Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.503.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
gamer34 kaže...
1BIT kaže...

Znam da se ljudi sporije voze čim padne kiša, al ovo dvoje penzionera su rekorderi...izgubljeni u vremenu i prostoru...

Koja je ovo cesta? Izgleda mi poznato.

Kako je već kolega odgovorio, Dotršćina, Štefanovec ulica prema Markuševcu

nixass kaže...

To ti je Dotrščina/Miroševečina.

1BIT, odkuda si? Po ovoj sam se vozio svaki dan dok sam bio u Hrvatskoj

I ja isto, živio sam ti prije na brijegu kod teniskih terena San Spin, nedavno sam se preselio na Klaku, a djed i baka su mi još uvijek na brijegu gore, pa znam povremeno u posjet otić, pomoć ako treba...

wifi kaže...
 Kako ti se da? Danas sam vozia iz Zg za St i takvih i tome slicnih je na desetke!!! I to uglavnom neke starkelje, ili zenske doslovce nabivene na volan i vrat ko u zirafe istegnut tako da im nos dodiruje staklo. Ali highligt dana mi je ipak bia tip s kombibusom kojem se u voznji otvoria portapak. Nikakvo blicanje, sviranje ni slicno nije pomoglo da se zaustavi. Tek kad sam ga prestiga, upalia sva 4 i zaustavia se nasrid ceste je tip sta. Da je bilo prtljage i putnika, pola bi jos bilo na cesti izmedju Knina i Drnisa. 

A nije mi se nigdje žurilo, mada mogao sam ih već tri put preteć, imam strpljenja jer znam cestu, na križanju se širi u dvije trake, pa mi ih nije problem proći, što sam na kraju videa i napravio, oni su otišli u desnu traku, a ja u lijevu, mada stvorila se kolona već iza mene...

Ma na svašta čovjek naleti na cesti, ja sam tako u Karlovcu blendao ženski da joj javim kako joj se zanji kotač klima (ide u 8cu), nije prišrafan do kraja, na znak stop ona stane, ja otvorim vrata (stajao sam iza nje) i mašem joj, a ona po gasu i biježi od mene, valjda joj nije otpao u vožnji negdje...

Lord_Marko kaže...
 kolega, slušao si zvuk mlinca za kavu  1.0 ecoboost 125ks je ispod haube

Nemoj me zezat, ko da je 2.0 ecoboost 250ks bio, onda neki aftermarket ispuh ima, sad mi je baš glupo reć (ako je stvarno 3cyl) da dobro zvuči, al stvarno je dobro zvučao

14 godina
Auti - ultimativna tema
https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
Jel nije to od kolege sa foruma ?
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

1bit: gdje je okretomjer????????????????? :(

Nema, od kad sam položio šaltam po zvuku, nema servo, abs,ebd,esp,klimu, ništa old school

(mada mogao bi ugradit tablu sa okretajima, treba preko obd-a kalibrirat, al neću ništa ulagat, vozit ću ga ovakvog kakav je i štedit za nešto bolje)

ivanzu kaže...

Nema, njegov je elektricni punto.

hahah sve samo ne električni

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 20:11 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

stavi karburator da bude pravi old school :D

12 godina
Auti - ultimativna tema

Dugo nisam nista konkretno pisao ovdje. 

Prije dva mjeseca prekinuo sa curom i ona se je vratila doma kod staraca dvije ulice nize od mene, i naravno uzela Lanciu Y koju sam joj kupio, a ostavila mi mačka kojeg je ona dopeljala.

Nakon par tj mi se javila i rekla da je nabavila Alfu MiTo 1.3 mJet. Digla kredit i isplatila 6000€ za taj ušminkani Punto Evo. Lanciu Y prodaje. Probao sam ga voziti i ostao sam razocaran. Ocekivao sam da tih 100ks bude povuklo malo bolje tih 1100kg. Fora su prozori od vrata bez okvira i opcenito sam izgled auta u crnoj boji sa 17 zoll felgama. Plastike su odvratno jeftine. DNA sistem nije losa ideja. Sve u svemu, autic je ok. Kao svaka Alfa, ne moze biti sve ispravno pa ju zeza senzor kuta volana i dogodi joj se da ostane bez serva u voznji. Taj dio košta 1500kn ali treba naci mehanicara koji to zna i koji to zeli sloziti. Ovlasteni mijenja iskljucivo cijeli stup volana. Ugl, 2011 godina dobro opremljen, 120.000km, od prve vlasnice za 6000€ je po meni super kupnja.

Od kad smo se razisli, ja jos nisam nasao zamjenu za zadnju 156icu 2.4 20v, i u jednom trenutku nakon svih tih automobila sam ostao pjesice. Nije mi se dalo kupovati prvi BMW koji bi naletio i potrefilo mi se je da je zena koja zivi sa mojim starim nabavila novi Clio, i tako mi ponudila njen Twingo 1.2 iz 2002. Prva vlasnica, 95.000km, odrzavan i u solidnom estetskom stanju za smijesnu lovu. Nema servo, niti klimu. Ima elektricne podizace i to bi bilo to od opreme haha. Za đirati po Lovranu i okolici vrh. Cak me je iznenadio kako moze pristojno potegnuti. U međuvremenu sam nasao konacno i posteni auto. Vlasnik je jedan rijecki poduzetnik koji ima 8 automobila (Porsche Cayenne D 2014, BMW 535 xd GT, Lexus RX 430, Porsche 911 2012, Audi A6 C6 Allroad...). Imao je i A6 C5 Allroad ali mu se je nedavno zapalio. Dodatno ima dva Smarta koje koriste kceri i BMW E46 320dA Touring kojeg cu ja nabaviti. Lubeničar je crvene boje, sa dobrom opremom, u jako dobrom stanju i hrpom racuna iz Tomića. Nije šestak ali nisam mogao vise cekati. Narucio sam tablice pa cu okinuti koju kad auto bude regan i parkiran kod mene doma. Za sada imam samo slike Twinga, narucene tablice i video Twinga u akciji 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 21:19 (MatijaZG).
14 godina
MatijaZG kaže...

Mastovite tablice, nema sta.

Inace Twingo ti je bas dobar.

10 godina
gamer34 kaže...
MatijaZG kaže...

Twingo je, ali sat molim te baci u prvu kantu jer je užasan. Pa tko pobogu u 2017. nosi zlatni sat?!

17 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...
gamer34 kaže...

Twingo je, ali sat molim te baci u prvu kantu jer je užasan. Pa tko pobogu u 2017. nosi zlatni sat?!

http://erstesvijet.bankarenje.hr/wp-content/uploads/2015/06/ERSTE-Milo.jpg

12 godina
gamer34 kaže.. 

A tablice kao tablice. Bubnuo sam prvo sto mi je palo na pamet. Glupo mi je bilo ubacivati neke poveznice sa automobilom, ako cu ga prodati u roku 6 mj. Ovako tablice zadrzavam i stavljam na novo vozilo.

Karlek_19 kaže...

Sat je Lorenz Automatik 18k dupla pozlata i ima određenu vrijednost. Svakome se nešto sviđa. Volim skupljati satove i malo sam staromodan što se tiče izgleda istih. Naravno, prezirem od modnih nakarada poput Diesela i slično, nego isključivo satovi od firmi koje se bave urarstvom. Zalomio mi se je jedino Armani Ceramica jer je bio na popustu u Trstu i tog nosim svakodnevno. U skorije vrijeme ću si nabaviti jedan pošteni Tag Heuer. Ciljam na Formula 1 modele sa Quartz mehanizmom. Tag Automatik je preveliki zalogaj trenutno 

10 godina
Auti - ultimativna tema

Sve 5.. Ja sam više tip za ovak nešto. Zato i trollam. Ne volim te s metalnim remenom nikako

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

http://www.njuskalo.hr/muski-satovi/festina-multi-function-f16290-8-oglas-2721667

ovo mi je zadnji koji sam kupio...100 eur platio, prodo za 50 eur...prelijep sat, ali je na kalendaru imao samo 30 dana za svaki misec, pa je svaki drugi misec tribalo podesavat....smece...

15 godina
Auti - ultimativna tema

bitno da ti se javila nakon par tj i da si vozao mita...a nju opet :D ?

13 godina
odjavljen
RuskeGTT kaže...

PodMitila ga.... 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Napravio sam veliki servis na autu. Golf 7 1.6 105ks

znaci zupcasti remen i sve sto ide uz njega,vodena pumpa,antifriz,vanjski remen,kociona tekucina,svi filteri i ulje,brisaci bosch,pregled kompletnog auta znaci kocnice,ovjes,nosaci motora. 3800kn sa poslom.

Auto je na 174tkm trenutno.  Sad me jos ceka rega i na proljece nove 17 cola gume. 

PSN:Tomislav025
14 godina
omomomomoomm kaže...

znaci zupcasti remen i sve sto ide uz njega,vodena pumpa,antifriz,vanjski remen,kociona tekucina,svi filteri i ulje,brisaci bosch,pregled kompletnog auta znaci kocnice,ovjes,nosaci motora. 3800kn sa poslom.

Auto je na 174tkm trenutno.  Sad me jos ceka rega i na proljece nove 17 cola gume. 

Dosta dobra cijena. Vjerojatno ne u ovlastenom, ili?

12 godina
RuskeGTT kaže...

hahah to se podrazumjeva. Provozao sam i Citroen C3 od jedne njene frendice sa kojom sam par puta izašao. Bas iz tog razloga ne bih da se bivsa vrati doma. Nakon dvije godine zivim sam, nitko mi ne trubi i vozim automobile od raznih cura 

Kad dođu tablice za bimmera, idem prvo do Zagreba pet dana u provod i na mapiranje , pa ću produžiti do Novog Sada. Buraz je trenutno najbolji plivač u Hrvatskoj i otišao je u NS na 2 mjeseca treninga sa srpskom repkom prije europskog u Kopenhagenu. Uzeo si je stan tamo pa da iskoristim to i budem nekih tjedan dana po NS i BG. Izlet kod susjeda ne bi bio isti da imam curu doma hehe

12 godina
gamer34 kaže...
omomomomoomm kaže...

Dosta dobra cijena. Vjerojatno ne u ovlastenom, ili?

Nije ovlasteni istekla garancija. Kod covjeka koji radi u vw ovlastenom kojeg poznam into mi ispada pedantnije i jeftinije od ovlastenoga.

ja sam zadovoljan.😊

PSN:Tomislav025
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Najbolji omjer ulozeno dobiveno za novi mali gradski auto (peugeot 208,clio,rio,yaris,fiesta,polo...) ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 22:15 (Raskolnjikov).
14 godina
Auti - ultimativna tema

i20

15 godina
Raskolnjikov kaže...

Najbolji omjer ulozeno dobiveno za novi mali gradski auto (peugeot 208,clio,rio,yaris,fiesta,polo...) ?

A šta očekuješ od tog auta konkretno? Jer gledati uloženo dobiveno moš na više načina. 

Ak je uloženo dobiveno u smislu, bitno da se kotrlja i da je novo, onda da, možeš gledati hyundai i kiu. 

Ak očekuješ od auta i da se poprilično dobro vozi i da nema 50 konja, onda imaš Ibizu FR kao jeftiniju opciju i Clio RS kao skupu opciju.

Definitivno je najbolji auto Polo, ali kad konačno dobije svu potrebnu motorizaciju u ponudu. Clio također ne bi trebao bit loš, ak ti se sviđa izgledom. Fabia te Toyota koja je uvijek ne loša opcija ako auto planiraš imat jako dugo vremena.

Tako da, Ibiza FR sa 1.5TSI(150), akcijski FR paket + Vision paket plus, ACC, 18" felge, Dual ride i Media system za 150k kn je poprilično dobra opcija. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 6:06 (mystik).
10 godina
mystik kaže...
Raskolnjikov kaže...

A šta očekuješ od tog auta konkretno? Jer gledati uloženo dobiveno moš na više načina. 

Ak je uloženo dobiveno u smislu, bitno da se kotrlja i da je novo, onda da, možeš gledati hyundai i kiu. 

Ak očekuješ od auta i da se poprilično dobro vozi i da nema 50 konja, onda imaš Ibizu FR kao jeftiniju opciju i Clio RS kao skupu opciju.

Definitivno je najbolji auto Polo, ali kad konačno dobije svu potrebnu motorizaciju u ponudu. Clio također ne bi trebao bit loš, ak ti se sviđa izgledom. Fabia te Toyota koja je uvijek ne loša opcija ako auto planiraš imat jako dugo vremena.

Tako da, Ibiza FR sa 1.5TSI(150), akcijski FR paket + Vision paket plus, ACC, 18" felge, Dual ride i Media system za 150k kn je poprilično dobra opcija

I nije baš. Za 30k kn manje imaš Fiestu s 10 konja manje, ili za 30k više imaš ST (prema cjeniku, vjerujem da se koju tisuću može spustiti...). Gledal sam i ja Ibizu i da je kojih tisuću € jeftinija bi bila dobra opcija.

Clio RS pored 208 GTI i Fieste ST spominjati je smiješno. Ima jako dobar video, di se baš konkretno ta 3 autića uspoređuju, i Clio je u svemu najgori, zbog automatik mjenjača..

12 godina
neaktivan

Hvala al ipak izvan budzeta. Oko 100k sam gledao

10 godina
Auti - ultimativna tema

Ako ti stvarno nisu presudne performanse, gledaš kaj ti se najviše sviđa i kaj ima najdulje jamstvo za najmanje para.

Ono kaj znam iz prve ruke je da osnovni Kia Rio nije loš, 80 konja ja mislim, ali se razlika u vožnji osjeti naspram Fieste Trend, a da ne velim ove Sport kakvu ja imam.

Mamina kolegica ima Rio, ali prekratko (mislim da cca pola godine, prema godinu dana, novi iz salona) da bi ti mogao reći o nekim eventualnim problemima. Poznanik ima Fiestu Trend sa 100ks, i ide dosta dobro, meni se "ljepše" vozi nego Rio. Naravno, naspram Sport se ipak osjeti razlika. Kaj se prostora tiče, meni su Rio i Fiesta tu negde, teško mi je reći di bi više bilo, makar Rio izgleda veće izvana, ali sumnjam da puno više u gepek stane. Veli ženska da joj se nitko nije žalil da iza nebi mjesta bilo u Riu, isto tak se ni meni nije, a vozil sam čak i 5 ljudi otraga.

Ako nemaš određeni kriterij koji ti je presudan, gledaš kaj ti se najbolje dopada, vjeruj mi nećeš slijedećih 10 godina svako jutro misliti, zašto sam kupio ovak ružni auto, jer te netko na njega nagovorio

17 godina
Auti - ultimativna tema

Glas za Fiestu!

Mogu reci iz prve ruke da je auto prilicno cvrst :)

Imao sam frontalni sudar sa 80km/h i nosio sam ovratnik 2 tjedna... (hocu rec, nista strasno od ozljeda:)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 8:26 (Batista).
15 godina
Raskolnjikov kaže...

Polovni Yaris Hybrid. Nizak CO2, niska potrosnja, svjedno moze bez problema drzat 120-130 na autocesti. Niski troskovi odrzavanja, ako zivis u ZG ili negdje di je ravnica i di su guzve onda ti cak jos manje trosi posto se u guzvi uglavnom kreces na struju.

Dobro drzi vrijednost, nije bas future-proof, ali kad se uvede stroza CO2 regulacija , bit ce jos jeftinija za registrirat. Hrpa bazne opreme, dobra kvaliteta izrade...

I ono najjace u nekim gradovima , besplatan parking za hybride u centru grada

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 9:18 (ivanoile).
16 godina
ivanoile kaže...
Raskolnjikov kaže...

Polovni Yaris Hybrid. Nizak CO2, niska potrosnja, svjedno moze bez problema drzat 120-130 na autocesti. Niski troskovi odrzavanja, ako zivis u ZG ili negdje di je ravnica i di su guzve onda ti cak jos manje trosi posto se u guzvi uglavnom kreces na struju.

Dobro drzi vrijednost, nije bas future-proof, ali kad se uvede stroza CO2 regulacija , bit ce jos jeftinija za registrirat. Hrpa bazne opreme, dobra kvaliteta izrade...

I ono najjace u nekim gradovima , besplatan parking za hybride u centru grada

Baterije niske za odrzavanje? Sta kada treba ih promjeniti?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina

Yaris ima jako malu bateriju naprema npr. Tesli ili cak Auris Hybridu ili Priusu. Ljudi su ih mjenjali na 160+t km. Ima skoro 10 godina garancije na nju tako da je i tu pokriven. 

13.300kn(zamjena i pdv ukljuceni) baterija van jamstva. A to je situacija gdje je isteklo 10 godina garancije na bateriju, znaci recimo 2028 godine od danas, on bi mozda morao kupit bateriju, a do tada tko zna sto ce bit osim da ce baterije vrlo vjerovatno pojeftinit.

Takoder ima na webu od Toyote jos vise prednosti Hybrida.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 9:40 (ivanoile).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Not sure if troll or...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Fiesta se najbolje vozi, MQB platforma i nije nesto dovoljno je pogledati moose test.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice