Pozdrav.
Kupi bih fotić do 1000kn, sa što širim kutom snimanja. Kako je taj podatak označen u specifikacijama, i koji je prosjek u tom rangu???
Unaprijed hvala.
Pozdrav.
Kupi bih fotić do 1000kn, sa što širim kutom snimanja. Kako je taj podatak označen u specifikacijama, i koji je prosjek u tom rangu???
Unaprijed hvala.
od kada se bavim fotografijom, nisam još vidio fotić do 1000 kuna koji ti može dati fotku bilo kakvog širokog kuta. čak i za dslr fotiće postoje posebni širokokokutni objektivi /koji koštaju i nekoliko tisuća kuna/, a oni se označavaju raznim borjkama npr 18-55. 17-85,70-200 itd..
Olympus FE-350 Wide ima između ostalog sljedeće oznake:
Žarišna udaljenost 4,55 - 18,2 mm
Ekvivalent žarišne udaljenosti kod 35mm 28 - 112 mm
Jel to?? I da li je to u redu??
Hvala!
Da 28mm će ti dati sasvim pristojan široki kut. Možeš bez problema slikati interijere naprimjer
Fotici sa sirokim kutom dodu od 1500 kuna navise. Navodno imas Fujija F100 za 1500 kuna u fujiflimu.
Ekvivalent 28mm na kompaktu je u rangu prosjeka koji možeš očekivati. Ima međutim i kompakta koji kreću od ekvivalenta 24mm što je po meni mnogo bolje. Na DSLR-ovima naravno imaš specijalizirane objektive za široki kut, ali pod pretpostavkom da ti je budžet ograničen na kompakte probaj naći neki s 24mm na donjem dijelu "skale".
prije dva tri dana sam za prijatelja pregledavao samsunge, mali kompaktni sa objektivima koji pocinju od ekvivalenta 24mm i mislim da su cijenom do220€, isto tako mislim da dosta novih panasonica pocinje sa 24mm, to je vec dosta siroko i sire od uobicajenih kit lensi na vecini entry SLRova
prije dva tri dana sam za prijatelja pregledavao samsunge, mali kompaktni sa objektivima koji pocinju od ekvivalenta 24mm i mislim da su cijenom do220€, isto tako mislim da dosta novih panasonica pocinje sa 24mm, to je vec dosta siroko i sire od uobicajenih kit lensi na vecini entry SLRova
super, hvala na info. pogledao bih malo te samsunge. na koje modele misliš??
idi na dpreview.com imas bazu aparata po proizvodjacu izaberi samsung, rado bih ti otisao pregledati ali stvarno sam zauzet ova dva tri dana da idem ponovo do tehnomarketa ako mozes sacekati otici cu do nedjelje