Nikon - mrlja na ekranu

poruka: 9
|
čitano: 6.548
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nikon - mrlja na ekranu

Nikon Coolpix s9100 novi je, kupljen prije 14 dana u Emezzeti.

Jučer sam vidio da prilikom slikanja i snimanja, konstantno stoji nekakva mrlja, točka, pravilnog okruglog oblika, otprilike na sredini ekrana. Nije na displayu, već kao da je negdje u tijelu fotića ili na leći, senzoru i sl.

Slika je u prilogu

Ima li itko takvog iskustva i što mi je činiti? Tražiti novi fotić (i da li će dati) ili ga slati u servis?

Točka Točka
Procesor: AMD64 X2 5400+Matična Ploča: GIGABYTE M52-LRAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 10:00 (vjeko333).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nikon - mrlja na ekranu
vjeko333 kaže...

Nikon Coolpix s9100 novi je, kupljen prije 14 dana u Emezzeti.

Jučer sam vidio da prilikom slikanja i snimanja, konstantno stoji nekakva mrlja, točka, pravilnog okruglog oblika, otprilike na sredini ekrana. Nije na displayu, već kao da je negdje u tijelu fotića ili na leći, senzoru i sl.

Slika je u prilogu

Ima li itko takvog iskustva i što mi je činiti? Tražiti novi fotić (i da li će dati) ili ga slati u servis?

Meni to izgleda ko prašina na senzoru.

Al sam se susreo s tim jedino na DSLR-u gdje se moglo očistit relativno lako. 

Reklamiraj, valjda imaš neku garanciju.. {#}

LoL EU: Ferinus
17 godina
moderator

Uvukao je prašinu, zoomiranje ti pumpa zrak a samim tim i prašinu. Problem je očistiti jer se ne može skinuti objektiv, ne vjerujem da će ti uvažiti reklamaciju zbog prašine. Čak i ako platiš čišćenje, to ti nije garancija da ti neće opet uvući prašinu nakon par dana.

Ja imam par mrlja koje su zaljepljene na senzoru i živim s njima (ne mogu ih otpuhati a neću da koristim swabove da ne napravim gore), izbjegavam male blende i brišem ih u post processu.

16 godina
neaktivan

Upiši u google "nikon oily spots" pa pogledaj.

Iako nije direktno vezano za tvoj model, problem je jako sličan.

16 godina
neaktivan
Nikon - mrlja na ekranu

Ovo mi je nekako poražavajuće za novi Nikon aparat.

Poslao sam ga u servis, sad moram čekat 5 dana da vide što je. Nadam se da mi neće vratiti polovni razšarafani fotić. Kako da ja u tome sad nađem zadovoljštinu?

A aparat kupljen potpuno novi prije 13 dana. Strašno.

Procesor: AMD64 X2 5400+Matična Ploča: GIGABYTE M52-LRAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 15:32 (vjeko333).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Pa nije strašno kao što prikazuješ, uvukao zrno prašine, šta fali. Ako uvaže ''kvar'' i očiste, ostavi ga na prašnjavom mjestu i opet će ti se to desiti.

Javi kako je prošlo, baš me zanima šta će uraditi.

16 godina
neaktivan
Nikon - mrlja na ekranu

Ok. Javit ću. Nemogu nikako shvatiti da je tako, malo boji fotić koji sam platio 1.600 kn sklon tome. Nadam se da se to neće učestalo događati. Inače ni nije bio u prašini i pazio sam na njega ovih tjedan dana kao na malu bebu, malte ne prao ruke prije korištenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikon - mrlja na ekranu

Evo dobio sam aparat nazad u ruke nakon 9 dana od dana dostzave u fototeh servis. Očistili su mrlju na senzoru i poslali mi fotić kurirskom službom na adresu. Kontaktirao sam ih 2 puta i rečeno mi je da ni sami neznaju kako je ta mrlja dospjela tamo i da nije stvar do mene i nepažnje, te da mogu slobodno koristiti fotić bez ikakve bojazni od pojavljivanja prašine.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Super. Drago mi je da su uvažili reklamaciju i očistili mrlju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 22:29 (DrNasty).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice