Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.793
|
čitano: 14.817.909
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Ki će ti vrag SPD patike da voziš SPD pedalu po gradu... Postoje platforme i imaš make-shift flat pedalu za po gradu...

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | Corsair F60 SSD | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Oly_E3 kaže...

Ki će ti vrag SPD patike da voziš SPD pedalu po gradu... Postoje platforme i imaš make-shift flat pedalu za po gradu...

Nastavak od onoga jučer -> nemaju svi 2 bikea, a mijenjat svaki put pedale je malo nepraktično.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Pa fino kupiš pedalu koja je s jedne strane flat, a s druge strane za SPD, i vozi miško.

Ma fixiji su za ekipu u uskim trapericama i naočalama bez dioptrije koji nose šalove u zatvorenim prostorima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa iskreno,ja bi joj to i napravio jer sam takav tip,jos da imam recimo MTB isao bi stalno u grad samo sto je problem jer nemam di stavit biciklu .A i Rijeka nije ravna kao Split tako da ovdje bicikle nisu popularne jer nakon 8 sati skole nebi bas sretan se penjao po 5-6% par km i vise do kuce,a bome niti po mraku ili kada okrene ovdje na kisu.Dosta sam ovu sezonu kisao i topio se u vodi.

Rukavice...;)

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Oly_E3 kaže...

Nastavak od onoga jučer -> nemaju svi 2 bikea, a mijenjat svaki put pedale je malo nepraktično.

Ne to Đizs Krajst, već ovo: Imaš platformu koja se kopča na SPD, ovo sa slike Shimanov model, a to znači da ti je na jednoj strani platforma a na drugoj SPD priključak. Vozio sam ovako flat kad sam bio lud i mlad i sasvim su solidne (koliko flat može biti za XC uporabu). Ne moraš ih niti skidati, mogu poslužiti i kao štitnik kada voziš u SPD šuzama... A skida se super lako, isto kao i cipela... Ima varijatni i za CB i slično, a ako si malo vještiji sa bušilicom, možeš sam svoju platformu napraviti

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | Corsair F60 SSD | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Pa iskreno,ja bi joj to i napravio jer sam takav tip,jos da imam recimo MTB isao bi stalno u grad samo sto je problem jer nemam di stavit biciklu .A i Rijeka nije ravna kao Split tako da ovdje bicikle nisu popularne jer nakon 8 sati skole nebi bas sretan se penjao po 5-6% par km i vise do kuce,a bome niti po mraku ili kada okrene ovdje na kisu.Dosta sam ovu sezonu kisao i topio se u vodi.

Rukavice...;)

Griješiš ako misliš da je Split ravan grad. isto tako griješiš ako misliš da su u Splitu bicikle popularne.

Ravno je jedino uz more, ostalo su sve uzbrdice, osim ako ideš prema moru. 

Što rukavice, dobio si svoj odgovor već na to.

@Oly, čoviku je preskupo dat 200kn za pedale, a još da uzme i platforme za pedale koje su već i bez toga skuplje?! Usto, ne daju neko povjerenje da će držat nogu baš. Nema šanse da bi za tako nešto zamjenio svoju flat pedalu na 3900.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Sutra se ide u Gracisce par djiri napravit, trenirat i testirat bajk dal sve radi kako treba, brine me jedino avid zadnja kocnica, bila je na servisu u alanprimu ali mislim da jos uvjek ne radi kako treba..

Windows Phone 7 FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DommY kaže...

Sutra se ide u Gracisce par djiri napravit, trenirat i testirat bajk dal sve radi kako treba, brine me jedino avid zadnja kocnica, bila je na servisu u alanprimu ali mislim da jos uvjek ne radi kako treba..

Dommy morat ću te razočarat, ali mislim da neću doć, mada bi jako htio vidjeti to :) Ja ću svakako držati fige cijelu subotu i nedjelju ;)

@ mitsuoka http://www.njuskalo.hr/bicikl-pogoni/shimano-pd-m505-spd-smpd-22-clip-platforme-200kn-oglas-5981253

A cipele kupi kada još malo skupi novaca. Bez obzira na cijenu shvaćam ja da je to ipak nešto o čemo posebno svatko odlučuje, ali ja mu osobno toplo preporučam, pogotovo kada se na oglasniku nađe ovakvih modela pedala (jer dolaze kao stock na većini bikeova). Cipele se isto nađu jeftine i nove i ima svakakvih, pogotovo za mtb, pa možeš u njima normalno i hodati

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 8:25 (Oly_E3).
15 godina
neaktivan
DommY kaže...

Staza lijepo izgleda, uživaj, nemoj se razbit prije utrke, a na utrci sretno {#}

14 godina
Mitsuoka kaže...
ivanoile kaže...

Griješiš ako misliš da je Split ravan grad. isto tako griješiš ako misliš da su u Splitu bicikle popularne.

Ravno je jedino uz more, ostalo su sve uzbrdice, osim ako ideš prema moru. 

Što rukavice, dobio si svoj odgovor već na to.

S obzirom na Rijeku,ravniji je od nje.

15 godina
neaktivan

Ljudi šta bi po vama bilo isplativije kupit, gledam neki hardtail do 5000Kn:

Univega Alpina HT-550 4800Kn

Trek 6300 Disc 5000Kn

Merida Mats TFS 500D 5000Kn (ali složili bi mi klupski popust, nisu mi rekli koliko)

Ubiti nekako mi se ova Univega čini najslabijom, Za Trek-a nisam siguran zbog ovih Bontrager djelova, mada izgleda mi najbolji po prijenosu i vilici, a Merida mi nekako najbolje paše, samo se nemogu odlučit zbog vilice...

Ako imate kakav bolji prijedlog slobodno predložite {#}

2 Univega Alpina HT-550
12 Trek 6300 Disc
4 Merida Mats TFS 500D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bontrager dijelovi su ok osim starijih generacija guma. Ni nove nisu za kamenjar i sike, ali po šumi i Sljemenu sasvim ok. Jedino kočnice bi bilo dobro zamijenit na njemu, ali vilica je tu po meni veliki +, 2 klase više od Darta i XC 30.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 12:15 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan

Da ubiti zbog tih vilica se i kopkam šta odabrati, neznam, ako kupim meridu sa nekakvim popustom i ako uspijem prodati dart3 za kakvih 800/900Kn te još malo nadodam i mogao bi kupiti Recona Silver pa bi možda opet bio na 5000Kn troška a i kočnice mislim da bi bile dobre(shimano m445) pa ih nebi trebao mjenjati, neznam, ovisi koliki popust bi mi dali, trebao bi ih pitati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Taj Recon Silver je rebrandirana Tora, nije dobra kupnja. Pogledaj razliku u stanchionsima između starijeg i novog Recon Silvera.

Ako bude dobar popust, pa uzmeš pravog Recona, kasnije SLX kočnice i ludilo.

17 godina

Kako se kreću cijene velikog i malog servisa Fox Talasa RL 150-130-110mm hoda?

Mislim uzeti jedan bajk, ali ima tu vilju pa ne znam koliko se isplati pored RS Rebe sa 120mm koja je na jednom drugom?

edit:

koliko često treba raditi servis na takvim viljama? Ako se uzme u obzir da bi se išlo jednom tjedno na Sljeme ili slično.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 13:22 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Mislim uzeti jedan bajk, ali ima tu vilju pa ne znam koliko se isplati pored RS Rebe sa 120mm koja je na jednom drugom?

edit:

koliko često treba raditi servis na takvim viljama? Ako se uzme u obzir da bi se išlo jednom tjedno na Sljeme ili slično.

Ja bi uvijek uzeo RS ispred FOX-a, navika valjda {#} Moja preporuka, da odeš na dropbike forum, tamo potraži člana Zmijoljubac, on radi servise vilica, tako da češ tamo saznati informaciju iz prve ruke.

17 godina

Pitao čovjeka, kaže da bolje u ovlašteni servis (Vita sport mislim kojima sam mejl poslao ali ne odg) pa me to i pati kolika je cijena i koliko često treba raditi te servise.

Jer ako je svaki mali servis Talasa 400ak krznenih, a veliki oko 1000kn ne isplati mi se nikako koliko god dobra bila ta vilja.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan

Polovna Reba se moze naci na Dropbike forumu za 1300 kn, a da je malo vozena. Ja smatram da se ne isplati kupovati nova vilica u Hrvatskoj. Dosta je jeftinije uzeti polovnu Rebu ili Recona . 

Ja bi ti preporucio Meridu. Imam Univegu i nije nesto posebno. Bicikli je dosta tezak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Pero Dinamit

Po meni je bolja Reba. Talas je mozda bolja vilica od Rebe, no njezin servis je doska skup kao i kod vecine Foxova. Od svih XC vilica Reba je najeftinija za servisiranje.

15 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Pitao čovjeka, kaže da bolje u ovlašteni servis (Vita sport mislim kojima sam mejl poslao ali ne odg) pa me to i pati kolika je cijena i koliko često treba raditi te servise.

Jer ako je svaki mali servis Talasa 400ak krznenih, a veliki oko 1000kn ne isplati mi se nikako koliko god dobra bila ta vilja.

U svakom slučaju je bolji ovlašteni servis, makar znam da masa ekipe sama rastavlja, podmazuje i čisti svoje RS-vilice, svi djelovi su manje više dostupni na ebayu, CRC-u, nadam se da i u susjednoj Sloveniji, tako da si s te strane osiguran. Ukoliko ciljaš baš na Rebu, onda na vilicu iznad 2008.god. jer na starijoj sam imao dosta fleksanja nogu, vidim da ciljaš na AM vilice, pa se to onda skompenzira sa "jačom" osovinom. Prošle godine u to vrijeme RS Reba > 2008, je bila 1600-2000 kn.

15 godina
odjavljen
1BIT kaže...

Ja bi ti preporučio ovaj Trek 6300, frend ga ima i prezadovoljan je, imao sam Toru, i vozio sam Recona, i obadvije vilice su OK za taj cjenovni rang, kasnije dok skupiš nešto novaca kupiš neku zračnu vilicu, i voila. S time da je Trek cca 1000 kn jeftiniji nego inače.

15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

edit:

Prvo se odluči za klasu bikea, jer to su očigledno 2 bikea različite klase.

Sad svako koliko servis, ovisi koliko i kako se voziš. Moj Float ima 700-800km i dosta se dobro drži, a svašta je prošao.

17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

edit:

računaj do 500 Kn za veliki servis

servis 1 godišnje, zapravo ovisi koliko kolješ istu vilicu... ja svoju RockShox servisiram svake 3 godine

13 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ljudi šta bi po vama bilo isplativije kupit, gledam neki hardtail do 5000Kn:

Univega Alpina HT-550 4800Kn

Trek 6300 Disc 5000Kn

Merida Mats TFS 500D 5000Kn (ali složili bi mi klupski popust, nisu mi rekli koliko)

Ubiti nekako mi se ova Univega čini najslabijom, Za Trek-a nisam siguran zbog ovih Bontrager djelova, mada izgleda mi najbolji po prijenosu i vilici, a Merida mi nekako najbolje paše, samo se nemogu odlučit zbog vilice...

Ako imate kakav bolji prijedlog slobodno predložite {#}

Trek je ovdje očiti pobjednik, komponente su više manje iste osim kočnica gdje su najbolje kod Treka, a i naravno vilica koja bi spadala u srednji segment (sitno ispod rebe, razlika je između rebe i recona je nešto viša masa i mala razlika u osjetljivosti upijanja)

a i na kraju Trek mi nekako najbolje izgleda (nisam uopče poklonik treka, nego čak više Merida heh )

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 15:32 (DariusXX).
15 godina
neaktivan
DariusXX kaže...

Trek je ovdje očiti pobjednik, komponente su više manje iste osim kočnica gdje su najbolje kod Treka, a i naravno vilica koja bi spadala u srednji segment (sitno ispod rebe, razlika je između rebe i recona je nešto viša masa i mala razlika u osjetljivosti upijanja)

a i na kraju Trek mi nekako najbolje izgleda (nisam uopče poklonik treka, nego čak više Merida heh )

Kočnice nisu bolje kod Treka. Elixir 1 je bolji od Juicy 3, kako kvalitetom, tako i snagom.

13 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
DariusXX kaže...

Kočnice nisu bolje kod Treka. Elixir 1 je bolji od Juicy 3, kako kvalitetom, tako i snagom.

Ja sam zbog brzine pročitao Elixir 3 {#} .... hvala na ispravku

17 godina
Ziga kaže...
Pero Dinamit kaže...

bla bla

računaj do 500 Kn za veliki servis

servis 1 godišnje, zapravo ovisi koliko kolješ istu vilicu... ja svoju RockShox servisiram svake 3 godine

To za Fox ili RS govoriš? 

15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

To za Fox ili RS govoriš? 

To je za Fox, ali sve ovisi koliko, kako voziš, te kako održavaš bike.

16 godina
Oly_E3 kaže...
DommY kaže...

Dommy morat ću te razočarat, ali mislim da neću doć, mada bi jako htio vidjeti to :) Ja ću svakako držati fige cijelu subotu i nedjelju ;)

@ mitsuoka http://www.njuskalo.hr/bicikl-pogoni/shimano-pd-m505-spd-smpd-22-clip-platforme-200kn-oglas-5981253

A cipele kupi kada još malo skupi novaca. Bez obzira na cijenu shvaćam ja da je to ipak nešto o čemo posebno svatko odlučuje, ali ja mu osobno toplo preporučam, pogotovo kada se na oglasniku nađe ovakvih modela pedala (jer dolaze kao stock na većini bikeova). Cipele se isto nađu jeftine i nove i ima svakakvih, pogotovo za mtb, pa možeš u njima normalno i hodati

A dobro ajde, druge godine ili vec kad bude, nije bitno:)

Hvala hvala!!:D

Mitsuoka kaže...
DommY kaže...

Staza lijepo izgleda, uživaj, nemoj se razbit prije utrke, a na utrci sretno {#}

Nadam se da necu, kao šta sam zadnji put, danas je odraden trening na stazi, ide dosta ok, ne nešto brzo, ali ide bez nekih problema. Treba malo linije usavrsit i par djireva napravit jos i to je to..pa šta bude...

Hvala:)

Windows Phone 7 FTW
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 0:01 (DommY).
15 godina
neaktivan
alankish kaže...

Ja bi ti preporučio ovaj Trek 6300, frend ga ima i prezadovoljan je, imao sam Toru, i vozio sam Recona, i obadvije vilice su OK za taj cjenovni rang, kasnije dok skupiš nešto novaca kupiš neku zračnu vilicu, i voila. S time da je Trek cca 1000 kn jeftiniji nego inače.

Pa zar Recon nije zračna vilica, tj single air {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice