CPU-Z Benchmark
- poruka: 1.248
- |
- čitano: 261.244
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Updateaj GPU-Z na 1.77 pa ponovi
i7 6700k@4ghz
lp
po tradiciji sad slijedi clockanje?
naravno! sumnjam da cu daleko posto je osnovna ploca od asusa z170-p...
naravno! sumnjam da cu daleko posto je osnovna ploca od asusa z170-p...
nadam se da ima LLC opciju jer moja nema pa me ogranicava kod clockanja
u svakom slucaju, nadam se da ce daleko, znam da imas adekvatno hladenje... sretno!
imam do +7 levela, no kaj ti to znaci kad je ploca drek i nema snage ni volje to izdrzati!lp
evo na 4.6ghz
a eto, dok radi ne zalim se. do sad sa msi nisam imao problema pa uvijek biram njih.
imao sam i gigabyteica i asrock,biostar sta sve ne...
usput lijep score. vidim da je na windowsu 7 cini mi se da on dosta spusti score u tom benchu.
imam do +7 levela, no kaj ti to znaci kad je ploca drek i nema snage ni volje to izdrzati!lp
evo na 4.6ghz
Kako ovoliki skor na 4.6, gospe ti?
evo na 4.6ghz
Windows 7. To je razlog.

evo na 4.6ghz
Windows 7. To je razlog.
Evo moj na 4.6, Windows 7...
evo na 4.6ghz
Windows 7. To je razlog.
Evo moj na 4.6, Windows 7...
ko ce ga znat, sjecam se kad sam imao i5 4590, na win7 sam imao visestruko nizi rezultat nego na win10. zato vise volim cinebench/geekbench jer pokazuje jednake rezultate na bilo kojem operativnom sistemu. a sad, moguce je da je stjepanj imao par programcica u pozadini ali cisto sumnjam, koliko znam on je advanced user cisto sumnjam da bi napravia takvu gresku

AMD FX 8320 4.2GHZ
single 1218PTS
multi 8023PTS
Zadnjih desetak stranica ni jedan jedini 8 jezgreni AMD osim ovog gore
FX 8320 4.6Ghz
single 1351
multi 8825
Ja sam ih nabrojao 11 na listi i još vas dvojica kad udjete u listu to je 13 komada.
FX 8320 4.6Ghz
single 1351
multi 8825
Ja sam ih nabrojao 11 na listi i još vas dvojica kad udjete u listu to je 13 komada.
Govorim o zadnjih desetak stranica. Verzija 1.77. Prikazuje drugačije vrijednosti od onih na listi.
Već jesam ja gore, al drugačija mjerenja pa me sad zanima dal sam dobro složio overclock. Jer sam prije kod jednog overclocka imao nekakav throtling.. na višim frekvencijama imao manje scorove od drugih.
Govorim o zadnjih desetak stranica. Verzija 1.77. Prikazuje drugačije vrijednosti od onih na listi.
Već jesam ja gore, al drugačija mjerenja pa me sad zanima dal sam dobro složio overclock. Jer sam prije kod jednog overclocka imao nekakav throtling.. na višim frekvencijama imao manje scorove od drugih.
Mislim da ti je uredu score evo moj na 4.8ghz
AMD FX 8320 4.2GHZ
single 1218PTS
multi 8023PTS
FX 8320 4.6Ghz
single 1351
multi 8825
Pa sta ces kad nitko vise ne koristi te amd-ove kad su totalno razocarenje trose ko fap a malo daju
AMD FX 8320 4.2GHZ
single 1218PTS
multi 8023PTS
FX 8320 4.6Ghz
single 1351
multi 8825
Pa sta ces kad nitko vise ne koristi te amd-ove kad su totalno razocarenje trose ko fap a malo daju
2012/2013 kad su izasli jos su i bili kompetentni sa Intelom ali nisu nista novo izbacili vec godinama tako da je to sasvim ocekivajuce. Sto sto intel pretace iz supljeg u prazno i prodaje nam maglu a mi to kupujemo, to je vec drugi problem... Cekamo zen!

2012/2013 kad su izasli jos su i bili kompetentni sa Intelom ali nisu nista novo izbacili vec godinama tako da je to sasvim ocekivajuce. Sto sto intel pretace iz supljeg u prazno i prodaje nam maglu a mi to kupujemo, to je vec drugi problem... Cekamo zen!
S čim su "kompetentni" (nisam baš siguran da ova riječ paše ovdje al eto)? Moj i 7 2600k je iziša 2011 godine i ti FX-evi mu nisu ni blizu prismrdili
S čim su "kompetentni" (nisam baš siguran da ova riječ paše ovdje al eto)? Moj i 7 2600k je iziša 2011 godine i ti FX-evi mu nisu ni blizu prismrdili
"usporedivi" eto adekvatne rijeci. koliko znam, svaki FX je promoviran kao odlican clocker (koliko znam svaki ide preko 4.6-4.7) a i nisu nesto pretjerano skupi jedino sto imaju visok TDP. Cjenovno je bia pristupacan ljudima koji su imali koristi od tih osam jezgara (dva modula po cetiri?). Ne vjerujem bas da mu nije prismrdia al vjerovat cu ti na rijec hajd. Da se razumimo, ne branim nijednu stranu nego samo iznosim cinjenice (imao sam i jednu i drugo )

evo na 4.6ghz
a sta bi ti? pa nisam ja od jucer u tome kao nekilp
Ja imam i7 2600k koji se također odlično kloka a do prije pola godine il godinu ima sam i jednog FX8350 i dobro znam šta može.
Drag mi je bio jedino jer je bolji kod gomile otvorenih programa al drugo u ničemu nije ni blizu pogotovo u igrama.

(nisam baš siguran da ova riječ paše ovdje al eto)? Moj i 7 2600k je iziša 2011 godine i ti FX-evi mu nisu ni blizu prismrdili
"usporedivi" eto adekvatne rijeci. koliko znam, svaki FX je promoviran kao odlican clocker (koliko znam svaki ide preko 4.6-4.7) a i nisu nesto pretjerano skupi jedino sto imaju visok TDP. Cjenovno je bia pristupacan ljudima koji su imali koristi od tih osam jezgara (dva modula po cetiri?).
Pa ajmo sad globalno reci sta amd ima od tog kloka sto ga ti mozes ajmo reci nafrljiti mhz (samo imas broj na cpu-z i nista vise a preformance kao da imas neki laptop od 5-6k kuna ) kad on u tom trenutku trosi duplo vise od nazivne snage a opet nemoze ni i7 2600k prismrditi
ovaj jakov i ford rokaju po td-ovima svima koji nesto napisu protiv amd-a...koji smjeh!
(nisam baš siguran da ova riječ paše ovdje al eto)? Moj i 7 2600k je iziša 2011 godine i ti FX-evi mu nisu ni blizu prismrdili
"usporedivi" eto adekvatne rijeci. koliko znam, svaki FX je promoviran kao odlican clocker (koliko znam svaki ide preko 4.6-4.7) a i nisu nesto pretjerano skupi jedino sto imaju visok TDP. Cjenovno je bia pristupacan ljudima koji su imali koristi od tih osam jezgara (dva modula po cetiri?).
Pa ajmo sad globalno reci sta amd ima od tog kloka sto ga ti mozes ajmo reci nafrljiti mhz (samo imas broj na cpu-z i nista vise a preformance kao da imas neki laptop od 5-6k kuna ) kad on u tom trenutku trosi duplo vise od nazivne snage a opet nemoze ni i7 2600k prismrditi
To je kad usporedujes laptop iz 2016 naravno. Mislim da i u ovom slucaju svaki procesor kad mu se nabije voltaza, trosi dosta vise od nazivne mjere. pa cak i i7 2600K. Treba i pogledati cijenu koliko se vise isplati doticni i7 i FX te davne 2012. Al ko jos ima vremena za to, mislim da se svi trebamo pomiriti da trenutno Intel gazi AMD u tim segmentima. Mozda se Zen pokaze kao bolja opcija, samo mozemo spekulirati

ma nek lupaju maca im popala jezik kad bi mogli imati komentar bilo bi ih ljepo cuti ali ocito nemaju tako samo mogu citati i gledati u napisani tekst.