Baterije i punjači

poruka: 12
|
čitano: 9.543
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
eneloop i punjač sanyo
imam eleloop baterije AAHR6 HR-3UTG 1,2v 2000mAh i punjač za njih sanyo NC-MQN04E, pa me zanima ima li tko iskustva sa ovime da mi kaže koliko vremena se pune sve 4 baterije odjednom i kad su pune kako to mogu znati, kad sam ih stavio puniti nakon 10 sati i punjač i baterije su bile dosta tople a i dalje su svijetlile dvije diodice zelene boje kao i na početku punjenja,kad su se ohladile nastavio sam sa punjenjem još 2 sata i opet su se punjač i baterije ugrijale a diodice su konstantno svijetlile zelenom bojom,imam watsonov punjač za nicd i nimh baterije i na njemu kad se baterije napune dioda prestane svijetliti (jeli ovaj iz metroa -watson- kvalitetniji od ovoga sanyo)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baterije i punjači

eneloop samo u sanyo punjac

eneloop dolaze napunjene

eneloop su najbolje AA punjive baterije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Baterije i punjači
stavljen drugi set od 4 baterije na punjenje (bile skroz prazne jer se aparat zgasil) i ista stvat, non stop svijetle zelene diode,punjač i baterije nakon 10 sati vruče i nemam pojma dali su napunjene,molim pomoč,zna li tko išta o ovome
17 godina

Nije ti palo na pamet da se mozda zelene diode upale kad su baterije pune.Ako su tople znaci da sve radi kak treba i da se pune.

17 godina
struić kaže...
...punjač i baterije nakon 10 sati vruče i nemam pojma dali su napunjene,molim pomoč,zna li tko išta o ovome

Ako punjač nema timer ili detekciju napunjenosti (po tvom opisu čini se da nema), tada je značajnije povišena temperatura baterija prilično dobar pokazatelj da su pune (nije 100% točno, ali kod 'umjereno' brzih punjača primjenjivo - pod tim mislim na punjače koji pune cca 3 - 10 sati).

KaeR
16 godina
neaktivan
brada jel ti čitaš cijeli tekst poruke ili...baterije su bile prazne jer se aparat zgasil,znači nije mi palo na pamet takva glupost da su baterije "možda pune" i aparat se zgasil a ja ih i ipak idem stavljati puniti jer eto nemam drugog posla,
imam i watsonov punjač sa vremenskom zaštitom na 5 sati što je po specifikaciji dovoljno za kapacitet od 1600mAh,dali smijem u njih staviti enepoopice od 2000mAh pa nakon 5 sati ponovo uključiti punjenje
17 godina

Možda i ne moraš produžavati punjenje. Vidi s kojom strujom se pune, ako je oko 500 mA ili više, bit će pune za 5 sati. Ako ne, nemoj ostavljati ponovno svih 5 sati - znatnije prepunjavanje negativno utječe na vijek trajanja i kapacitet baterije.

KaeR
16 godina
neaktivan

nažalost nije, ulazni adapter na mreži je 220V/50Hz/11W,izlazni 12V,500mA,pretinac na punjaču za brzo punjenje 350mA dvostruko, dok na enelopovom punjaču piše ulaz adaptera na mreži 220V/50Hz/5W,izlaz 2,4V/250mA ,razlika je očita i u snazi i u naponu,dok je struja punjenja manja 100mA,o čemu se radi, ima li tko iskustva sa enelopicama na neoriginalnim punjačima

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 21:28 (struić).
17 godina

Ako je struja punjenja 350 mA, tada za baterije od 2000 mAh približno vrijedi slijedeće:

vrijeme punjenja = (2000 / 350) * 1,4 = 8 sati

U slučaju originalnog punjača: (2000 / 250) * 1,4 = 11,2 sati

KaeR
17 godina
Baterije i punjači

Evo da ne otvaram novu temu.

Zanima me koliko struje troši punjač (w, kW, kWh) za punjive AA baterije kad su sve 4 prazne i njihov kapacitet je 2700mAh?

Recimo da se baterije pune preko noći nekih 8 sati.

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mali.ivica87 kaže...

Evo da ne otvaram novu temu.

Zanima me koliko struje troši punjač (w, kW, kWh) za punjive AA baterije kad su sve 4 prazne i njihov kapacitet je 2700mAh?

Recimo da se baterije pune preko noći nekih 8 sati.

Zna netko možda???{#}

17 godina
Baterije i punjači

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice