Dečki nekako ste mi utihnuli zadnjih par dana, jeste da je kiša bila al ono...
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
- poruka: 30.792
- |
- čitano: 14.817.329
- |
- moderatori:
XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako se ne piše, znači da se vozi. Ja sam počeo radit na faksu, ako ne radim, imam predavanja, tako da popodne nešto ručam i uhvatim biciklu. Zadnja 4 dana lijepo, po blatu i skliskom kamenju i pokojem korijenu. Onda učinim đir sa curom i prođe dan, još trebam i učit, tako da ću morat malo drugačije organizirat vrijeme
Jel zna tko gdje ima za nabavit stitnik za downtube? Sav mi je izlupan od kamencica.
Uzmi staru gumu i izreži je.
Kako onda da ju stavim? Ne mogu zaserafit gumu, a nema se kako drzat.
Vezice za kabele, obostrana ljepljiva traka...
Evo još jedna Dalmatinska ruta :)
80km / 1400m uspona
Vezice za kabele, obostrana ljepljiva traka...
Probat cu, hvala na savjetu!
Facebook grupa gdje se ažuriraju stajanja i daljna odredišta.
Noći večeras u Donjem Miholjcu, a planiram mu se priključiti dio puta od ČK do Ivaneca.
HUMANITARNA AKCIJA FILIPA TURKA I PRIJATELJA 2012.g.
“.. biciklom oko Hrvatske za djecu leptire..”
O ultramaratonu i humanitarnoj akciji :
- Radi se o ultramaratonu gdje ću ja napraviti krug oko Hrvatske, uz granicu, sa biciklom u što manje dana. Pothvat ima 2800km koje bi ja prošao za 6- 9dana ovisno vremenu, umoru te ostalim čimbenicima koji idu uz ovakav ekstremniji pothvat. Vozit će se i do 500km dnevno te će to biti moj još jedan jedinstveni pothvat u Hrvatskoj. Na takav ,ekstremni način, to još nitko u Hrvatskoj nije napravio što pothvat čini još izazovnijim. Tokom humanitarnog ultramaratona i akcije pomagat će se udruzi DEBRA.
Polazak: 12.10.2012.
Start: Trg Kralja Tomislava, Samobor
Okvirni raspored vožnje po danima:
1.dan : Samobor – Poreč
2.dan : Poreč – Zadar
3.dan.:Zadar- Dubrovnik
4.dan : Dubrovnik – Knin
5.dan : Knin- Sl. Brod
6.dan : Sl. Brod – Donji Miholjac
7.dan : Donji Miholjac – Čakovec
8.dan : Čakovec – Samobor
Kad se točno dođe u ČK?
80km / 1400m uspona
mogu nac kucu na ovoj slici, hihihihi, nego koliko ti je trebalo do vrha Malacke?
:))
Bome čista istina !
Evo danas sam bio na stazi kod Brezja (ksajpa)
blato + mokro lišće, nekoliko puta skoro pao...
ali ono dok osjetiš da si trunkicu bio pred tim padom i da si fino izmanevrirao da ostaneš na bicu.
Doslovno sam se smijao kako mi to lijep osjećaj
nemojte pricat na mob i vozit bicikl :D mogla bi vam izletit macka i ako imate ruku na lijevoj strani volana stisnut cete prednju kocnicu,preletit preko volana i noga ce vam zapet i okrenut se izmedu rame i volana :D sad se samo molim da koljeno nije nastradalo puno,vec tjedan dana je nateknuto,hodam kolko tolko normalno ali ne mogu stajat duze od 5-6 minuta na mjestu inace pocne bolit -.-
a pametni doktori naravno rekli da nije nis strasno,sad moram dalje na pretrage..samo da je citavo da se mogu ic vozit cim prije :D
nemojte pricat na mob i vozit bicikl :D mogla bi vam izletit macka i ako imate ruku na lijevoj strani volana stisnut cete prednju kocnicu,preletit preko volana i noga ce vam zapet i okrenut se izmedu rame i volana :D sad se samo molim da koljeno nije nastradalo puno,vec tjedan dana je nateknuto,hodam kolko tolko normalno ali ne mogu stajat duze od 5-6 minuta na mjestu inace pocne bolit -.-
a pametni doktori naravno rekli da nije nis strasno,sad moram dalje na pretrage..samo da je citavo da se mogu ic vozit cim prije :D
ja ionako pricam lijevom
em sto je straznja kocnica desno, tamo je i straznji shifter
al nisam dugo cuo da se neko prevrnuo zbog prednje kocnice
moze li se to uopce na recimo 28" kotacima
i koja je brzina potrebna?
80km / 1400m uspona
mogu nac kucu na ovoj slici, hihihihi, nego koliko ti je trebalo do vrha Malacke?
Od kuće 40 minuta a sam uspon (od željezničke stanice do vrha Malačke) 30min
ja ionako pricam lijevom
em sto je straznja kocnica desno, tamo je i straznji shifter
al nisam dugo cuo da se neko prevrnuo zbog prednje kocnice
moze li se to uopce na recimo 28" kotacima
i koja je brzina potrebna?
pa isao sam oko 20-25..ali kad sam ju vidio sam se ustao i refleksno nagnuo prema naprijed i previse stisnuo i eto me na podu
Prokleti Look i njihove takete.Danas sam isao skidat takete i dodjem do zadnjeg sarafica i gledam da je nekako cudan.Zabijem inbus u njega i inbus ga jedva zahvaca,nakon 2 sekunde se vrti u prazno.
Probao sa odvijacem i nikako nece,na kraju sam pun zuljeva po ruci odustao i sada taketa stoji na 1 saraficu na sprinterici.
I ono najbolje,taketa na nekih 50% potrosenosti je nakon ovoga zahvata danas,pukla na pola.
A zaboravio sam napisat,da na kraju nisam kupio Specialized cipele.Nagovarali su me svi da ih probam jer su najbolje za svoju cijenu,ali nikako i onda zavrsio na Gaerneu.
Broj isti kao Sidi,samo 1cm duze jer je kalup drugaciji,osjetno.
Evo momci da se pohvalim Mali odmor u školi, oko 18:20. Pogledam kroz vrata škole, i vidim Filipa Turka i ekipu :) Nažalost nisam se mogao pozdraviti jer sam več kasnio na sat :/ Uglavnom bila je on, jedan lik s našeg kluba MuraAvantura, i po bajku mislim da je bio predsjednik kluba, bila je jedna bijela specka(mislio sam da je to naš kolega Najbrži) i još 2-3 čovjeka. Uglavnom, skidam kapu Filipu i onima koji mu pomaži i sudjeluju u projektu. :)
80km / 1400m uspona
Od kuće 40 minuta a sam uspon (od željezničke stanice do vrha Malačke) 30min
ja san iz Luksica, kraj hotela Palac
Uglavnom bia je on, jedan lik s našeg kluba MuraAvantura, i po bajku mislim da je bio predsjednik kluba, bila je jedna bijela specka(mislio sam da je to naš kolega Najbrži) i još 2-3 čovjeka. Uglavnom, skidam kapu Filipu i onima koji mu pomaži i sudjeluju u projektu. :)
Otišao sam do ČK odnosno na obilaznici Štefanca sam se našao s ekipom i odvozio sam s njima do srednje škole ČK. Tamo smo stali, upoznali se, popričali, uglavnom razmjenjivali iskustva, dojmove itd. Spomenio sam da sam išao od Iloka do DU i da sam prošli ponedjeljak vozio od Županje do Varaždina :) Filipu je pukla (rascvala se) sajla od šiftera te je prešao na mountić. Bio je Željko iz BK Mura Avantura te mi je rekao da ima na službenoj stranici njegov kontakt broj te da mu se javim za vožnje.
Smetalo mi je što ljudi idu u kontra smjeru biciklističkom stazom, a s obje je strane. Čak sam stigao se vratiti u stan, brzo se raspremiti i otići na lab. vježbe (fax) pošto sam bio utekao s predavanja.
Ej ivanoile locirao sam kvar na k-forceu... :) Ti bi trebao biti imun na to zbog 30mm osovine... Uglavnom onaj zvjezdasti socket za kurblu, se od korištenja malo deformirao i stvorio se luft pa malo kurbla pleše lateralno... Nije niš super strašno, ali čuje se lupanje... Ali kako ti imaš 30mm, a ne 24mm osovinu kao ja, tvoja bi trebala biti jača, a uz to ti si i lakši od mene :) Sve u svemu ja i dalje držim da je K-Force super pogon :)
Ej ivanoile locirao sam kvar na k-forceu... :) Ti bi trebao biti imun na to zbog 30mm osovine... Uglavnom onaj zvjezdasti socket za kurblu, se od korištenja malo deformirao i stvorio se luft pa malo kurbla pleše lateralno... Nije niš super strašno, ali čuje se lupanje... Ali kako ti imaš 30mm, a ne 24mm osovinu kao ja, tvoja bi trebala biti jača, a uz to ti si i lakši od mene :) Sve u svemu ja i dalje držim da je K-Force super pogon :)
A cuj,vidjet cemo kada stavim ovo svoje.Bianchi stize sljedeci tjedan,po lulicu idem sutra,po volan u ponedjeljak.Sve to bi trebalo biti kompletno sljedeci vikend.
Danas me jako smetalo u stopalima,kao da sam taketu krivo namjestio,ali opet centar tog zgloba je na centru osovine pedale tako da ne shvacam zasto me bolilo to danas
I da zaboravio sam ti rec,vidio sam Oltre raskomadanu pri padu od 60km/h(sudar s autom).Zadnje vilice puknute totalno,cijev sica,gornja i donja cijev su prepolovljene,vidi se rez kroz karbon.Sve u svemu,obicna hrpa karbona je to sada.
Zato sam razmisljao nekakvo osiguranje na biciklu jer tom liku osiguranje ce platit cijelu biciklu,pa bi ja recimo za Trek uzeo isto tako nesto.
Šta postoji osiguranje na bicikl??? Hehe ja sam jučer bio na viškovo i nazad, jer sam želio isprobati onu uzbrdicu... Par pasića lajalo na mene i to je to, baš su slatki :D... Noge mi zapalile pluća, morat ću naručiti preko Livestronga jedan paket EPO-a da se malo vratim u formu... Eh treba sad počet kontinuirano, stigla mi torba za specku, pa to krcam preko vikenda na bus. Baš je dobra ima točkiće pa ju mogu vuć, a ovi jazavci mi ne mogu ništa reć jer je lakša od 20kg... No dok je još lipo vrime želio bi još malo ronjat, pa onda tek počet :D
Šta postoji osiguranje na bicikl??? Hehe ja sam jučer bio na viškovo i nazad, jer sam želio isprobati onu uzbrdicu... Par pasića lajalo na mene i to je to, baš su slatki :D... Noge mi zapalile pluća, morat ću naručiti preko Livestronga jedan paket EPO-a da se malo vratim u formu... Eh treba sad počet kontinuirano, stigla mi torba za specku, pa to krcam preko vikenda na bus. Baš je dobra ima točkiće pa ju mogu vuć, a ovi jazavci mi ne mogu ništa reć jer je lakša od 20kg... No dok je još lipo vrime želio bi još malo ronjat, pa onda tek počet :D
Kazem ti,gledam u tu Oltre i kaze mi serviser da je to totalka i da ce dobit novu.Vrijednost bicikle je 5500€ i njemu ce osiguranje toliko isplatit da si kupi novu biciklu,samo sto oni imaju cjenik svih bicikli i ne mozes muljat.E sad dobivaju li se pare samo kod tvornice ili mozes uzet nesto druge marke,ne znam.
Bio sam vec u par osiguranja i moze se,ali je sada pitanje kako to oni vrijede jer tehnicki nemaju pojma koliko bicikla vrijedi,cak i uz pomoc racuna ne mogu znati.Idem jos u par osiguranja,pa da vidimo sto ce reci jer za recimo Trek nije lose.
Postoji osiguranje za sve, za bicikle se osiguranje uzima preko nekog drugog (osiguranje stambenog prostora najčešće, koliko sam upućen u to).
Postoji osiguranje za sve, za bicikle se osiguranje uzima preko nekog drugog (osiguranje stambenog prostora najčešće, koliko sam upućen u to).
Zasada jos nemam tocan odgovor od osiguranja,svi nesto muljaju jer kao to kod nas nije cesto i nemaju iskustva ,tako da moram potrosit cijeli dan da pronadjem nekoga tko bi to mogao znati.
Best of cycling 2012 Watts Zap
Evo konačno nakon dužeg traganja sam si kupio novi bajk, giant xtc 2 2011, oduševljen sam vilicom, recon gold solo air, razlika nebo i zemlja naspram moje stare RS Judy 1, full slx oprema dosta bolja od stare deore/alivio, shimano kočnice m445 sa 505 ručicama... itd, bajk je fenomenalan, full brzo se može startat sa njim, ima doživotnu garanciju na ramu koja ima nekako četvrtasti promjer, izgleda odlićno, uz neke sezonske popuste me došao 6300Kn
Lipo, lipo, čestitke na prinovi izgleda bajk super mrak :)