Ideja,zamisao jeli moguća'

poruka: 27
|
čitano: 8.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako imam jednu tehnološku ideju,zamisao. Vjerojatno ju se već netko sjetio,ali zbog nečega je nije moguće primijeniti.

Znači zamisao je:

Staviti generator na kotač električnog automobila (znači onaj na struju)

Generator spojiti sa motorom i kako se vozi,tako se i stvara struja potrebna za rad automobila.

Razmišljao sam i o tome da su recimo "vjetrenjače" na krovu automobila i kako se vozi tako se okreće vjetrenača i stvara se struja potrebna za rad automobila.

Što mislite o tome?

Ako bi ovo stvarno uspjelo onda bi zapravo stvorili perpetuum mobile.

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD
17 godina
neaktivan

Jel to nama netko pokušava napraviti perpetuum mobile?{#}

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
14 godina
neaktivan

ja mislim da bi auto više trošio nego bi vjetrenjace proizvodile.. {#}

16 godina
neaktivan
RE: Ideja,zamisao jeli moguća'
lzgr kaže...

Mislim da bi to bilo preslabo da pokrece automobil.

Jahao sam pješice.
16 godina
neaktivan

Mislim da tako mali generator koji bi stao na kotač nebi proizvodio dovoljnu količinu energije za pristojan pogon automobila

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Razmišljao sam i o tome da su recimo "vjetrenjače" na krovu automobila i kako se vozi tako se okreće vjetrenača i stvara se struja potrebna za rad automobila.

Što mislite o tome?

Energija dobivena tim "vjetrenjačama" vjerovatno ne bi bila dovoljna da napaja cijeli automobil, mozda bi malo el. potrosnju smanjio.

A i taj izum ne bi bio perpetuum mobile posto se ne bi vozio bez utrosene nergije, vec bi ju dobivao iz baterija pretvorbom kem. energije u el. i daljnom pretvorbom u mehanicku ( + isto tako iz energije dobivene "vjetrenjacama")

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 18:25 (AA-d00d).
15 godina
protjeran

ima nesto slicno...kers..skuplja kočionu energiju i salje ka elektro motoru da se napuni...a za ovo tvoje tesko...znaci na svaki kotac moraju ici generatori da kupe energiju i salju motoru..tesko

16 godina
odjavljen

Dimenzije generatora nisu problem, već zakon očuvanja energije. U konkretnom slučaju bi generator dodatno opterečivao motor (odnosno vjetrenjača povečavala otpor zraka), pa bi se potrošnja motora povećala za veći iznos on onog kojeg generator proizvodi.

Pokus koji možeš doma napraviti: uzmeš dinamo od bicikle i obični elektro motor i spojiš im osovine da se zajedno vrte. Spojiš motor na bateriju i onda paralelno spojiš dinamo. Kada odspojiš bateriju motor će se polagano zaustaviti.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
moderator
lzgr kaže...

Što mislite o tome?

Inzenjeri se trude sto je vise moguce sniziti koeficijent otpora zraka automobila, a ti bi ga drasticno povecao i unistio sav njihov trud!  {#}

16 godina
neaktivan

Sad malo idem van teme al ok.Pričao mi je nastavnik iz fizike kako je Nikola Tesla izumio spravu za "hvatanje" munja.Ta bi sprava prikupila svu energiju te munje koja bi bila dovoljna da godinu dana osvjetljava neki veći grad.Zna li netko više o tome?

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Sad malo idem van teme al ok.Pričao mi je nastavnik iz fizike kako je Nikola Tesla izumio spravu za "hvatanje" munja.Ta bi sprava prikupila svu energiju te munje koja bi bila dovoljna da godinu dana osvjetljava neki veći grad.Zna li netko više o tome?

Cuo sam da su to japanci/kinezi napravili nedavno (nisam siguran da je bilo uspješno).

Sad nazad na temu generator nema iskoristivost vecu od 100% (pa jelte nemoguce je po pravilima fizike) koja bi bila potrebna za pogonjenje vozila, samo stavljanje ikakve tezine na kotace je velik korak u nazad, primjer najvise performansi na biciklu primjetite kad smanjite tezinu kotaca (felge, stavi se karbonska felga) samim time bi unistili efikasnost (drasticno).

Vjetrenjaca na automobil (ko tu koga!?) drasticno smanjenje aerodinamike koja je vrlo bitna pri vecim brzinama, a ako niste u visokoj brzini bome se ni vjetrenjaca ne vrti. Opet se javlja isti problem iskoristivosti koja je dobra ali (daleko) pre niska za pogon.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 18:41 (GimmieCorsair).
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Čuo sam i ja nešto slično, ne znam o čemu je riječ, ali pohrana električne energije je jedan od većih tehničkih problema današnjice. Da postoje uređaji koji bi mogli pohraniti masivnu energiju koja nastaje prilikom tih izboja, problem energije i njezinog nedostatka bio bi praktički riješen. A s druge strane ima dosta ljudi kojima takva situacija ne bi odgovarala. Ko će ga znati...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
lzgr kaže...

Što mislite o tome?

Inzenjeri se trude sto je vise moguce sniziti koeficijent otpora zraka automobila, a ti bi ga drasticno povecao i unistio sav njihov trud! {#}

Za par godina ce biti važno dal ćeš uopće voziti auto jer neće biti goriva,a ne koliko će auto biti brz. Umjesto da traže način kako da vozimo aute bez nafte i zagađenja,ovi gledajo kako će ubrzati auto.

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...
mbaksa kaže...
lzgr kaže...

Što mislite o tome?

Inzenjeri se trude sto je vise moguce sniziti koeficijent otpora zraka automobila, a ti bi ga drasticno povecao i unistio sav njihov trud! {#}

Za par godina ce biti važno dal ćeš uopće voziti auto jer neće biti goriva,a ne koliko će auto biti brz. Umjesto da traže način kako da vozimo aute bez nafte i zagađenja,ovi gledajo kako će ubrzati auto.

Pa vise aerodinamike=manja potreba za snagom= manja potrosnja

Gamers Don't Die, They Respawn.
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Staviti vjetrenjacu na auto definitivno nije rjesenje jer bi sila otpora zraka bila prevelika. Pri vecim brzinama je ta sila ovako ionako velika, kakva bi tek bila sa vjetrenjacom{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Zar misliš da će to biti jedini problem kad nafte nestane? Ništa, apsolutno ništa neće biti više isto ako nestane nafte. Sva plastika, kozmetika, paste za zube, boje, lakovi, ceste, guma itd. sve, apsolutno sve je to nafta. U svakoj gumi auta ima oko 26 litara nafte. Svaki auto je napravljen od nafte što na direktan, što na indirektan način (pod indirektnim načinom smatram na strojeve koji su taj metal obrađivali, a energiju su dobili od nafte, bilo direktno, bilo da se od nafte proizvela električna energija pa onda). Sve one priče o biogorivima i tim glupostima su bullshit. Da bi ti sav taj kukuruz proizveo (mislim da se od kukuruza radi biogorivo) treba ti nafta. Strojevi kojima ga sadiš idu na naftu. Strojevi kojima ga obrađuješ idu na naftu. Pesticidi su derivati nafte. Sve je nafta. Nafte kad nestane nastat će opći kolaps. Kažu da smo adaptable species, iliti po našem, prilagodljiva vrsta. Ne znam hoćemo li se moći prilagoditi nestanku nafte...

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
lzgr kaže...

Zar misliš da će to biti jedini problem kad nafte nestane? Ništa, apsolutno ništa neće biti više isto ako nestane nafte. Sva plastika, kozmetika, paste za zube, boje, lakovi, ceste, guma itd. sve, apsolutno sve je to nafta. U svakoj gumi auta ima oko 26 litara nafte. Svaki auto je napravljen od nafte što na direktan, što na indirektan način (pod indirektnim načinom smatram na strojeve koji su taj metal obrađivali, a energiju su dobili od nafte, bilo direktno, bilo da se od nafte proizvela električna energija pa onda). Sve one priče o biogorivima i tim glupostima su bullshit. Da bi ti sav taj kukuruz proizveo (mislim da se od kukuruza radi biogorivo) treba ti nafta. Strojevi kojima ga sadiš idu na naftu. Strojevi kojima ga obrađuješ idu na naftu. Pesticidi su derivati nafte. Sve je nafta. Nafte kad nestane nastat će opći kolaps. Kažu da smo adaptable species, iliti po našem, prilagodljiva vrsta. Ne znam hoćemo li se moći prilagoditi nestanku nafte...

Collapse much? {#}

Ontopic:

@autoru teme: Da skratimo priču - nemoguća misija, zaboravi. Ono na što se danas uglavnom ide je da se naprave što je moguće učinkovitije (čitaj: lakše, dugotrajnije, otprornije na vanjske utjecatje itd.) baterije za EV-ove. Zašto? Zato što se još jedino na tom polju daju napraviti neki značajniji pomaci.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina

Nakon dugogodišnjih istraživanja, došao sam do slijedećih izvora energije:

BOG I HRVATI /// The awkward moment is when you meziš and you run out of pršut.
17 godina
neaktivan
ivan123 kaže...

Mi razgovaramo o znanosti a ti se sprdaš! {#}

16 godina
lzgr kaže...

Da je moguće, već bi netko napravilo ono što si predložio.

BOG I HRVATI /// The awkward moment is when you meziš and you run out of pršut.
16 godina
lzgr kaže...
ivan123 kaže...

Pa onda bi se i ovo tvoje moglo nazvati šprdanjem, dok god postoji trenje nema stroja čija će iskoristivost biti jednaka ili veća od uloženog... 

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
lzgr kaže...
ivan123 kaže...

Pa onda bi se i ovo tvoje moglo nazvati šprdanjem, dok god postoji trenje nema stroja čija će iskoristivost biti jednaka ili veća od uloženog... 

Nisu se svi rodili pametni pa da znaju dali će to raditi ili ne. Došlo mi je ovo na pamet i ja sam htio provjeriti dali teorija drži vodu. Očito ne. Nije mi bila namjera sprdanje.

15 godina
neaktivan

Znanost je tu rekla još davno laku noć, odnosno da je perpetuum mobile nemoguć.

Još da citiram profesora iz termodinamike:

"Onaj tko kaže da je perpetuum mobile moguć je lud!"

Ideja je super, ali nažalost neizvediva.

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina

Pa to su osnove fizike, ja sam također mislio da bi neke stvari mogle raditi npr. šta bi bilo da staviš 50 dinama na bicikl i slično, ali onda se sjetim da bi to već netko napravio da je moguće jer ima puno pametnijih ljudi od mene, jebiga al tako je.

Možda bi se moglo napraviti nešto da se cijelo auto pokrije sunčevim kolektorima pa da se puni dok vozi i stoji, iskoristivost nebi bila prevelika ali ipak bi ga manje morao puniti "na utičnicu" i u dužem putu bi bilo više struje, ali tu je opet problem što ti kolektori su jako neefikasni - iskoriste tek oko 17% energije (a da ne govorim o skupoći održavanja i samoj njihovoj cijeni, a i tome što će otežati auto i povećati trenje). Teško je napraviti nešto efikasno, mislim da je budućnost u atomskoj energiji i fuziji, nihovo korištenje bi moglo jako povećati efikasnost (iako ni oni neće proizvest više od uloženoga), kod današnjih rješenja ima previše otpada.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina

Molio bih da ostale koji pokušaju nešto napraviti nešto slično kao autor teme neka prije toga pogledaju ovu rečenicu:

Energija ne kruži, ona protječe.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Pa to su osnove fizike, ja sam također mislio da bi neke stvari mogle raditi npr. šta bi bilo da staviš 50 dinama na bicikl i slično, ali onda se sjetim da bi to već netko napravio da je moguće jer ima puno pametnijih ljudi od mene, jebiga al tako je.

Možda bi se moglo napraviti nešto da se cijelo auto pokrije sunčevim kolektorima pa da se puni dok vozi i stoji, iskoristivost nebi bila prevelika ali ipak bi ga manje morao puniti "na utičnicu" i u dužem putu bi bilo više struje, ali tu je opet problem što ti kolektori su jako neefikasni - iskoriste tek oko 17% energije (a da ne govorim o skupoći održavanja i samoj njihovoj cijeni, a i tome što će otežati auto i povećati trenje). Teško je napraviti nešto efikasno, mislim da je budućnost u atomskoj energiji i fuziji, nihovo korištenje bi moglo jako  povećati efikasnost (iako ni oni neće proizvest više od uloženoga), kod današnjih rješenja ima previše otpada.

To već ima, ali s tim se više-manje bave na fakultetima.

Treba se fokusirati na vodik, ali nema šanse da se nešto na tom polju pokrene dok postoje velike naftne kompanije.

Kadir beneath Mo Moteh
17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Collapse much? {#}

Collapse, ali pametno čovjek zbori. Okej, ima nekih izjava koje su mi glupost, ali generalno je u pravu. Mislim da sam čak od tebe pokupio link (u nekom postu), pa skinul i pogledal ;).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice