Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 617.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
elina08 kaže...

Pozdrav,

Napravio sam malu usporedbu dva hladnjaka koju bi podjelio s vama ,obično svi review-i koje čitamo napravljeni su na sobnoj temperaturi od 20-24°C a i daju sliku neke idealne situacije.Pošto to i nije uvijek tako i temperature u prostoriji znaju prelaziti i 30°C.

Kakve su nam temperature tad, dok igramo ili radimo nešto drugo na kompu?

Tako da sam odučio testirati na temperaturi od 30°C (slika-01)

Hladnjaci koje sam testirao su ,Termalright Ultra 120 eXterme i Noctua NH-D14 (slika-02,03,04)

Nisam ih uspio testirati isti dan jer sam NH-D14 dobio taj dan kad sam testirao TRUE 120 a prvi rezultati s NH-D14 su bili izuzetno loši zbog neravne baze hladnjaka koju sam morao poravnati i polirati,baza na TRUE 120 je također polirana.Testovi su unatoč tome rađeni na identičnoj temperaturi .

Svi testovi su napravljeni u zatvorenom kučištu,a radi se o CoolerMaster HAF 922 solidno provjetrenom s dva CM 200mm(700rpm) i tri CM 120mm(2000rpm) venta, softverski regulirana.All green led

Na raspolaganju sam imao dvije paste ,AC artic silver i AC MX-3(slika-05) ,odlučio sam se za MX-3 zbog toga što silverici treba neko vrijeme da "nalegne".

Na TRUE 120 su korišteni CoolerMaster Sickleflow green led 2000rpm u push&pull , a na NH-D14 korišteni su stock ventovi  i več navedena dva CoolerMaster venta.

Testna konfiguracije je pod moj PC , PC:1

Core i7 950@4GHz , 1.250V

REZULTATI

* rezultati se odnose na najtopliju jezgru

Termalright Ultra 120 eXterme, rev.A

Idle - 48°C

Load, Prime95 -peak 77°C , avg. 75°C

(slika-06,07)

Noctua NH-D14, stock fans

Idle - 48°C

Load, Prime95 - peak 79°C , avg. 76°C

(slika-08,09)

Noctua NH-D14 , 2x CoolerMaste Sickeflow 2000rpm

Idle - 47°C

Load, Prime95 - peak 78°C , avg. 76°C

(slika-10,11)

Ko što se vidi ovdje su se još jednom dokazali Noctua ventovi koje vrte na znatno manje okretaja i pritom su i dosta tiši a razlike u temperaturama gotovo da nema.

Iznenađeni rezultatima?

P.S. - Ovih dana ću posuditi i Prolimatech Megahalems i onda dodam i te rezultate.

Jel si siguran da je noctua dobro nasjela,mozda bi mogao ispolirat(izravnat) i CPU.Bas me zanima kolko bi dobio sa Zalman Performom.

14 godina
neaktivan
carmack kaže...
elina08 kaže...

Pozdrav,

Napravio sam malu usporedbu dva hladnjaka koju bi podjelio s vama ,obično svi review-i koje čitamo napravljeni su na sobnoj temperaturi od 20-24°C a i daju sliku neke idealne situacije.Pošto to i nije uvijek tako i temperature u prostoriji znaju prelaziti i 30°C.

Hladnjaci koje sam testirao su ,Termalright Ultra 120 eXterme i Noctua NH-D14 (slika-02,03,04)

Nisam ih uspio testirati isti dan jer sam NH-D14 dobio taj dan kad sam testirao TRUE 120 a prvi rezultati s NH-D14 su bili izuzetno loši zbog neravne baze hladnjaka koju sam morao poravnati i polirati,baza na TRUE 120 je također polirana.Testovi su unatoč tome rađeni na identičnoj temperaturi .

Svi testovi su napravljeni u zatvorenom kučištu,a radi se o CoolerMaster HAF 922 solidno provjetrenom s dva CM 200mm(700rpm) i tri CM 120mm(2000rpm) venta, softverski regulirana.All green led

Na raspolaganju sam imao dvije paste ,AC artic silver i AC MX-3(slika-05) ,odlučio sam se za MX-3 zbog toga što silverici treba neko vrijeme da "nalegne".

Na TRUE 120 su korišteni CoolerMaster Sickleflow green led 2000rpm u push&pull , a na NH-D14 korišteni su stock ventovi  i več navedena dva CoolerMaster venta.

REZULTATI

Idle - 48°C

(slika-06,07)

Idle - 48°C

(slika-08,09)

Idle - 47°C

(slika-10,11)

Ko što se vidi ovdje su se još jednom dokazali Noctua ventovi koje vrte na znatno manje okretaja i pritom su i dosta tiši a razlike u temperaturama gotovo da nema.

Iznenađeni rezultatima?

P.S. - Ovih dana ću posuditi i Prolimatech Megahalems i onda dodam i te rezultate.

Jel si siguran da je noctua dobro nasjela,mozda bi mogao ispolirat(izravnat) i CPU.Bas me zanima kolko bi dobio sa Zalman Performom.

Noctua je nakon poliranja dobro nasjela,otisak je dobar.CPU nisam polirao zbog garancije.I mene također zanima kako bi se Zalman nosio s vručinom.

Ako netko ima volje pa da testira na 30+°C ,jer nažalost trenutno ne mogu doći do tog coolera.

Ovih dana odnosno kad nabavim kit za montažu TRUE na AM3 socket testirat ću , AC freezer eXtreme,Big typ 14 pro,TRUE 120 i NH-D14 na AM3 platformi , naravno na 30+°C {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 6:18 (elina08).
14 godina
neaktivan
elina08 kaže...
carmack kaže...
elina08 kaže...

Pozdrav,

REZULTATI

Idle - 48°C

(slika-06,07)

Idle - 48°C

(slika-08,09)

Idle - 47°C

(slika-10,11)

Iznenađeni rezultatima?

Noctua je nakon poliranja dobro nasjela,otisak je dobar.CPU nisam polirao zbog garancije.I mene također zanima kako bi se Zalman nosio s vručinom.

Ako netko ima volje pa da testira na 30+°C ,jer nažalost trenutno ne mogu doći do tog coolera.

Ovih dana odnosno kad nabavim kit za montažu TRUE na AM3 socket testirat ću , AC freezer eXtreme,Big typ 14 pro,TRUE 120 i NH-D14 na AM3 platformi , naravno na 30+°C {#}

Kad ih istestiras sa stock ventilatorima probaj ako mozes staviti svoje tako da bas istestiras performanse samog heatsinka.I ako mozes stavi

dva ventilatora na AC extreme.Mislim da je taj cooler podcijenjen.Da,ono su bili interesantni testovi izmedu noctue o TRUE-a.Navodno da

thermalright stavlja drugaciji fluid u heatpipe-ove.

17 godina
protjeran

Evo nova grafa se grije u mom kejsu.. Temp ispod.

Furmark 1.9.1 apdejtani 1080p benchmark 1 min

GTX560 Palit 810/1002MHz

Odmah sam ju overclockirao na tvorničke clockove od GTX560 Sonic Platinum @900/1050MHz

Grafička je stabilna. Temmeratura nakon 1 minute benchmarka je 91°što ja osobno mis nie puno za Furmark.:\

Link na screenshot..

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Čovječe, pa tebi su diskovi na skoro 50 stupnjeva...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
14 godina

Pa neznam sad jel nije puno, ali svakako nije ni malo {#}.

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa ono... diskovi na 48, grafa na 91 (nakon MINUTE furmarka) - moraš biti poprilično optimističan da kažeš kako to nije puno!

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 13:00 (Friday).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Evo nova grafa se grije u mom kejsu.. Temp ispod.

Furmark 1.9.1 apdejtani 1080p benchmark 1 min

GTX560 Palit 810/1002MHz

Odmah sam ju overclockirao na tvorničke clockove od GTX560 Sonic Platinum @900/1050MHz

Grafička je stabilna. Temmeratura nakon 1 minute benchmarka je 91°što ja osobno mis nie puno za Furmark.:\

Link na screenshot..

Puno je za GTX560 i kartice tog ranga. savjetujem ti da ne vrtiš Furmark s klokanom grafom jer nemaš potrebe, samo je pržiš bezveze.

itomic009 kaže...

Jest puno, moj zamzung je na 30.

14 godina

Ma mislio sam na grafu ;)

15 godina
protjeran

neznam jel ovo dobro al molim vas recite mi 

Catalyst Catalyst
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 13:06 (Dominik121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Friday kaže...

SSD 44°, F3 46°C!

Jer to OK?

Ono je nakon ure benchmarkanja, a imam sve ventilatore u kućištu na minimumu. (30%)

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
17 godina
odjavljen
Dominik121 kaže...

neznam jel ovo dobro al molim vas recite mi 

Siguran si ;)

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...
Friday kaže...

SSD 44°, F3 46°C!

Jer to OK?

Ono je nakon ure benchmarkanja, a imam sve ventilatore u kućištu na minimumu. (30%)

Za SSD ne znam, ali F3 bi mogao biti hladniji. E sad, ako si sat vremena radio perverzije sa kompom onda recimo da je OK...

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran
Friday kaže...
stoncin3 kaže...
Friday kaže...

E sad, ako si sat vremena radio perverzije sa kompom onda recimo da je OK...

Lol sat i pol..{#}

Evo sad mi HWMonitor pokazuje 45 stupnjeva za Samsunga F3;) Ohladit će se on..

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 13:29 (stoncin3).
15 godina
protjeran

Ne svidjaju mi se ove vrijednosti: Gigabyte gtx 560 ti. Temperature nikako da padnu ispod 40C u idleu.

Brutal Truth \m/

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Lol pa tebi je vent na 60%..XD

Kako se to glasno čuje? Meni je na 33%.

A inače 40°C za idle je super. Šta se ti brineš?

17 godina

komp 2

u sobi je 30C

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Komp pod Moj PC:P

Idle

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moj pc idle

Load je nakon 2h Crysis2,full hd ultra postavke DX11 on.

Idle Idle
Load Load
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 17:14 (Tiby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Ne svidjaju mi se ove vrijednosti: Gigabyte gtx 560 ti. Temperature nikako da padnu ispod 40C u idleu.

Moaj d nikako da padne s 50,stalno 54 u idle-u,makar ima 30c+ u sobi.

Nakon igranja neke igre,poveča se za 5,6 stupnjeva.

Piše ad mi vent radi na 35,jel mogu nekak stavt da radi za 10 posto više?

PS3 ID- http://gamercards.exophase.com/111351.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 17:38 (Tommy_123).
17 godina
protjeran

Nove temperature:DDD

Btw isto u idle:O

U čemu bi mogao biti problem? Možda jer je SSD u BIOS-u postavljen kao primarni boot disk?

Btw ovdje piše da su mu temperature (valjda one radne između 40-80°C)

Sada nakon pola sata je se diglo sa 34 na 42 i tako stoji:P

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 19:53 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

U čemu bi mogao biti problem? Možda jer je SSD u BIOS-u postavljen kao primarni boot disk?

SSD ti mora biti 0°C sve ostalo je greska ako ti ocitava bilo kakvu temperaturu.nema ti to veze ak je primarni disk. da imas kakav vent na prednjoj strani kucista, jako bi ti pale temperature

17 godina
protjeran
xyan kaže...
stoncin3 kaže...

SSD ti mora biti 0°C sve ostalo je greska ako ti ocitava bilo kakvu temperaturu.nema ti to veze ak je primarni disk. da imas kakav vent na prednjoj strani kucista, jako bi ti pale temperature

Greška u HWmonitoru ili..?

:\\ Znači, razumio sam treba očitavati 0°, a stvarna temperatura mu je ovakva kakva je kod mene!

16 godina
protjeran

Evo i moje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XP Master kaže...

Evo i moje.

Evo i moje kod SpeedFan-a:

jer ovo u redu?

15 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Evo i moje.

sta je s tvojim napajanjem?!? ovo izgleda ko da je podivljalo

16 godina
protjeran
xyan kaže...

sta je s tvojim napajanjem?!? ovo izgleda ko da je podivljalo

Takvo je uvijek. Više se i ne brinem.

15 godina
neaktivan

jel ok temperatura matične  ili?

:)

0 0 hvala 0
14 godina

Moje cudo sve hladnije.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
alexspalato kaže...

jel ok temperatura matične  ili?

Nema previše smisla gledat temperature u idle modu. Upali OCCT ili P95 pa prati temperature.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice