Scott voltage yz 2 (20)

poruka: 9
|
čitano: 8.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Scott voltage yz 2 (20)

Imam Scott voltage yz 2 (20) i zanima me dali je moguce sloziti disk kocnice na njega

informacije o biciklu :

http://scottusa.com/us_en/product/8287/44847/voltage_yz_2

i ako je moguce recite mi kako i preporuka kocnica koje pasu na bicikl.

kupljen u turbosportu:

http://www.turbo-sport.com/Products/TurboSport/PID-1000051248.aspx

takav ali je velicina L

ako trebate jos neke informacije pitajte...

Hvala unaprijed

16 godina
neaktivan
Scott voltage yz 2 (20)

Koliko vidim,je moguće je.

Punk's not dead!!!!
15 godina
RE: Scott voltage yz 2 (20)
doctor_crash kaže...

Koliko vidim,je moguće je.

I meni je tako na prvi pogled izgledalo na okviru imam za pakne ali na felgi nemogu nac kamo se zaserafe diskovi pa je u tome problem.

Bili mi mogao pojasniti kako ako znas?

Hvala

EDIT:

Naso sam na jednom forumu

http://forums.vr-zone.com/miscellaneous-garage-sales/412476-mtb-parts-lelong-lelong-starting-10-onwards.html

na tom modelu je imo diskove pogledajte 10) dio koji prodaje ali je opet to stariji model...

ja imaqm 2009 a to je model iz 2005.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 16:38 (CroNk3r).
16 godina
neaktivan

Ne na felgu niti ne možeš staviti disk jer je felga projektirana za V-Brake kočnice. Da bi stavio diskove moraš uzeti i felge koje podržavaju diskove (obično na felgi i dođu). Najbolje bi ti bilo odvesti bicikl direktno u bicikl servis i neka ti ih oni montiraju

Atomska bubamara - Last known good rank
15 godina
Oly_E3 kaže...

Ne na felgu niti ne možeš staviti disk jer je felga projektirana za V-Brake kočnice. Da bi stavio diskove moraš uzeti i felge koje podržavaju diskove (obično na felgi i dođu). Najbolje bi ti bilo odvesti bicikl direktno u bicikl servis i neka ti ih oni montiraju

Ali kolko bi me onda stajale nove felge?

I bi li oni onda zamijenili i nove lancanike ili bi stare stavili? (netreba biti precizno ali da znam oko kolko da nebi tamo doso i onda mi kazu neku previsoku cijenu)

I dali bi mi nakon sto bi ja nesto mijenjao na biciklu u turbosportu priznali garanciju?

(ako se nesto s okvirom ili necim osim felga ili diskova dogodi)

Ima li turbo sport neki svoj servis za to?

Thnx

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 16:49 (CroNk3r).
16 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Ali kolko bi me onda stajale nove felge?

I bi li oni onda zamijenili i nove lancanike ili bi stare stavili? (netreba biti precizno ali da znam oko kolko da nebi tamo doso i onda mi kazu neku previsoku cijenu)

I dali bi mi nakon sto bi ja nesto mijenjao na biciklu u turbosportu priznali garanciju?

(ako se nesto s okvirom ili necim osim felga ili diskova dogodi)

Ima li turbo sport neki svoj servis za to?

Thnx

Ja sam na starom biciklu imao neke (shimnovi center lock disk rotori (160mm oba) i raw edge felge zajedno) za 1500 kuna + hidraulični Hayes Nine = 2000 kuna. Sustav prijenosa bi ti ostao isti (samo prebace kazetu na novu felgu i to je to). Sada imaš dvije varijante disk kočnica:

1. Mehaničke (koriste sajlu baš kao i V-brake kočnice); te su u pravilu jednostavnije i jače zakoče (iako to jače zakoče se odnosi na to da ti kotači skroz blokiraju kada zakoče). Najviše se koriste tamo gdje je stvarno potrebna velika moć kočenja
  2. Hidrauličke (koriste sistem kočenja koji se nalazi u autu, na motociklu itd.); dosta su bolje nego mehaničkih (više im se posveti pažnje prilikom proizvodnje) i primarna im je zadaća XC/AM biciklizam

Nikada nisam kupovao kod turbo sporta bicikle (imam svoj favourite dučan gdje me već poznaju svi pa tamo kupujem) i neznam kako im je sa garancijom i time. Znam da imaju svoj servis...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 19:58 (Oly_E3).
15 godina
Scott voltage yz 2 (20)

Onda mislim da mi nije isplativo kupovati nove felge i disk kocnice jer mi je bicikl bio 2500 kn a za diskove dati 1500kn...

malo previseisplativije mi je pricekat jos 5 god i kupit posteni bicikl s diskovima xD

tako da od toga jos neko vrijeme nece biti nista...:(

Mozda ako padne cijena...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 21:13 (CroNk3r).
16 godina
neaktivan

Nisu mehanički djelovi kao djelovi u računalu da padne cijena. Tu je cijena uvjek ista (jedino kada izađe novi model tada se po nižj cijeni prodaje stariji model koji se nalazi negdje na zalihama i čeka posljednje kupce). Iako ako želiš kvalitetan bicikl nemoj gledati ništa ispod 5000 kuna, a imaš vremena za štedjeti Namigiva

15 godina
Scott voltage yz 2 (20)

Evo imam jos jedno pitanje u vezi ovog bicikl:

Bi li ja mogao zamijeniti glavčinu kotača a ostalo ostane isto ?

Ako bi mogao neka mi netko preporuci jednu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice