Cura u potrazi za autom

poruka: 126
|
čitano: 21.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Cura u potrazi za autom
Penryn kaže...

@ferovca1: Stari obični dizelaši (SDI) su bili neuništivi i jedini trošak je bio dolijevanje ulja i to je to. Sada je to već druga priča sa dizelašima..

pa nisam rekao da je diesel kvarljiv..

još jednom:  redovni servisi (pod garancijom) su skuplji za diesel nego za benzin.. intervali su kraći, 20k naspram 40k km..  razlika u potrošnji goriva u MALIM autima je zanemariva (npr. FSI motor ili kako se već zove).. početna cijena diesela je skuplja.. znači, ako cura kupi novi mali auto i k tome diesel,tek na 80k-120k km će se u ukupnim troškovima izjednačiti sa cijenom benzinca.. ako će tu km napraviti u 2-3 godine, onda se isplati.. ako će joj trebati više od 5-6, ne isplati se.. kad će ga prodavati u 7. i kupiti hondu.. ;)

diesel ima smisla u npr. A5 V6 sa 250 ks, koji troši 7-8 litara naspram istog benzinca koji troši 12-13l, a nema razlike u cijeni auta koji motor uzeo.. ili bilo koji auto veće klase..  ali za male kantice, po meni, isključivo benzin..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Sad sam našao link ali meni je ovo toliko nerealno, 7 litara po gradu čak i uz start/stop wtf?! Pa to nije ni 70kn..za auto takvog profila..kikiriki..

http://www.sarajevo-x.com/auto/testovi/testirali-smo-audi-a6-3-0-tdi-quattro-s-tronic/111012002#

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 11:59 (thedream).
14 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Starci mi posjeduju Peugeot 308 1.6 90ks i Clio 1.2 75ks.

Relacija Zadar- Zagreb i natrag, ista kilometraza, ista kolicina goriva. Peugeot izdrzi to sve i jos ostane goriva za dodatnih 100kn okruglo, dok Clio moras tankati na pola puta natrag {#}

Ofc.
14 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Teško će te vi kod žena.

BTW:Uzmi neki ferari {#}

Dino
15 godina
odjavljen
mate960 kaže...

Relacija Zadar- Zagreb i natrag, ista kilometraza, ista kolicina goriva. Peugeot izdrzi to sve i jos ostane goriva za dodatnih 100kn okruglo, dok Clio moras tankati na pola puta natrag {#}

Ajme kako onda stišćete tog clia... Ja idem twingom koji ima isti motor i ostane mi 3/8 tanka... (rijeka zagreb i nazad...)

14 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Ako cura zeli nov auto nek uzme novi polo/corsa/clio sa 1.2/1.4 benziskim motorom i to je to

13 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Ma jebo ti taj sport.Moras auto tociti,popravljati,ulagati u njega,gledati da ga ne ostetis,strijepiti da ga ne ukradu,itd...Lakse je naci momka koji ima dobro auto,"zavoliti"ga i vozikat se u njegovom autu,a on neka se brine o tome da auto vozi bez problema.

Ovo bi bilo razmisljanje svake sadasnje djevojke.

15 godina
odjavljen
Sea Sparrow kaže...

Ma jebo ti taj sport.Moras auto tociti,popravljati,ulagati u njega,gledati da ga ne ostetis,strijepiti da ga ne ukradu,itd...Lakse je naci momka koji ima dobro auto,"zavoliti"ga i vozikat se u njegovom autu,a on neka se brine o tome da auto vozi bez problema.

Ovo bi bilo razmisljanje svake sadasnje djevojke.

Hehe, ja sam muško pa mi nije toliko bitno hoću li ga ogrebati {#}

Ogrebao sam ga tri dana nakon promjene kompletnog boka Ogrebao sam ga tri dana nakon promjene kompletnog boka
17 godina
Cura u potrazi za autom

Moja preporuka je Hyundai i30 sa 1.4 benzincem od 110 konja i paketom opreme iThink. Jako dobar auto za 102k kn.

14 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Moja preporuka je Hyundai i30 sa 1.4 benzincem od 110 konja i paketom opreme iThink. Jako dobar auto za 102k kn.

Istina jako fin auto. Jel znas mozda koliko otprilike trosis tjedno ili mjesecno na tenkiranje i kolika ti je registracija?

17 godina
MasinGeri kaže...
Hacker002 kaže...

Istina jako fin auto. Jel znas mozda koliko otprilike trosis tjedno ili mjesecno na tenkiranje i kolika ti je registracija?

Nemam ga ja.. {#} Al imaju ga od kolege starci. Kupili su ga kad je izašao, bezninca 1.4 od 90konja i sa neznam kojim paketom opreme, al nisu dali ni 90k kn bili za njega.

Koliko troši neznam, al kolega je reko da potroše mjesečno oko 800kn na gorivo, al moraš uzet u obzir da do posla imaju nekih 20-25km. I naravno, svaki dan tamo nazad, još ako idu u grad koji put ( to je isto 20-ak kilometara).

A registracija za njega je nekih 4500-5000kn bez popusta onih koje ostvaruješ tokom godina. Naravno, sa normalnim osiguranjem. Sa kaskom je registracija minimalno tisuću i kusur eura.

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
MasinGeri kaže...
Hacker002 kaže...

Nemam ga ja.. {#} Al imaju ga od kolege starci. Kupili su ga kad je izašao, bezninca 1.4 od 90konja i sa neznam kojim paketom opreme, al nisu dali ni 90k kn bili za njega.

Koliko troši neznam, al kolega je reko da potroše mjesečno oko 800kn na gorivo, al moraš uzet u obzir da do posla imaju nekih 20-25km. I naravno, svaki dan tamo nazad, još ako idu u grad koji put ( to je isto 20-ak kilometara).

A registracija za njega je nekih 4500-5000kn bez popusta onih koje ostvaruješ tokom godina. Naravno, sa normalnim osiguranjem. Sa kaskom je registracija minimalno tisuću i kusur eura.

Dosta..

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
mate960 kaže...

drugi put uspoređuj istu klasu automobila.. clio ima najmanje 10 litara manji rezervoar od 308.. biće valjda zato troši više.. ;)

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 14:57 (ferovca1).
17 godina
thedream kaže...
Hacker002 kaže...

Dosta..

Pa gle, baš i nije. S obzirom da svaki dan prave do posla i nazad po 50ak kilometara, baš i nije puno.

A registracija..šta se čudiš?? Moji su imali prošle godine Passata sa 105 konja i 100 postotna registracija je bila 4600kn.

A sad imaju E klasu i sad im je 100 postotna preko 8 somova kn, al odma su prebacili policu sa Passata pa plaćaju 50%.

To je cijena registracije. Kome je puno nek si kupi auto od 60 konja i plaća registraciju 3000kn.

15 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...
mate960 kaže...

drugi put uspoređuj istu klasu automobila.. clio ima najmanje 10 litara manji rezervoar od 308.. biće valjda zato troši više.. ;)

Istina je i da je 150 uz klimu po autuputu za taj motor mučenje..ispod 9 litara to ne troši na 150km/h, kad smo išli sa curinim Yarisom na more 1.3 VVTi 87ks, 8.7l je pokazivao BC na 140-150 km/h, tu negdje da ga hebeš..po gradu ista stvar, ispod 8 litara taj auto ne ide, za Yaris VVTi govorim, začudio sam se, dosta rastrošno sve u svemu..da je litra do dvije niža potrošnja ne bi škodilo..

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Šta će ti auto u kuhinji? 

Sorry, morao sam. As you were.

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
thedream kaže...
Hacker002 kaže...

Dosta..

Pa gle, baš i nije. S obzirom da svaki dan prave do posla i nazad po 50ak kilometara, baš i nije puno.

A registracija..šta se čudiš?? Moji su imali prošle godine Passata sa 105 konja i 100 postotna registracija je bila 4600kn.

A sad imaju E klasu i sad im je 100 postotna preko 8 somova kn, al odma su prebacili policu sa Passata pa plaćaju 50%.

To je cijena registracije. Kome je puno nek si kupi auto od 60 konja i plaća registraciju 3000kn.

Ja sam sa 50% bonusa jer nisam imao nikakvu prometnu platio policu cca. 2100-2200kn i tehnički sa regom kakvih 950kn, sve skupa oko 3000. 1.9TDi 90ks, 66kW.

Zašto plaćate 100%-tnu regu ako niste imali udes? Mislim, taj bonus se smanjuje, odnosno rega raste, kad se sp*zdiš sa autom i odbija ti se tj. oštećena stranka ti se naplaćuje od rege..

Nisam u životu platio 100%-tnu regu, znaš li s čim to ima veze možda?

Recimo moj stari ima A6 iz 2001, 2.8Q sa 220ks i nema regu 4600 koliko ste vi za Passata sa 105ks izdvajali..o čemu je tu riječ? Vidim rekao si 100%tna 8 somova za E klasu, znači moj stari ima 50% vjerojatno na taj iznos, cca, i izađe oko 4000. To mora da je to.

Cemetary gates
15 godina
Cura u potrazi za autom

Mislim da ste fulali FORUM!{#}

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni tipku PRIJAVI ★★★★★
15 godina
protjeran
Cura u potrazi za autom

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
thedream kaže...

Ja sam sa 50% bonusa jer nisam imao nikakvu prometnu platio policu cca. 2100-2200kn i tehnički sa regom kakvih 950kn, sve skupa oko 3000. 1.9TDi 90ks, 66kW.

Zašto plaćate 100%-tnu regu ako niste imali udes? Mislim, taj bonus se smanjuje, odnosno rega raste, kad se sp*zdiš sa autom i odbija ti se tj. oštećena stranka ti se naplaćuje od rege..

Recimo moj stari ima A6 iz 2001, 2.8Q sa 220ks i nema regu 4600 koliko ste vi za Passata sa 105ks izdvajali..o čemu je tu riječ? Vidim rekao si 100%tna 8 somova za E klasu, znači moj stari ima 50% vjerojatno na taj iznos, cca, i izađe oko 4000. To mora da je to.

Kako sam već prije napisao. Kupio novu kia pro ceed, 1.4, 109ks, prva registracija i druga ne plaćaš tehnički (ali kod prve moraš kupovati tablice i plaćati one gluposti od pristojba, pa ti dođe kao da platiš tehnički), sad drugu godinu (treća registracija) platio sam osiguranje 1500kn (50% popusta) i 500kn tehnički.

Valjda jer je još "noviji" auto ne provjeravaju neke gluposti, pa je tehnički jeftiniji (ili ima veze što je moj benzinac)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 16:07 (dado2202).
17 godina
Cura u potrazi za autom

Ako govorimo o automobilskoj odgovornosti tj. mnogi ga zovu obvezno osiguranje po zakonu ako ste u posjedu svog prvog vozila trebali bi krenuti sa 0% bonusa tj platiti 100% premiju kako Vam je lakše. Nakon prve godine bez štete bonus vam raste za 10% a svake slijdeće godine bez štete bonus Vam raste za još 5%. Jedini prijenos bonusa je moguć isključivo između supružnika ili ostavinksom raspravom. Također ako posjedujete jedno vozilo koje ima 50% tj maksimalan bonus na drugo novonabavljeno imate pravno na 25% bonusa sve ostalo je izvan zakona. Također ako sada npr. na passatu imate 50% i to isto prodate imate pravo Vi ili Vaša supruga na novo nabavljeno vozilo prenijeti tih 50% ali samo ako ej to vozilo ostalo jedino u Vašm vlasništvu. Ako koga zanimaju detaljne informacije o osiguranju samo preko pm-a pls.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
17 godina
thedream kaže...

Ako si ti dao 3 soma kn za motor od 90konja, i misliš da je to 50%, onda ja mislim da se ti varaš. Moji su na tome Passatu plaćali 50% 2300kn.

A to sa postotcima "bonusa" tj manje rege ide ovako. Npr nikad u životu nisi imao auto na sebi, znači nisi plaćao regu nikad. Prva registracija ti je 100%, druga je za 10% manje, treća 5% manje i tak stalno. Svake dogine dobivaš po 5% manje sve do 50%.

Znači prva godina 100%, druga 90%, treća 85%, četvrta 80% od 100 postotne i tako godinama po 5% manje.

Tvoj stari za A6 od 220 konja ima registraciju kao i moji za E klasu od 200 konja, možda 100-200kn razlike ovisno o u kojem osiguranju je.

A cijena osiguranja ti ovisi upravo o konjaži automobila - naravno, više konja veća registracija. A od koliko do koliko konja je koje područje, tj cijena registracije ti nebi znao reći.

EDIT: toxic je ljepo objasnio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 16:30 (Hacker002).
17 godina
Cura u potrazi za autom

Od hrpu kalkulatora za izračun ovaj je najbolji i najjednostavniji pa si možete i sami izračunati..

http://www.allianz.hr/shop

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 17:41 (toxic).
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
thedream kaže...

Ako si ti dao 3 soma kn za motor od 90konja, i misliš da je to 50%, onda ja mislim da se ti varaš. Moji su na tome Passatu plaćali 50% 2300kn.

A to sa postotcima "bonusa" tj manje rege ide ovako. Npr nikad u životu nisi imao auto na sebi, znači nisi plaćao regu nikad. Prva registracija ti je 100%, druga je za 10% manje, treća 5% manje i tak stalno. Svake dogine dobivaš po 5% manje sve do 50%.

Znači prva godina 100%, druga 90%, treća 85%, četvrta 80% od 100 postotne i tako godinama po 5% manje.

Tvoj stari za A6 od 220 konja ima registraciju kao i moji za E klasu od 200 konja, možda 100-200kn razlike ovisno o u kojem osiguranju je.

A cijena osiguranja ti ovisi upravo o konjaži automobila - naravno, više konja veća registracija. A od koliko do koliko konja je koje područje, tj cijena registracije ti nebi znao reći.

EDIT: toxic je ljepo objasnio.

Ti kao da ne čitaš, ili ne razumiješ šta čitaš. Polica osiguranja me izašla 2100kn cca. 100 gore dolje imam ju pred sobom, i to je ovih 2300 o kojih ti pričaš. Štima, pratiš?

3 000 o kojima pak pričaš uključuje tu policu od 2300 i obvezni tehnički sa svim popratnim pzdarijama, cca. 800-900kn za moj auto konkretno.

To je to, skužili smo se nadam se.

Gledao sam jedno 5 stanica za tehnički i tri veće osiguravajuće kuće, u 7mj. mi je bila rega tj. prije 5mj., nema potrebe da se učimo {#}

Samo me stvar bonusa zanimala, jer sam se u međuvremenu ove godine spzdio, frajer se naplatio od mene, i mogu očekivati sigurno manji bonus od 50% maksimalnog na idućoj polici. To je sve, skužio sam toxica.

Možemo se vratiti na preporuku Honde od 140ks, S klase, što je ono sve bilo, evo ja preporučam Opel Senatora 3.0i curi i tako to..lijepo,gradsko i nije dizel iako je rekla da traži dizlu..čisto da budem skroz precizan kao i ostali na temi. {#}{#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 17:52 (thedream).
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

jel itko predlozio golfa dvicu?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
17 godina
thedream kaže...

Možemo se vratiti na preporuku Honde od 140ks, S klase, što je ono sve bilo, evo ja preporučam Opel Senatora 3.0i curi i tako to..lijepo,gradsko i nije dizel iako je rekla da traži dizlu..čisto da budem skroz precizan kao i ostali na temi. {#}{#}

ak joj se nesviđa ona S klasa 320 dizel, onda nek uzme S 500 {#} i kad bude trebala nešto promjenit na autu nek sjedne i plače {#}{#}

17 godina
thedream kaže...

Ti kao da ne čitaš, ili ne razumiješ šta čitaš. Polica osiguranja me izašla 2100kn cca. 100 gore dolje imam ju pred sobom, i to je ovih 2300 o kojih ti pričaš. Štima, pratiš?

3 000 o kojima pak pričaš uključuje tu policu od 2300 i obvezni tehnički sa svim popratnim pzdarijama, cca. 800-900kn za moj auto konkretno.

isprike na double postu, al nebi znal kak da ubacim ovo u onaj post da normalno izgleda.

Ne, nerazumijemo se. Jer su moji za tog Passata od 105ks tehnički i osiguranje zajedno plaćali 2300kn sa 50% popusta. A ti si platio ukupno 3000 za auto od 90ks koji je u manjem cjenovnom rangu što znači da si ti još debelo daleko od 50% popusta, jer da imaš 50% popusta izašlo bi te manje od tih 2300 što su moji plaćali za auto veće cjenovne kategorije od tvoga.

Sad se kužimo {#}

15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Whatever, gledam u račun od tehničkog i u policu gdje piše 50% bonusa, čitam tvoj post i imam ovu facu - {#}. Što se teme tiče mislim da je dobila posve dovoljno konstruktivnih prijedloga, nema potrebe da dođemo do bagera ili autobusa.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

znate onu staru.. vozi sigurno, vozi tenk :) best buy defo

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Ja sam prije 4 godine uzeo novi Peugeout 207 sport , isti ovakav : http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2007/11/tc-gti-1.jpg , manje više je to ženski auto {#} , mislim da bi ti se svidio , ako se odlučiš na 207 mogu ti pomoći oko savjeta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice