Fotoaparat do nekih 2000kn

poruka: 11
|
čitano: 5.810
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Najbitnije mi je brzina okidanja (sa paljenjem), koliko puta sam propustio sliku jer aparatu treba 30sec da se upali i okine -.-

Takoder cijenim kvalitetne slike u mraku.

Ovaj mi je zapeo za oko http://www.protis.hr/products/details/digitalni-fotoaparat-olympus-sp810uz-black/48169

TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 19:44 (Laxarus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
Re: Fotoaparat do nekih 2000kn

edit, nvm

cini se da cu ipak ici na neki entry level SLR za malo vise para, pa ako moze preporuka.

TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 18:03 (Laxarus).
16 godina
neaktivan

koliko novaca i igra li polovni?

14 godina
neaktivan
mile_st kaže...

koliko novaca i igra li polovni?

Moze i polovni.

3000-3200kn, naravno ako se nade za manje jos bolje, i ako bi se islo na slr nek ova cirfra bude samo za tijelo, ostale dodatke kupim s vremenom (kako se budem ucio), najveci problem mi je iskesirat puno para odjednom jer ne mogu uzet na rate.

edit

gledao sam i polovne do 2000kn i zapeo mi je ovaj za oko, eos 1000d, jos je covijek iz rijeke kao i ja pa ga mogu isprobat prije kupnje (no nisam ga jos zvao, cekam savjete)

TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 1:04 (Laxarus).
16 godina
neaktivan

Canon EOS 1000d sam koristio i poprilično sam zadovoljan, kit objektiv nije naročito oštar u cijelom rasponu žarišnih duljina. Poprilično se dobro nosi sa ISO 800 i 1600 (1600 mu je maksimalno). Nisam probao sve opcije (dizanje oštrine i zasićenja boja) pa ne mogu reći, ali bojama fali živosti IMHO. Nema video i HDR. Probat ćemo ti naći neki drugi fotoaparat.

EDIT: http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/canon-1000d-oglas-5173969

Ima 12MP, stabilizaciju u objektivu i video za razliku od 1000d.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 15:23 (mile_st).
14 godina
neaktivan

a koja bi bila najefitnija opcija a da ima hdr, video mi nije bitan.

TD za glupost

0 0 hvala 0
14 godina
Laxarus kaže...

Pa HDR si napravis u photoshopu kakav zelis a u foticu imas mogucnost bracketinga pa snimis slike sa tri razlicite ekspozicije koju onda u PS-u slozis.

Inace EOS 1100D je nedavno bio gotovo svugdje na akciji za oko 3300kn ali sa obicnim ne-IS objektivom. No objektiv mozes naknadno kupiti rabljeni a onda ovaj ne-IS prodati.

EDIT:

Vidim da ih jos uvijek ima po toj cijeni, baci pogled na nabavu.net

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 17:54 (tutanjkamen).
14 godina
neaktivan
TD za glupost

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Nikako pronaći na njuškalu neki da je do te cijene i da ima HDR slikavanje, ali to svejedno možeš i sam odraditi na bilo kojem fotoaparatu. Mislim da se ovo isplati nazvati.

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/nikon-d3100-af-dx-18-55gvr-oglas-2874741

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/canon-500d-objektivom-ef-18-55-is-oglas-4752517

17 godina
protjeran
Laxarus kaže...

Najbitnije mi je brzina okidanja (sa paljenjem), koliko puta sam propustio sliku jer aparatu treba 30sec da se upali i okine -.-

Takoder cijenim kvalitetne slike u mraku.

To mozda na nekom Benq/SABA iz 2000 danasnji fotici se zbutaju u 10s, malo bolji u 3s ali tu nisi jos nis nastelal (znas manualne prilagodbe traju vise od butanja fotica).

Jel ti to trazis lovacku opremu za izlete po striptiz klubovima? Butanje za manje od 3s i kvalitetne slike u mrrraku {#}

Ovo je samo skupi kompakt .. kak su ih nekad zvali ("idiot")

Laxarus kaže...

cini se da cu ipak ici na neki entry level SLR za malo vise para, pa ako moze preporuka.

Laxarus kaže...

gledao sam i polovne do 2000kn i zapeo mi je ovaj za oko, eos 1000d, jos je covijek iz rijeke kao i ja pa ga mogu isprobat prije kupnje (no nisam ga jos zvao, cekam savjete)

Laxarus kaže...

Ti bi sve opcije razradio bez da sam proucis. A ni sponzor koji bi ti kupio fotic ne bi bio suvisan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice