Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.516.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

I dalje imaju problema sa letecim lezajevima, po meni mjenjac los na dizelima dok na benzincima dobar. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2019 12:37 (ivanzu).
15 godina
Auti - ultimativna tema

nisam upucen u taj problem sa letecim u tim novijim generacijama...a mjenjac isto neznam kakva si ti iskustva imao...i na dokkerima i na kangoo i na twingu i na meganu je saltao ko putar, dosta kratkog hoda rucica na svim modelima...evo stvarno drugacije iskustvo ako ces gledat saltanje u odn na partnerov kisobran...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Hod je Ok, problem je sto nema osjecaja kada upadne u brzinu i sto je mjenjac previse tvrd, par puta mi se dogodilo da mjenjac ne stavim do kraja u brzinu pa krene krcati. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Stavljeni ljetni setovi na aute, sad bmw opet lici na nesta 
btw uzeo sam Elantru 2005, 2.0 crdi kao radni auto, na njemu ostaju m+s i dalje 

#fsb
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
sveupitni kaže...

Stavljeni ljetni setovi na aute, sad bmw opet lici na nesta 
btw uzeo sam Elantru 2005, 2.0 crdi kao radni auto, na njemu ostaju m+s i dalje 

bmw lici na nesta a nema slike felgi, daj ga sastrane poslikaj 

inace audi je 

17 godina
domac5 kaže...

Jel ima ko ovdje megane 3? kakvi su naspram peugeota 308 1.6 hdi do 2013 godista? 1.5 dci tog godista valjda ima rijesene probleme od prije, znam da je netko pisao da ima ogromnu turbo rupu al pretpostavljam da je tak i s 1.6 hdi 

Vozim treći za redom (sad ovaj s 110 KS), problema u cijeloj floti nemamo više od 10 godina (realno su riješeni od 2005.). Jedino što sam mijenjao su žarulje, ali evo na ovom mi je neki dan crkla prva nakon dvije i pol godine.

Turbo rupa je do 1600 - 1700 rpm, osjeti se realno ako prebrzo prebaciš u višu, ali čovjek se navikne pa brzo shvatiš što i kako.

Za tu lovu nisam siguran da postoji bolja kupnja.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Megane 3 je best buy.

Mjenjac uzmi 6 brzinski, i neces imati problema sa saltanjem.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
14 godina
jopis kaže...
ivanzu kaže...

Zato u ovlasteni, danas svaki auto ima digitalnu knjizicu. 

Niđe veze. Znam ekipu u njemačkoj koja skida km s auta prije servisa svakih par mj. Auti naravno idu u izvoz nakon par godina, kupuju se novi i tako u krug.

Svaki put kada se bilo sto radi na autu kilometraza se upisuje, a ne samo na godisnjem servisu. 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas upravo probao ovu astru.Izvana i iznutra je auto sačuvan dosta,unutra čak miriši po novome još.Za moje pojmove auto ide sasvim solidno.Za par dana ide na ovlašteni pregled ako je sve u redu kupujem.
https://www.njuskalo.hr/auti/opel-astra-1.7-cdti-oglas-28003427

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
ivanzu kaže...
jopis kaže...
ivanzu kaže...

Zato u ovlasteni, danas svaki auto ima digitalnu knjizicu. 

Niđe veze. Znam ekipu u njemačkoj koja skida km s auta prije servisa svakih par mj. Auti naravno idu u izvoz nakon par godina, kupuju se novi i tako u krug.

Svaki put kada se bilo sto radi na autu kilometraza se upisuje, a ne samo na godisnjem servisu. 

Džizus krajst prepametni -.-

Ljudi od tog žive, dapače, jako lijepo žive, a ti misliš da su oni glupi da ako se nešto pokvari van redovnih servisa da ne znaju na šta treba paziti, tj da treba raditi korekciju km prije nego se auto odveze....

Meh, ionako pišem previše na forumu stvari koje nisu za forum, a bisera ima svagdje.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ma ne samo da to rade ljudi koji kupe auto pa ga kasnije prodaju, takve stvari se i rade s izložbenim/testnim vozilima po salonima. Hrpa tih auta stoji i po pola godine a i dalje ima 300 km na satu. 

Činjenica je da ako netko hoće skinut kilometre a da ti to ne znaš on će to napraviti. Za svaki problem postoji rješenje. Odnosno bolje rečeno, za svaku mjeru postoji kontramjera.

15 godina
Auti - ultimativna tema

razmisljam o meganu...

dvoumim se da li platiti cca 9-10 tisuca eura za trojku karavan dci gt line sa recimo 100-150tkm, svejedno dal 110 ili 130, mada preferirao bi 1,5 dakle 110ks

ili cetvorku uvest i za mozda par hiljada eura imati auto sa jako malo km (nadu se ispod 20-30) i u tom slucaju edc mjenjac i isto gt line oprema...

neznam kako to ide sve sa uvozom, sta se placa, koliko, na osnovu cega, dali se gleda cijena rabljenog ili cijena kao novog...ima neki kalkulator, za jednu cetvorku me ispada 2000kn po tom kalkulatoru, ako stavim cijenu od 118tkn koliko lik trazi (u italiji), a ako se stavi cijena kao nov, onda ispada nesto vise...ali svejedno mi se cini to ful malo, kad znam da ljudi opcenito govore 1500-2000 eur da dode uvoz...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Uzmi Megane IV, dosta bolji auto od trojke.

14 godina

https://uvozauta.com

Koristi ovu i dobijes u kunu

Nemoj sam pisati vrijednost rabljenog

Jer to ti ovisi sta biras

Tablicu za vrijenost ili da procjenitelj na carini sam procjenjuje

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Došle su ljetne gume na red. Dimenzije su 225/45/17.

U uži izbor su ušle:

• Uniroyal RainSport 3 (savršene na mokrom, ali popuste nakon par sezona, nije za neku sportskiju vožnju)
  • Pirelli Cinturato P7 (pročitao više lošega nego dobroga o njima - premekane, troše se ko lude, nisu dobre na hladnijem)
  • Dunlop SportMaxx RT2 (nemaju toliko gripa i odaziv na upravljaču nije toliko precizan)
  • Bridgestone turanza T005 (malo lošije kočenje na mokrom)
  • Goodyear Eagle F1 asymmetric 5 (generalno u testovima u svemu dobra)
  • Continental PremiumContact 6 (generalno super ali u zavojima jako mekana)
  • Michelin Pilot Sport 4 (nema se tu šta reći, pri vrhu u testovima)

E sad nisam ni sam pametan što bi uzeo. Preferiram agresivniju vožnju, dakle želim neki grip i da mi nije mekana guma nego da i u zavoju imam dobar response i da se ne ljuljam sav. Idealno bi bilo uzeti nekog križanca touring i sport gume, samo sa sport gumama mogu računati da ih bacam nakon sezonu ili dvije jer se troše ko blesave. Zasad najviše pikiram Asymmetric 5, T005 i Pilot Sport 4. Čitam da je Asymmetric 5 kombinacija toga svega i ima super vozne osobine + ne troše se toliko puno što je idealno, ali je nova guma pa nema baš nekih recenzija...

http://www.youtube.com/radiopulsfm
8 godina
protjeran
sstrmi kaže...

https://uvozauta.com

Koristi ovu i dobijes u kunu

Nemoj sam pisati vrijednost rabljenog

Jer to ti ovisi sta biras

Tablicu za vrijenost ili da procjenitelj na carini sam procjenjuje

Cudna tablica - 90 CO2 kosta vise u uvozu nego 91 CO2.

14 godina
energyman kaže...

U uži izbor su ušle:

• Uniroyal RainSport 3 (savršene na mokrom, ali popuste nakon par sezona, nije za neku sportskiju vožnju)
  • Pirelli Cinturato P7 (pročitao više lošega nego dobroga o njima - premekane, troše se ko lude, nisu dobre na hladnijem)
  • Dunlop SportMaxx RT2 (nemaju toliko gripa i odaziv na upravljaču nije toliko precizan)

E sad nisam ni sam pametan što bi uzeo. Preferiram agresivniju vožnju, dakle želim neki grip i da mi nije mekana guma nego da i u zavoju imam dobar response i da se ne ljuljam sav. Idealno bi bilo uzeti nekog križanca touring i sport gume, samo sa sport gumama mogu računati da ih bacam nakon sezonu ili dvije jer se troše ko blesave. Zasad najviše pikiram Asymmetric 5, T005 i Pilot Sport 4. Čitam da je Asymmetric 5 kombinacija toga svega i ima super vozne osobine + ne troše se toliko puno što je idealno, ali je nova guma pa nema baš nekih recenzija...

Ako si mozes priustit, PS4. Vrhunska guma, jedino F1 A5 je blizu, ovo sve drugo ne. Rainsport 2 klase ispod, P7 takoder, RT2 vec dosta star, T005 je touring guma, PC6 je nesto izmedu UHP i touring i ajde ona je isto veoma dobra.

15 godina
energyman kaže...

U uži izbor su ušle:

Bridgestone su okej, ali na mokrom nisu nesto. Ne znam zasto, ali prilicno razocaran sa njima, doduse dosle su na rabljenom autu, ali svejedno stare su godinu dana i malo km. 

PS4, sad ih vidis sad ne, super gume, ali potrosnja na malo tezem autu (1400kg) je prilicna. Ali da su vrh, svakako do sad bolje gume na suhom nisam vozio. (mozda AD08)

Di2 & EPS FTW!
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

https://www.oeamtc.at/tests/reifentest/sommerreifentest-2019/

Ovogodisnji ÖAMTC test. Mozda nisu u tvojoj dimenziji, ali uzmi u obzir da su to po njima

gume testirane za ovu godinu, u dvije velicine, pa za svakog ima po nesta.

Moj izbor je obicno takav da uzemem top 3 gume, usporedim cijene i onda od te 3 najpovoljnije.

Do sad nikad razocaran. Takodjer ako zelim tise gume, ili bolje hvatanje na mokrom, onda gledam koje

gume prosle te testove bolje od drugih na godisnjem testiranju.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam prosle sezone bio u dvojbi izmedu pilot sport 4 i conti PC6 isto u dimenziji 225/45r17 i uzeo sam PC6. Meni je guma super i dobro drzi cestu. Po kisi je takoder odlicna. Gume nisu bucne. 

Kad smo vec kod guma jeste li stavili ljetne ili ste jos na zimskima. Ja sam jos na zimskim, u subotu stavljam ljetne.

PSN:Tomislav025
14 godina
Auti - ultimativna tema

Jos uvijek na zimskim, sljedeci tjedan zovem za stavljanje ljetnih. 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

I ja, i moguce je da cu ih imati i iza 15.4., moguce je da ce biti jos snijega.

15 godina
Čitatelj kaže...

Ovogodisnji ÖAMTC test. Mozda nisu u tvojoj dimenziji, ali uzmi u obzir da su to po njima

gume testirane za ovu godinu, u dvije velicine, pa za svakog ima po nesta.

Moj izbor je obicno takav da uzemem top 3 gume, usporedim cijene i onda od te 3 najpovoljnije.

Do sad nikad razocaran. Takodjer ako zelim tise gume, ili bolje hvatanje na mokrom, onda gledam koje

gume prosle te testove bolje od drugih na godisnjem testiranju.

Bez linkanja smećarskih oglasa koji se pokušavaju prodati pod relevantno istraživanje. Također totalno irelevantno kao odgovor čovjeku koji traži preporuku. 

Čovjek traži HP/UHP gumu, dobi link na test eco sranja za gradska prdekala i suve. Nema šta, definitivno ima nešto tu za njega.

15 godina
energyman kaže...

U uži izbor su ušle:

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm

Ja uzeo asymmetric 5.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
14 godina
odjavljen
Kolega s posla kaže da je promjena lanca skoro 10k
Zamalo odustao od BMWa kao dream cara 😂
14 godina

8 godina
protjeran
mystik kaže...

Bez linkanja smećarskih oglasa koji se pokušavaju prodati pod relevantno istraživanje.

Radi se o Austrijskom autoklubu, koji za razliku od HAK-a ima svoje poligone

i radi testove, dok HAK prepise testove od ÖAMTC-a ili ADAC-a.

Tako da ispeci pa reci.

Evo i dokaz da HAK samo prepise rezultate:

https://revijahak.hr/2019/02/20/test-ljetnih-guma-iznimno-losi-rezultati-proizvoda-za-kombije-i-laka-gospodarska-vozila/

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2019 16:58 (Čitatelj).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pod hitno stavite ljetni zrak u gume ako još niste.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

jel zna netko s ove teme koja bi bila cheapest mecka sa 12.3 incha ekranom i unutarnjim ambilightom??

od frenda stari ima S klasu, vozio se bio ja u njemu i mogu rec da je ko svemirski brod, eh mene sad zanima jel postoji slicna/ista unutrasnjost samo po puno jeftinijoj cijeni 

15 godina
domi321 kaže...

jel zna netko s ove teme koja bi bila cheapest mecka sa 12.3 incha ekranom i unutarnjim ambilightom??

od frenda stari ima S klasu, vozio se bio ja u njemu i mogu rec da je ko svemirski brod, eh mene sad zanima jel postoji slicna/ista unutrasnjost samo po puno jeftinijoj cijeni 

Ili kupis novu A klasu

Ili sam stavis ledice i neki 12" zaslon.

Di2 & EPS FTW!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice