U glavnom,kada je na dnevniku ili onoj emisiji RTL danas neki strani prilog,pa puste nekoga stranca da priča i sad imaju novinare u pozadini koji pričaju i prevode na naš jezik..
Čisto da se zna da oni to prevedu kako hoće,konkretno je bio prilog o krizi u Rumuniji,i predsjednik vlade je govorio kako je najviše energetski sektor pogođen,oni su to preveli kako će uskoro biti smijena u vladi.
To vam kažem jer je kraj mene stojao i to gledao čistokrvni transilvanijski Rumun.
I ja ih nazovem i kažem kako su neozbiljni oni mi odgovaraju kako se snalaze jer niko u redakciji ne zna rumunski i kako to nisu moja posla,a ako mi se ne sviđa,da gledam drugu televiziju.
Juče su istu grešku ali sa francuskim,pošto mi sestra zna,ja sam ih ponovo pozvao,a oni su mi rekli kako sam dosadan i ako hoću biti toliko služben da gledam HRT.
Pa jel ovo pijaca ili kako oni kažu "TV gigant" ??
Šteta što nisam imao da snimim,možda za nekoga sitnice,ali ovo pokazuje koliko nas oni poštuju tj. šta za njih predstavljaju gledaoci.
Izvinite što vam kvarim danas dan sa ovakvom ružnom temom,jeste da je Božić (jedno čestitam svima vama) ali me ovo izbacilo iz takta.
Žalim onih para što sam potrošio da ih nazovem.