Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.056
|
čitano: 14.008.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, ovako prije par dana me je počeo zezati mjenjac na Audiju A6 2013 multitronic ponekad mi prilikom starta trza nenormalno poslije sve ide glatko samo početak je problematičan ?

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
16 godina
Auti - ultimativna tema

koliko moze kostati da se ovo popravi? danas na parkiralistu interspara mi ga neka zenska ogrebala

13 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko Db je max buka za auto?

Za staticni i pokretni prag

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Fake_Alert kaže...

U gradu zagrebu je vrlo skupo raditi podzemni parking odnosno bilokoji objekt pod zemljom jer su podzemne vode visoko i treba vrlo dobru hidroizolaciju napraviti u suprotnom ce garaza biti puna vlage a auti ce brze korodirati.

Napraviti podrum u kuci kosta kao cca 2 kata kuce... 

Živa istina, najbolji dokaz je Kaufland u Središću. Jeftinije je bilo napraviti parking u prizemlju i kat iznad napraviti trgovački centar nego kopati -1 etažu

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo da javim vozim vec 3 mjeseca Kuhmo allseason gume i ne vdim nikakvu razliku kada sam vozio po snijegu i kisi. Vozio sam jasno po pravilima. :)

Straha od allseason guma bas i nema :D

13 godina
Auti - ultimativna tema

Prvu godinu sve valja, pricekaj godinu ili dvije.

14 godina
Pero Dinamit kaže...
https://www.topgear.com/car-news/best-2018/15-fastest-and-most-powerful-cars-2018?fbclid=IwAR0w2TZzJMtnC0HPq3p-VyAL2xNhapk9GvgbzPW84AknLfKusqAvlyieRhM#2

Top Gear objavio listu najbrzih i najjacih auta 2018.godine. Nikada necete pogoditi tko je prvi! (Kakav klikbejt heheh)

Ps. Link se ne moze umetnuti u tekst preko moba?

Kakvo smece pa di je neki dokaz te brzine osim na papiru

jebeno pranje novaca i placeni oglasi

cuda radi poticajna lova

Huawei Mate 20 Pro
13 godina
Auti - ultimativna tema

Tko jos smatra Top Gear postenim auto magazinom..

16 godina
U izdu materinu, nikad nista ne valja. Gdje treba biti da bude okej?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina
Auti - ultimativna tema

Na stazi, a ne izvan nje.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Tako je na stazi u rukama neovisnog testnog vozača, a ne svaki put kad neki video izađe gdje se C_one utrkuje uvijek njihov vozač vozi osim naravno kad je hammond vozio, ali svi znamo kako je to završilo.

16 godina
Auti - ultimativna tema

koncepti služe kao dokaz tehnologije. a Rimac prodaje najviše tehnologiju pa bajkove i onda aute.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...

koncepti služe kao dokaz tehnologije. a Rimac prodaje najviše tehnologiju pa bajkove i onda aute.

s ovim prvim se slažem... koncept je prikaz moći pojedine kompanije da stvori nešto

a s zadnjim ne... koje to aute prodaje i koliko ih je prodao?

16 godina
neaktivan
Ziga kaže...
Lord_Marko kaže...

s ovim prvim se slažem... koncept je prikaz moći pojedine kompanije da stvori nešto

a s zadnjim ne... koje to aute prodaje i koliko ih je prodao?

Najbolje nazvati Samog rimca i pitat cujem da je otvoren za intervjue. :)

13 godina
Auti - ultimativna tema

Danas sam cuo najruzniji zvuk i rad motora. BMW F20 sa tri cilindra, to toliko traktorija da imas osjecaj da ce se raspast, dizne glasnije od motora cuju se kao da netko sjedi unutra kraj motora i kucka po haubi.

14 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Danas sam cuo najruzniji zvuk i rad motora. BMW F20 sa tri cilindra, to toliko traktorija da imas osjecaj da ce se raspast, dizne glasnije od motora cuju se kao da netko sjedi unutra kraj motora i kucka po haubi.

Kako misliš čuju se dizne?

Ono što se može čuti kao zvuk kuckanja su ventili, ne nikakve - kako ih ti nazivaš - "dizne".

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 17:26 (g520).
13 godina
Auti - ultimativna tema

To je zvuk dizni jako dobro znam kako se cuju dizne na GDI motoru. 

14 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

To je zvuk dizni jako dobro znam kako se cuju dizne na GDI motoru. 

Nema šanse da možeš čuti otvaranje solenoid ventila na injectoru goriva dok motor radi.

Naprosto, nema šanse. Kažem opet, postoji mogućnost da čuješ ventile ili podizače. Ali solenoid ventil - ne.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Dizna, pitaj vozace Mazde kako se cuje dizna na skyactivu, a kod sebe isto cujem dizne ali moras staviti glavu blizu haube.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Dali je netko odzracivao sustav kocnica ( i abs ) nakon sto je kompletno ostao bez kocione tekucine? Jebem se sa time 2 dana pobudalit cu... u 3pm i moderne krame.....

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Dali je netko odzracivao sustav kocnica ( i abs ) nakon sto je kompletno ostao bez kocione tekucine? Jebem se sa time 2 dana pobudalit cu... u 3pm i moderne krame.....

Kaj ti duja ima abs?

BTW: ako pumpaš pedalu kočnice i onda držiš pritisak dok neko drugi ispod auta otvara ventil jedne kočnice i ispušta ulje, onda to i nije neki posao, tako se nekada radilo

Ja imam viška čep od spremnika za kočiono ulje, jer taj čep probušiš i prišrafaš prihvat za kompresor, kompresor spojiš na regulator pritiska sa komorom za sakupljanje vlage, podešiš tlak od 0.5 bara i spojiš na taj čep kojega prišrafaš na spremnik kočionog ulja, tako konstantno imaš pritisak kada otvaraš ventil po venti na svakoj kočnici, puno efikasnije odzračivanje i jednostavnije, praktički zahtjeva jednog čovjeka, a ne dva, moraš jedino paziti na rezinu ulja u posudi, da ne padne prenisko i ne povuće zrak, tao da ima puno dolijevanja...
I kupi se više ulja, barem litru do litru i pol i neka ti nebude žao "prolivenog/bačenog" ulja, bitno da je u kočionoj posudi novo ulje i da nema zraka/vlage u crijevima

Nego BTW:
Zna netko koliko prosječno izdrže svjećice, ak se ne varam, barem 35 000/40 000 km bi trebale izdržati (obične mislim, ne iridium koje mogu više...)...
U zadnje vrijeme mi misfire-a motor, tj već mjesec dana kad se vozim u koloni pri niskim okretajima cca 2000rpm-a u drugoj i kad dam malo gasa "kao da se spotakne" auto, trzne i nastavi ubrzavat, ali ne trza tako često, ovaj tjedan mi se to češće počelo događati i drastičnije, više se ne "spotakne", već na 3-4sec motor radi, ali ne vuće opće, kao da mi na svim cilindrima ne baca iskru (nema detonacije) ili mi ne ubrizgava gorivo, moram naglo pustit gas i ponovno stisnut i onda je ok, vuće bez greške, svjećice mi imaju oko dvije godine i 29 000km, u četvrtak ću otić kupit nove svjećice i promijenit, skoro sam siguran da su one, ali mi je fakat čudno da već zezaju...
Inaće misfire-a mi samo na niskim okretajima kada se lagano vozim i lagano ubrzavam, tj dokle god ne spustim okretaje ispod cca 2500rpm-a i to ne svaki put, već random, nekad da, nekad ne...

Također u leru se ćuje random misfire jednog cilindra, nekad opale sva četiri, nekad preskoči jednoga...
Svjećice su ngk v-line, sa urezanom centralnom elektrodom, možda se brže troše od običnih, pa se povećao razmak između centralne elektrode i bočne elektrode, vidjet ću kad ih izvadim u četvrtak...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 21:23 (1BIT).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ima i golfa 4, za odzracivanje treba posebni alat koji otvara i zatvara ventile ABS-a bez toga jako tesko odzraciti ako je ABS ostao prazan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 21:16 (ivanzu).
14 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ima i golfa 4, za odzracivanje treba posebni alat koji otvara i zatvara ventile unutra.

Aha da četvorku sam zaboravio

hm, ne znam kako je na golfu i dali je zajebancija, kod mene na čeljustima je ventil koji se odvrne sa okastim ključem mislim (8ca ako se dobro sjećam)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 21:23 (1BIT).
15 godina
ivanzu kaže...

Ima i golfa 4, za odzracivanje treba posebni alat koji otvara i zatvara ventile ABS-a bez toga jako tesko odzraciti ako je ABS ostao prazan.

Imam tlacnu posudu i VCDS koji nije bas jasan.

1BIT kaže...
ivanzu kaže...

Ima i golfa 4, za odzracivanje treba posebni alat koji otvara i zatvara ventile unutra.

Aha da četvorku sam zaboravio

hm, ne znam kako je na golfu i dali je zajebancija, kod mene na čeljustima je ventil koji se odvrne sa okastim ključem mislim (8ca ako se dobro sjećam)...

Mislim da bi svaki auto to trebao imati, ventil na celjustima.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
sstrmi kaže...

Koliko Db je max buka za auto?

Za staticni i pokretni prag

zna itkO?

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
7 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Inace vidio sam par Alfa taksija, ali nebi usao u njih ako moram na tocan termin za let doci

6 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, probati ću skratiti. Kupujem auto već mjesec dana i pogledao sam ne znam koliko oglasa. Dakle, tražim auto do 25 000 kn cca, da je barem 06. godište i da nije prešao 200 000 km. 

Naravno, ne kupujem auto samo za ići od točke a do točke b (to realno mogu i sa busom) nego i za gušt. Nekako sam ciljao Peugeot 207 jer imam mehaničara koji je jako pouzdan i doslovno ga moram tjerati da mi uzme lovu. (često me odgovarao od popravaka dok sam imao 206-icu).

Trenutno mi se nudi Alfa Romeo 147 2008. 180 000 km 1.6 TS. Navodno promjenjeno sve što je potrebno, svi remeni, kvačilo, vodena pumpa, nosači motora i seleni (ako nešto krivo govorim je jer nisam baš car guy). Imate vi kakav savjet ili prijedlog?

7 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Racunaj da ce ti u prvih godinu dana trebati jos bar 5-7.000kn za neocekivane popravke.

A gle, to nije auto za od tocke A do tock B, nego auto za gustanje, od tocke A pa do kvara, pa slep sluzba, mehanicar, autobus, mehanicar, tocka A, jer do tocke B ionako si isao busom.

Ako zelis nesto "agresivnije" izgledom da zadivis zenske polovice, onda ovak svabu i znas da ces se vozit sa malim ulaganjima,

a dijelova imas svuda jer to je sve VW:

https://www.njuskalo.hr/auti/seat-ibiza-ii-1.4-16v-oglas-14239170

No ja sam skrtica i kod vozila ocekujem da ga vozim puno a ne ulazem gotovo nista,

tako da bi osobno isao na Japanca, tada cistokrvna Micra je savrsen mali stroj sa malo KM,

vozis 3-4 godine bez velikih ulaganja, a onda je prodas za 1500€ i vratis pola ulozenog:

https://www.njuskalo.hr/auti/nissan-micra-1.2-oglas-26416506

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2018 13:44 (Čitatelj).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Za te pare mozes kupiti samo krsinu pogotove te razno razne jeftine alfe koje su promjenile 5 vlasnika i svaki vlasnik je bio baba sa paraliziranom desnom nogom. Trazi nekog Clia sa sa jacim motorom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2018 13:43 (ivanzu).
13 godina
Fake_Alert kaže...

Imam tlacnu posudu i VCDS koji nije bas jasan.

https://uk-mkivs.net/topic/64365-vcds-vagcom-abs-bleed-procedure/ Tu ti ima procedura par postova nize.

Taj 1.4 16V je zesci krs od motora kao i mjenjac koji ide uz njega, za zaobici u sirokom luku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2018 13:55 (ivanzu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice