Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.865
|
čitano: 14.858.299
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
SimeKZ kaže...

Pozdrav ljudi, trebam pomoc oko odabira guma za cestovnu voznju ovog bicikla. https://piv-bicikli.hr/hr/kategorije/bicikli/hardray-nine-4.0-4061453018734

Posto mi je 90% voznje cestovna voznja, volio bi gume sa manjim otporom od ovih Schwalbe kaj su sad gore ( naravno, ako ima smisla ). 

Ako jos uvjek hoces mtb gume nabavi si Schwalbe Thunder Burt 2.1" i slozi ih tubeless
Trebal bi osjetit razliku

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2025 15:30 (Santana).
5 mjeseci
Što se tiče garmin edge i sl. uređaja , uopće ne vidim njihov smisao. Tako je u mom slučaju ali sigurno ima obrnutih primjera gdje je ljudima edge nezamjenjiv. Meni je garmin sat nezamjenjiv ali neda mi ga se skidati s ruke kad sam na biciklu tako da kao alternativu edge uređaja koristim mobitel (koji svakako uvijek nosim na vožnju) i upalim aplikaciju wahoo fitness na koju lijepo spojim hrm i kadencu senzor i lijepo imam velik prikaz svih parametara , a može se povezati i powermeter za mjerenje snage (zapravo spaja se sve što ima bluetooth slobodan kanal).
Aplikacija wahoo je fantastična , nikad se nije srušila. Kao i garminov sat , uvijek radi perfektno.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2025 16:40 (Sirotanovic).

1 0 hvala 0
9 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Pa gledaj ima vise razloga. Meni se mobitel znao zblesirat od vibracija. Ekran nije tolko dobar po jakom suncu, glomazan je.
Nebi nit htio da nastrada, ak slucajno padnem.
Probal sam u startu sa mobitelom, al sam nakon par dana narucio edge 530

Dok sam u voznji od kojih 5-6 sati usred niceg ne zelim trosit bateriju od mobitela.

Definitivno se moze bez takvog uređaja, ali to je luksuz za kojeg mi nije zao platit. Cak i onaj edge 130 odlican

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2025 18:13 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 2
8 mjeseci
Santana kaže...
SimeKZ kaže...

Pozdrav ljudi, trebam pomoc oko odabira guma za cestovnu voznju ovog bicikla. https://piv-bicikli.hr/hr/kategorije/bicikli/hardray-nine-4.0-4061453018734

Posto mi je 90% voznje cestovna voznja, volio bi gume sa manjim otporom od ovih Schwalbe kaj su sad gore ( naravno, ako ima smisla ). 

Ako jos uvjek hoces mtb gume nabavi si Schwalbe Thunder Burt 2.1" i slozi ih tubeless

Meni su ovako na prvu za cestu pale napamet Maxxis Pace.

9 godina
filip_medo kaže...
Santana kaže...
SimeKZ kaže...

Meni su ovako na prvu za cestu pale napamet Maxxis Pace.

Mah nebi. Ak bi bas maxxis onda Aspen.

Al i njih bi izbjego.

Gravel gume od 45mm ili manje budu jos isle bolje po cesti, al to bude vec cudno izgledalo

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2025 8:41 (Santana).
8 mjeseci
Santana kaže...

Pa gledaj ima vise razloga. Meni se mobitel znao zblesirat od vibracija. Ekran nije tolko dobar po jakom suncu, glomazan je.
Nebi nit htio da nastrada, ak slucajno padnem.
Probal sam u startu sa mobitelom, al sam nakon par dana narucio edge 530

Dok sam u voznji od kojih 5-6 sati usred niceg ne zelim trosit bateriju od mobitela.

Definitivno se moze bez takvog uređaja, ali to je luksuz za kojeg mi nije zao platit. Cak i onaj edge 130 odlican

Pa zapravo ako imaš mobitel sa amoled display-om teško da može biti lošiji od od LCD-a bike computera, ali da generalno strava i gpx preko komota pocicaju bateriju na mobitelu bez jeb*** uz to što ti treba neki pošteni quad lock da drži mobitel na mjestu i telefon je svakako skuplji od bic kompa. Za ljude koji ganjaju cestu, voze sve i svuda po 100 i više km nekakav ciklo komp je maltene must have, osobno bih ga i sam uzeo da ganjam takve stvari.

5 mjeseci
Svaka ćas, rijetko vozim granfondo od 100km, ali baterija mobitela bez problema izdrži tih cca pet sati sa pokrenutom wahoo aplikacijom.
I svakako da tko pravi duže vožnje i van ceste (radi drmanja) to nije rješenje.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2025 14:28 (Sirotanovic).

3 0 hvala 0
17 godina

Uzeo biciklu i nakon dugo vremena se vratio pedaliranju.

Prošo 37 km i zadovoljan sam.

Za moje potrebe, dovoojno.

Poskido pizdarije i stavio druge pspučice pedala jer su originsl bile dosta malene...

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina

Danas otpeljo 45 kilometara i preporodio se sa većim papučicama. Tko je stavio one neznam, meni tako užasne a još imam i malu nogu, 41.5

Nova bicikla pokraj svog rekreacijskog prethodnika koji je odlično služio i mapravio mnogo kilometara. No zaslužio je mirovinu Iako ide kod malog od bratića da se vozika

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2025 17:29 (doktor1).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina

pozdrav.molim za malu pomoć.imao sam mtb 3x9 brzina sa kazetom 44/32/22.sad planiram kupiti novi bajk i našao sa 2x10 ali kazeta 36/26 zuba. koliko je to sporije u odnosu na 44 zuba? hvala 

0 0 hvala 0
17 godina

Pitanje - prednji mjenjač je Shimano Tourney...

U nekim brzinama se lanac često češe o rub mjenjača.

To probat još poštelat ili da stavim Altus napred kao šta je i iza?

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci
5 mjeseci
Poštelaj ali ne očekuj nešto od lošeg tourney, recimo i kad je super nadređeno zna na snažano upiranje pedalama češati zato što izvijaš ramu ili ležaj (što je normalno). Ali normalno je da se češe ako križaš lanac što se ne bi smjelo. Probaj ako imadeš, ručice mjenjača većinom imaju međubrzine pa tako se može narediti da ne češe.
Ako već mijenjaš uzmi alivio koji je klasu bolji.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2025 22:09 (Sirotanovic).
9 godina

Ja nebi nist ulagao. Postelaj kolko se da i to je to. Ako mislis ulagat u bicikl slozi si 1x sistem sa deore opremom. Nije tolko skupo, a kud i kamo elegantnije rjesenje.

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 mjeseci
Santana kaže...

Ja nebi nist ulagao. Postelaj kolko se da i to je to. Ako mislis ulagat u bicikl slozi si 1x sistem sa deore opremom. Nije tolko skupo, a kud i kamo elegantnije rjesenje.

Duže vrijeme ga sugeriram nekima, nepobjediv deal trenutno.

9 godina
filip_medo kaže...
Santana kaže...

Duže vrijeme ga sugeriram nekima, nepobjediv deal trenutno.

Da. Ja sam si slicno slozio na biciklu s kojim idem na posel. Radi super.
Ali 11 brzina verziju jer nemam microspline hub na tim kotacima, a mislim da nit on nema.

Ovak bi ispalo da uzme 11 verziju

Samo crank nebi sa 32 zuba nego barem 34 ili 36 ovisno na kakvom terenu vozi

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2025 9:12 (Santana).
13 godina

Ekipa šta mislite o ovom biciklu? https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/fuji-nevada-29-2.0-ltd-2020-mtb-bike/137624851/p?srsltid=AfmBOopmVbufoRLrwcLm69caOtnkqLIEMVFrjLJ18yHyfwjdo7PbKIg-

Uzeo sam ga bez prevelikog znanja o biciklima prije 5 godina, cijena je bila tadašnjih cca 5000kn.

Vozim se dosta po asfaltu pa bi stavio neke uže gume, Raceking 29x2.0 ili neke druge?

Također koje pedale bi preporucili, imam trenutno wellgo s ind. lezajevima, okej su, ali su vec dosta istrosene (izgrebane). Crankbrothers 1, vrijedi li išta ili ima nešto bolje za ne puno €?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

kako si zadovoljavn sa tim fujiem?=

ja gledam neki monitć najviše grad, djecu nakačit vozit i najviše mi iskače fuji nevada 1.9 i 1.7.

ako može i preporuka montića tako do 600e...gledao sma talon gianta, marlina 4 i 5, tu je head granger, marin neki...cube...

ako ima tko iskusniji ili imate modele da javite dojmove, hvala

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Iako sam glasao za 1050 moja ekipa koja nabavlja novi uzimaju masovno Edge 1040

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
8 mjeseci
mrbean kaže...

Ekipa šta mislite o ovom biciklu? https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/fuji-nevada-29-2.0-ltd-2020-mtb-bike/137624851/p?srsltid=AfmBOopmVbufoRLrwcLm69caOtnkqLIEMVFrjLJ18yHyfwjdo7PbKIg-

Uzeo sam ga bez prevelikog znanja o biciklima prije 5 godina, cijena je bila tadašnjih cca 5000kn.

Vozim se dosta po asfaltu pa bi stavio neke uže gume, Raceking 29x2.0 ili neke druge?

Također koje pedale bi preporucili, imam trenutno wellgo s ind. lezajevima, okej su, ali su vec dosta istrosene (izgrebane). Crankbrothers 1, vrijedi li išta ili ima nešto bolje za ne puno €?

Race face chester za 22 eura ako ti nije žao tenisica, rfr flat race za 19 ako ti je žao tenisica, raceking 29x2.0 su nekih 26 eura online što je super cijena za taj mix asfalta/makadama. Uz sve to ide shipping naravno.

fila2208 kaže...

ja gledam neki monitć najviše grad, djecu nakačit vozit i najviše mi iskače fuji nevada 1.9 i 1.7.

ako može i preporuka montića tako do 600e...gledao sma talon gianta, marlina 4 i 5, tu je head granger, marin neki...cube...

Ako ne mora biti montić onda elops, ako mora biti montić ( novi ) do 600-tinjak eura sve je tu negdje isto ili slično. Scott Superior Ghost Polygon Marin Bergamont KTM Nakamura Merida

15 godina
Ekipa imal.kakav ispod 800€ bajs za visoke i debele ljude.. u mladosti sam.imo mtb i bmx, sad iskrenno ne znam dal bi klasični gradski il da je malo i off road
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
filip_medo kaže...
fila2208 kaže...

Ako ne mora biti montić onda elops, ako mora biti montić ( novi ) do 600-tinjak eura sve je tu negdje isto ili slično. Scott Superior Ghost Polygon Marin Bergamont KTM Nakamura Merida

Hvala ti, malo si mi proširio vidike.

Ma išao bi monti, hoću da je što ugodniji za po gradu, ali i makadam i lagane šume, ništa divlje.

Hvala.

ggledam da su HD, shimano altus-acera, XL rama, 29 kotači, a ove što si stavio imaju sve i top su cijene :)

hvl

5 mjeseci
S jučerašnje vožnje , lagano Z2 dva sata. Šteta što sam morao kropati razlučivost fotografije da mogu objaviti .

4 0 hvala 2
8 mjeseci
R3nchi kaže...
Ekipa imal.kakav ispod 800€ bajs za visoke i debele ljude.. u mladosti sam.imo mtb i bmx, sad iskrenno ne znam dal bi klasični gradski il da je malo i off road

Za neki mix grad/makadam Cube hardtail - Maksimalna nosivost (uključujući masu bicikla): 140kg

fila2208 kaže...
filip_medo kaže...
fila2208 kaže...

Hvala ti, malo si mi proširio vidike.

Ma išao bi monti, hoću da je što ugodniji za po gradu, ali i makadam i lagane šume, ništa divlje.

Hvala.

ggledam da su HD, shimano altus-acera, XL rama, 29 kotači, a ove što si stavio imaju sve i top su cijene :)

hvl

Nema na čemu, ma da u tim entry kategorijama se stvarno da naći bajkova istih/sličnih specki jednako kao i cijenom. :)

12 godina

R3nchi i fila2208  ak tražite nekakav entry montić a da je korektan ovo vam je no-brainer, iako su mu digli cijenu 100njak€ unazad mjesec dana:

Nakamura CATCH 5.4, muški brdski bicikl, crna | Intersport 

Kompletno CUES ,solidna coil vilica sa 32mm stanchionsima i hidraulika.

Staviš ozbiljnije gume i odradi i pravi offroad.

3 0 hvala 2
14 godina

Meni je još jedna stavka bitna a to je montaža dječje sjedalice. Znam da vi svi rokate hillove, ali meni je primarno furanje male koja obožava bicikl. Pa mi je bitno da se može montirati na šinu ili na sic ona šta je u zraku, nema paktregra bajs to mi je užas.

Jel se smije na sic montirat, dijete ima 13kg?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koji bicikl bi preporučili za žensku osobu, 170cm visine, cijena do nekih 500-600 €, može novi ili polovni.

Gradska vožnja 60%, ostatak blagi makadam, tucanik

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci

Osobno ovo su zapravo jako dobri dealovi bajkova, zračne vilice, hidraulične kočnice, ovisno o cifri super grupe, thru axle, opuštenije geo, startaju od 12-13kg.
Minusi: nosivost 115kg i shipping 100 eura, iako i van toga kod nas se ne može naći ništa slično za te novce.

1 0 hvala 1
12 godina

Pa kaj je najbolje meni se isto čini da je ponuda MTB-ova neusporedivo bolja od specki ili gravela.

Npr. ovo mi se čini čist fajn bajk ,iako nisam u mtb-u baš pa ne znam kakve je konkretno vilica

SUPERIOR XP 919 bicikl - plavi - CikloCentar

Specku nema šanse da nađeš nekakvu da nije čušpajz dijelova ispod 1k€, da je minimum Tiagra i da ima hidrauliku.

8 mjeseci
evang kaže...

Pa kaj je najbolje meni se isto čini da je ponuda MTB-ova neusporedivo bolja od specki ili gravela.

Npr. ovo mi se čini čist fajn bajk ,iako nisam u mtb-u baš pa ne znam kakve je konkretno vilica

SUPERIOR XP 919 bicikl - plavi - CikloCentar

Specku nema šanse da nađeš nekakvu da nije čušpajz dijelova ispod 1k€, da je minimum Tiagra i da ima hidrauliku.

U nekom omjeru dobivenog/uloženog da, MTB su zahvalniji. btw ovaj Sup je. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice