Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 40.983
|
čitano: 8.197.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
9 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

ne znam dali je to neki horror tjedan, ili stephen king tjedan, no, rtl, na moje iznenadjenje, jucer it, danas upravo prikazuju shining.....

ne treba preporuka, kultni film, ma koliko outa ga gledao uvijek skuzim neki novi detalj, a nicholson.... ibt, covjek rodjen za horrorce, oni njegovi psiho izrazi lica, cak i kad se nista ne desava, pravo ti nije svejedno kad ga vidis..... ;)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
19 mjeseci
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
Damir22 kaže...

ne znam dali je to neki horror tjedan, ili stephen king tjedan, no, rtl, na moje iznenadjenje, jucer it, danas upravo prikazuju shining.....

ne treba preporuka, kultni film, ma koliko outa ga gledao uvijek skuzim neki novi detalj, a nicholson.... ibt, covjek rodjen za horrorce, oni njegovi psiho izrazi lica, cak i kad se nista ne desava, pravo ti nije svejedno kad ga vidis..... ;)

fora je da King nije zadovoljan ovom ekranizacijom, a u pitanju je jedna od najboljih, ako ne i najbolja.

13 godina
Flight risk 5/10
Pogledah ovo smece od filma i jos ne mogu doc sebi da je ovo Mel Gibson režira…nezz koji dio filma ili koja uloga nije losa..a tek vidljivo obrijana čela Walberga…
AUDIOFIL
6 godina
volegradele kaže...
Flight risk 5/10
Pogledah ovo smece od filma i jos ne mogu doc sebi da je ovo Mel Gibson režira…nezz koji dio filma ili koja uloga nije losa..a tek vidljivo obrijana čela Walberga…

Ma ja odustao poslije 15 minuta....Nema ni vremena ni zivaca za ova nova sr..a.... radje pogledam neki stari film po 10ti put.....

13 godina
A ja sa zenom isa u kino..aj bar su nachosi bili dobri
AUDIOFIL
16 godina
Posmatrač kaže...
volegradele kaže...
Flight risk 5/10

Ma ja odustao poslije 15 minuta....Nema ni vremena ni zivaca za ova nova sr..a.... radje pogledam neki stari film po 10ti put.....

ja sam trebao, ali sam nazalost popusio 40-ak minuta. ajde, zadnjih 15 sam bio na mobitelu. 

bas tesko smece od filma. 

8 godina

Napustila nas je još nažalost još jedna legenda, Gene Hackman

Njemu u čast ponovno ću pogledati French ConnectionUnforgiven i Crimson Tide

Još filmova koji su mu odlični: The Conversation (i neslužbeni nastavak Enemy of the State), Mississippi BurningNo Way OutNarrow Margin, The Firm i Hoosiers.

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 10:48 (Brki1994).
13 godina

Companion

Napokon u bespućima bezvrijednih novih filmskih uradaka iznjedrio je film vrijedan pažnje!
Klasična i onako na prvu već viđena priča, no twistovi su zanimljivi, kvalitetni i odlično odrađeni!
Glavni glumac iz Boysa je odradio opet odličan posao i svoj "klasični/prepoznatljivi" stil glume je jednako kvalitetno prenio na film.
Naravno, lgbt agenda je i u ovome filmu prisutna, ali je klasičan primjer kako bi to trebalo biti, smislena i ne gurana na silu, kako to obično biva.
Scena s Njemačkim jezikom i policajcem je epska!
Vrlodobar film, definitivno preporuka!

8 / 10

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
19 mjeseci
Milka30 kaže...

Companion

Napokon u bespućima bezvrijednih novih filmskih uradaka iznjedrio je film vrijedan pažnje!
Klasična i onako na prvu već viđena priča, no twistovi su zanimljivi, kvalitetni i odlično odrađeni!
Glavni glumac iz Boysa je odradio opet odličan posao i svoj "klasični/prepoznatljivi" stil glume je jednako kvalitetno prenio na film.
Naravno, lgbt agenda je i u ovome filmu prisutna, ali je klasičan primjer kako bi to trebalo biti, smislena i ne gurana na silu, kako to obično biva.
Scena s Njemačkim jezikom i policajcem je epska!
Vrlodobar film, definitivno preporuka!

8 / 10

što se tebi desilo? 

9 godina

Wolf Man

Meni osobno poprilicno meh film.... nema nicega zbog cega bih rekao da je los, nema nicega zbog cega bih rekao da je dobar. Niti ce netko strasno pogrijesiti ako ga pogleda, s druge strane, zivot mu nece biti nista losiji ni besmisleniji ako ga ne pogleda...

Wannabe horror na temu vukodlaka bez horrora i s povremenim tragovima vukodlaka....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
10 godina

Juror #2 (2024)

Film Clinta Eastwooda, pogledan na EjdžBiOou. Neka ocjena bi bila 6.5 / 10. Nije toliko loš za šesticu, ali mi nije ni za sedmicu. Dosta je pitak i donekle drži pažnju, samo što mi nije upečatljiv, ne izdvaja se po nečemu. Nisam ljubitelj Houlta, a Collette je briljantna, podiže film na razinu više. Koncept je dosta zanimljiv i smatram da se od tog sadržaja mogla napraviti dosta dobra serija s nekim zanimljivim side storyjima, ali eto, što je tu je... Meni djeluje malo kao neiskorišteni potencijal. Svakako, vjerujem da je bolji od većine filmova koje ste pogledali tako da možete baciti oko. Moj opus filmova nije ponešto velik i kriterij mi je malo ozbiljniji jer većinom gledam samo eminentne filmove, za ostatak nemam vremena. Svjestan sam da takvim načinom gledanja filmova teško da ću pronaći neki skriveni gem koji nije toliko razvikan, a opet je odličan film koji mi savršeno sjeda...

19 mjeseci
luka998 kaže...

Juror #2 (2024)

Film Clinta Eastwooda, pogledan na EjdžBiOou. Neka ocjena bi bila 6.5 / 10. Nije toliko loš za šesticu, ali mi nije ni za sedmicu. Dosta je pitak i donekle drži pažnju, samo što mi nije upečatljiv, ne izdvaja se po nečemu. Nisam ljubitelj Houlta, a Collette je briljantna, podiže film na razinu više. Koncept je dosta zanimljiv i smatram da se od tog sadržaja mogla napraviti dosta dobra serija s nekim zanimljivim side storyjima, ali eto, što je tu je... Meni djeluje malo kao neiskorišteni potencijal. Svakako, vjerujem da je bolji od većine filmova koje ste pogledali tako da možete baciti oko. Moj opus filmova nije ponešto velik i kriterij mi je malo ozbiljniji jer većinom gledam samo eminentne filmove, za ostatak nemam vremena. Svjestan sam da takvim načinom gledanja filmova teško da ću pronaći neki skriveni gem koji nije toliko razvikan, a opet je odličan film koji mi savršeno sjeda...

slažem se za opis, na mene je isti dojam ostavio. u tom stilu mi je kultni "12 angry men" daleko bolji.

ovo ostalo, što je to tebi "eminentan film" onaj koji iskače iz paštete i u čiji marketing su ulupani milijuni ili radiš selekciju prema festivalima, raznim nagradama itd.?

13 godina

brutalist brutalno smeće, 3 i pol sata muke. hladno depresivno, morbidno. di su nestali filmovi di je i tužna priča ispričana na topao ljudski način s dozom humora

13 godina
Je zena mi ga gledala..ja usputno i onda naravno opet pederluk …inace sve pederi oko mene ..bez obzira na to dugo..tumorno..ne vidim smisla nikakvog
AUDIOFIL
6 godina
luka998 kaže...

Juror #2 (2024)

Film je upravo takav kakvim si ga opisao. Neisksoristeni potencijal. Prica se mogla daleko bolje razviti, kraj je zbrzan likovi plitki i neuvjerljivi....

Nije bolji od vecine filmova koje sam JA gledao jer ja poslije 15 minuta max prekinem gledanje kada vidim da je gluma i dijalozi losi a takvi su u velikoj vecini novih filmova....Inace sam ga odgledao sto je veliki kompliment za film sa moje strane .....

10 godina

Anora (2024)

Odličan film. Pravo osvježenje. Dugo ću ga pamtiti, a to je već samo po sebi dobro. Nije mi bio dosadan ni na sekundu. Mala, glavna glumica je odlična, savršeno je odradila ulogu „lake“ cure. Ne pretjeruje ni malo. Manipulativna kada želi dobiti ono što traži, a okrutna i bezobrazna kada nije po njenom. Sve joj ide prirodno, od rječnika, stila, ponašanja… Sve. Ivanov lik mi je malo pretjeran… Pretupast... Ali opet, tako je možda i zabavnije. Borisov lik je odličan. Dubok glas, oštre crte lica, ćelava glava, a prava kulturica lik. Najnormalniji, sviđa mi se kontrast. Odličan mi je i način snimanja, editiranja, super pristaje filmu. Film je jako, jako dobro doziran. Skoro pa taman. Sve pohvale.

P.S. Pogledajte kratak isječak glavne glumice Mikey Madison u Once upon a time in Hollywood i vidjet ćete koliko je talentirana. Podigla je zadnju epic scenu s Brad Pittom na viši nivo. Mogla bi bit nadolazeća zvijezda. Već sada je nominirana za Oscara u glavnoj ženskoj ulozi.

10 godina

Amber Alert (2024) - IMDb

Ovaj film definitivno mogu preporučiti kao napeti triler ako ćete zažmiriti na hrpu nelogičnosti, znači nestane dijete u filmu, i kad dobiju registraciju automobila otmičara, umjesto da se dignu helikopteri policija sve živo nigdje nikoga, ne vidiš jednog policajca u filmu. Dobra ideja za film, šteta što to nije odrađeno bolje a ne da slučajni par u automobilu glumi policajce itd. No film traje samo 90 minuta i mogu ga preporučiti u smislu napetog trilera... 

13 godina

THe Gorge - nije za past na guzicu, al ajde, nije toliko ni loše, osobno sam očekivao da će biti gori. Prva polovica filma mi je bolja od druge, ima tu nekih nebuloza rađenih scena radi, no ok...za vikend gledanje skroz dobar.

https://www.imdb.com/title/tt13654226/

13 godina
luka998 kaže...

Anora (2024)

Odličan film. Pravo osvježenje. Dugo ću ga pamtiti, a to je već samo po sebi dobro. Nije mi bio dosadan ni na sekundu. Mala, glavna glumica je odlična, savršeno je odradila ulogu „lake“ cure. Ne pretjeruje ni malo. Manipulativna kada želi dobiti ono što traži, a okrutna i bezobrazna kada nije po njenom. Sve joj ide prirodno, od rječnika, stila, ponašanja… Sve. Ivanov lik mi je malo pretjeran… Pretupast... Ali opet, tako je možda i zabavnije. Borisov lik je odličan. Dubok glas, oštre crte lica, ćelava glava, a prava kulturica lik. Najnormalniji, sviđa mi se kontrast. Odličan mi je i način snimanja, editiranja, super pristaje filmu. Film je jako, jako dobro doziran. Skoro pa taman. Sve pohvale.

P.S. Pogledajte kratak isječak glavne glumice Mikey Madison u Once upon a time in Hollywood i vidjet ćete koliko je talentirana. Podigla je zadnju epic scenu s Brad Pittom na viši nivo. Mogla bi bit nadolazeća zvijezda. Već sada je nominirana za Oscara u glavnoj ženskoj ulozi.

Da nije bilo guzica i sisa nebi ga do kraja pogledao.

10 godina

Evo, Anora 5 oskara haha... Nisam očekivao zbog koncepta toliki broj oskara, mislio sam da su nominacije tu više kao za nekakvu pohvalu, ali su išli hardcore i dali Anori oskare praktički za sve najbitnije kategorije. Drago mi je. Ne razumijem se previše u kinematografiju, ali tko misli da je takav film lako snimiti i da tako ispadne, mislim da se vara. 

Btw, pogledao Companion. Naišao sam ovdje na preporuku. Ima i boljih filmova na tu tematiku. Dosta je pitak, nije mi ga bilo problem odgledati, glavna glumica je dovoljno uvrnuta, ali je za moj ukus radnja prelinearna da bi dojam bio bolji. Nije upečatljiv. Mislim da bi neki dobar twistić bio prikladan za ovakav film. Naravno, nelogičnosti su nužne za s obzirom na tematiku. 

16 godina

Po mom skromnom mišljenju Anora je još od Crasha najlošiji film koji je dobio Oscara za najbolji film. A to što je pobrao još dodatna 4 (ukupno 5) oscara je debilana. Okej, nije da je ove godine neka jaka konkurencija, ali film je poprilično plitak i po meni eventualno na rubu nominacija.

Inače time je Sean Baker jedini filmaš koji je iste godine uzeo 4 oscara (najbolji film, režija, scenarij, editing) pa po ovome ispada da je Anora najbolji film zadnjih 15-tak i više godina, a on apsolutni filmski genije, lik koji je nadmašio Scorsesea, Tarantina, Spielberga, Hitchcocka i ostale velikane. 

19 mjeseci
BeLLicus kaže...

Amber Alert (2024) - IMDb

Ovaj film definitivno mogu preporučiti kao napeti triler ako ćete zažmiriti na hrpu nelogičnosti, znači nestane dijete u filmu, i kad dobiju registraciju automobila otmičara, umjesto da se dignu helikopteri policija sve živo nigdje nikoga, ne vidiš jednog policajca u filmu. Dobra ideja za film, šteta što to nije odrađeno bolje a ne da slučajni par u automobilu glumi policajce itd. No film traje samo 90 minuta i mogu ga preporučiti u smislu napetog trilera... 

takav je i moj dojam nakon što sam ga pogledao, može se pogledati, ali moglo je to biti puno bolje.

evo nekoliko filmova na koje me ovaj podsjetio:

Kidnap https://www.imdb.com/title/tt1458169/

The Call https://www.imdb.com/title/tt1911644/

Den skyldige https://www.imdb.com/title/tt6742252/ (najbolji od nabrojanih)

i njegova američka verzija, lošija, ali gledljiva

The Guilty https://www.imdb.com/title/tt9421570/

14 godina

Book of Eli

10/10

Vrhunski film i sve u svemu zanimljiv od početka do kraja..

Ima li ko kakvu preporuku neš u stilu sci fi/triler/horor/apokaliptični... ne gledam baš neš filmove ni serije pa ako tko zna kakav dobar film za preporučit bio bih mu zahvalan :D

Hvala lp

14 godina
hardrock kaže...

Book of Eli

10/10

Ima li ko kakvu preporuku neš u stilu sci fi/triler/horor/apokaliptični... ne gledam baš neš filmove ni serije pa ako tko zna kakav dobar film za preporučit bio bih mu zahvalan :D

Hvala lp

Nedavno sam ga gledao i umorio me,  mora da si veliki fan postapokaliptičnog žanra, to govorim jer mi je čista 10-ka malo prevelika ocijena za ovaj film. Osim dobre glume Denzela i Gary Oldmana film je malo iznad prosjeka, ali o ukusima se ne može raspravljati, bez namjere da hejtam tvoj komentar. 

11 godina

da, Book of Eli je dobar film, al najviše za 6-7/10... (kolega objasnio sve iznad), a ako je isti 10/10 - po tome bi Mad Max 1 i 2 bili iznad 15/10...

na stranu ukusi, ali 10/10 je pretjerivanje

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 23:19 (60nine).
13 godina
hardrock kaže...

Book of Eli

10/10

Hvala lp

Book of Eli je dobar, ali kako kolege kazu, nije bas 10-tka - no ok!

Meni osobno je bolji The road ili odlicni Children of men, glupo je uopce spominjati I Am Legend , A Quiet Place , ako slucajno nisi gledao. 

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 7:02 (Milka30).
6 godina
Bichanich kaže...

Po mom skromnom mišljenju Anora je još od Crasha najlošiji film koji je dobio Oscara za najbolji film. A to što je pobrao još dodatna 4 (ukupno 5) oscara je debilana. Okej, nije da je ove godine neka jaka konkurencija, ali film je poprilično plitak i po meni eventualno na rubu nominacija.

Inače time je Sean Baker jedini filmaš koji je iste godine uzeo 4 oscara (najbolji film, režija, scenarij, editing) pa po ovome ispada da je Anora najbolji film zadnjih 15-tak i više godina, a on apsolutni filmski genije, lik koji je nadmašio Scorsesea, Tarantina, Spielberga, Hitchcocka i ostale velikane. 

Ovo je katastrofa. Ako je ovo oskarovski materijal onda je oskar posato definitivno nagrada cije dobitnike treba zaobici u siorkom luku. Svaka druga scena i kompletna ideja filma je remake Pretty woman. Prosjecan film u najboljem slucaju.....

14 godina
Istina, ne gledam bas filmove pa mi je zato 10ka :D, I am legend odgledao davno isto vrh (meni) xD... Čuo za Quiet place al nisam gledao, vrijedi pogledat.....

Isto tak su mi dobri filmovi Opasan let (2023.), svi Insidious i Conjuring filmovi, baš jučer gledao Hereditary (bolesno haha), nedavno sam završio gledanje svih X-men filmova.... Breaking Bad jedina serija odgledana od/do... Vrijedilo bi jos jednom pogledati bez 1. sezone :P
19 mjeseci

May God Save Us https://www.imdb.com/title/tt4944596/

Odličan španjolski triler. Podsjetio me malo na kultni koreanski Memories of Murder.

Preporuka.

7.5 / 10

7 godina

Book of Eli, 10+/10. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice