Mercedes ML 320 CDI Kvar

poruka: 9
|
čitano: 37.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Mercedes ML 320 CDI Kvar

stari mi ima ml-a vec par godina ml je inače 2007god 2 generacija... i nedavno nam je se počeo javljat problem... kad naglo stisnemo gas nešto krči u podvozju... kad smo ga odveli u automehaničara on nam je rekao da nam je otiša neki lanac i da bi popravak iznosio 10.000 eura... to mi se čini previše pa čisto me zanima šta mislite do čega bi još moglo biti?

call of duty mw2
15 godina
neaktivan
Re: Mercedes ML 320 CDI Kvar
cod__kiLL3r kaže...

stari mi ima ml-a vec par godina ml je inače 2007god 2 generacija... i nedavno nam je se počeo javljat problem... kad naglo stisnemo gas nešto krči u podvozju... kad smo ga odveli u automehaničara on nam je rekao da nam je otiša neki lanac i da bi popravak iznosio 10.000 eura... to mi se čini previše pa čisto me zanima šta mislite do čega bi još moglo biti?

Totalno si fulao forum za takva pitanja, imaš o autima miljon foruma pa tamo pitaj.

Inače za mercedese su skupi djelovi al svejedno mi to djeluje malo preskupo, za 10 000 evropljana se može kupit odličan polovni auto

13 godina
odjavljen
Mercedes ML 320 CDI Kvar

Eh to je Mercedes, odi do Brabusa u Dubravu i plati. Problem ce srediti.

15 godina
neaktivan

Kad već sudjelujem u temi da već napišem nešto korisno, premda jako malo znam o autima.

Lanac na mercedesu je ekvivalent zupčastog remena kod velike većine ostalih auta, jako malo ih se radi s lancem. Kad ti pukne zupčasti remen u većini slučajeva se sj.ebe motor totalno, klipovi udare u ventile i sve popuca. Da ti se to dogodi na mercedesu, da pukne lanac, mogao bi ga odvest na otpad, tako da vam je bolje da to što prije rješite

15 godina
neaktivan
Mercedes ML 320 CDI Kvar

Eh to ti se dogodi kad overclockiraš ml seriju!

Kod dotične serije moraš paziti na lanac (tzv. power transporting chain, PTC) koji prilikom OC-a nepravilno raspoređuje snagu i onda se javlja tzv. 'zvono' na osovini koje ti daje na znanje da mu fali snage.

Model 320 pogotovo ima izražen taj problem. 

Rješenje je ugradnja jačeg lanca, model ML 320 CDI Uber Trans System for OC-only!

Šala naravno!

Ovako tvoj problem vidi jedan klasičan forumaš na BOL-u.  {#}

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 23:29 (godo).
14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Kad već sudjelujem u temi da već napišem nešto korisno, premda jako malo znam o autima.

Lanac na mercedesu je ekvivalent zupčastog remena kod velike većine ostalih auta, jako malo ih se radi s lancem. Kad ti pukne zupčasti remen u većini slučajeva se sj.ebe motor totalno, klipovi udare u ventile i sve popuca. Da ti se to dogodi na mercedesu, da pukne lanac, mogao bi ga odvest na otpad, tako da vam je bolje da to što prije rješite

Na Mercedes kamionu od starog imam takav lanac, 350tkm prosa i nikad mijenjan. Ekvivalent je zupcastom remenu samo sto radi u ulju.

EDIT- ali to nema nikakve veze sa podvozjem, ako zvuk dolazi iz podvozja onda je nesto drugo u pitanju.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 23:31 (mate960).
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
bradonja_85 kaže...

Na Mercedes kamionu od starog imam takav lanac, 350tkm prosa i nikad mijenjan. Ekvivalent je zupcastom remenu samo sto radi u ulju.

EDIT- ali to nema nikakve veze sa podvozjem, ako zvuk dolazi iz podvozja onda je nesto drugo u pitanju.

Kao što sam napisao ne znam baš puno o autima i motorima, samo neke osnovne stvari. Ne znam ni kad bi se tribao mjenjat taj lanac na motoru, za remen znam da se mjenja svakih 60 000-70 000 km, kako ko. Samo sam ga htio upozorit da ako mu pukne taj lanac da je to vjerojatno najgori kvar koji se može dogodit na motoru i da to rješi šta prije.

Al u svakom slučaju 10 000 € je previše, pa može se novi motor kupit za te novce bez obzira što je riječ o mercedesu

14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Kao što sam napisao ne znam baš puno o autima i motorima, samo neke osnovne stvari. Ne znam ni kad bi se tribao mjenjat taj lanac na motoru, za remen znam da se mjenja svakih 60 000-70 000 km, kako ko. Samo sam ga htio upozorit da ako mu pukne taj lanac da je to vjerojatno najgori kvar koji se može dogodit na motoru i da to rješi šta prije.

Al u svakom slučaju 10 000 € je previše, pa može se novi motor kupit za te novce bez obzira što je riječ o mercedesu

Od mojeg skromnog znanja cini mi se da je to "fazni lanac"

Inace, od manjih serijskih auta ima ga Nissan Micra, i redovito stvara probleme nakon 100tkm kad se pocinje cuti metalni zveket. KLIK

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 23:40 (mate960).
10 godina
neaktivan
cod__kiLL3r kaže...

poštovani,

imam ml-a 320cdi koji se ponaša potpuno isto. Nedavno sam ga kupio i zanima me jeste li uspjeli otkriti u cemu je problem, te koliko bi koštalo otklanjanje?

Zahvaljujem, LP

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice