Nikon D60 ERROR

poruka: 3
|
čitano: 2.377
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nikon D60 ERROR

Lijepi pozdrav svim forumašima!

Imam problem sa fotoaparatom NIKON D60. Naime, izbacio mi je na ekranu poruku: "Error. Press shutter release button again"!!! Pokušao sam pritisnuti shutter puno puta, ali svaki puta izbaci isto upozorenje.

Tražio sam rješenje po različitim forumima po Net-u i uočio sam da se puno ljudi suočilo sa istim problemom. Na jednom od tih foruma čovjek savjetuje da se odvoji kućište fotoaparata na donjoj strani te sa WD40 ( antikorozivno sredstvo ) se podmažu crveni i sivi kotačić ( mali plastični prijenosnici snage koji se okreću kod shutter-iranja ) i da ih treba malo ručno okretati kako bi se WD40 razmazao. To sam i učinio, ponovno složio fotoaparat i stvar je funkcionirala, ali nažalost, kad sam okinuo oko 15-najstak fotografija ponovno mi je izbacio isti ERROR i više nije htio radit. Ponovno sam sve razmontirao, podmazao, ručno okretao, ali kasnije više nije proradio.

Zanima me da li je tko imao isti problem i kako ga je rješio, samostalno ili u ovlaštenom servisu? Kolika je bila cijena popravka i kako dugo treba čekati?

P.S.: Da li je moguće, pošto se tim fotoaparatom fotografiralo sa pramca na gliseru na moru za vrijeme vožnje, da je morska sol mogla negativno djelovati na kontakte ili slično???

Hvala unaprijed!

Mario

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nikon D60 ERROR
možda ti je shutter bacio riku, ako imaš garanciju šalji u servis, ako nema opet... ne isplati se zeat s tim pa pogoršati... znam da pijesak smrda digitalce opako, ali ne znam za sol, sve je moguće...
btw. mislim da je promjena shuttera tisuću i koju kuna.
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
neaktivan
RE: Nikon D60 ERROR

Vjerojatno i sol, ipak su soli elektroliti i djeluju korozivno. Ko će ga znat'!

Tisuću i koju kunu?? Bome lepa svotica, budem ja još jednom sve razmontirao, možda dođe k sebi! ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice