Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.056
|
čitano: 14.008.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Auti - ultimativna tema

Zvat policiju i pauka. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Odaziva li se uopće pauk vikendom i tijekom noći?

Ništa ne ostavljam nezavrš
13 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Pitam,jer znam da su ono iza bregaste.Reko onda jedino ovo ostaje za vanos

sveupitni - taj zupčanik je baš vanos po imenu?

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
11 godina
U međuvremenu skuhaj sirup od kile šećera i uspi mu u rezervoar
13 godina

Vanos je samo fency ime za VVT, ta dva zubcanika iza strijelice su Vanos(usis i ispuh).

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2018 18:36 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

Zvat policiju i pauka. 

No odvoz vozila s privatne parcele plaća onaj tko je zvao pauka

13 godina
A sto ako parkira uz cestu, ali na taj nacin da autom zagradi pola mog prilaza pa ne mogu parkirati na mjesto predvideno za auto u dvoristu? Ako zovnem policiju ili pauka, tko tu placa odvoz?
Posto taj dio ispred prilaza nije moj, ali meni sprijecava neometan ulaz i izlaz iz dvorista?
6 godina
neaktivan
mate213 kaže...
A sto ako parkira uz cestu, ali na taj nacin da autom zagradi pola mog prilaza pa ne mogu parkirati na mjesto predvideno za auto u dvoristu? Ako zovnem policiju ili pauka, tko tu placa odvoz?
Posto taj dio ispred prilaza nije moj, ali meni sprijecava neometan ulaz i izlaz iz dvorista?

izbusi mu gume, izgrebi auto sta god.

sa neodgojenom stokom, bez kulture i obzira prema drugim ljudima nema milosti

redovno grebem kretenima aute na parkingu, kada se navezu na invalidsko mjesto, jer mu se neda parkirati 20 metara dalje da ne bi slucajno svoje nogice morao trositi na tako daleko hodanje, jer on je kralj, povlastena kasta a mi ostali obicni pesants 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Nisi ni ti nista bolji od tih sto parkiraju tako.

6 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

ekstremno sam netolerantan na takve pizdarije

isto tako i one kretene koji se parkiraju preko pola plocnika, pa moramo prenositi invalide u kolicima jer ne mogu proci od tih budala

bar jednom tjedno se spustamo s posla kolega i ja da bi nekoga u kolicima prebacili jer ne moze proci

a kada zoves policiju, onda mu ovaj pikne 200kn u dzep i boli ga racku, stoka

dok kazne ne budu primjerene preksajima i dok policija ne pocne raditi posao za koji ih placam ne jebem 5%

zagreb je pun invalida koji svakodnevno imaju hrpetinu sranja zbog takvih, a nemaju nikakvu adekvatnu zastitu niti pomoc 

13 godina
odjavljen
Link na info?
14 godina
neaktivan
3dfx kaže...
ivanzu kaže...

ekstremno sam netolerantan na takve pizdarije

isto tako i one kretene koji se parkiraju preko pola plocnika, pa moramo prenositi invalide u kolicima jer ne mogu proci od tih budala

bar jednom tjedno se spustamo s posla kolega i ja da bi nekoga u kolicima prebacili jer ne moze proci

a kada zoves policiju, onda mu ovaj pikne 200kn u dzep i boli ga racku, stoka

dok kazne ne budu primjerene preksajima i dok policija ne pocne raditi posao za koji ih placam ne jebem 5%

zagreb je pun invalida koji svakodnevno imaju hrpetinu sranja zbog takvih, a nemaju nikakvu adekvatnu zastitu niti pomoc 

Jedini način da se to vječno riješi je izgradnja puno podzemnih parkinga po cijelome gradu...
Danas doslovno svatko položi vozački ispit i ima barem jedan auto u svome vlasništvu jer je vozilo postalo potreba, a ne luksuz, konkretno za Zagreb kao grad je postao prenapučen...
Imamo hrpu pekarna bez adekvatnih parkinga, imamo hrpu privatnih obrta i malih raznih trgovina sa premalo ili bez ikakvog parkinga...
Imamo bolnice čiji parking je svakodnevno u potpunosti popunjen i nema slobodnih mijesta...
Imamo stambene zgrade sa premalo ili bez adekvatnog parkinga, pa se stanari parkiraju po nogostupima uz samu zgradu di stanuju jer nemaju izbora...
Moraš stvari pogledat iz ostalih perspektiva... naravno da se i ljudi u kolicima nemogu normalno kretati niti izlaziti iz vozila kad su nam ulice prepune sparkiranih vozila...
Ali opet nemožeš kriviti tako svako sparkirano vozilo (ako baš ne blokira privatni ulaz/neki kolni ulaz...) jer sva ta sparkirana vozila nemaju baš izbora pri odabiru parkinga...
Kad bi podzemnim garažama maknuli sparkirana vozila sa ulica, grad bi postao puno komotniji, protočniji i pregledniji i tek onda nebi imali nikakvih problema, kako invalidi u kolicima, tako i biciklisti i majke sa bebom u kolicima...

Tako da slažem se kolegom, ako ljudima oštećuješ privatnu imovinu iz razloga jer su parkirali vozilo na nepredviđenom mijestu, isti si kao i oni...
Ako ne možeš rješit problem, nemoj ga ni stvarati...

Problem nisu ljudi koji se tako parkiraju, problem je manjak adekvatnog parkinga za potrebe građana koje su porasle zadnjih godina...

EDIT:
Zaboravio sam dodati, kad bi na neki način računao površinu svih sparkiranih vozila jednoga grada, sparkirana vozila bi ti zauzimala veću površinu nego površina svih stambenih objekata toga grada i to je problem...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2018 1:30 (1BIT).
11 godina
1BIT kaže...

Problem nisu ljudi koji se tako parkiraju, problem je manjak adekvatnog parkinga za potrebe građana koje su porasle zadnjih godina...

problem su i ljudi, jer prečesto im je teško parkirati par desetaka metara dalje i prošetati

vidim to ovdje u zadru svakodnevno, od trgovačkih centara gdje se parkiraju na sam ulaz i sva mjesta za invalide do parkiranja na ulici ispred pekare ili čak birtije, iako 20, 30, 50 metara dalje ima mjesta na parkingu

13 godina
Busenje guma i grebanje mi nije opcija, jer ni sam nebi htio nac auto u takvom stanju...
Samo mi nije jasno, ostavi se poruka 2 puta, al i dalje se ponekad parkira tako... Slj put cu pozvat policiju pa kak bude...
14 godina
1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...

Trebal buš ovu imaitaciju kože oko mijenjača mijenjat, izgleda ofucano, kak to tak propadne opće?

BTW:

Kad se već kočnice spominju, ja sam sebi brembo max diskove stavio i ate pločice, koče odlično, žao mi je šta si zadnje kočnice nisam mijenjao, mada ih ima još...

imam puno drugih stvari za mjenjati, tako da mi ta koza (koja nije nigdje na rupe, samo oljustena) predstavlja minorni problem

Nikola45 kaže...
RuskeGTT kaže...

1. kod renaulta, postoji sigurnosna sklopka koju potegnes ako ti el. rucna zablokira, ali onda sam citao da moras ici na ponovno stelanje rucne, tj nemozes vise koristiti rucnu nakon potezanja sklopke...evo ovako je kod mene:

Jel to sic tolko škripi il amortizeri?

oboje, ali na videu cujes sic

13 godina
toma20 kaže...
gamer34 kaže...

Imao sam ja, ali 2008. godiste. Sto te zanima?

jesi li imao kakvih tezih kvarova na njemu? 

E jbga, vozio jesam, al posjedovao nisam. A frend cijeg sam vozio ga ima tek oko pola godine i uzeo ga je u ful losem stanju ispod cijene pa sredio. Ali generalno gledano su to vrlo pouzdani auto za ono sto nude, imaju neke svoje musice i relativno su zahtjevni za odrzavanje zbog nekih specificnih dijelova, ali stvarno nista strasno. Prvenstveno se to odnosi na ovjes.

15 godina
sstrmi kaže...

Vanos je ime tog cijelog sistema.Taj zupcanik je dio tog sklopa samo.

#fsb
13 godina
odjavljen
Pozdrav đezeri, imam ideje o nekom projektu ("built not bought") i te spike.
Krecem s informiranjem i ucenjem, pa me za pocetak zanima moze li mi neko onako okvirno dati smjernice, limite i slicno koji su prepreka pri ugradnji "modernog" (ne stariji od 10god) motora u stariju sasiju.
Konkretno radi se o e30 modelu sa kojim bi napravio ili barem pokusao napraviti nesto sto singer radi Porscheu 964 (samo primjer), naravno ne na toj razini, ali da se na kraju dobije auto u voznom stanju.
15 godina
Zin8 kaže...
Pozdrav đezeri, imam ideje o nekom projektu ("built not bought") i te spike.
Krecem s informiranjem i ucenjem, pa me za pocetak zanima moze li mi neko onako okvirno dati smjernice, limite i slicno koji su prepreka pri ugradnji "modernog" (ne stariji od 10god) motora u stariju sasiju.
Konkretno radi se o e30 modelu sa kojim bi napravio ili barem pokusao napraviti nesto sto singer radi Porscheu 964 (samo primjer), naravno ne na toj razini, ali da se na kraju dobije auto u voznom stanju.

Najlakse ti je uzeti elektroniku iz tog auta koji je donor motora i staviti full sustav u stari.

I onda samo sve sto izbacis od fičra prebrikas.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Zaboravi na to ako mislis ikada registrirati auto. 

13 godina
odjavljen
Dakle ne bi trebalo biti problema u vidu raznih filtera, senzora i sl?
Naravno sad dosta ovak napamet pricamo, ali zanima me za pocetak generalna veca slika, prije detalja.
15 godina
Zin8 kaže...
Dakle ne bi trebalo biti problema u vidu raznih filtera, senzora i sl?
Naravno sad dosta ovak napamet pricamo, ali zanima me za pocetak generalna veca slika, prije detalja.

Ako se upustis u tako nesto ocekuj hrpu problema.

A prema onome sto sam ja rekao ti bi prakticki sve prebacio s novog u stari auto.

Sve u sto ide zica ide i u drugi auto.

Ako ne trebas trebas naci neki nacin da prebrikas.

A pretpostavljam da je i ivanzu u pravu da to neces moci registrirati.

13 godina
sveupitni kaže...
sstrmi kaže...

Znaš možda kako se zove taj specifični zubčanik na eng ili na hr

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
13 godina
Auti - ultimativna tema

Cam phaser/varijator faze. 

13 godina
odjavljen
Koji je problem s registracijom takvog auta?
15 godina
sstrmi kaže...
sveupitni kaže...
sstrmi kaže...

Znaš možda kako se zove taj specifični zubčanik na eng ili na hr

E nebih znao tocno, ali imas na realoem sheme bmw gupacije do zadnjeg detalja pa mozes i kataloski broj cak nac.

#fsb
15 godina
Auti - ultimativna tema

ako trazis na netu dio probaj camshaft gear/cog/pulley ili nesto slicno

13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Lege, kaj vi mislite o pickup-ovima? Jel se može koristiti za gradsku vožnju, za autoput do mora, za sve a da žena ne bude ljuta što ne želiš promijeniti auto :D

15 godina
Auti - ultimativna tema

U gradu zagrebu je vrlo skupo raditi podzemni parking odnosno bilokoji objekt pod zemljom jer su podzemne vode visoko i treba vrlo dobru hidroizolaciju napraviti u suprotnom ce garaza biti puna vlage a auti ce brze korodirati.

Napraviti podrum u kuci kosta kao cca 2 kata kuce... 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
https://www.topgear.com/car-news/best-2018/15-fastest-and-most-powerful-cars-2018?fbclid=IwAR0w2TZzJMtnC0HPq3p-VyAL2xNhapk9GvgbzPW84AknLfKusqAvlyieRhM#2

Top Gear objavio listu najbrzih i najjacih auta 2018.godine. Nikada necete pogoditi tko je prvi! (Kakav klikbejt heheh)

Ps. Link se ne moze umetnuti u tekst preko moba?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice