CPU-Z Benchmark zaključana tema

poruka: 1.248
|
čitano: 261.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
CPU-Z Benchmark

dobro da nisi napisao 5,8ghz!

ali evo ti 2700k na 4,6ghz, doslovno krepava s gtx 1070...spavas i dalje sry!

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=180&jumpto=5109484&sort=asc&view=flat

imao i 2500k, 2600k, 2700k... 6600k to ubija kao od sale na istom taktu, naravno pricam o 1080p rezoluciji s maximalnim detaljima!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 14:33 (Stjepanj).
Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: CPU-Z Benchmark

Slazem se sa Stjepanom. Mozda se razlika ne vidi u obicnim aplikacijama i zadatcima poput browsanja weba, gledanje multimedije i slicno ali kad se masine opterete tek se tu vide generacijski pomaci bez obzira na clock. 

Precision beats power and timing beats speed
13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

Slazem se sa Stjepanom. Mozda se razlika ne vidi u obicnim aplikacijama i zadatcima poput browsanja weba, gledanje multimedije i slicno ali kad se masine opterete tek se tu vide generacijski pomaci bez obzira na clock. 

nema se tu tko ne slagati, gore su dokazi!

kao sto se vidi witcher 3 ubija gpu i netreba bog zna kakav cpu za to, bitno da nalozis detalje na max i 99% all time je, takoder i sve igre napravljene na frostbite 3+ enginu, tipa bf4 i swbf!

no rijec je o gtx 1070 gdje ti njena snaga dopusta da stavis takve postavke i da imas 60+ fps-a, zamisli kad stavis slabiju grafu i moras nabiti takve detalje da imas 99% gpu usagea, jaci cpu to malo kompenzira da toj grafi drzi visok gpu usage pa shodno tome i fps no slabiji cpu sigurno ne!

Tako da ovi koji nisu za napredak vjecito ce govoriti da je taj i taj prastari cpu jos uvjek dobar, ne nije...novi hw je iz godine u godinu sve jaci i dovoljan a ne stariji! ovi Amd-ovci valjda tako misle da doticni tek zazrijeva kad napuni 5g, ovo vrijedi i za grafe!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 14:52 (Stjepanj).
12 godina
Patrick_cro kaže...
Gdje je taj score od fx? Ja vidim samo na početnoj multi malo preko 8000, dok je moja i5 3570k preko 8400

To što vidiš malo preko 8000 je sa 1.73 verzijom a tvoj skor od 8476 na 5ghz je sa novijom 1.76v a ako nisi vidio evo opet 9100 na 4.8ghz

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 15:10 (mirzet1976).
13 godina
protjeran
CPU-Z Benchmark

mirzet na koliko su ti to rami u testu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Moj ljubljeni i7 2600k na 4.4GHz u kombinaciji s r9 290 goni BF1 na ultra postavkama bez problema na preko 60 fps a usage u igri mu je max 80% po jezgrama (barem tako kaže MSI Afterburner) a grafa je konstantno na 99% s povremenim padovima na 96-97% kad me neko lopatom zatuče.

Vidićemo za koji dan kad složim novu i7 zvir šta će reć grafa i MSI Afterburner. Poraste li mi fps znamo što to znači ali ja ne primjećujem nikakvo kočenje od strane procesora.

neda mi se
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Jel ima kakvog utjecaja frekvencija RAMa na ovome testu? Nisam bas primjetio da se rezultat mijenja kad mi je ram bio na 2400 ili na 3000MHz dok sam u Geekbenchu vidio razlike...

12 godina
Stjepanj kaže...

Evo slika

http://hwbot.org/signature/u135800.png
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ovaj jakov i ford rokaju po td-ovima svima koji nesto napisu protiv amd-a...koji smjeh!

Standardni forumaški td-aš Jakov, forda nisam toliko primjećivao. No naposljetku shvatiš da td-ovi od nekih forumaša zapravo znače da si na "pravome putu" :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
odjavljen

Da, na pravom putu za ludnicu
BTW tko se žali na td, forumski rekorder stjepanj... Šta drugo dati ljudima koji uspodeđuju procesor od tisuću s onim od tri tisuće kuna i još u temi gdje im je rezultat jako neproporcionalan cijeni.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 15:35 (Jakovp).
12 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

...

Da, tvoj td je mjerilo apsolutne istine... Dosadan si.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
Mozda da u racunicu ubacimo i one xeone od 50€? Lol!
15 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Jakovp kaže...

...

Da, tvoj td je mjerilo apsolutne istine... Dosadan si.

Vidim, toliko dosadan da jednostavno moraš komentirati.

Stjepanj kaže...
Mozda da u racunicu ubacimo i one xeone od 50€? Lol!

Ok, daj link na novi xeon od 50e u HR dućanu...  Ne možeš naći? Nisam ni mislio..

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
Stjepanj kaže...

imam do +7 levela, no kaj ti to znaci kad je ploca drek i nema snage ni volje to izdrzati!lp

evo na 4.6ghz

i5 6600K 4.9GHz  (nemože više,bar ne na ovoj ploči,:D)

edit:ne znam zašto ali sliku mi stavlja u Stijepanov post!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 16:16 (volegradele).
13 godina
CPU-Z Benchmark

single: 2486

multi:  9719

Win10,nije loše za sranje od i5ce!!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
volegradele kaže...

single: 2486

multi:  9719

Win10,nije loše za sranje od i5ce!!

Super score, iako ne znam zašto bi taj proc nazvao sranjem a nije baš ni prejeftin

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
protjeran
Pomjesao plocu s cpu-em!
14 godina
Stjepanj kaže...

dobro da nisi napisao 5,8ghz!

ali evo ti 2700k na 4,6ghz, doslovno krepava s gtx 1070...spavas i dalje sry!

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=180&jumpto=5109484&sort=asc&view=flat

imao i 2500k, 2600k, 2700k... 6600k to ubija kao od sale na istom taktu, naravno pricam o 1080p rezoluciji s maximalnim detaljima!

2700K je usko grlo tako overclockan jer realno jedna 1070 nema što raditi na 1080P, min 1440P i preferirano 4K, a tu sigurno nema uskoga grla.

Ti lijepo kupi 1080 SLI i rokaj 720P, pametno... :D

Tvoj jedini problem je jer imaš 1070 GTX na 1080P ekran, pretpostavljam, što je smiješno.

Za to ti je bilo dosta kupiti 470/470 ili 1060, jer koliko vidim minimalan broj frejmova na slikama na kojima je BN je preko 130, pa mislim da nema smisla da se tebe išta uči, prosipaš pamet, evo i ja skupio pa mogu dalje, tnx.

root
13 godina
protjeran

144hz ekran je u pitanju, naravno da je malo 130, javlja se screentearing, ono sto se tebi desava na 40fpsa pri 60hz to ja imam na 100fpsa@144hz...bla bla! To sto si ti zadovoljan onim sto imas nemora znacit da su svi..lp

sry zoharebizo bez ljutnje(a i ostali) ja sam samo bjesan sto cpu od 3000kn nemre tjerati ni srednji segment gpu-a ako malo smanjis detalje da bi dobio na fps-u...i to je tako oduvjek, sad koliko sam primjetio drasticno vise se spominje BN svugdje a ne samo na bug forumu sto je zabrinjavajuce, dx12 je to trebao malo popraviti no koliko vidim jedno veliko nista od toga...neznam zasto vam to toliko smeta ako netko nije zadovoljan..ja nisam!LP

edit. i ono 1080p je tebi smjesno? zamisli, imam i dell-ov 4k pa nikom ne solim pamet da je sve ispod toga smjesno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 18:22 (Stjepanj).
13 godina
CPU-Z Benchmark

Ček stani malo,jel ti opet petljaš da je i7 6700K BT jednoj gtx 1070??

Tko je lud ovdje,znači na rezi od 1080p ti imaš BT proceesora a na 2K,4 K nemaš!!!Što ti to govori??

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
CPU-Z Benchmark

znam ja de ne stima dx dio, no kad ce to promjeniti! sta ce mi komp od 10k da bi mi fps padao ispod 100fps-a(cpu odmara na 40%)? toliko imam s gtx 970 ako malo smanjim detalje!

no dobro dosta s tim...nisam zadovoljan i amen!eod!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

144hz ekran je u pitanju, naravno da je malo 130, javlja se screentearing, ono sto se tebi desava na 40fpsa pri 60hz to ja imam na 100fpsa@144hz...bla bla! To sto si ti zadovoljan onim sto imas nemora znacit da su svi..lp

sry zoharebizo bez ljutnje(a i ostali) ja sam samo bjesan sto cpu od 3000kn nemre tjerati ni srednji segment gpu-a ako malo smanjis detalje da bi dobio na fps-u...i to je tako oduvjek, sad koliko sam primjetio drasticno vise se spominje BN svugdje a ne samo na bug forumu sto je zabrinjavajuce, dx12 je to trebao malo popraviti no koliko vidim jedno veliko nista od toga...neznam zasto vam to toliko smeta ako netko nije zadovoljan..ja nisam!LP

edit. i ono 1080p je tebi smjesno? zamisli, imam i dell-ov 4k pa nikom ne solim pamet da je sve ispod toga smjesno!

Pa ti i dalje kupuj cetverojezgrene drekece :))

13 godina
protjeran
CPU-Z Benchmark

joj ansha opet ti s tim djecijim forama, nemoj da moram slagati ona dva i7 6850k radi tebe!, bas me ljutis!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
... dupli
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 20:34 (eywa33).
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Boldano je srž problema i dokaz bnencka. Tko kaže da bneck ne postoji sa high end procesorima, neka samo uzme 144hz monitor i najjači single gpu, malo zahtjevniju igru i cilja lock na 144, slobodno detalje smanjite... i onda, bez obzira što detalji idu dolje, a fps se ne penje razmjerno, grafa ladi jedno mudo na 50% loada - lemme introduce you - bneck. Stjepanj zna što govori, i ne govori gluposti. 

A Ansha, i da se vozi na 5960x ili 24 jezgrenom xeonu... đaba mu, jer većina igara ipak vise koristi ima od jedne brže jezgre nego 8 sporijih ili i da su jednako brze. Tvoj 6aš će uglavnom imati iste performanse ili u postotak dva razlike... Činjenica je da se dx11 apiu treba nakloniti, zahvaliti...i pokopati. trebamo DOBRU DX12 implementaciju, jer ovo što smo vidjeli nije baš hvale vrijedno.

10 godina
odjavljen
CPU-Z Benchmark

DX 12 je laž.

Cijenite više pitku vodu.

1 3 hvala 0
9 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

DX 12 je laž.

Po cemu je to laz? Koliko znam, rasteretili su procesor, efikasnije koriste jezgre, stavili vise jezgara u pogon graficke umjesto samo jedne,smanjili latencije i omogucili asinkrone shadere sto rezultira u porastu FPSa zar ne? barem tako pokazuju zadnje usporedbe dx11 i dx12/vulkan/mantle(za AMD)

A i sami su rekli da je API slojevit...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 23:02 (Arnel16).
15 godina
odjavljen
Svi smo mi Mentalist.
13 godina
protjeran
CPU-Z Benchmark

i5 6600k - 5Ghz

single 2543

multy 8484

nazalost brzinu rama sam morao drasticno smanjiti da mi ploca ne javlja "overvoltage" pa multy nije bog zna sta!

kako vele "koliko para toliko muzike"

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 2:41 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
CPU-Z Benchmark

Ček smanjuješ brzinu RAMA i time možeš dobit veći OC na CPU!??I zašto je brzina RAMA bitna za multy score?

Pitam jel ne znam!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice