Ajde probaj stavit u settings od bencha di imas za izabrat
brzinu testa da ti radi bench najsporije a samim tim i najtocnije
Ajde probaj stavit u settings od bencha di imas za izabrat
brzinu testa da ti radi bench najsporije a samim tim i najtocnije
Evo score sa Western Digital Caviar Black 640GB 32mb cache 7200rpm i usporedba sa onim od 500gb starim koji nevalja (ssovi dok je oštečen bio)....ček ček novi black mi se čini kao da je sporiji od blue...blue je bio spojen sata I kabelom a black sata II pod kutem od 90º kabel....recite dali su testovi blacka ispravni? HVALA
Tvoj bleki 640GB
Moj plavac 640GBMoj samsung f3
hmmm, meni se čini da nije nešto u redu sa tim WD blekijem.
Treba uzet u obzir da je WD6400AAKS poprilično popunjen od 600GB koliko realno ima ostalo je još 130GB, a i samsung HD103SJ također od 900GB realnih je ostalo 210GB.
Evo score sa Western Digital Caviar Black 640GB 32mb cache 7200rpm i usporedba sa onim od 500gb starim koji nevalja (ssovi dok je oštečen bio)....ček ček novi black mi se čini kao da je sporiji od blue...blue je bio spojen sata I kabelom a black sata II pod kutem od 90º kabel....recite dali su testovi blacka ispravni? HVALA
Tvoj bleki 640GB
Moj plavac 640GB
Moj samsung f3
hmmm, meni se čini da nije nešto u redu sa tim WD blekijem.
Treba uzet u obzir da je WD6400AAKS poprilično popunjen od 600GB koliko realno ima ostalo je još 130GB, a i samsung HD103SJ također od 900GB realnih je ostalo 210GB.
Neznam šta da napravim? Jurki de mi reci kako da podesim ga?
Evo nino-v 206 hdd bleki kao moj usporedba moj vs njegov,ja mislim da bi trebao biti kao njegov,od programa upaljeno speed fan,net,meter,pro evega precision,CPU ID HW Monitor,FF,skype i taj hd tune
P.S Evo nakon gašenja svih programa.
P.S 2 Pa nino koristi 2.55 verziju sada sam ju instalirao u nekim je stavkama čak i bolje od njegovog a u nekim lošije...još ču pogasiti šta se da...moram ga nagurat.
Evo nino-v 206 hdd bleki kao moj usporedba moj vs njegov,ja mislim da bi trebao biti kao njegov,od programa upaljeno speed fan,net,meter,pro evega precision,CPU ID HW Monitor,FF,skype i taj hd tune
P.S 2 Pa nino koristi 2.55 verziju sada sam ju instalirao u nekim je stavkama čak i bolje od njegovog a u nekim lošije...još ču pogasiti šta se da...moram ga nagurat.
Jeli na tom disku imas instaliran sistem, i kolika je popunjenost diska????
1.Pogledaj u biosu jeli ti ukljucen da radi u AHCI modu
2.napravi defragmentaciju diska
3.u hd tune imas ikonicu settings (desno od exit) tu udji i onda lijevo imas za izabrat bechmark
onda imas slider fast/accurate - pomakni slieder do dna na accurate, a desno stavi block size 64kb
ako ti vec nije tako namisteno
Probaj ovo gore pa postaj rezultat.
Jeli na tom disku imas instaliran sistem, i kolika je popunjenost diska????
1.Pogledaj u biosu jeli ti ukljucen da radi u AHCI modu
2.napravi defragmentaciju diska
3.u hd tune imas ikonicu settings (desno od exit) tu udji i onda lijevo imas za izabrat bechmark
onda imas slider fast/accurate - pomakni slieder do dna na accurate, a desno stavi block size 64kb
ako ti vec nije tako namisteno
Probaj ovo gore pa postaj rezultat.
Na tom disku su 2 sistema Win XP SP3 i Win 7 Ultimate x86 disk je na 3 djela podjeljen,2xsistemske svaka 100gb i 1xspremište 400gb,za AHCI modu ču pogledati kada spržim sada jedan dvd u hd tune je podešeno block size 64kb i nije do dna spušteno.
P.S Taj AHCI mora biti uključen ili isključen?
P.S 2 Particija di je win 7 je oko 42% popunjena a na xp-u je oko 35%
Imaš 3 moda :
IDE - u većini slučajeva
ACHI - to je intel uveo
RAID - samo ime veli
Ja sam probao ACHI i nisam niša primjetio, vratio sam se na IDE... Ako imaš XP onda moraš prvo instalirat ACHI drivere inaće ti se komp neće upalit.
Imaš 3 moda :
IDE - u većini slučajeva
ACHI - to je intel uveo
RAID - samo ime veli
Ja sam probao ACHI i nisam niša primjetio, vratio sam se na IDE... Ako imaš XP onda moraš prvo instalirat ACHI drivere inaće ti se komp neće upalit.
Ja na xp odem ako nešto neče radit kako treba na win 7,na win 7 sam 98% vremena.Odo vidjeti i javim šta kaže nakon ovih postavki i defragmentacije diska čak je koliko sam vidio u benču usporio...no javim poslje toga ACHI
S IDE ako stavim na AHCI onda mi traži uređaje i nikako da nađe i ja sam vratio kako je bilo no brzina ostaje ista čak možda i sporije poslat ču upit u links s testom od nine i moj test pa da vidimo.
P.S Evo s postavkama kako mi je rečeno da stavim,jedino nije podešeno na AHCI jer neče botat win.I svi programi osim antivirusa su pogašeni.Ja sam poslao e-mail u links sa testovima i sada čekam odgovor.
Tvoj problem je sto imas dva sistema i dvi particije na jednom disku
i to jos xp i win7 koji nemogu u istu recenicu stat a kamoli da disk
nece sblesit malo
Za najbolje rezultate bi bilo dobro da nema particija i da ima samo
jedan ili nijedan sistem instaliran na njemu.
Tvoj pad se vjerovatno dogadja na kraju jedne i pocetku druge
particije tako da vjerujem da je disk ispravan.
Tvoj problem je sto imas dva sistema i dvi particije na jednom disku
i to jos xp i win7 koji nemogu u istu recenicu stat a kamoli da disk
nece sblesit malo - xp korist FAT a win7 NTFS
Za najbolje rezultate bi bilo dobro da nema particija i da ima samo
jedan ili nijedan sistem instaliran na njemu.
Tvoj pad se vjerovatno dogadja na kraju jedne i pocetku druge
particije tako da vjerujem da je disk ispravan.
Nema dvje nego tri particije...mislim nije problem formatirat particiju di je xp imam disk od 40gb mogu na njega stavit xp.
Slijedeci Jurkyjeve savijete stavio sam 3 Samsunga F3 u dva Raid polja
svaka cast!!!! dobar short stroke...to ce dobro gurat dok ne padnu cijene ssd na neku normalnu razinu
ti samsunzi F3 vs wd black imaju veci transfer rate, ali veci access time i manji IOP-s...
sad si vjerojatno vidio zasto je bolje uzeti 3 manja diska za raid, nego 1 veliki....
lol
SSD i Short stroke uključen?
lol
SSD i Short stroke uključen?
to je da prije zavrsi :))
Slijedeci Jurkyjeve savijete stavio sam 3 Samsunga F3 u dva Raid polja
svaka cast!!!! dobar short stroke...to ce dobro gurat dok ne padnu cijene ssd na neku normalnu razinu
ti samsunzi F3 vs wd black imaju veci transfer rate, ali veci access time i manji IOP-s...
sad si vjerojatno vidio zasto je bolje uzeti 3 manja diska za raid, nego 1 veliki....
F4 je isto poprilično solidan vs. WD Black, to šta kažeš - sequential rad im je prva liga, apokaliptični su poprilično u random-u, ali opet, 320kn za 320gb tako ipak ruku na srce - brzog diska - i nije previše. F4 je rame uz rame u dosta stvari sa 500gb WD blackom.
Planiram ga uzeti sebi za boot drive jer imam strašnih problema sa Seagate-om,treba mi kakvih 35-40 sekundi čak u zadnje vrijeme da uđem u Vistu, a očistio sam sve i CCleanerom,i Registry defragom, O&O defragom, počistio dodatno i AVG 2011 Pro antivirusom i njihovim PC Analyserom. Ma mislim sa softverske strane komp je - djevica LOL. Što se tiče čistoće.
Ali HD tune benchmark daje prilično tragične rezultate - čak i u AHCI načinu rada, kojeg sam promijenio u BIOS-u i driverima za Vistu ( Intel Matrix Controller konkretno).
Bad sektora nema, sve je ok ali hmm..vjerojatno se radi čisto o činjenici da je instalacija zrela za format C :\ . 2g su prošle pune od zadnje instalacije - živo je čudo uz sav silan hardver koji je preživio install,i 2 kompa,10tak grafičkih itd itd da sve šljaka. Da li je do zrelog OS-a ili Seagate, ostaje mi istražiti,ali dosta loše reze dobivam na HD Tune-u.
Samo da se nadovežem..izgleda i u Firmwareu da je bio problem,naime imam zloglasni 7200.10 AAK Seagate disk, 320gb model. Stavio sam mu AAM firmware koji u mom slučaju gotovo drastično popravlja performanse diska, i do 15%. Nevjerojatno, da sam bar ovo ranije našao. Samo moram još čisti install OS-a napraviti..
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=177791&page=3
Imaš 3 moda :
IDE - u većini slučajeva
ACHI - to je intel uveo
RAID - samo ime veli
Na visti je moguć fast-switch,bez reinstalla OS-a. Može se šaltati, jasno u Biosu,restartom kompa..AHCI>IDE i obrnuto.
Ne vidim neku razliku baš..mislim čak da je IDE responsivniji..da disk brže reagira nekako.
Evo kako delaju F3-ke u RADI-u 0...
Ja prezadovoljan...izvrsni diskovi, jedino mrvicu prebučni (ili je meni ostatak PC-a pretih..:P)..
EDIT: Zna netko je li moguće testirati pisanje bez formata?
Što ti SMART/Health kaže? Zauzeće procesora je prilično visoko - ne znam jel je to tvoj procesor toliko star ili disk troši procesorko vrijeme na ispravljanje grešaka. Mozda diskovni kontroler na maticnoj ploci dosta operecuje procesor. Moguce je da je ovakav nestabilan sken posljedica visokog zauzeca procesorskog vremena (i mozebitno kakvih drugih istovremeno pokrenutih programa).
Što ti SMART/Health kaže? Zauzeće procesora je prilično visoko - ne znam jel je to tvoj procesor toliko star ili disk troši procesorko vrijeme na ispravljanje grešaka. Mozda diskovni kontroler na maticnoj ploci dosta operecuje procesor. Moguce je da je ovakav nestabilan sken posljedica visokog zauzeca procesorskog vremena (i mozebitno kakvih drugih istovremeno pokrenutih programa).
to je posljedica gledanja filma i rada jos dvaju prilicno zahtjevnih programa :)
probat cu bez njih, nadam se boljim rezultatima, pc je star 5 mjeseci tako da nebi smio radit ikakve probleme...
napravim tokom dana test bez tolkog loada proca pa javim, hvala ti