Voznja bez vozacke.... zaključana tema

poruka: 103
|
čitano: 67.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
RE: Voznja bez vozacke....
luđak na motoru kaže...

Imam par pitanja,buraz mi ima skuter Kymco 50CCM i imao je baotiana nekakvog,no na tom baotianu su ga zaustavili nije bio registriran,buraz mi nema vozačku i sve šta treba,dobio je 700kn za registraciju i još 13000kn za ostale stvari,i nedavno su ga uhvatili na tom Kymcu i ista stvar kao i kod baotiana jedino za baotiana je imao papire a za kymca nema papire,i sada me zanima koliku kaznu će dobiti? i trebao je (mislim) 15.10.2010 ići na sud no nije otišao pa mu je drugi rok u 11 mjesecu.

Prevelik Overclock. Kupi neki aftermarket cooler da ti se neprigrijava.

Operation Flashpoint
17 godina
neaktivan
Co7 kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
Ja se iskreno nadam da ce dobiti kaznu (nisam zao)...
TO JE TOTALNO IDIOTSKO RADITI...

A policajac iako je napravio grešku ne izdvajanja iz prometa najviše što može dobiti je 10% plaće dolje za 1 mjesec, iako se to rijetko dogadja (otac mi je policajac) tako da ce doci na sud ne brini...

Moze dobiti otkaz, jer je nesavjesnom radnjom i propustom ugrozi zivote drugih ljudi u prometu i samog prekrsitelja!

Ovako nece dobiti otkaz, ali da ode u medije i da se digne prasina... Pogotovo da se nesto dogodil0.

100% sam siguran da se nece pojaviti, pogotovo ako onako sastavi zalbu kako sam mu preporucio.

LOOOOOL koja glupost...

Ocito da se ne vrijedi s ovakvima svadjati pa odustajem... I ocito ne znas kakva je drzava ili zivis u oblacima...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
Co7 kaže...

A policajac iako je napravio grešku ne izdvajanja iz prometa najviše što može dobiti je 10% plaće dolje za 1 mjesec, iako se to rijetko dogadja (otac mi je policajac) tako da ce doci na sud ne brini...

Moze dobiti otkaz, jer je nesavjesnom radnjom i propustom ugrozi zivote drugih ljudi u prometu i samog prekrsitelja!

Ovako nece dobiti otkaz, ali da ode u medije i da se digne prasina... Pogotovo da se nesto dogodil0.

100% sam siguran da se nece pojaviti, pogotovo ako onako sastavi zalbu kako sam mu preporucio.

edit:

Zaboravio sam napisati razlog nepojavljivanja :). Na poslu sam.

Ako se on ne pojavi, vrlo je velika vjerojatnost da se postupak obustavi.  To policajci znaju, zato se on nece pojaviti.

Ne može dobiti otkaz. U vrh glave disciplinsku mjeru, ovisno od bodova smanjenje plate itd.

Radio, ne radio, svira radio!
16 godina
neaktivan

Prvo ne znam ko se svadja. Drugo sta je tebi tocno glupost?

Policajac je zatekao nekog u prometu bez da je osposobljen za upravljanje motorni vozilom i dopustio mu da nastavi ugrozavati promet!?  

Koja je razlika izmedju nekog tko je pijan i upravlja a ima vozacki i nekog tko  ne zna upravljati vozilom?

Taj policajac nije ugrozio sebe, nego je on u moje ime i tvoje odlucio da je u redu reskirati moj i tvoj zivot , tako sto je pustio njega nazad u promet!

10% s place bi mu uzeli ga je iskljucio iz prometa a nije naplatio kaznu. Sto je puno manje opasno.

Otkaz bi dobio zato sto bi se neki glavonja uplasio za svoju stolicu i odlucio pokazati da se takve stvari nece trpiti i da je on posten, samim tim sto nevoli nepostene!

Edit: ovo govorim ako bi to doslo u novine!

Znam osobno bivseg policajca (odnosno znam za njega, ali osobno mu znam kolegu) koji je dobio otkaz zato sto je sa presretacem uzrokaovao prometnu nesrecu, jer se okrenuo na cesti pod rucnom!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 14:24 (Co7).
14 godina
protjeran

Meni nikada nisu dosli na sud,valjda se boje da znam vise od njih?

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Meni nikada nisu dosli na sud,valjda se boje da znam vise od njih?

zA vecinu stvari nije potreban policajac nego samo uvid u njegov izvještaj...

Zato ti nisu došli...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
protjeran

Zato ti nisu došli...

Ajde za koje stvari treba a za koje ne navedi neke primjere pa cu ti rec kada meni nisu dosli!

P.S:Nikad nisam htio potpisati.

16 godina
protjeran
CROifer kaže...

Zato ti nisu došli...

Ajde za koje stvari treba a za koje ne navedi neke primjere pa cu ti rec kada meni nisu dosli!

P.S:Nikad nisam htio potpisati.

za vecinu stvari samo posalju izvjestaj..

http://pvtorrent.org REGISTRACIJE OTVORENE
16 godina
neaktivan

Zato ti nisu došli...

Ovo je istina, ali ako napises onako zalbu kako sam ja rekao, onda on mora izaci!

Ako ti tretis policajca za nesto, ili sumnjas u njegov postupak i trazis suocenje onda on mora izaci.

Primjer:

Potpisani policajac nije onaj koji je mene zaustavio!

Ili policajac je imao drugi broj znacke.

Ili ja tamo nisam bio, i mislim da je doslo do pogreske te trazim suocavanje sa policajcom itd.

16 godina
protjeran
Co7 kaže...

Zato ti nisu došli...

Ovo je istina, ali ako napises onako zalbu kako sam ja rekao, onda on mora izaci!

Ako ti tretis policajca za nesto, ili sumnjas u njegov postupak i trazis suocenje onda on mora izaci.

Primjer:

Potpisani policajac nije onaj koji je mene zaustavio!

Ili policajac je imao drugi broj znacke.

Ili ja tamo nisam bio, i mislim da je doslo do pogreske te trazim suocavanje sa policajcom itd.

ni to ne pije vodu, imao sam takav slucaj i nije osobno dosao vec izvjestaj..

16 godina
neaktivan

Ovisi o okolnostima.

Ako u prekrsajnom nalogu stoji da je podatke dobio iz Osobne iskaznice br. xxxxxxxxx .

Onda je jasno da ju je imao na uvid i da je utvrdio tvoj indentitet.

Ali ako ti nisi imao papire kod sebe, i on nije imao uvid u tvoj dokument sa slikom onda mozes traziti soucavanje.

16 godina
protjeran
Co7 kaže...

Ovisi o okolnostima.

Ako u prekrsajnom nalogu stoji da je podatke dobio iz Osobne iskaznice br. xxxxxxxxx .

Onda je jasno da ju je imao na uvid i da je utvrdio tvoj indentitet.

Ali ako ti nisi imao papire kod sebe, i on nije imao uvid u tvoj dokument sa slikom onda mozes traziti soucavanje.

on moze saznam broj osobne na temelju tvog imena, tako da ju netreba imat,...

16 godina
neaktivan

Istina za broj, ali slika je bitna!

koliko znas ti osobnih podataka od svog najboljeg prijatelja?

Ime , prezime.

Godina rodjenja i mjesto

Ime oca i majke

majcino djevojacko prezime

Oib i jmbg nisu obvezni da znas!

I cak na jednom (mozda i vise) mjestu u zakonu stoji da se provjera odredjenih podataka moze obaviti JEDINO kroz ispravu, a ne u bazi podataka MUP-a!

ugl. Off topic

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 14:58 (Co7).
15 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...
divines kaže...

Zaustavila me policija te sam im dao prometnu ali vozacku nisam jer nisam jos polozio. Ostavio sam im podatke koje su trazili i ispricao se da vozim samo curu doma i da sljedeci tjedan imam isit iz voznje jer sam u auto skoli. Puhao sam te imao 0.0. Policajac mi je kao rekao da bi trebao ici u mup ali ce me pustit jer je prvi puta i kada sam ga pitao za kaznu rekao je kao da cu dobit od 5 do 15 tisuca kn.

E sada me zanima jer nisam nista potpisao niti dobio ikakav papir sa kaznom dali cu ja tu kaznu dobit i ako da kad je mogu ocekivat? Eto zahvaljujem se na pomoci!

Ma nećeš dobit kaznu valjda kad je prvi put.Ovisi kakav je policajac,ima onih koji te puste a i ima i onih koji kad imaju loš dan pokvare ga i drugima.

Šta kad policajac radi svoj posao, i izdaje kazne za važeče prometne prekršaje , onda ima loš dan i kvari ga  drugima, pa nebi nikad trebali puštat pa da vidiš kak bi onda svi bili pristojni u prometu...

pero_HR
15 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

ispod 18 - slobodno,triba radit gluposti

iznad 18 -skužiš kolko je glupo

Sweettooth
14 godina
neaktivan

dobro je što se nisi potpisao...da jesi odmah bi se smatralo da priznaješ da si kriv

13 godina
neaktivan
voznja bez polozenog ispita i nereg. motor

Htio bih znati kolika je kazna za voznju bez polozenog ispita A kat. i neregistriranog motora??

Hvala unaprijed ! !

14 godina
protjeran
Re: voznja bez polozenog ispita i nereg. motor
kazna je šamar na lice. idioti kao ti bez vozačke se preseravaju kako su cool jer oni voze a ni ispit nisu položili, nitko im ništa ne može. kad se ispit položi i dobije vozačka, sjedate u aute i samo gas, gas. najgore je što ne ubijete sebe nego suvozača ili nedužnu osobu koja se našla na krivome mjestu u krivo vrijeme. samo da je što jači auto i što glasnija glazba da se pokaže kako ste face. ma šamar i vama i tatici koji kupuje auto
Trenutno vršim genocide nad zombijima u Dead Island
17 godina
nautica007 kaže...

Htio bih znati kolika je kazna za voznju bez polozenog ispita A kat. i neregistriranog motora??

Hvala unaprijed ! !

Ako uopće nemaš vozačku, onda je kazna od 5.000 do 15.000 kuna ili do 60 dana zatvora.

Ako imaš vozačku, ali nemaš odgovarajuću kategoriju, kazna je 2000 kuna.

Ako je registracija izašla prije više od 15 dana, kazna je 2000 kuna - do 15 dana od isteka registracije kazna je 700 kuna.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama

Članak 216.

(6) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Članak 223.

(3) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.

Članak 238.

(7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim ili priključnim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.
(8) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana.

A ako ti nisi vlasnik motora, onda ima još i kazna za vlasnika što ti je dao da voziš njegov motor bez položene odgovarajuće kategorije:

Članak 229.

(2) Vlasnik, odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije dati vozilo na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati vozilom, odnosno osobi koja nema pravo upravljati kategorijom vozila u koju spada to vozilo ili osobi koja u organizmu ima alkohola ili opojnih droga.

(6) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila i osoba kojoj je vozilo povjereno ako vozilo da na upravljanje osobi iz stavka 2. ovoga članka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 17:03 (klimama).
16 godina
nautica007 kaže...

Hvala unaprijed ! !

Proguglat ću ja umjesto tebe, ali prema takvima kao što si ti nemam puno poštovanja, i takvih kao ti se najviše bojim da mi ne naprave štetu na vozilu, tj imovini za koju radim i uredno plačam osiguranja i servise. Čemu služe autoškole? Zamisli da si nekome napravio štetu s neregistriranim vozilom! Da si nečije dijete udario zbog neosposobljenosti upravljanjem motornim vozilom! Razmisli drugi put o posljedicama prije nego napraviš glupost.

Članak 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama: novčanom kaznom u iznosu od najmanje 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti  upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Članak 238. istog zakona: Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da njezina neregistrirana vozila ili vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili njezine neoznačene lake prikolice sudjeluju u prometu na cestama.

Jesi li imao kacigu ili nisi je još jedna "manja" stavka.

S obzirom da ti budu vjerojatno podigli kaznenu prijavu, ne prekršajnu, moguća kazna je 3 mjeseca do 3 godine zatvora. Tako da se probaj izvuć na sve moguće načine da prođeš s novčanom kaznom.

I pamet u glavu!

14 godina
je ti mogu sta oni ako se vozis po svom dvoristu bez vozacke. prepostavljam da ne jer bi bilo upad na privatno zemljiste. zanima me sta mislite. jer sigurno ima tone koji to rade.
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
je ti mogu sta oni ako se vozis po svom dvoristu bez vozacke. prepostavljam da ne jer bi bilo upad na privatno zemljiste. zanima me sta mislite. jer sigurno ima tone koji to rade.

Nema "privatno / javno" već samo da li je ta površina dostupna većem broju vozila.

14 godina
samo stari autom u dvoriste i po liti turisti i sused jednom prodje. em je ulica slijepa.
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
samo stari autom u dvoriste i po liti turisti i sused jednom prodje. em je ulica slijepa.

Znači, je. Sve što se dogodi kao da se dogodilo na cesti.

14 godina
protjeran
dali je ta ulica na tvojoj zemlji na kojoj se nalazi ograda ili je ulica spojena na neku prometniju cestu? ti kažeš da je to slijepa ulica, znači dio je prometnica i ako te ulovi- najebo si kao da si na glavnoj cesti
Trenutno vršim genocide nad zombijima u Dead Island
14 godina
pa to je ubiti privatna ulica vlasnici moj stari i jos 3 susjeda i da spaja se na glavnu.
14 godina
na mobu sam pa ne mogu editovat post al te ceste niti nema u planu grada. na grada mapi je ima al u katastru je nema jer se ta ulica trebala unistit i bila bi onda napravljena bas cesta na drugom mjestu.
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
na mobu sam pa ne mogu editovat post al te ceste niti nema u planu grada. na grada mapi je ima al u katastru je nema jer se ta ulica trebala unistit i bila bi onda napravljena bas cesta na drugom mjestu.

Ne shvaćaš - uopće nije bitno da li je cesta upisana ili neupisana, privatno zemljište ili javno - ukoliko više vozila ima pristup, ZSPC je na snazi.

14 godina
ok hvala na infu. nema veze ono oko ceste.
13 godina
neaktivan
Voznja bez vozacke....

Pozdrav svima...:) Zelio bih da vas pitam nesto...;)
Imam 17god,vozim auto ima 4 god...I imam nekog yuga kabrioleta,koji nije registrovan! Jednom prilikom ga uzmem i vozam se ja sa drustvom i odemo na benzinsku da naspemo gorivo.PArkiramo se na sporedni put,kuda ne idu auta,a pored je magistrala.Ode drug da kupi gorivo sa bidonom ,naspemo i taman da upalim auto,kad vidim policija ide magistralom u autu.Ali ja nisam jos upalio auto,nego drzim kljuc i molim se da prodje,medjutim ona staje!
Izlazi policajac i meni kaze izlazi iz auta i ponesi kljuceve ! ja to uradim,odvede me u auto i drugi policajac mi sve uzme podatke kao i kljuceve...Nazovu oca da dodjee po kljuceve i on ode,oni mu napisu 25evra za oduzimanje kljuceva i vrate kljuceve! Otac pita da li ce biti jos kazne i meni zabrana,a kaze policajac da nece,samo da ce ga sudija opomenuti da vise ne vozi i to...Medjutim meni stigne kuci plava koverta i da se razmatra kazna,pa ce onda poziv na sud...ALi u koverti pise da sam uhvacen na glavnom putu...I mene interesuje da li je ukinut zakon o zabrani polaganja posto neki kazu da jeste...I da li da se zalim,jer nisam uhvacen da vozim samo da sjedim i to! 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice