MaxxMem

poruka: 417
|
čitano: 60.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
MaxxMem
Jurky kaže...

odlicne rezultate daju tvoji corsairi, a bome im je cijena i paprena, ima li razlika ovih i tvojih dominatora osim u boji spredera.

Inace su 1200kn skuplji od ovih mojih dominatora, neznam jeli to samo kod nas tako ili je stvarno tolika razlika u cijeni i vani.

To je moja memorija, a razlog zašto su plavi u Linksu je lančana reakcija, uvoznik je stavio krivu sliku na svoj web site i naravno svi naši trgovci proširili sliku dalje...

I vani je ista razlika u cijeni, stvar je u tome što Corsair probire najbolje od najboljeg, i to je cijena koju plaćaš za hand picked chipove + ime ( u odnosu na konkurenciju sa istim chipovima) a zašto su moji toliko skuplji od tvojih, zato jer su tvoji za normalne kupce koji vole fine komponente a moji su alat za overclockanje i benchmarke

Krivi ti je drugi link ali znam da misliš na ove

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 2:04 (Cele303).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
MaxxMem

eo i odmene

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 2:17 (tarankula).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Ajde napiši pod "moj pc" koju memoriju imaš ili editiraj svoj post, proizvođač i model, ostalo sam sve napisao na top listi

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem
Cele|: Testirao sam ja tvoje RAM-ove na 2000Mhz, al sam imo loše reyultate u nisam ni postao.
Stvar je sto sam ograničen u pogledu bryine Uncore-a.Da bi RAM radio na 2000mhz temeljni takt(bclk) mora biti isključivo na 200Mhz jer mi je mnozitelj na Uncore-u ograničen na 18x
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: MaxxMem
Cele303 kaže...

Ajde napiši pod "moj pc" koju memoriju imaš ili editiraj svoj post, proizvođač i model, ostalo sam sve napisao na top listi

izvinjavam se ,nedavno sam mjenjo ram pa zaboravio promjeniti moj pc

14 godina
MaxxMem
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MaxxMem
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 5:33 (zubic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MaxxMem

evo na hwbotu poslastica posebno za micromana ako jos ima one rezultate na 2688 MHz

stavili su novu kategoriju MEMORY CLOCK, trenutno bi bio treci na svijetu sa gore navedenim frekvencijama,

trenutni prvi ima najveci clock od 3.292MHz :)))

jedina mana je sto se kao i Maxxmem ne boduje :(

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Zbrisao sam rezultate. Uglavnom ovo mi ionako nije problem ponovno napravit jer i moji Ripjawsi idu do toliko samo sa mnogo večim latencijama.

Mada iskreno nevidim previše smisao ovoga jer tu če definitivno svak sa iole boljim RAM-om i OBAVEZNO socket 1156 prebacit 2300Mhz.

Dok če ovi sa X58 biti zakinuti jer je ograničen memorijski kontroler koji mora biti duplo brži u odnosu na RAM.

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

CPU: Sempron 140@ 3915Ghz 1,475v

Mbo: dfi 790fx m2r

Ram: ddr2 OCZ LV 1066 2x2gb @ 1160Mhz 5-5-5-15 2t 1,85v

Memory-Copy: 12237 MB/s

Memory-Read: 10591 MB/s

Memory-Write: 9866 MB/s

Reached memory score: 10,23 GB/s

Memory-Latency: 45,1 ns

14 godina
MaxxMem

Jooj@ Dobra ti je ta ddr2 memorija a ni ploča nije za bacit. Sve u svemu pohvale. Kak si uspio dobit tak visok nb i ht? Kak si to uspio uopče boot-at??

Evo i moj score:

Corsair dominator ddr2 4GB@1066

Ako neko ima prijdlog da dobijem bolje rezultate neka napiše thanks

pozz

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 23:26 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MaxxMem

Možeš ovdje vidjeti kako ide s boljim procom, tj s onim koji ima bolji IMC (memorijski kontroler)

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?56048-LP-UT-790FX-M2R-955BE-Possible-....Sure-it-is-%29

no ne sumnjam da je imao i probrane rame Osmijeh , ista ploča je u pitanju...

iako stavio sam zadnji bios pa ram dosta overvolta (za razliku od prethodnog, na kojem tog nije bilo) ccc 0,5v tj u biosu sam stavio 1,8v a pokaziva 1,85v u winsima...

a dfi se ostavio ploča za obične kupce pa mislim da novih biosa i poboljšanja neće ni biti... Plač

na ploči sam vozio starog 5000+ be 335x9=3015ghz (fsb ide do 350) undervoltan s 1,375v na 1,30v

jedina mana je što ima malo stariji SB600...

ovdje je NB 1,35v, ide proc i više, stabilan je na ravnih 4Ghz, s nb na 3000mhz kao i HT  na 3000mhz, ali bi morao opustiti latencije memoriji jer ona ne ide više s ovim latencijama...

a onda bih dobio manji skor (isprobano Namigiva )

inače na ovim gore postavkama (slika s maxmem-om) nije baš stabilan, vjerojano zbog NB-a, a kako je dosta vruće ne želim mu nabijat više volti, iovako je dosta topla... 55-60C

tj kad mu puknem test recimo dok je memorija smanjena (ccc 1100 mhz) radi ok... kad smanjim cpu takt (naravno i ht i nb) i dignem memoriju prolazi memtest bez problema,

ali kad ih kombiniram na max onda dolazi do nestabilnosti... no vjerojatno bi se dalo naštimat da radi sve na max ali baš nemam ni vremena ni volje...Mršti se

edit: probaj samo s jednom pločicom (imaš na prvoj strani moj rez s dominatorima ali samo 2gb i probaj s što većim taktom cpu-a, ne mora bit stabilan , tj nek bude dovoljan za print screen Smijeh )

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 16:10 (Jooj).

0 0 hvala 2
14 godina
MaxxMem

Evo malo bolji rez s mojim dominatorima ddr2 1066.

Kad nađem vremena bacit ću se malo na žešći oc pa bumo vidlim možda bu i bolje.

pozz

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Ok, lista uređena, strit je uletio na listu, stoncin3 kao zadnji na generalnim listama, tarantula i rambox kao zadnji na amd listama su ispali

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 22:10 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MaxxMem

Da malo update-am:

Znači malo žešći oc i u odnosu na stock ogromni dobitci.Cool

Ipak mislim da se moji dominatori slabo clockaju.Plač Ako nađem vremena možda probam sa samo jedno pločicom pa možda smanji latencije.

pozz

Mislim da ovo zaslužuje ispravak u tablici. Mislim da ovo zaslužuje ispravak u tablici.
Za usporedbu sve stock i auto cpu@undervolt@1,225V Za usporedbu sve stock i auto cpu@undervolt@1,225V
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 0:06 (strit).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cele303 kaže...

Ok, lista uređena, strit je uletio na listu, stoncin3 kao zadnji na generalnim listama, tarantula i rambox kao zadnji na amd listama su ispali

Kam sam ja nestal sa Top 30 Latency Score liste, sa 68.9 stavljaj me tam ili te bum tužil fuckaj ga.SmijehNevinašce

16 godina
neaktivan
MaxxMem

ups, ne kužim kako te nema na glavnoj listi :o

Idem pronaći tvoj screenshot pa te stavim na listu :)

.

.

.

Ok, sredio...

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 9:29 (Cele303).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
MaxxMem

Imam G.Skill Trident memoriju 2x2GB na 2000MHz.

Preporuka proizvođača je za OC koristiti je na tvorničkim vrijednostima 9-9-9-27@2000 a ako ne OC-amo onda koristiti 7-7-7-21@1600 što 100% mora raditi. Najniže moguće latencije su 6-7-6-18.  Da li se ovo čini realno jer kad se pitalo o voltaži su oprezni i maks 1,65 na 2000MHz preporučaju a tako i piše u deklaraciji dok za manje frekve može i sa 1,6V? Pa zar ni malčice ne smije gore voltaža? Inače, kad sam OC-ao nisam mogao dobiti neki junački BCLK - ne znam sad na pamet...al mislim da je mema radila na 2150MHz maks bez dizanja voltaže. Pošoto ima poveća hladila trebalo bi to ići malo gore, zar ne? Koliko je sigurno nabaciti 1,70V i ima li potrebe ako ih dignuo na cca 2200?

Kad dođem doma ću probati kako ide pa stavim ovdje....

Trenutno su na 1800 jer mi je cpu na 23x180, ionako ne pomaže nešto previše veći takt osim za testove - čemu onda grijati u sobi :)))

DODATAK: evo slike - bez puno podešavanja radi na izvrsnih 8-8-8-25-1T @1950MHz (tvornički 9-9-9-27 @2000)

Ne znam zašto ali CPU-Z 1.53.1 prijavljuje krive postavke memorije 10-8-8-25-1T a u BIOS-u je naravno podešeno kako MaxxMEM prijavljuje....ccc

poz

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 16:16 (Asta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MaxxMem

slikano prije 1 minutu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MaxxMem

evo i moga rezultata, nije baš nešto, ali

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

del4nec i jojo_surf su koristili high priority pa nisu na listi ali svejedno zahvala za doprinos temi, mind_challenge dodan na listu

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
MaxxMem

Evo i mene.

LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 22:53 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Evo i mene.

LINK

povečaj NB maksimalno koliko ide.

meni je dosta utjecalo na rezultat

i probaj još smanjit latencije

16 godina
MaxxMem

evo sad san stavia Priority NORMAL. Sorry

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

zašto su ti latencije tako visoke?, spusti barem na 9-9-9-24, a ide sigurno i niže!

14 godina
neaktivan
zubic kaže...

povečaj NB maksimalno koliko ide.

meni je dosta utjecalo na rezultat

i probaj još smanjit latencije

Ne idu latencije niže. Na 6-6 se neće bootat. Nije Kingmax baš za te stvari.

EDIT: Malo sam korigirao score.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 22:54 (ATiGamer).
14 godina
MaxxMem

Evo da i ja malo update-am svoje rezultate.

Napominjem da je to ddr2 mema stoga sam vrlo zadovoljan rezultatima.

jači bandwidth jači bandwidth
niže latencije niže latencije
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

Ok, stavit ću te na listu, samo još poslušaj savjet koji nema veze sa maxxmemom već sa svakodnevnim radom... Ostavio si sve na auto po pitanju memorije u biosu, memorija nema black edition profil i ploča ne zna latencije za 1600MHz pa automatski stavlja tvoje očajne latencije, daj to manualno poštimaj u biosu ako ništa barem na 9-9-9-24

clock2much
16 godina
Cele303 kaže...
jojo_surf kaže...

Ok, stavit ću te na listu, samo još poslušaj savjet koji nema veze sa maxxmemom već sa svakodnevnim radom... Ostavio si sve na auto po pitanju memorije u biosu, memorija nema black edition profil i ploča ne zna latencije za 1600MHz pa automatski stavlja tvoje očajne latencije, daj to manualno poštimaj u biosu ako ništa barem na 9-9-9-24

evo sad su latencije 9-9-9-24 :P

pogledaj pod moj pc koje ram-e iman pa koliko nisko bih trebao ici otprilike? ili to moran san da vidin oce li nakon sta stavin oce li mi se windowsi dignit ( nikad nisan u zivotu ista radia u biosu ili radia overclock sry)

i novi screen sa boljin rezultatom

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 16:48 (jojo_surf).
14 godina

@jojo ta tvoja konfa je sposobna za skoro duplo bolje rezultate po meni eventualno 70-80% bolje al za to treba dosta vremena nešto iskustva i puno pokušaja i pogreški. Ovak na stock ti je dovoljna za sve na max danas i u doglednoj budućnosti a ak si baš zagrizo za OC morat ćeš jako puno čitat i forum i našeg prijatelja google-a.

pozz

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice