Kombinacija X-T1 + 10-24mm F4 ima vise detalja nego Nikon D800E + 16-35 F4 iako na DXO pise da taj objektiv daje 19 P-Mpix , a to je vise nego sto je u teoriji moguce na Fuji X-T1 posto ima samo 16mpix
Tak da mi te brojke ne štimaju baš...
Meni ne štima to što lik kod obje kombinacije koristi ekvivalentnu žarišnu duljinu, a neekvivalentnu blendu. Također tu ostaje pitanje fokusa. Tu ostaje i pitanje skaliranja slike i izoštravanja - biser je smanjio Nikonovu sliku (i time ubio detalje u njoj), umjesto da je uvećao Fujievu!
Puno je tu faktora i ja ne bih skakao pred rudo. Nek lik iz videa prvo nauči što znači ekvivalentnost pa nek koristi ekvivalentnu blendu, nek se osigura da je fokusirao objektiv na istu točku, nek slike ne downscalea nego upscalea i neka ih izoštri tako da obje izgledaju jednako oštre. I nek to proba s nekoliko objektiva da ne bi ispalo da nešto ne štima s njegovim konkretnim primjerkom. Iz ovog njegovog bućkuriša se ne može donijeti valjan zaključak.
I dobro da je stavio napomenu "It's worth repeating that this isn't supposed to be a scientific test." Nou šit!