Problem sa zvucnicima na Samsung HT-D550

poruka: 3
|
čitano: 2.038
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znaci ovako

imam problem sa zvucnicima na navedenom kucnom kinu ...

Prilikom filma rade prednji zvucnici i subwoofer, a ovi surrounded ne (tj daju sam efekte)

a prilikom fm-a rade sam front zvucnici i woofer (srednji i surrounded ne rade)

snaga je 1000W a ono nije to to

aj pls ljudi help da znamo vratit ak ne valja

Dony
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa zvucnicima na Samsung HT-D550

Ako film (pretpostavljam DivX) nema 5.1 zvuk, onda je normalno da rade samo prednji zvučnici + subwoofer; ako uključiš Dolby ProLogic dobit ćeš dio zvuka i na stražnje zvučnike, ovisno o izabranom Dolby PL modu (music / cinema / prologic / matrix). Kod FM-a isto možeš uključiti Dolby ProLogic ako želiš zvuk i na stražnjim zvučnicima.

Naravno, snaga 1000 W je marketinška izmišljotina (točnije, "mjereno" nekakvom čudnom metodom u trajanju vjerojatno par djelića sekunde); pretpostavljam da možda to kućno kino ima maksimalno 100 W (vidi na naljepnici koliko struje maksimalno troši, i računaj recimo 70% od toga; naravno, točna snaga ovisi o izvedbi pojačala...)

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 18:44 (KaeR).
14 godina
protjeran

dobro je Kear rekao...za puni 5.1 zvuk MORA biti original ili kopija DVDa (vob fileovi)...nikakav *ebeni divX ili Xvid...

ako baš oćeš gledat samo divX onda odaberi "dolby pro logic II" mod za filmove ili TV program ili radio kako bi ti radili svi kanali.

1000W snaga  (kako piše na kutiji) je mjerenje neke frekve u kratkom vremenu na najačoj glasnoći , a da nema izobličenja zvuka te se onda stavi kratica PMPO (power maximal PEAK output)...te nema veze sa stvarnom snagom pojačala i zvučnika.

Zar si stvarno popaso na tu snagu za nekih 800 kn???? i to očekivao od zvučnika promjera 10cm???

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice