Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 618.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Temperature vaših PC grijalica
strit kaže...

Underlight@ Ako si tako bez problema pročitao točne temperature i grafe i procesora onda več razumiješ pojam temperatura{#}.

Kod tebe je očiti primjer dobre temperature tako da je tvoj post besmislen jer da si svoje temperature usporedio sa recimo stoncin3-ovim na par post-ova prije shvatio bi da su tvoje temp ok.{#}

stoncin3 ima OK temperature

evo ss ispod kao dokaz{#}

I ne spammajte(mo) više..

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina

Vidio ja vase temperature pa sam skinuo furmark i testao svoju HD3850. Malo je OC-ana (715/840)... to joj nije maximum. Pogledajte xD

EDIT: Ne vidi se bas lijepo pa vam evo tu.... temperatura grafe pod 100% je 94C :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 21:58 (IroniX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
IroniX kaže...

Vidio ja vase temperature pa sam skinuo furmark i testao svoju HD3850. Malo je OC-ana (715/840)... to joj nije maximum. Pogledajte xD

EDIT: Ne vidi se bas lijepo pa vam evo tu.... temperatura grafe pod 100% je 94C :D

Trebao si još testirat, vidiš da se nije stabilizirala temperatura. Mislim da bi išla preko 100 {#}

14 godina
IroniX kaže...

Bolje nemoj više testirat dok se nije nešta zapalilo {#}.

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
IroniX kaže...

Da, hlađanje je katastrofa ali umro bih od znatiželje da vidim te temperature {#}

15 godina
neaktivan

Evo danas si skinem everest i kad pogledam temperature imo sam što i vidjet. Sve jezgre na 0 stupnjeva al to je mislim zato sto nema snzora za jezgre ali me više zabrinjava temperatura auxa koja je oko 120stupnjeva. Moze mi neko reči koji je to opće dio na računalu taj aux, i jeli moguće da mi pokazuje krivu temperaturu zbog pokvarenog senzora ili loših drivera za matićnu(koristio sam one koje sam dobio na cdu uz matićnu, kasnije ću skinut nanovije)

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je GT9800 u Furmarku isla preko 110C pa bi se sve ugasilo/srusilo. Naravno crkla je ubrzo :).

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...
IroniX kaže...

Zato sam i prekinuo xDD

15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...

Evo danas si skinem everest i kad pogledam temperature imo sam što i vidjet. Sve jezgre na 0 stupnjeva al to je mislim zato sto nema snzora za jezgre ali me više zabrinjava temperatura auxa koja je oko 120stupnjeva. Moze mi neko reči koji je to opće dio na računalu taj aux, i jeli moguće da mi pokazuje krivu temperaturu zbog pokvarenog senzora ili loših drivera za matićnu(koristio sam one koje sam dobio na cdu uz matićnu, kasnije ću skinut nanovije)

Ista stvar, kad otključam ostale jezgre (X2>X4) nevidim temperature procesora. Također, Everest ne zna model matične, dok windowsi znaju.

14 godina
zOjA26 kaže...

Iskreno zaista nemam pojima što je to Auxtin naime i mene to zanima jer i meni piše kako je nekih 128 stupnjeva i tako od prvog dana.

Za utjehu sve radi ko urica i nemam nikakvih problema.

Inače napravio sam i flash bisa na 1.5 cak ni to nije riješilo problem.

Na raznim forumima i onome što sam čitao(našao) dosta ljudi ima problem s time a odgovor je kao neko krivo očitanje.

Pa eto ako netko zna odgovor na ovo pitanje volio bih i ja pročitati i naučiti nešto novo.

Osobno mislim kako nema mjesta za paniku jer od tolike temperature sigurni bi nešto izgorilo već davno ili čudno mirišalo iz kučišta.

15 godina
neaktivan

Neznam dali je ovo dobro.U sobi je 24c.

Test Furmark Test Furmark
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
draž kaže...

Grafa 66 stupnjeva nakon testa*?

PS3 ID- http://gamercards.exophase.com/111351.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 10:36 (Tommy_123).
14 godina
neaktivan

Zimi vam i netreba grijanje u kuci, kada imate PC xD ! Pogotovo koji se pregrijava xD !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije nakon testa več za vrijeme testa.Ovo su temperature idle.

Idle Idle
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 10:45 (draž).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Tommy_123 kaže...
draž kaže...

Grafa 66 stupnjeva nakon testa*?

I to nakon 5 minuta testa ako dobro vidim na njegovom screenshotuXD

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
17 godina
neaktivan

Dajte se naučite ne uzimati SSove cijelog desktopa jer dok to ovaj bugov forum umanji i smanji kvalitetu onda se niš' ne vidi.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ne vidiš što piše na onim SSovima iznad malo se zabrini. {#}

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
PLASMAorLCD kaže...

Ako ne vidiš što piše na onim SSovima iznad malo se zabrini. {#}

lol Onaj AIDA prozor se vidi unutra u njemu ali prvi SSXD

Na njemu je i Furmark kao dokaz i ja sam jedva uspio pročitati dokaze..

edit

Jeli puno 51° na matičnoj u load?

edit

el su ovo dobre temperature u idle?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 18:01 (stoncin3).
14 godina
protjeran

Pa nije bas puno. Preko 60 je puno, mada nekima na Crosshair ide preko 65C.

Moja nije tako vruca. Ispod 50C je NB  mada dotakne i 50C, a SB ispod 45C. A Motherboard je ispod 40C.

Jako je bitno da ploca ima ocitavanje zasebno NB, SB, MOBO. Da ne pokazuje samo Motherboard.

Tako je moj GIGABYTE a NB ne smes rukom da dotaknes heatsink a pokazuje 40C.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 15:38 (Vlada011).
14 godina
stoncin3 kaže.

edit

Nije loše zapravo sasvim ok s obzirom koliko je toplo naime ne možeš očekivati cpu temp. 25 kad je u sobi 33 stupnja{#}.

Tak se nekak vrti i kod mene makar sam shvatio kako je haf 912 kočnica za hlađenje sistema,ono s novim kučćištem nije bila provokacija prema tebi nego počni razmišljti o tom.

15 godina
neaktivan

evo promjenio procesor pa me zanima jel brzina venta od 4870 rpm prevelika ili negde taman s obzirom da proc ide do 400C max

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Tiby kaže...
stoncin3 kaže.

edit

Nije loše zapravo sasvim ok s obzirom koliko je toplo naime ne možeš očekivati cpu temp. 25 kad je u sobi 33 stupnja{#}.

Tak se nekak vrti i kod mene makar sam shvatio kako je haf 912 kočnica za hlađenje sistema,ono s novim kučćištem nije bila provokacija prema tebi nego počni razmišljti o tom.

Evo sada mjereno: sobna temperatura 28°C. Prvi screen idle nakon 5 minuta surfanja, drugi nakon loada. Btw MBO temperatura se ne grije preko tih 50° ni nakon 24/7:)

Mislim da joj to neče naštetiti iako čak mislim da je presudni faktor senzor koji se nalazi tik do GPU chipa na ploči, a grafička se dosta jako grije pod opterećenjam pa i to doprinosi povećanju temperature:\

Btw kako stojim sa diskovima jesu oni pretopli?

Hvala.

idle idle
load load
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 13:54 (stoncin3).
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Evo sada mjereno: sobna temperatura 28°C. Prvi screen idle nakon 5 minuta surfanja, drugi nakon loada. Btw MBO temperatura se ne grije preko tih 50° ni nakon 24/7:)

Mislim da joj to neče naštetiti iako čak mislim da je presudni faktor senzor koji se nalazi tik do GPU chipa na ploči, a grafička se dosta jako grije pod opterećenjam pa i to doprinosi povećanju temperature:\

Btw kako stojim sa diskovima jesu oni pretopli?

Hvala.

Sve je to ok samo je grafička malo na rubu, ali po meni preko 90 baš i ne bi trebala ići.

17 godina
protjeran
Jakovp kaže...
stoncin3 kaže...

Sve je to ok samo je grafička malo na rubu, ali po meni preko 90 baš i ne bi trebala ići.

Slažem se u potpunosti da je 85-90° gornja granica za sigurnost GPU chipa što se temperatura tiče a i vijeka trajanja:DDD

No meni preko 90 ide samo OC-ana a to ide samo radi benchmarkanja, dok u igrama goni sve na max detaljima i na 810MHz (default) čak i Metro2033 na Full HD sa PhysX i DOF ON:P

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Jakovp kaže...
stoncin3 kaže...

Slažem se u potpunosti da je 85-90° gornja granica za sigurnost GPU chipa što se temperatura tiče a i vijeka trajanja:DDD

No meni preko 90 ide samo OC-ana a to ide samo radi benchmarkanja, dok u igrama goni sve na max detaljima i na 810MHz (default) čak i Metro2033 na Full HD sa PhysX i DOF ON:P

otvori bocnu stranicu kad benchas i to je to :D 

15 godina

evo ovako ima problem vezano za laptop thoshiba satellite intel L500 celeron procesor je u njemu

temperature prelaze preko 100C procesora i integrirane graficke kartice jel to normalno kod ovih laptopa a temperature hdd su ok 50C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

evo ovako ima problem vezano za laptop thoshiba satellite intel L500 celeron procesor je u njemu

temperature prelaze preko 100C procesora i integrirane graficke kartice jel to normalno kod ovih laptopa a temperature hdd su ok 50C

-kriva ocitanja.

S cim ocitavas?

Probaj GPU-Z, CoreTemp, Everest i HW Monitor.

Ovo je nemoguce, a ako ipak budu takve temp, rastavi ga i ocisti, i odi u BIOS pogledat temp.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
17 godina
dreadmoore kaže...

temperature prelaze preko 100C procesora

Imao sam i ja neki dan slučaj s jednim laptopom. Kod pokretanja u idleu je odmah temperatura 60-70C, a kod većeg opterećenja bilo je 115 C i naravno dolazilo do gašenja laptopa.

A ništa, otvaranje, čišćenje... ako su očitanja dobra.

16 godina

Evo moje temperature.

Upravo sam očistio kućište i vent vrti na 100% {#}

0 0 hvala 0
15 godina
chutac kaže...
dreadmoore kaže...

-kriva ocitanja.

S cim ocitavas?

Probaj GPU-Z, CoreTemp, Everest i HW Monitor.

Ovo je nemoguce, a ako ipak budu takve temp, rastavi ga i ocisti, i odi u BIOS pogledat temp.

everst ultimate zadnja verzija ali izgleda da laze 10C sad sam stavio hw monitor 

a igrao sam wowa na njemu inace nema neke preformanse ali to je bila proba veceras cu ga jos testirati pa cu vam javiti sta se jos dogadja

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 22:42 (dreadmoore).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice