Fujifilm finepix hs10

poruka: 2
|
čitano: 8.205
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Fujifilm finepix hs10

Pozdrav,

Da li neko slucajno ima iskustva sa ovim fotoaparatom,posto ga si namjeravam kupiti, spacifikacije i cena su odlicne s obzirom o kakvom se aparatu radi.

Thoughts?

Efektivni broj tacaka

10.3 Mpix

Vrsta memorije

SD, SDHC

Senzor

CMOS 1/2.3"

Napajanje

4 x AA  alkalne ili Ni-Mh baterije

Raspon objektiva

30x zum  (24 - 720mm)

Raspon blende

F2.8- F5.6

Macro minimum

1 cm

Stabilizacija slike

DA, CMOS-shift type + DIS

ISO raspon

AUTO, 100-6400

Video zapis

Full HD, 1920 x 1080 (HD 30 fps), 1280 x 720 (HD 30 fps), 640 x 480 (30 fps), 320 x 240 (30 fps), Ima HDMI izlaz za LCD TV

LCD velicina

LCD 3.0"

Dimenzije

131 × 91 × 126  mm

Težina

636g   (sa baterijama)

Hans

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Fujifilm finepix hs10

pozdrav

imao sam ga

kupio ga u australiji, prodao nakon par mjeseci

aparat je u principu OK ali.

spor ko blato, poslje sbakog okidanja treba mu cca oko 2 sekunde da spremi na karticu (ekran se zacrni i blinka ledica) - i što je najgore ista je stvar snimao u RAW-u ili JPEG-u.

JPEG engine u aparatu je previše agresivan, što se doduše da izbjeć snimanjem u raw pa prebacivanjem ručno  u neki drugi format.

Kad sam ga ja imao HS10 je zvanično podržavao samo Silky pix pro (softver za baratanje sa RAW fajlovima).

jača strana aparata su definitivno makro snimke... genijalan stavar, boje su odlicne.

prije sam imao finepix 5000 koji je puno bolje funkcionirao kao point'n'shoot.

kod HS10ke se treba zezat sa postavkama ako hoces dobit bolje slike

video je ok samo po danu, na otvorenom....

u zatvorenim prostorima pod klasičnim osvjetljenjem je katastrofa...1080p je u takvim uvjerima neupotrebljiv za išta, trza, javlja se onaj jelly efekt... i slično.

kad sam ga prodao firmware je bio u verziji 1,02 ili tako nešto, ali nikakve značajnih poboljšanja nije bilo.

i da... jednostavno ždere baterije, pogotovo ako je uključen auto fokus.

zoom je super, (a što reći za 30x), ali treba malo vremena dok se prsten od zuma ne uhoda, jer u startu malo kao zapinje - ali to se vremenom razradi..

moja ti je preporuka za tu lovu kupit nekakvu alfu a200 ili slično - to je ipak 3,500 kn a za tu cijenu ne dobiješ vrhunsku sliku....

ponajprije jer je CMOS samo 1/2,3" i to je po meni najveća greška jer su u svim ranijim varijantama fujievih dslr-like aparata cenzori bili 1/1,6"...

uglavnom, moja preporuka moze bolje  za tu lovu

Lp drago
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice