MaxxMem

poruka: 417
|
čitano: 60.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: MaxxMem
AA-d00d kaže...
Fake_Alert kaže...

Pogledajte razliku izmedu rada racunala 15 h i nakon restarta,ima mala promjena ali sta ces vazna jeCool

I evo vece slike od CPUZ-a i HW monitora

Daj snizi napon procesoruSmijeh

Zakaj bi snižaval napon proca pa i moj X2 240 ima toliki defoltni napon,Belji se pa mu uopce ne smeta a on ima X4 proc nema tu problema nikakvih.Cool

Cele303 kaže...

Jooj, stavio sam tvoj drugi rezultat na listu i time smo došli do 20 upisa na listi, od sada svaki novi rezultat za listu baca nekog drugog van sa liste...

Ako bude previše Intela na vrhu mogao bi odvojit listu na AMD i Intel, šta mislite?

Mozes i tak napravit da normalno zakaj ne.Cool

14 godina
neaktivan
MaxxMem

Nek slobodno snizi napon

moj 240 ima def 1,425v a radi na 1,35v 3,500Ghz bez problema..

manje temp manje grijanje a stabilan...

dok x3 425 je već malo čudniji

on također ima def 1,425v  a s 1,35v radi stabilno tek na defaultu i možda malo iznad ali se nisam zezao s tim, odmah je dobio pencilin od 1,50v i piči na 3,600Ghz

preko toga je nestabilan i samo za koji bench odvrtit, ništa više..

no malo smo skrenuli s teme Osmijeh

@cele, bilo bi dobro ako ti se da zezat s tim jer će intel brzo izgurat amd reze...

ne kontam kako ovaj s kingmaxima ima veći skor tj rade mu na manjoj brzini s istim latencijama, isto 2x1gb

14. rambox - AMD X2 240 - 2x1GB DDR2 Kingmax - 833MHz 5-5-5-15 2T - 8.47 GB/s

15. Jooj - AMD X3 425 - 2x1GB DDR2 Corsair Dominator - 1100 5-5-5-15 2T - 8.10 GB/s

@Butcher, da dobro si rekao, vjerojatno je u tom razlika što imaš 2x2 a kod mene 2x1...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Jooj, stavio sam tvoj drugi rezultat na listu i time smo došli do 20 upisa na listi, od sada svaki novi rezultat za listu baca nekog drugog van sa liste...

Ako bude previše Intela na vrhu mogao bi odvojit listu na AMD i Intel, šta mislite?

sta si se cele pripa ali mislis da da bi tvoj amd x6 1090T moga izletit s listeNamigiva

samo ti daji okolo keksice ovima sa i7 pa bi brzo mogaSmijeh

edit: tek sam sad vidio na drugoj temi da pripremas tesku artiljeriju Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 18:51 (Jurky).
15 godina
MaxxMem

Malo sam kemijao ali ovo sam max izvukao!  Jedino ako netko zna kako staviti dominatore u 1T??

More POWER!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 10:44 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Cele303 kaže...

sta si se cele pripa ali mislis da da bi tvoj amd x6 1090T moga izletit s listeNamigiva

samo ti daji okolo kaksice ovima sa i7 pa bi brzo mogaSmijeh

hehe, samo je pitanje vremena kada će svi s AMD-om izletit s TOP 20 liste :(

930 mislim stavit pod vodu, imam high end vodeno, direktno spojit na kantu vode punu leda bez rezervara i radijatora... Ako tad ne padne 20 GB/s neće nikad Cool

Ovako nešto :D

http://img13.imageshack.us/img13/2743/dsc03101bi.jpg

.

.

.

Lista updateana i novi TOP 10 za Intel i AMD dodani

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 13:37 (Cele303).
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Jurky kaže...
Cele303 kaže...

samo ti daji okolo kaksice ovima sa i7 pa bi brzo mogaSmijeh

hehe, samo je pitanje vremena kada će svi s AMD-om izletit s TOP 20 liste :(

930 mislim stavit pod vodu, imam high end vodeno, direktno spojit na kantu vode punu leda bez rezervara i radijatora... Ako tad ne padne 20 GB/s neće nikad Cool

Ovako nešto :D

http://img13.imageshack.us/img13/2743/dsc03101bi.jpg

.

.

.

Lista updateana i novi TOP 10 za Intel i AMD dodani

Heh ovo je stvarno High End Vodeno.Improvizirano al učinkovitoSmijeh

Šta si se zapalio na svjetski rekord?

I'll be back
16 godina
Jooj kaže...

Nek slobodno snizi napon

moj 240 ima def 1,425v a radi na 1,35v 3,500Ghz bez problema..

manje temp manje grijanje a stabilan...

dok x3 425 je već malo čudniji

on također ima def 1,425v  a s 1,35v radi stabilno tek na defaultu i možda malo iznad ali se nisam zezao s tim, odmah je dobio pencilin od 1,50v i piči na 3,600Ghz

preko toga je nestabilan i samo za koji bench odvrtit, ništa više..

no malo smo skrenuli s teme Osmijeh

@cele, bilo bi dobro ako ti se da zezat s tim jer će intel brzo izgurat amd reze...

ne kontam kako ovaj s kingmaxima ima veći skor tj rade mu na manjoj brzini s istim latencijama, isto 2x1gb

14. rambox - AMD X2 240 - 2x1GB DDR2 Kingmax - 833MHz 5-5-5-15 2T - 8.47 GB/s

15. Jooj - AMD X3 425 - 2x1GB DDR2 Corsair Dominator - 1100 5-5-5-15 2T - 8.10 GB/s

@Butcher, da dobro si rekao, vjerojatno je u tom razlika što imaš 2x2 a kod mene 2x1...

Ne moze moj proc radit na ispod 1.420V i jos na 3.5 ghz nema sanse ne ide nikak. Ti imas DFI 790FX maticnu koja ima znatno bolju regulaciju napona sigurno nego ova moja. Pa onda je tu sve jasno no nije to nit bitno jer se na 1.4200 ne grije puno uopce, to je za AMD normalna temperatura ak imas dobar hladnjak a ne onaj stock šrot.Cool

14 godina
neaktivan
MaxxMem

Znam da je ta temp normalna za njih al ovako su još manje temperature Smijeh

plus što se kod ove dfi 790fx chipset dosta zagrijava tako kad smanjim tu voltažu i na chipsetu osjeti  (tu me spašava mali tanki 80mm vent na kućištu iza ploče, cm 690 kućište)

pa temp drži onakve kakve se mogu vidjeti na slikama (cc 45 idle do max 50c load) kad ga isključim dodaj 10c slobodno...

inače je..ni dfi 99% neće izbacit podršku za thubana, tj hoće za ploče s ddr3 (i to s malo zakašnjenja) ali za ddr2 najvjerojatnije ništa.. Plač

no već sam nabavio asrock 880gx extreme3 tako da nema zime Smijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Kako nije High end - Vidis da koristi bocu od Pepsija a ne od Coca cole

opce je poznato da je pepsi boca high end za overclock i jos ima

ovu verziju od 2 litre, ta rasturaSmijeh

16 godina
neaktivan
off topic: kakva je 880g extreme3? Kako drži voltažu cpu i rama?
14 godina
neaktivan
MaxxMem

izvukao sam još bolji skor s corsairom no postam kasnije (kod onog reza nisam proc clocka Smijeh )

hmm asrock...

prijatelj mi posudio semprona 140 kojeg nije mogao otključat (nije još probao s zadnjim bisom) s gig 790fxt-ud4p

kod njega je radio stabilno na ravnih 4Ghz s 1,475v (def je 1,350v) jedna jezgra..

asrockica ga je uspjela otključat, trenutno radi na 3,850Ghz,još je u fazi testiranja, u biosu postavljeno 1,475v u win 1,496v (idle) a load 1,504v

ram također overvolta, postavljeno 1,6v trenutno 1,642v

@edit:nisam dobro vidio, postavljeno je 1,642v, baš sam sad provjeravao par voltaža za ram i koja se postavi ta i bude u win, samo za cpu overvolta...

dosta je hladna.... 33c chipset a proc max 40c (mugen2 je na njemu, fan ccc 1000 okr/min)

probao sam i s jednom jezgrom na brzinu no s njegovim postavkama mi je bacio bsod pri ulazu u windowse tj na 4Ghz, na 3,90 radi ok ..

na defaultu nema toliko overvolta, 2 jezgre postavljeno na 1,350v pokaziva 1,360v

ako još šta treba pitaj Osmijeh , ako stignem probam kasnije otključat x3 425 (prijašnji vlasnik je rekao da se ne otključava)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 23:06 (Jooj).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Jurky You falling down.BUHAHAHA...Belji se Ova moja matična i celeovi RAM-i rade čudo za čudom....Smijeh

Uspio sam proč čarobnu granicu od 4Ghz na UnCore-u.Cool I rezultati su sljedeči:

REACHED MEMORY SCORE: 19,23 Gb/sIznenađen

MEMORY LATENCY: 37,4 nsNamigiva

MAXXMEM MARKS: 1632,3Cool

Primjetio sam da BCLK ide i na 225Mhz, al  to ču poriftat u narednim danima.Neodlučan

Uglavnom tko zna: Cele možda i ti dođeš na red.Barem ovaj tvoj trenutačni Score.Smijeh

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 21:19 (microman).
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
MaxxMem

Tek sam sad skuzio da na prosloj stranici di sam stavio i svoj score da nema slike nego sam Cpuz i HW monitor..tak da evo sad nove slike!

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

E da Jurky skoro sam nešt zaboravio: Naime onaj dan kad si spomenuo prelazak na XP, ja sam instalirao na HD svoj 32bit XP pro.

Išo ja testirat sav veseo kako ču dobit još bolji rezultat, kad ono vidi čuda XP nit ne želi bootat.Iznenađen Probaj ti sa svojim možda češ imat više sreče, al kod mene je Win 7 64bit kralj bencha.Namigiva

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže...

Kako nije High end - Vidis da koristi bocu od Pepsija a ne od Coca cole

opce je poznato da je pepsi boca high end za overclock i jos ima

ovu verziju od 2 litre, ta rasturaSmijeh

hehe, ali to nije sve, jer imam identična dva bloka i pumpe :D Jedan komplet sa rezervarom i radijatorom, drugi bez... Ali samo jednu pepsi bocu :( Šteta da nemam neku dual socket ploču :D

Fake_Alert, dodao sam te na listu...

microman, svaka čast! Jurky, vrijeme je da zasučeš rukave i prihvatiš se posla... :D Kada se prebaciš na xp izvrti restart time, ako si preko 30 sekundi windowsi nisu dovoljno 2D optimizirani (bios + servisi/procesi)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 23:00 (Cele303).
15 godina
MaxxMem

Joj nesmije me niko skinut sa AMD memory score-a inace idem se prihvatit posla Cool

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

hehe, ali to nije sve, jer imam identična dva bloka i pumpe :D Jedan komplet sa rezervarom i radijatorom, drugi bez... Ali samo jednu pepsi bocu :( Šteta da nemam neku dual socket ploču :D

Fake_Alert, dodao sam te na listu...

microman, svaka čast! Jurky, vrijeme je da zasučeš rukave i prihvatiš se posla... :D Kada se prebaciš na xp izvrti restart time, ako si preko 30 sekundi windowsi nisu dovoljno 2D optimizirani (bios + servisi/procesi)

Priznajem porazPlač

mislim da moji rami 1600 se nemogu se clockat vise od 600MHz

ako di nabavim 2000 ili 1866 stock probat cu s njima jbg

sad se bacam na clockanje procesora, jer jos uvjek sam prvi

na geekbenchu, a kad cele dobije 930 u kombinaciji s pepsi bocom,

nepise mi se ni tamo dobro Smijeh

btw kad stavim ram na 2200 i povecam nb sa 4400 na skalu vise,

prijavi mi samo 4gb jeli to do rama, ploce ili ??? to bi mi bija jedini

spas za veci bandwith

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 11:08 (Jurky).
14 godina
neaktivan
MaxxMem

evo popravni s dominatorima..

sad su na 1088Mhz 2,2v def volaža .. valjda je previše ploči kad je sve ovako nategnuto Smijeh pa ne idu sada više...

memory score: 9.12 Gb/sec

latency score: 44,7 ns

1 0 hvala 0
15 godina
MaxxMem

Evo i mene, nadao sam se da bih mogao dobiti prednost zbog 12gb ram-a ali slabo

i7 920 c0/c1 @ 4263mhz / Kingmax DDR3 @ 8-8-8-20 1624mhz

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Evo i mene, nadao sam se da bih mogao dobiti prednost zbog 12gb ram-a ali slabo

i7 920 c0/c1 @ 4263mhz / Kingmax DDR3 @ 8-8-8-20 1624mhz

tih 12 gb rama ti samo moze pomoc da dobijes losiji rezultat!

makni tri sticka i probaj ponovno, moci ces postic bolji clock memorije!

i stavi memoriju umjesto 2T stavi 1T u biosu, to bi trebalo dat bolji rezultat

16 godina
neaktivan
MaxxMem

Heh u ovom slučaju manje je više.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
MaxxMem

Ma, to nije max, to je na stock postavkama samo na tom kloku, dakle na 1.5v, i 8-8-8-20 latencijama, samo su dignuti sa 1333mhz na 1624mhz, tako da ima jos puno lufta, ali se nezamaram time (citaj da mi se neda vaditi ram radi bencha koji traje 5sek) sta cu ljen samSramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Evo jedan obrnuti rezultat, sa minimum rama :)

1x1GB DDR3 Super Talent Project X 1800 7-7-7-21 @ 1333 5-5-5-15 single channel AMD X4 965... Legendarni Micron D9GTR, stavio sam ga na 2.20V za ovaj screenshot, hladan kao led... :)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 20:20 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MaxxMem

Evo, stavio na 1T i digao voltazu na 1.65V i tako ide do 1750mhz gez greske.

Bili bi jos i finiji skorovi ali me procesor koci jer se ne boota preko 4,3ghz

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Evo, stavio na 1T i digao voltazu na 1.65V i tako ide do 1750mhz gez greske.

Bili bi jos i finiji skorovi ali me procesor koci jer se ne boota preko 4,3ghz

Procesor nije bitan toliko u ovom testu! Vjerujem da si nasao granicu latencija

8-8-8-20 probaj sad stavit 9-9-9-20 pa probaj jeli se da jos malo klokat preko

1750, podigni malo vvt/qpi dram voltazu i dram voltazu pa vidi dokle ide

edit: tek sad vidim da si na 170 blck, probaj smanjit multi sa 21 na 19 i stavit

210-220 blck

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 22:17 (Jurky).
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Evo novi setup, čisto instaliran, default... Ne mogu pod Noctua hladnjak stavit prvi keks memorije, fali mi milimetar, morat ću opet skidat heatspreader...

http://img717.imageshack.us/img717/4089/maxxmemdefault.jpg

http://img340.imageshack.us/img340/2654/dsc033699.jpg

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 22:28 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MaxxMem

Al se vi trgate ko ce bit bolji.Da ja imam znanje ko vi,i ja bi al hebiga nemam ni znanja ko vi a ni para za kupit novo to jest ako nedo bog nesto ode.Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MaxxMem

Nadam se da sam sve napravio po pravilima.Ako treba ću stavit bolji SS.

EDIT:Bolji Screen Shot

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 21:38 (Regular John 19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Evo novi setup, čisto instaliran, default... Ne mogu pod Noctua hladnjak stavit prvi keks memorije, fali mi milimetar, morat ću opet skidat heatspreader...

http://img717.imageshack.us/img717/4089/maxxmemdefault.jpg

Opa stigo i7 930 .......Cool

ajmo pomalo dojmovi, overclock ...., nadam se da se stavija pepsi u zamrzivac...........

visoki dominatori i Noctua uvjek isto sranj..Izlanuo se

16 godina
neaktivan
MaxxMem

Regular, sve pet (osim što ti je rezultat poprilično loš?), stavit ću te na listu...

Jurky, nisam još probao oc-at, prva stvar koju sam primjetio dok sam okretao Noctuu je da po sredini procesor uopće ne dira hladnjak, i to više od 50% dodirne površine nema paste na bazi, samo po rubovima :( Morat ću ga lapat...

Pošto sam na dual channelu sjetio sam se da me microman pitao da izvrtim dual channel na 2000... Mogli bi čak i višeboj napravit, svima memorije potežu na 2000, da vidimo koliko latencije utječu na bandwidth i maxxmem score

Pa evo prvi screenshot za početak... Drugi ću stavit sa visokom frekvencijom procesora da vidim kolika je razlika...

http://img708.imageshack.us/img708/5092/maxxmem67618.jpg

A pepsi se hladi, hehe :D

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 22:55 (Cele303).
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice