Cokin ND Filteri na ebay-u

poruka: 6
|
čitano: 6.377
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Cokin ND Filteri na ebay-u
Bahro kaže...

Nemaš tu može/ne može, moraš gledat da promjer filtra odgovara promjeru objektiva

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
neaktivan
Bahro kaže...

Ti filteri idu u nosac koji se stavlja na objektiv pomocu adaptera(zavisno od promjera filtera za pojedini objektiv). U ovom paketu ima sve sto ti treba za to.

15 godina
neaktivan
Brada kaže...
Bahro kaže...

Ti filteri idu u nosac koji se stavlja na objektiv pomocu adaptera(zavisno od promjera filtera za pojedini objektiv). U ovom paketu ima sve sto ti treba za to.

Pretpostavio sam, ali reko da provjerim...a valjaju li ovi ? Jer su navojni dosta skuplji...da li je ovo kao u slucaju CPL filtera u kojih jeftini nemaju nikakvog efekta na sliku ?!

16 godina

Low-cost filtere koristim samo za zaštitit objektiv, preporučam jeftiniju HOYA klasu jer njihovi filtri idu i do 200$ (HD klasa)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovdje je bitno koje objektive koristis, a ne koji aparat... Mislim da P serija Cokin filtera moze vecinom na objektive za APS-C i neke za full frame. Mislim da oni idu do 72mm.

Ovi filteri imaju efekta, jer sve sto rade je zatamnjivanje, jedino sto bi mogao dobiti vecu degradaciju kvaliteta fotografija ako koristis jeftine dodatke.

Cokin nije los, jer imas set filtera za sve objektive i mijenjas samo adaptere za njih. Ali dosta se toga ima za nositi. Ako koristis uglavnom samo jedan objektiv ili barem vise objektiva, ali istog promjera, onda bih preporucio varijabilni ND filter. To ti je filter kao i CPL, rotirajuci, koji moze imati ND vrijednost od 2 do 16, manje ili vise.

http://www.davorpavlic.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice