Pozz
Odlucujem se da kupim jednu od ovih linija: http://www.sancta-domenica.hr/detalji_proizvoda.af0ac0c9262548778d40363444dd6c0b.mhc-ex700-mini-linija-hi-fi-sony.aspx ili http://www.sancta-domenica.hr/detalji_proizvoda.a7885acc30f948b7a16d1bea32d870f9.mhc-ex600-mini-linija-hi-fi-sony.aspx
pa me zanima, koja je bolja? dal ima netko ko ima jednu od tih linija pa da malo kaze dal se isplati kupit, vrijede li sta, jacina i sl.
a druga stvar je: Mogu li spojiti to na TV? vidim da ima AUX, pa dal bi se dalo spojit na TV? za mob, pc, i to znam da bi se dalo...
HVALA
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po mojem mišljenju u toj cjenovnoj klasi sve linije slično zvuče, najbolje ti je poslušati ako možeš u dućanu. Kvaliteta, vjerojatno isto ništa posebno, iako nisam siguran kojeg proizvođača bih ti uopće preporučio. Od ova dva navedena modela, EX700 bio trebao biti osjetno snažniji (iako su sve te njihove brojke prilično napuhane, pa uzmi to s rezervom).
Po specifikacijama oba modela imaju linijski (AUX) ulaz, možeš spojiti na bilo što preko odgovarajućeg kabela (ako TV i nema posebno predviđen audio izlaz, postoje adapteri scart-cinch pomoću kojih možeš izvući zvuk, barem kod gledanja TV programa).
Čemu tak grdi sustavi? Kad već daješ 1200 kuna, radije uzmi ovo:
http://www.sancta-domenica.hr/detalji_proizvoda.253920085a1047a0bac48a86487c63c5.cmt-mx500-mikro-linija-hi-fi-sony.aspx
Čuo sam ga, zvuči dobro.
http://www.sancta-domenica.hr/detalji_proizvoda.253920085a1047a0bac48a86487c63c5.cmt-mx500-mikro-linija-hi-fi-sony.aspx
Čuo sam ga, zvuči dobro.
oces rec da ovo moje 400watt nemoze nadmasit ovih 60/120watt?
i ova moja jos ima i changer i mnogo drugi stvari...
Čuo sam ga, zvuči dobro.
oces rec da ovo moje 400watt nemoze nadmasit ovih 60/120watt?
i ova moja jos ima i changer i mnogo drugi stvari...
Nadmašiti u čemu? Znaš li ti uopće koliko je to 400W? One linije ne da nemaju 400W, nego sumnjam da imaju 40W.
MHC-EX88/EX700
Power output (rated):
120 W + 120 W (at 4 Ω, 1 kHz, 1%
THD)
RMS output power (reference):
200 W + 200 W (per channel at 4 Ω,
1 kHz)
To kaj si ti vidio je glazbeni izlaz, 120W je stvarna sinusna snaga, ali sa visokom distorijom, tako da taj sustav može imati korisne snage max 60-80W, ako i toliko.
Changer nisam u životu trebao, glazbu na liniji puštam sa media centra, prije sa računala... CDove nit ne trebam :) to jest, trebam ih jer tak kupim glazbu, izripam, CD spremim u spremište... :)
Prije kupovine bih ti preporučio da dobro razmisliš za kaj bu ti trebala, jer ak bu ti spojena sa kompom, definitivno ti je bitnije da ima line in nego CD changer. Nemoj liniju birati po divljem izgledu.
ovako, meni treba linija da se perfektno cuje, cist zvuk, duboook bas, velika jacina zvuka,
muziku bi pustao tak da spojim liniju na pc/tv/usb/mob i ostale stvari
isprva ovih 400watt mi se ucinilo jakim, ja sam citao da je izlazna snaga po svakom zvucniku 200, pa ispada 200+200=400watt
i ti zvucnici bi trebali biti jacine cca 120watt, i mislio sam da je to jako, svida mi se linija jer je "masivna" kak da kazem, ima je za vidit, jos sam vidio da je bas jak da pomice i sam sebe skupa s kutijom i otpuhne neke limenke i to, ja ju nikada nisam imao prilike cuti, jos bi rado da mogu spojit jednu muzicku kutiju na liniju, ima jedan autozvucnik 50w i jos jedan visokotonac, to je bila kutija od jedne starije linije- to se odnosi na EX700
a sto se tice ove EX600, ona mi se isto sviđa, jer opet isto zbog izgleda, pise da je 140 stvarne snage, ima daljinski isto ko i ona prva ( daljinski mi je potrebniji, jer bi liniju smjestio malo vise na ormar pa da se ne dizem stalno), eh sad koliko ona vrijedi? jest da je EX700 skoro 400kn skuplja od i ove tvoje i ove EX600, nije mi problem dati 1500kn, samo zelim da ispuni moje uvjete... nadam se da razumijes
Ja kad sam kupovao,otiso(mislim u emmezete) i uzeo za 1000kn...
ovako, meni treba linija da se perfektno cuje, cist zvuk, duboook bas, velika jacina zvuka,
muziku bi pustao tak da spojim liniju na pc/tv/usb/mob i ostale stvari
isprva ovih 400watt mi se ucinilo jakim, ja sam citao da je izlazna snaga po svakom zvucniku 200, pa ispada 200+200=400watt
i ti zvucnici bi trebali biti jacine cca 120watt, i mislio sam da je to jako, svida mi se linija jer je "masivna" kak da kazem, ima je za vidit, jos sam vidio da je bas jak da pomice i sam sebe skupa s kutijom i otpuhne neke limenke i to, ja ju nikada nisam imao prilike cuti, jos bi rado da mogu spojit jednu muzicku kutiju na liniju, ima jedan autozvucnik 50w i jos jedan visokotonac, to je bila kutija od jedne starije linije- to se odnosi na EX700
a sto se tice ove EX600, ona mi se isto sviđa, jer opet isto zbog izgleda, pise da je 140 stvarne snage, ima daljinski isto ko i ona prva ( daljinski mi je potrebniji, jer bi liniju smjestio malo vise na ormar pa da se ne dizem stalno), eh sad koliko ona vrijedi? jest da je EX700 skoro 400kn skuplja od i ove tvoje i ove EX600, nije mi problem dati 1500kn, samo zelim da ispuni moje uvjete... nadam se da razumijes
Ili će se čisto čuti, ili će bas tresti i tutnjati, za 1300 kuna ne možeš dobiti i jedno i drugo.
radije kupi rabljene aktivne zvucnike do 1500, ako ti kazetofon i radio nisu neophodni