Access 2007 - problem sa numeriranjem stranica

poruka: 5
|
čitano: 1.646
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Access 2007 - problem sa numeriranjem stranica

Pozdrav!

Imam jedan problem u Accessu za koji ne znam kako riješiti. Recimo da imam hrpu podataka o svakom pojedincu i uspio sam složiti "report" tako da mi svakog pojedinca ispisuje na zaseban a4 papir. Problem se javlja kada imam recimo 500 korisnika i trebam pronaći specifičnog korisnika, npr Janka Jankovića. Pokrenem "report" koji mi izlistava sve pojedince i preko ctrl+F ja nađem Janka Jankovića. Tu je sve ok, za sada. Međutim, ja ne mogu znati na kojoj stranici je Janko. Problem je u tome što mi u "report" modu nakon svakog pojedinca ispisuje stranica 1 od 1. Međutim, kada idem na print preview, preview bez problema prelama svakog pojedinca na svoj a4 format i tamo imam stranicu 32 od 500. Gdje trebam nešto podesiti u "report" modu da mi ispod svakog pojedinca ispisuje: stranica xx od yy, a ne kako mi je sada: stranica 1 od 1?

Napominjem da u print preview sve radi ok, ali tamo ne mogu pretraživati po imenima. Problem je u "report" modu koji trebam nekako podesiti na a4 format ili nešto slično.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Access 2007 - problem sa numeriranjem stranica

-ako kroz SQL ili filtar pošalješ na report, normalno da će biti 1./1 page za odabranog korisnika. Da bi dobio npr 3./500 moraš poslati sve na print, ali u print meniju (PRINT...) odabrati željenu str. ili programski to rješiti. Drugi način, umjesto oznake u reportu za page/pages, korisit svoju variablu-field koja će biti upravo broj koji želiš (temp tablica s tim podatkom). Tad taj podatak treba sql izračunati i upisati u takvu tablicu kojeg onda report koristi kao podatak (ne kao variablu).

riba ribi ... (ponovi brzo).
17 godina
neaktivan
papalina kaže...

-ako kroz SQL ili filtar pošalješ na report, normalno da će biti 1./1 page za odabranog korisnika. Da bi dobio npr 3./500 moraš poslati sve na print, ali u print meniju (PRINT...) odabrati željenu str. ili programski to rješiti. Drugi način, umjesto oznake u reportu za page/pages, korisit svoju variablu-field koja će biti upravo broj koji želiš (temp tablica s tim podatkom). Tad taj podatak treba sql izračunati i upisati u takvu tablicu kojeg onda report koristi kao podatak (ne kao variablu).

Prva varijanta mi ne odgovara zato što, ako odem na print, ne mogu tražiti korisnika. A ne mogu listati stranicu po stranicu dok ga ne pronađem...jedino da stavim da ih izlistava po abecedi da lakše pronađem željeno prezime...

Druga varijanta (ako sam dobro shvatio) je da ja povežem preko dodatne tablice određeni podatak (npr prezime) sa određenim brojem stranice. Problem je što ja unaprijed neznam gdje je tko i na kojoj stranici. Govorimo sada o svakodnevnoj upotrebi te baze gdje netko mora naći Ožbolta Prosinečkog i isprintati njegove podatke koji su nastali kao rezultat upita iz više drugih tablica.

Možda sam ja to pogrešno zamislio, ali htio sam da taj netko pokrene "report" i preko ctrl i f pronađe ožbolta, vidi na kojoj je on stranici i nakon toga isprinta samo tu stranicu. Ali kao što sam već rekao, problem je što "report" nakon svakog korisnika ispisuje 1 od 1, a ne 14, 15, 16, 17... do 300.

Otvoren sam i za druge prijedloge :)

14 godina
neaktivan

-naravno da si pogrešno zamislio. (jer nisi programer.., ali se tad vrtimo u krug jer bez tih znanja nećeš ništa napraviti)

-pravilno napravljena baza (sql) bi to napravila automatski, tj naravno da neznaš broj, korisnik unese kriterij i dobije rezultat (filter), ali tad program zna sve što je potrebno, spremi se varijabla ili u slučaju baze, zapiše se taj podatak u talbicu i dalje radiš običan print report. Dakle, umjesteo korištenja page variable, napraviš svoju proizvoljnu.

-dalje (preciznije) od ovog nemogu objasniti. (petak, dan za sjedenje uz kavu).

riba ribi ... (ponovi brzo).
17 godina
neaktivan

ok, thx

i mene lovi fjaka od petka :)

pokušati ću nešto drugo pa se javim, ali mislim da znam kako ću to riješiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice