Lijepi pozdrav svim forumašima!
Imam problem sa fotoaparatom NIKON D60. Naime, izbacio mi je na ekranu poruku: "Error. Press shutter release button again"!!! Pokušao sam pritisnuti shutter puno puta, ali svaki puta izbaci isto upozorenje.
Tražio sam rješenje po različitim forumima po Net-u i uočio sam da se puno ljudi suočilo sa istim problemom. Na jednom od tih foruma čovjek savjetuje da se odvoji kućište fotoaparata na donjoj strani te sa WD40 ( antikorozivno sredstvo ) se podmažu crveni i sivi kotačić ( mali plastični prijenosnici snage koji se okreću kod shutter-iranja ) i da ih treba malo ručno okretati kako bi se WD40 razmazao. To sam i učinio, ponovno složio fotoaparat i stvar je funkcionirala, ali nažalost, kad sam okinuo oko 15-najstak fotografija ponovno mi je izbacio isti ERROR i više nije htio radit. Ponovno sam sve razmontirao, podmazao, ručno okretao, ali kasnije više nije proradio.
Zanima me da li je tko imao isti problem i kako ga je rješio, samostalno ili u ovlaštenom servisu? Kolika je bila cijena popravka i kako dugo treba čekati?
P.S.: Da li je moguće, pošto se tim fotoaparatom fotografiralo sa pramca na gliseru na moru za vrijeme vožnje, da je morska sol mogla negativno djelovati na kontakte ili slično???
Hvala unaprijed!
Mario