Pretrazivanje Access database u Visual Basic

poruka: 3
|
čitano: 1.118
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pretrazivanje Access database u Visual Basic

Pozdrav svima imam jedan problem,
pravim nekakvu tabelu i sad npr. imam polje koje se zove npr. poslovodja i sad tu se nalaze dva imena ili tri i kad se to sve rijesi odem u visual basic napravim formu i ubacim tabelu i pomocu query napravim pretrazivanje kod za filter je ako je poslovodja ime polja : poslovodja LIKE ?+'%' i kad to sacuvam pokrenem debugging i pretrazim sa imenom koje je prvo u tom polju tada pronadje rezultat ali svako ime koje je posle prvog imena u tom polju nece da pronadje odvajao sam imena zapetom.. Da li neko zna kako da pretrazujem polja u kojima ima vise imena ili bilo cega a da se moze odraditi u visual basicu... Hvala unaprijed {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 14:07 (Speedey).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pretrazivanje Access database u Visual Basic

Ja nisam shvatio šta hoćeš? Da pretražiš iz jednog polja vrjednosti odvojene sa zarezom?

Neće ići tako, on sadržaj tablice posmatra kao jednu vrijednost. SQL WHERE komandom to ne može, morat ćeš to spremiti kao neki string pa onda manipulisati sa njim, nisam siguran kako bi to išlo.

13 godina
neaktivan
Re: Pretrazivanje Access database u Visual Basic
Da li postoji mogucnost da se vise field nazove istim imenom ili tako nesto glupo mi izgleda kada stavim u jedan field npr poslovodja1 a u drugi field poslovodja2 da li imas ikakvo rijesenje kako to da odradim.. Hvala ti
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice