Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.792
|
čitano: 14.817.329
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Što bi vozio?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

Jucer su na Wiggle-u bili Fulcrumi Racing  Zero,za oko 500€ i prodali su se za 15-ak minuta.Danas su na ponudi Lightweight Clincheri,pa Oly skupi 2500€ i eto ti pravih clinchera{#} (oba kotaca imaju oko 1100grama)

14 godina
neaktivan
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

..e ovako,odlucio sam se za kuplju malo boljeg bike-a..naso sam si na njuski ovaj Cannondale scalpel_carbon 2010 (vel. je X to je njihov najveci model) pa me zanima sto mislite o tom bike-u?? razmisljao sam i o KTM Race Line 2012..zanimam me dosta voznja po sumskim putevima..

visok sam 193,tako da...{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Jucer su na Wiggle-u bili Fulcrumi Racing   Zero,za oko 500€ i prodali su se za 15-ak minuta.Danas su na ponudi Lightweight Clincheri,pa Oly skupi 2500€ i eto ti pravih clinchera{#}  (oba kotaca imaju oko 1100grama)

LoL :D Ja bi bio zadovoljan i sa Shimano C35 klinčerima :)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | Corsair F60 SSD | Corsair HX850W | CM-690 | + | HP Envy 17 | Intel Core i7 2630QM @ 2GHz | 6GB DDR3 | Intel 330 60GB SSD | AMD HD 6850M |
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Moze li mi netko reci koju da mast koristim za svoj pogon? Imam XCT V2 pogon, znam da je shrot. Jucer sam bio u sumi i izgleda da je uslo prljavstine u pogon. Danas sam isao u grad i kad vrim pedale osjecam koda nesto se lomi(pucketa)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Oly_E3 kaže...
ivanoile kaže...

Jucer su na Wiggle-u bili Fulcrumi Racing   Zero,za oko 500€ i prodali su se za 15-ak minuta.Danas su na ponudi Lightweight Clincheri,pa Oly skupi 2500€ i eto ti pravih clinchera{#}  (oba kotaca imaju oko 1100grama)

Gledaj ili na Facebooku ili na Wiggleu,navodno ce i sutra imati neku dobru ponudu za kotace.Cak su i ovi Lighti otisli za sat-dva.

16 godina
ivanoile kaže...
Oly_E3 kaže...
ivanoile kaže...

Gledaj ili na Facebooku ili na Wiggleu,navodno ce i sutra imati neku dobru ponudu za kotace.Cak su i ovi Lighti otisli za sat-dva.

Imaju u hrvatskoj poslovnicu ili narucujete iz britanije ?   

16 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Ja gledam u novčanik i brižan nema niti za set zračnica trenutno  {#}

@bug... Iz britanije naručujemo... Ma od kuda god ako je deal dobar!  {#}

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | Corsair F60 SSD | Corsair HX850W | CM-690 | + | HP Envy 17 | Intel Core i7 2630QM @ 2GHz | 6GB DDR3 | Intel 330 60GB SSD | AMD HD 6850M |
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 16:39 (Oly_E3).
14 godina

Ja narucujem iz Britanije,ali nemaju ovdje poslovnicu.Koliko znam samo u Britaniji imaju 1-2 ducana.

@Oly u mome ima samo propuha,vec duze vrijeme,ali uvijek me vesele prodaje ovakve,ako nista lijepo je znat za takve ponude.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 16:35 (ivanoile).
16 godina
neaktivan

E ivanoile, čuj šta ćeš mi ti pokupit ono u italiji ili? Nego postoji kakva šansa za hoodove to sam zaboravio ti isto poslat u poruci....

14 godina
Oly_E3 kaže...

E ivanoile, čuj šta ćeš mi ti pokupit ono u italiji ili? Nego postoji kakva šansa za hoodove to sam zaboravio ti isto poslat u poruci....

Da,naravno jer kada budem isao po svoju biciklu cu uzet i to,vjerovatno sljedeci tjedan tj. cim prije budem mogao.A za hoodove,sto bi bijele? Mogu pitat,sutra idem,pa cu proci tamo.

16 godina

A gdje je onda  najbolje kupit MTB u Lijepoj našoj ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A ili bijele (preferirano) ili crne (u krajnjem slučaju)... Isto da pašu na oba 6700 shitera :D

16 godina
neaktivan
Bubabug kaže...

A gdje je onda   najbolje kupit MTB u Lijepoj našoj ?

A u svakom dobro opskrbljenom dučanu... Sada svaki dučan ima zastupništvo za nešto, npr. Keindl Sport za Cannondale i Cube, Rog Joma za Focus i Trek, Protea Jaska za Specialized/GT i još neš, Ozon Sport za meni najdraže GHOST-ove i tako dalje... Ostali dučani vuku robu iz ovih pa kako se potrefi (jedino ti je Experience u matuljima generalni zastupnik za GT)

14 godina
Bubabug kaže...

Pogledaj u te naveden ducane,sada ce jos biti popusta koji se isplate.

Oly_E3 kaže...

A ili bijele (preferirano) ili crne (u krajnjem slučaju)... Isto da pašu na oba 6700 shitera :D

Pitat cu,ali zar stvarno bijele?{#}Ajde,barem nisi rekao zlatne ili roze... :)

15 godina
neaktivan
Bubabug kaže...

Prvo ti kaži što namjeravaš vozit, za pare koje ti želiš uzet bike se ne da nać ništa normalno osim ako je rabljeno, a i tad je već upitno.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Hvala na odgovorima . Mislio sam uzet nešto za vožnju po šumi , downhill (ništa previše ekstremno ) , da bude neki napredak u odnosu na ovo što trenutno vozim  http://www.bonthronebikes.co.uk/15-245127 / ovisi kolko mogu dobit za njega tolko bi bio buđet negdje oko 4000 kn . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači da zaključimo želiš vozit XC. 

Za 4000kn je neki entry level, tako da ti je bolje nać rabljeni bike za te pare koji će bit mid range

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Bubabug kaže...

Prvo ti kaži što namjeravaš vozit, za pare koje ti želiš uzet bike se ne da nać ništa normalno osim ako je rabljeno, a i tad je već upitno.

Ma dalo bi se nać, samo to je kao igla u sjenu, kažem kako su meni u golf aurori složili onog x-plorera za 2000Kn (mada sam ga ja još malo doradio), za nekakvu rekreativnu vožnju sasvim dovoljan, a kad sam kupovao drugi bajk mi nisu ponudili baš nešto primamljivo, treba naletit...{#}

x-plorer 450 - 6061 alu 19"

vilica - Rock Shox J1

obruči - wtb dual duty xc (duple stjenke)

glavčine - shimano 475 i prednja i zadnja

gume - kineske no solidne

zračnice - hutchinson sa auto ventilom

kočnice - v-brake neki radius sa alligator paknama (dosta dobre, bez problema blokiraju kotač na snjegu)

shifteri - shimano alivio 3x8

p mjenjač - shimano alivio

z mjenjač -  shimano deore rd -m510

kazeta - shimano alivio 8-speed

pogon - shimano altus fc-mc09

lula - aluminiska no name

volan - aluminiski no name

gripovi - acor

cjev sjedala - kalin aluminisko

sjedalo - no name

težak 14Kg

baš sam gledao, za 2000kn nema ni jedan bicikl sa rock shox vilicom i deore stražnjim mjenjačem + dosta dobri wtb obruči, definitivno se isplatio,a kako nije seriski složen, morao sam čekati da ga slože, mislim da oni surađuju sa rog jomom pa valjda kako im se potrefe djelovi, tako slažu...

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Rekoh već - glavni dijelovi XPlorer rama i entry level vilica, općenito loša oprema, plus na lošoj i teškoj rami

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Rekoh već - glavni dijelovi XPlorer rama i entry level vilica, općenito loša oprema, plus na lošoj i teškoj rami

Pa za rekreativca dovoljno, zamisli da netko prijeđe sa pevec bicikla na ovo, preporod, lako je tebi i meni govoriti kad smo se privikli na bolje djelove {#}

13 godina
neaktivan
1BIT kaže...
Mitsuoka kaže...

Pa za rekreativca dovoljno, zamisli da netko prijeđe sa pevec bicikla na ovo, preporod, lako je tebi i meni govoriti kad smo se privikli na bolje djelove {#}

Ako bih se mene pitalo, prvo treba imati low end bic da bi se mogao cijeniti high end.

Također sam počeo sa 14kg+ bicom, trenutno na 12.5kg, a planira se za sljedeću sezonu nekvi ispod 11

no otom potom {#}

15 godina
neaktivan

Uzevši u obzir da se XPlorer i prodaje po Pevecu.... 

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

U potrazi sam za novim biciklom. Služio bi mi za put do škole, vožnju po gradu i rekreaciju, i katkada vožnju po travi, šljunku, makadamu etc.

Znači tražim kvalitetan bicikl kojeg bih mazio i pazio, i koji bi me vjerno služio. {#}

Sad, ni sam nisam siguran za budget. Potrošio bih minimalno 3000 kn, do nekog maksimuma od 4000 kn.

U početku sam mislio uzeti Trek 3500 disc 2012:

http://www.rog-joma.hr/bicikli_detalj.php?i=5176

Zatim su mi u oko upali Trek 4300 v-brake 2012: http://www.rog-joma.hr/bicikli_detalj.php?i=5180

i CUBE AIM 2012 v-brake: http://n217-115-130-57.cnet.hosteurope.de/detalji.php?id=2837

Neznam kakva je situacija s kočnicama. Rado bih htio probati diskove, ali pitanje je isplati li se pljunut dodatnih 500/600 kn.

Trek 4300 disc 2012: http://www.rog-joma.hr/bicikli_detalj.php?i=5182

CUBE AIM disc 2012: http://n217-115-130-57.cnet.hosteurope.de/detalji.php?id=2852

Pošto bih išao u školu s njim, potrošit ću barem dodanih 500 kn na zaštitu. Misio sam uzet jedan U-lock (oko 350 kn) za ramu i stražnji kotač, i jednu sajlu (150 kn) kao dodatnu zaštitu za prednju gumu i sic.

http://n217-115-130-57.cnet.hosteurope.de/detalji.php?id=781

+

http://n217-115-130-57.cnet.hosteurope.de/detalji.php?id=1334

Izbor bicikla bih ograničio na gore navedene, ako itko ima bolji prijedlog, neka slobodno napiše.

Tražim savjete zato što ni sam nisam siguran što želim. Isplati li se dat 4000 kn na bicikl? Ili će me vjerno služiti trek 3500/3700 za 3000 kn? Uzmem li cube ili trek 4300, veći je rizik od krađe..

Ne želim uzet bicikl i kasnije tugovat zato što nisam platio dovoljno za kvalitetu.

Bicikl bi trebao bit NOV, znači oglasnici ne dolaze u obzir.

I nisam siguran koliko je pametno uzeti bicikl sada u jesen.. (to bi mi bilo za rođendan :))

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 20:05 (Cheezl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Pozdrav!

U potrazi sam za novim biciklom. Služio bi mi za put do škole, vožnju po gradu i rekreaciju, i katkada vožnju po travi, šljunku, makadamu etc.

Znači tražim kvalitetan bicikl kojeg bih mazio i pazio, i koji bi me vjerno služio. {#}

Sad, ni sam nisam siguran za budget. Potrošio bih minimalno 3000 kn, do nekog maksimuma od 4000 kn.

vidi ovu na akciji

http://www.drago-sport.com/cube_aim_vbrake.html

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
15 godina
neaktivan

Trek samo od serije 4 pa naviše, i to seriju 4 samo ako je 2013 godina (2012 ima lošu geometriju).

Te kočnice na njima nisu nešto, ali bolje dat 500kn sad, nego poslije kad budeš nadograđivao kočnice uzimat druga kola, diskove, a možda i shiftere što te može još više koštat.

Za zaštitu moš sve ulupat na ULock, jer sa njim obično dobiješ sajlu, a gledaj Kryptonite New York ili OnGuard Bulldog. Nemoj neke live firme.

Ako te brine rizik od krađe bolje uzet za 500kn bike za do škole (neki stariji VBrake entry level sa rigid vilicom po mogućnosti), a za ove pare uzmeš normalan bike ala 4300/Cube. 3500 i 3700 izbjegavaj, iako bi ja pokušao izbjeć svakako Suntour vilice i minimum nekog RS XC 30.

15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

Hvala puno! Ali, vidim da imaju crnog za 20'' i bijelog za 22''. Pretpostavljam da bi idealna veličina za mene bila 18'', pošto sam visok oko 176 cm.

Mitsuoka kaže...

Trek samo od serije 4 pa naviše, i to seriju 4 samo ako je 2013 godina (2012 ima lošu geometriju).

Te kočnice na njima nisu nešto, ali bolje dat 500kn sad, nego poslije kad budeš nadograđivao kočnice uzimat druga kola, diskove, a možda i shiftere što te može još više koštat.

Za zaštitu moš sve ulupat na ULock, jer sa njim obično dobiješ sajlu, a gledaj Kryptonite New York ili OnGuard Bulldog. Nemoj neke live firme.

Ako te brine rizik od krađe bolje uzet za 500kn bike za do škole (neki stariji VBrake entry level sa rigid vilicom po mogućnosti), a za ove pare uzmeš normalan bike ala 4300/Cube. 3500 i 3700 izbjegavaj, iako bi ja pokušao izbjeć svakako Suntour vilice i minimum nekog RS XC 30.

Hvala! Ovo mi je puno pomoglo. Znači ove trekove uglavnom da izbjegavam.

Probat ću nategnut budget za diskove.

Što se U-locka tiče, mislio si na ovaj? Ima li toga igdje u Zg za kupit?

EDIT: Inače, ne žuri mi se nigdje. Prošetat ću malo po trgovinama, isprobat bajkove ako je to moguće...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 21:15 (Cheezl).
14 godina
neaktivan
ako neces vozit po blatu, diskovi ti bas i ne trebaju
baci oko i na trekking bicikle
Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
15 godina
neaktivan

ne taj, faila san, mislia san na pitbulla, al krivi model rekoh :D ne znam di ih ima u RH, al ih ima, al opet, tu je i Kryptonite, ABUS isto ima dobre ULockove... 

15 godina
neaktivan

Gore sam preložio jedan abus, 339kn.

To je najjači od 3 abusa koji su na stranici keindla. A nema ni sajlu koja dobro dođe za sic i prednji kotač.

Al ovaj kryptonite i bulldog izgledaju kao skroz druga klasa. o.O  

Treba toga naći..

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice