Ovako neki govore da je bolje kupiti jaća pojačala od zvučnika a neki jaće zvučnike od pojačala. Sad mene zanima koje pojačalo kupiti(jaće ili slabije) i zašto.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onoga tko ti kaže da treba kupiti jače pojačalo od zvučnika treba poslati malo kod psihologa. Jer kao kupit ćeš jako pojačalo, slabe zvučnike, pa onda koristiti samo dio snage pojačala? Svašta majka rodi.
Koju kombinaciju zvačnici+pojačalo kupiti za kafić cca 60-ak kvadrata pravokutnog oblika, bez prepreka?
Spajat će se komp+jukebox (eventualno tv).
Ne treba uništavati prozore glasnoćom, ali je poželjno da je zvuk kvalitetan.
Do nekih 3000kn bi volio proći, ali ako ima za još manje novaca nešto zadovoljavajuće, odlično.
Kupi jako pojačalo i slabe zvučnike i jedino kaj ćeš trebat je kontrolirat se da ne odvrneš do kraja i skuriš ih.
Kupi slabo pojačalo a jače zvučnike i moći ćeš odvrnut pojačalo do kraja ( u crveno ) i s vremenom ćeš skurit pojačalo.
Sad izaberi.
Kupi jako pojačalo i slabe zvučnike i jedino kaj ćeš trebat je kontrolirat se da ne odvrneš do kraja i skuriš ih.
Kupi slabo pojačalo a jače zvučnike i moći ćeš odvrnut pojačalo do kraja ( u crveno ) i s vremenom ćeš skurit pojačalo.
Sad izaberi.
To je mit!!
Koju kombinaciju zvačnici+pojačalo kupiti za kafić cca 60-ak kvadrata pravokutnog oblika, bez prepreka?
Spajat će se komp+jukebox (eventualno tv).
Ne treba uništavati prozore glasnoćom, ali je poželjno da je zvuk kvalitetan.
Do nekih 3000kn bi volio proći, ali ako ima za još manje novaca nešto zadovoljavajuće, odlično.
Otprilike je oko 2200-2500kn kod nas u trgovinama. Ima hrpu opcija za spajanje, tako da ćeš lako sve povezati preko toga. A po potrebi možeš i prozore protresti
Ovako, već nekoliko godina imam ovo kućno kino:
http://www.lg.com/hr/audio/lg-FBD103
Zadovoljan sam kako radi, također mi je i zvuk ok. Kućno kino mi je spojeno na TV i na media player. E sad, palo mi je na pamet da bi uzeo još jedan bas zvučnik za poboljšanje zvuka. Ne bi uzeo ništa posebno, recimo do 200-300 kn (novo ili polovno,nabavljivo preko njuškala). Zvučnici se u kućno kino spajaju bez onog klasičnoj jacka, dakle samo žica ide u kućno kino, ali s prednje strane postoji jack preko kojeg su mi spojeni i tv i laptop na to isto kućno kino, pa stoga pretpostavljam kako bi mogla proći i neka varijanta subwoofera koji se može spojiti preko normalnog jacka. Mogu li možda na tu varijantu proći i neki zvučnici za kompjuter (recimo, neka varijanta Logitecha 2.1)?
Onoga tko ti kaže da treba kupiti jače pojačalo od zvučnika treba poslati malo kod psihologa. Jer kao kupit ćeš jako pojačalo, slabe zvučnike, pa onda koristiti samo dio snage pojačala? Svašta majka rodi.
Moje pojačalo smrdi ta lim ili šta to već bi, šta da radim