- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
eneloop samo u sanyo punjac
eneloop dolaze napunjene
eneloop su najbolje AA punjive baterije
Nije ti palo na pamet da se mozda zelene diode upale kad su baterije pune.Ako su tople znaci da sve radi kak treba i da se pune.
Ako punjač nema timer ili detekciju napunjenosti (po tvom opisu čini se da nema), tada je značajnije povišena temperatura baterija prilično dobar pokazatelj da su pune (nije 100% točno, ali kod 'umjereno' brzih punjača primjenjivo - pod tim mislim na punjače koji pune cca 3 - 10 sati).
imam i watsonov punjač sa vremenskom zaštitom na 5 sati što je po specifikaciji dovoljno za kapacitet od 1600mAh,dali smijem u njih staviti enepoopice od 2000mAh pa nakon 5 sati ponovo uključiti punjenje
Možda i ne moraš produžavati punjenje. Vidi s kojom strujom se pune, ako je oko 500 mA ili više, bit će pune za 5 sati. Ako ne, nemoj ostavljati ponovno svih 5 sati - znatnije prepunjavanje negativno utječe na vijek trajanja i kapacitet baterije.
nažalost nije, ulazni adapter na mreži je 220V/50Hz/11W,izlazni 12V,500mA,pretinac na punjaču za brzo punjenje 350mA dvostruko, dok na enelopovom punjaču piše ulaz adaptera na mreži 220V/50Hz/5W,izlaz 2,4V/250mA ,razlika je očita i u snazi i u naponu,dok je struja punjenja manja 100mA,o čemu se radi, ima li tko iskustva sa enelopicama na neoriginalnim punjačima
Ako je struja punjenja 350 mA, tada za baterije od 2000 mAh približno vrijedi slijedeće:
vrijeme punjenja = (2000 / 350) * 1,4 = 8 sati
U slučaju originalnog punjača: (2000 / 250) * 1,4 = 11,2 sati
Evo da ne otvaram novu temu.
Zanima me koliko struje troši punjač (w, kW, kWh) za punjive AA baterije kad su sve 4 prazne i njihov kapacitet je 2700mAh?
Recimo da se baterije pune preko noći nekih 8 sati.
Evo da ne otvaram novu temu.
Zanima me koliko struje troši punjač (w, kW, kWh) za punjive AA baterije kad su sve 4 prazne i njihov kapacitet je 2700mAh?
Recimo da se baterije pune preko noći nekih 8 sati.
Zna netko možda???
bump