jaaaaaako vruća, ako ga sa zalman fanmeteom stavim na minimalne okretaje koji su toliko mali da se vent ne cuje ni kad sam uhom 4 cm od njega, drzi je na 65 skroz okej, tako da mozda je ipak bolje uzet aktivno i fanmate za 30kn.
to pasivno hladene od shappirea je dobro rjesenje, ja sam sad svoju pokusao pasivno hladit, ako potpuno iskljucim vent, nekon sat vremena temperature 85 i bude jaaaaaako vruća, ako ga sa zalman fanmeteom stavim na minimalne okretaje koji su toliko mali da se vent ne cuje ni kad sam uhom 4 cm od njega, drzi je na 65 skroz okej, tako da mozda je ipak bolje uzet aktivno i fanmate za 30kn.
pa kad iskljućiš vent to ti nije pasivno hlađenje....to uopće nije hlađenje jer nije napravljeno da tako radi.........pa stavi vent na automatsko i svejedno ga nećeš ćut osim ako baš otvoriš kućište a i bar nećeš pregrijat grafu
hahahaha,da znam da je dobra ali nemojmo pretjerivat ahahhahaha.
nije to nikakvo pretjerivanje
ta kartica ima najbolji omjer cjene/snage/grijanja/velicine/potrosnje
kuciste mi je stalno otvoreno i ako nisi znao ni jedna radeon hd 4670 nema automatsku kontrolu ni nikakvu kontrolu vrtnje jer ima ventilator sa dvije a ne sa tri zice, jedini nacin kontrole venta je sa zalman fanmateom i dobro je rjesenje, grafin vent na 100% ima puno okretaja i jako se cuje.
kuciste mi je stalno otvoreno i ako nisi znao ni jedna radeon hd 4670 nema automatsku kontrolu ni nikakvu kontrolu vrtnje jer ima ventilator sa dvije a ne sa tri zice, jedini nacin kontrole venta je sa zalman fanmateom i dobro je rjesenje, grafin vent na 100% ima puno okretaja i jako se cuje.
kak ne ova sapphire ima kontrolu vrtnje
jako me zanima ova grafička kartica, pa me zanima bili ona mogla na ovu matičnu http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2381
s obzirom da ima PCI Express x 16 slot, sa strane ima koje grafičke podržava no to su sve stare grafičke iz doba ove matične, pa sam nesiguran jeli može ili ne može.
Stoga me zanima jeli može radeon 4670 na tu moju matičnu?
jako me zanima ova grafička kartica, pa me zanima bili ona mogla na ovu matičnu http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2381
s obzirom da ima PCI Express x 16 slot, sa strane ima koje grafičke podržava no to su sve stare grafičke iz doba ove matične, pa sam nesiguran jeli može ili ne može.
Stoga me zanima jeli može radeon 4670 na tu moju matičnu?
moze bez problema ja imam slicnu i dok sam imo 4670 radilo ko urica
Može bez problema, samo dok ju staviš odeš u bios i staviš da ti je primarna grafika pci-e i to je to.
Nemoguce, oba modela od shappirea imaju 2 zice na ventu, koji ti tocno model imas, i jesi probao kontrolirat brzinu rivatunerom, to sta ti ona kaze da je vent na 70% il 20% nemora bit istina ajde se sagni pa pogledaj jeli se brzina promijenila.
Nemoguce, oba modela od shappirea imaju 2 zice na ventu, koji ti tocno model imas, i jesi probao kontrolirat brzinu rivatunerom, to sta ti ona kaze da je vent na 70% il 20% nemora bit istina ajde se sagni pa pogledaj jeli se brzina promijenila.
nisam rivatunerom neg ati overdrive sapphire verzija
ista stvar, sad sam bio na shappire stranici i ne postoji model s kontrolom brzine, uopce ne postoji kartica iz ati serije hd 4600 s kontrolom brzine, ne kontrolira on tebi nikakvu brzinu, lijepo se sagni do kucista pa pogledaj jeli se vent vrti brze.
hahahahahahahahahahahahahaha...........naravno da nema......a sa dvije žice se kao nemože kontrolirat automatski...odnosno kao na mojoj gdje se brzina vrtnje povećava ovisno o temperaturi
LOOL, ventilatori koji imaju 2 zice nemaju mogucnost nikakve kontrole vrtnje, ni automatsku ni manualnu koliko ja znam, osim ako se kupi zalman fanmate kao sto sam ja napravio.
Dajte malo manje o ventilatorima..... otvorite si topic o ventovima pa tamo spamajte TEMA JE :4670HD 1GB Sapphire VS 4670HD 1GB VTX3D
Dajte malo manje o ventilatorima..... otvorite si topic o ventovima pa tamo spamajte TEMA JE :4670HD 1GB Sapphire VS 4670HD 1GB VTX3D
pa o tome pricamo.....
ja sam mogao vrtit po volji ventove na staroj verziji sapphire i na ovoj novoj
u to ti se mogu kladit na kaj god oces
bez ikakvog zelmana
evo ovjde se lik zali na buku stare verzije i ovaj mu preporuca da smanji brzinu venta
http://www.tomshardware.co.uk/forum/255723-15-quiet-solution-4670
i ak od suseda 4550 podrzava manualnu kontrolu ventilatora onda podrzava i 4670
HAHAHA, kaze mu da smanji brzinu vrtnje ali mu ne kaze cime da je smanji, 100 puta sam procitao na pc expertu, ako ti vent nema 3. tj zutu zicu nemozes kontrolirat vrtnju, ona salje podatke o voltazi i okretajima, ako nema nje, vent stalno radi na max voltazi i max okretajima, ja sam probao sa 8 vrsta drivera i niako nisam moga kontrolirat vent, sve dok nisam kupio potencjometar za njega, pa nemoj mi pametovat sad.
pa dobro možda on nemože ali znam da kad u catalysima maknem kvaćicu s enable manual fan control onda mi vent radi ovisno o temperaturi a ovako ga sam podesim na brzinu koju hoću i nema te sile koja će mene uvjerit da to nije tako.....
E DA a nisi mozda kasnije ovaj post u toj temi o utisavanju 4670 procitao:
I bought a Gigabyte 4670 for my HTPC in a Shuttle SG31G2. I chose this card as it has hdmi out right on the card. 2 pin power to the fan.. no matter what bios/driver there is simply no way to change the fan speed. I believe this is true for the Asus 4670 as well. I realize a few people have had luck by using the latest Catalyst software as it has a slider for adjusting fan speed but I'm under the impression a few of these companies went cheap on us and thus .. you get what you pay for.. the slider did nothing, 100% all the time. After doing some research and putting up with the noise for 3 days (which everyone agrees is simply too loud) I installed a Zalman Fan Mate 2, which is a 3 pin but you only need plug in 2/3 wires to adjust voltage to the fan. Now my fan is running at maybe 30%.. and keeps my temps nice and cool at somewhere between 35-45C. Which is about 30 degrees cooler then simply unplugging the fan. It's a pretty cheap option for most ($10). Hope that helps.
Cekaj kako ti znas da ti on kontrolira prema temperaturama, jesi stavljao prst na njega da provjeris jel se brze vrti, imam i ja tu opciju i nikad nema razlike momče, NE POSTOJI HD 4670 S IKAKVOM VRSTOM KONTROLE VENTA, VENT SE STALNO VRTI NA 100% SNAGE I NISTA OSIM FANMATEA GA NEMOZE USPORIT, PROCITAO SAM TO 100 PUTA NA 100 FORUMA, ETO TI LIJEPO TAJ POST POVISE PA PROCITAJ STO JE LIK NAPISAO!!!!
evo sad si me natjero da moram ić pogledat kolko žica ima......baš da vidim
Cekaj kako ti znas da ti on kontrolira prema temperaturama, jesi stavljao prst na njega da provjeris jel se brze vrti, imam i ja tu opciju i nikad nema razlike momče, NE POSTOJI HD 4670 S IKAKVOM VRSTOM KONTROLE VENTA, VENT SE STALNO VRTI NA 100% SNAGE I NISTA OSIM FANMATEA GA NEMOZE USPORIT, PROCITAO SAM TO 100 PUTA NA 100 FORUMA, ETO TI LIJEPO TAJ POST POVISE PA PROCITAJ STO JE LIK NAPISAO!!!!
ćuje se ventilator dok radi na većim okretajima a gotovo bešuman je na manjim okretajima....i imam u catalysima slider pa ga mogu stavit na koju brzinu hoću...i vjeruj mi ćuje se razlika kad ga stavim na 30%....70% ili 100%...al sad ga stalno držim ana automatski i catalysi ga ubrzavaju po potrebi...al kad si tak uporan s tim žicama idem vidjet kolko ih ima
Može se kontrolirati...